- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Philips LCD és LED TV-k
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Acer notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
#246: szerintem meg az a baj, hogy sok felhasználó van, aki fél minden újtól, még egy felugró ablaktól is, de azért habzó szájjal fikázza a linuxot...
Ez olyan tuddhogyértsd-beszólás volt, amihez effektíve közöm nincsen, vagy esetleg valami általam ismeretlen okból nekem szántad?
Mellesleg hasonló tudatlan fikázást lehet látni/hallani/olvasni Windows-irányba is. -
Morden24
nagyúr
Az a baj, hogy azok a felhasználók, akik alapban csak használják a rendszert, és egy felbukkanó ablaktól is megijednek (azért igencsak nagytöbbsége az embereknek ilyen, bár igaz, hogy sosem fog linuxot telepíteni, de ez a dolog szempontjából mindegy), az nem lesz hajlandó még elolvasni sem angolul, ha magyarul sem érti. Sajna gyakran tapasztalok ilyeneket, sokan alapban "félnek" a PC-től, hát még ha nem a tutibiztos anyanyelven kommunikál velük.
Részemről sosem használnék magyarított oprendszert, de igaz, nálam még a billentyűzet is angol, szóval nem én vagyok a jó kiindulási alap ilyen téren
-
Morden24
nagyúr
Drivertémához hozzárakva a jelenlegi Win-felhasználás mellett eléggé érdekes lenne, ha nem "beszállítanák" az egyes cégek a drivereket, hanem az MS-nek kéne elvégeznie a komplett munkát. Sokszorosára nőne az átfutási idő.
Arról nem is beszélve, hogy ugye az adott hardverfejlesztőhöz befutnak a bugjelentések, akik ezek eredményeképpen csinálnak új drivert, esetleg a régihez hotfixet. Elég mókás lenne, ha az MS-nek kéne kiértékelnie az ATi driverek X játék alatt produkált hibáit, aztán hotfixet kiadni... és ez ugye csak csepp a tengerben.
Ez a fajta "munkamegosztás" szerintem teljesen rendben van - mondom ezt úgy, hogy még ebben az esetben is szokott probléma lenni a driverek lassú fejlesztésével (ilyenkor mindig a gépemben lévő Xonar hangkártya jut eszembe, ami 1 éve még mindig beta-állapotú drivereket használ [meg is látszik], és a 4 kint lévő közül kizárólag az egyikkel üzemel az én rendszeremen normálisan...).
Hát üdvözletem a remek nyelvújítók felé... egyébként eredetileg azt hittem, hogy a srác aláírásában szereplő csillaghal a tengeri sünre utal, mert arra már hallottam ezt a kifejezést, és annak sincsen agya. Aztán a te beszólásodra rájöttem, hogy csak simán le lett tükörfordítva a starfish
-
Morden24
nagyúr
a Windows meg felhízik egy idő mulva és belassúl.
Nekem nem szokott "felhízni" a Windows-om. Belassulni meg az egyébként egy éves Vistám sem lassult be. Más kérdés, hogy nyilván nekem más gépfelhasználási szokásaim vannak, mint másoknak.
Mindkét rendszernél fontos az insallálási idő
XP-nél gyorsabban települ a Vista, Vistánál gyorsabban települ (egyelőre) a W7.
van benne 3D asztal
Igen? A Flip3D az azért nem 3D asztal, de végülis mindegy. Amúgy miért, linuxon nincsenek (akárki számára) diszfunkcionális csicsabaromságok, mint forgó kocka, kocsonyaszerűen rezgő ablakok és tüzcsíkot húzó egérkurzor? Azok hány éves kor alatt ajánlottak?
meg Paint
Én pölö paint.Net-et használok ilyen-olyan kisebb dolgokra. Az is ingyenes, és elég jó szintet hoz.
-
Morden24
nagyúr
válasz
John Fowler #42 üzenetére
Árukapcsolás. Ez a dolgok rákfenéje mindenhol.
Ha köteles lennék használni, akkor egyetértenék, de te már előbb is kifejtetted, hogy nálad "elvi kérdések" ezek. Ilyen tekintetben oké, megértelek, de vitatkozni nem látom értelmét, mert nálam meg pont nem azok.
Hidd el, ha az Mplayert utólag lehetne megvenni, nem kéne a kutyának sem.
Ha a firefoxért 10 dollárt kéne fizetni, az kinek kéne?
WM-ben boldog-boldogtalan rakja fel a 3rd party mp3, meg movie-lejátszókat
WM-en szerintem teljesen más kategória, ahol én is meg tudom mondani, hogy a Pocket IE a nyomába sem ér az Operának pölö. Desktopon más a helyzet, nem látom a párhuzamot.
A Lightwave-es példánál nagyon is látom a különbséget. Pontosan arról van szó, hogy anno flottul ment Amigán egy scene mondjuk ezer poligonnal, ma a gigaramos gépen ugyanilyen flottul megy a 10millió is.
Viszont ha te nem akarod a 10 milliót kihasználni, akkor sem fog elindulni az Amigán. Itt ez a lényeg.
Szerinted ha lenne egy survey hogy akarod-e ha jobbklikkre azonnal megjelenne a menü, ha a win nem omolna össze pitiáner műveletek közben, ha a bootidő feleződhetne, stb-stb, hány ember mondaná, hogy "nem kell, jó ez így"?
Na most ez kb. olyan, mint a fizetésemelés vagy az ingyenpia. Ha felajánlják, akkor ki az, aki azt mondja, hogy nem kéri? Viszont szerintem a legtöbb ember kvázi leszarja, hogy a gépének 30 mp vagy 45 mp vagy 60 mp a bútideje.
-
Morden24
nagyúr
Na jó, de ez a "Windows-t szeretnék mindenáron, csak az egyedi igényeimmel" az nagyjából hasonló kategória a "mindenképpen Hummer-t akarok, csak éppen nem keményfaszacsávós terepakármit, hanem sportautót".
Amúgy én továbbra is úgy gondolom, hogy ha a piac változni akar, akkor fog is, a cég - legyen akármelyikről szó - meg alkalmazkodni fog, különben teret nyernek azok, akik jobban alkalmazkodnak. Hozzáteszem, én ilyen téren nem tekintem vallásnak a használt OS-t, meg elvi kérdést sem csinálok belőle, mert nem nagyon szokásom ilyesmi, illetve csak ritkán. Azt használom, amivel elégedett vagyok, aztán csókolom.
-
Morden24
nagyúr
Akkor mi az értelme az összehasonlításnak, ha így gondolod? Egyébként tőlem aztán ebben ki is egyezhetnénk, csak nem értek egyet. A Vistával elég sokminden települ, ami nem szigorúan az OS része. Megint jöhetne a felsorolás, erre megint beírja valaki, hogy az neki nem kell, és ezt játszhatjuk még egy darabig.
-
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #34 üzenetére
Hozzáállás kérdése is. Teljes mértékben megértem az egyéni telepítőre való igényt, nekem sem kell pölö Windows Mail, mert Outlook-ot használok. Viszont azt is sejtem, hogy nem azért nincsen egyedi telepítő, mert az MS beint a követelőző tömegeknek, akik mind ezt akarják.
Arról nem is beszélve, hogy én személy szerint nagyon csúnyán nem foglalkozom vele, hogy az oprendszerem 10 vagy 7 gigát eszik. Ha szignifikáns különbség van, az oké. A minimális marhaság abszolút nem érdekel.
-
Morden24
nagyúr
Ezekkel mindig ide lyukadunk ki. Erre én is visszakérdezhetek, hogy te honnan veszed, hogy az igényeid szignifikánsak?
Én abból indulok ki, hogy az MS szokott survey-eket csinálni. Én nem, és szerintem te sem. Ettől még lehet neked igazad, de én mégis az én nézetemet tartom reálisabbnak.
Amúgy kereskedelmi terméknél pont az lenne a gáz, ha minden nyavalyára külön akarnának koncentrálni. Vagy a Hummer esetén is érdemes lenne bekérdezni, hogy miért csak egy termék van a palettán, miért nincsen kétajtós sport és 100 kilós elektromos?
-
Morden24
nagyúr
válasz
John Fowler #27 üzenetére
Filemanagernek én a windows explorert nem nevezném.
Te nem. Én hiányolnám.
A browser megint olyan amilyen (én speciel a saját gépemen IE-t sosem használok), mediaplayer meg úgy szar ahogy van.
Böngésző- és médiapléjervitába nem szállok be, kábé a vörös kismellű-szőke nagymellű szintjén van a dolog. Egyébként meg az számít, hogy a többség mit használ. Ameddig a többség baszik bele, hogy 3rd party cuccot használjon, addig települni fog úgyis.
Más egyéb? Most tényleg? Levelezőkliensre miért nem írtál semmit? Egyébként felesleges ezen vitatkozni, mert igazából senkit nem érdekel, hogy te vagy én mit tartunk feleslegesnek, vagy mit tartunk nagyon fontosnak. Majd ha a te véleményed egy piacilag meghatározó halmaz véleménye is lesz egyben, akkor nem lesz kaka a fejeden, mert a dolog így működik.
Amikor pl. mindez 1992-ben egy 14MHz-es Amigán mode0-ás vinyóval elérhető volt? Ezen gondolkodjatok el.
Látok némi különbséget. A Lightwave-et is Amigán futtatták. K_rva anyját a Newteknek, azóta már gigaramok kellenek a működéséhez. Fúj.
-
Morden24
nagyúr
Sokan vLite-al?
Tehát a Windows felhasználók 0,000001%-a? Na, hát ilyenkor nem mindegy, hogy "milyen társaságba kerül" az ember
Komolyra fordítva a szót, a vLite-olásra bizonyos körökben van igény, és még arrafelé sem általános. Ha nem lenne filemegosztás, akkor ezek a bütykölt szirszarok még minimálisabb embermennyiséget fednének le (félreértés ne essék, engem nem zavar a létük, de hogy szignifikánsak lennének, hááát...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest