- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
nem tudom, szerintem nem a Windows-nak (Microsoft-nak) kell támogatnia egy eszközt, hanem fordítva, az eszköznek kell tudnia együttműködnie a Windows-zal. az a felhasználó, aki a Windows-t kezdi szidni, ha nem megy a szarja, finoman szólva is nincs tisztában a dolgokkal.
kétlem, hogy a Microsoft elkergetne bárkit, ha odamegy hozzájuk, hogy tessék itt a driverünk, kérünk rá WHQL-t meg építsétek be, mert annyira elterjedtek vagyunk.
-
moonman
titán
válasz
John Fowler #229 üzenetére
nem másolja fel az összeset, a legtöbb default települő driver unidriver és nem specifikus. ott a Windows Update, egyre több driver található fent, egyrészt a méret csökkentése miatt, másrészt rugalmasabb az online adatbázist bővítgetni, mint félévente driver pack-eket kiadni - amire NT4 idején még volt példa.
-
moonman
titán
válasz
John Fowler #228 üzenetére
biztos meglepő, de nem a Microsoft-on múlik, hogy mely gyártó működik együtt velük a beépített driverek ügyében. töltsd le a gyártótól.
-
moonman
titán
-
moonman
titán
válasz
sghc_toma #197 üzenetére
a driverek egy része kilapozható, ez külön meg is van jelölve PAGE sztringgel a fájlban, valamint a driver által beolvasott adatok is kikerülhetnek a lapozófájlba. ezeket módosították meg és olvastatták vissza a kernellel.
kódot nincs is sok értelme kilapozni, hiszen amúgy is ott vannak a lemezen az exe-ben
a lapozófájlba csakis adat, ráadásul módosult adat kerül (az eredeti szintén ott van a lemezen, fölösleges mégegyszer kiírni).
bambano: ha azt örökségnek vesszük, hogy a vms-t fejlesztő csapat egy része írta az NT kernelt, akkor ja. mondjuk a vms-re, mint ősre csak büszkék lehetünk.
-
moonman
titán
nem mondtál újat, rendszerint érvelés és tények helyett puffogtatják a hozzánemértők, most is ez történt. csak bassza a csőröm, én sose mondtam a Linuxra, hogy szarfos tákolmány, egyrészt, mert nem ismerem annyira, hogy ilyet merjek állítani (pontosabban ismerem annyira, hogy), másrészt tisztelem mások munkáját, még ha nem is szimpatizálok vele.
-
moonman
titán
válasz
#16820480 #180 üzenetére
a Windows lapozófájl és virtuális memória körül eszméletlen nagy a zűrzavar a fejekben és ebből jönnek a "van még ram, minek teker" féle nagyonhozzáértő megszólalások.
a virtuális memóriát nagy vonalakban korábban leírták, a lapozófájl kicsit más tészta. eleve hidegrázást kapok attól, amikor azt hallom, hogy ezt meg azt a programot "kiswappolja". eleve a page és a swap más elven működik, a Windows pedig kódot (programot) soha a büdös életben nem lapoz ki, csakis adatot. teszi mindezt attól függetlenül (persze nem függetlenül, de most így egyszerűbb elmagyarázni), hogy van-e szabad fizikai ram és mennyi. lényegében idővel mindent kilapoz, amit csak lehet, mert a Windows memóriamenedzsere úgy van megírva, hogy mindig a legrosszabbra készül, vagyis mindig a legtöbb szabad memóriát próbálja szabadon tartani, ha a user elindít valami erőforrásigényes programot, ne szakadjon össze a rendszer. ettől függetlenül természetesen folyamatosan ramból dolgozik, de nagyjából mindent kint van a lapozófájlban is.
vicces olvasni például, hogy a Vista bezabálta az összes memóriámat (asszem még logout írás is született, amiben az író padlót fogott, hogy 0 a szabad fizikai ram), és milyen érdekes, hogy atomstabilan és gyorsan működik szabad memória nélkül is.
(itt elkezdhetnénk boncolgatni a cache fogalmát, de ez most itt nem tanfolyam.)
szóval lehet, hogy szar az a memóriamenedzser, csak épp fingunk nincs róla, hogy hogyan is működik...
-
moonman
titán
nyilván, de ez nem minősíti egyik fájlrendszert sem, szóval marhára nem értem ezt az egészet.
az ilyen ál-tech dumáktól meg, hogy "lehet használni nem túl intenzív lemezhasználat esetén egyes nem professzionális területen" rosszul vagyok. a világ összes Windows-a NTFS-t használ, vicc ez az egész.
-
moonman
titán
mielőtt hüjeségeket beszélsz, tájékozódj. előszöris már XP-n se lehetett FAT-ot választani bizonyos méret fölött, a Vista pedig már egyáltalán nem ajánlja fel.
a C64 CBMFS fájlrendszert használt.
"számtalan hátránya mellett van néhány hibája is (lassúú, nagyon töredezik, gyakorlatilag nincs hozzáférés-kezelés"
miaf...?
"Az ütemező rettenet gagyi, a mem.mgmt. pazarló és bonyolult"
ezmosthüjevagy?
"Ezek alapján valahogy egy közmondás jut eszembe:"
nekem is. ha csendben maradtál volna...
-
moonman
titán
ezek a hivatalos blogból való számok, a havi 1600 gondolom specifikus hardverre vonatkozik. nekem pl. kifejezetten tetszik, hogy a hp notebookomat lényegében kézi drivertelepítés nélkül üzembe tudom helyezni, nagy részét telepítéskor felismeri, a többit pedig az első windows update frissítéskor rántja le. a dell monitortól kezdve a dell monitor usb-jére kötött logitech quickcam-en keresztül a beépített tpm chipig minden működik. szerintem ez tök kényelmes.
-
-
moonman
titán
-
moonman
titán
"szambelileg hasonlo mennyisegu eszkozt tamogatnak, mint a Windowsos driverek."
ez ugye vicc? a Vista gold telepítőlemez 19.500 eszközhöz tartalmaz drivert, ezek jó része "unidriver" tehát több hasonló eszközhöz is jó, az SP1-gyel még hozzájött egy rakat, ráadásul ott a Windows Update (tudom, ez nem a telepítő része), ami a Vista megjelenésekor további 11.700 drivert tartalmazott, azóta havi átlag 1600 új kerül fel.
-
moonman
titán
jó, akkor vegyük a "Lol A Vistaban mi van a passzianszon kivul? Ja, Notepad. Ennyi.Lol" hozzászólást.
rendben, ha nincs dependency hell, akkor nincs dll hell sem, ugyanis mindkettő a visszafelé kompatibilitást és a telepítés egyszerűsítését célozza, csak a módszer más egy kicsit. míg Linuxnál on the fly települ minden szükséges, a Windows eleve beépítve tartalmazza ezeket. csak azt nem értem, ez kinek és miért fáj.
-
moonman
titán
most ezzel megint azt hiszed, hogy nagyon nagyot mondtál, de a Windows működési filozófiája még mindig gyökeresen más, mint a Linuxé. nem mintha Linuxnál nem találkoztam volna olyannal, hogy ha ezt meg ezt a csomagot fel akarod tenni, akkor előtte telepítsd ezt, ja ehhez meg előbb az kell, ahhoz meg amaz... hajtépés. Windowsnál ez nincs. 1:1
-
moonman
titán
"bizonyos beállításokat parancssorból is elvégezhetnénk Windowson"
annyi, de annyi parancssori beállítás van, amiről még az itt fórumozó többség sem hallott soha... Win7-ben pedig ott van alapból a PowerShell, ami kvázi a teljes rendszert lefedi konfigurációs szempontból (lásd Exchange 2007).
ja és a 64 bittől ne várjunk már sebességnövekedést, ez a halálom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Medence topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest