- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PLC programozás
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
#72042496 #196 üzenetére
Értem.
Csakhogy nagyon gyakran látom ezt az egyik legnyomósabb érvnek. Hogy nincs cad. Egyrészt van - persze nem fullextramegahiper, de van - másrészt a felhasználók nagy (meg merem kockáztatni, hogy 90%) nem használ cadot.A másik joker érv, hogy nincs játék. Itt már a falat kaparom. Azt szoktam erre mondani, hogy a Linux nem játékszer. Értsd: nem játékra kezdték el fejleszteni. Ez csak a 28. a prioritási listán. Ennek ellenére vannak játékok. Szabad projektek, fizetős portolt játékok, plusz programok, amikkel lehet futtatni a wines játékokat több kevesebb sikerrel.
Ez az érv is kifújt.De az figyelemre és elismerésre méltó, hogy beismered, a legfőbb az, hogy félsz tőle. Ezzel már lehet valamit kezdeni.
Szóval nem kell félni tőle, nem rontja el a géped. Lehet, hogy lesznek problémák, meg szokatlan a dolog, de ugyanakkor biztos, hogy lesznek akik segítenek.Ha van kedved és időd rá, bele kell fogni, meg kell ismerni. Veszíteni valód nincs. Max tanulsz pár dolgot, az meg mindig hasznodra van.
-
Vladi
nagyúr
"Windows XP óta van drivertelepítésnél "megkeressem a Windows Update-en?" lehetőség..."
A lényegi különbség - a cikk szerint - hogy itt jól működik. Nekem xp alatt sose talált semmi használhatót.Viszont ha már van ilyen, akkor miért kell belezsúfolni a drivereket a telepítőbe?
Szerintem hagyjuk Gizikét nyugodtan szövegszerkeszteni. Ilyen esetben úgyis a rendszergazda hozná azt a lemezt.
"esküszöm, itt még senki nem látott Windows-t, csak nyomják a rizsát, hogy mi lenne olyan hűdejó."
Hidd el nagyon sok gépre telepítettem már wint. Elég sok embernek. Ilyenkor a munka nagy része (2-3 óra) azzal telik, hogy vadásszunk drivert a neten. Mert a beépített tuti nem jó, az emlegetett megkeresem az updaten alig talál értelmes drivert. Szinte sose.
Sokkal egyszerűbb lenne, ha tényleg működne ez a lehetőség. Szerintem a gyártók is partnerek lennének ebben. Kitennének egy adatbázis a driver elérhetőséggel. Arra felcsatlakozna a telepítő és beszerezné ami neki kell. -
Vladi
nagyúr
"ha ki lehetne gyomlalni a "felesleges" reszeket."
Ezt már én is felvetettem. Nem először. Plusz milyen jó lenne 3rd party programokra valami könnyű elérhetőség. (Direkt kerülök egy bizonyos kifejezést.)
Mondjuk win7 már tud olyat, hogy a netről összeszedi a drivereket. Logoutos írás szerint. Meg lehetne ezt csinálni a többi elemmel is. Mondjuk lenne egy core telepítő, az elfutkorászik egy p3-on. Aztán ha kell valakinek plusz, akkor rakja hozzá. Vagy használja a full telepítőt.
jóvan tudom: Hülye vagy Vladi, senkinek nem kellene egy ilyen, meg különben is minek álmodozol.
-
Vladi
nagyúr
Nem is állítottam, hogy szignifikánsak.
Csak megfogalmazom az elvárásaimat.
Hummer... kocsis példák nem nagyon jók. Mert abban az osztályban (terepjáró vagy keményfaszacsávósítónégykerekes vagy mi) van sok más gyártó. Ha nem tetszik a hummer keresel másik gyártó másik termékét. OS-nél mit csinálsz? Ha nem jó a win... hmm... nekilátsz izzadni a Linuxszal vagy kicsengetsz egy csomó pénzt Apple-re. Nem valami sok alternatíva.
-
Vladi
nagyúr
"mert igazából senkit nem érdekel"
Ami mondjuk elég gáz... főleg egy kereskedelmi terméknél..."egy piacilag meghatározó halmaz véleménye is lesz egyben"
Már megint ott tartunk, hogy "Honnan tudod, hogy nem az máris?"
Megaztán: Mondjuk 1 milliárd ember használ wint. Ha csak 1% fizetne azért, hogy ilyen funkció legyen, az már mindjárt 10 millió vásárló. Hoppá. Nesze neked elenyésző kisebbség. -
Vladi
nagyúr
sóhaj...
"miről vakerol ez a hülye pingvines?"
Azért van amiben fejlődött az ms. [Tényleg kiadták a korai alfát nyilvános tesztelésre? Akár én is kipróbálhatom?]
"már nem furcsa, hogy egy otthoni gépben 4 giga memória legyen"
Azért nem ennyire egyértelmű. Sokan régi gépeket használnak. Én a napokban bütyköltem haveroknak 2 p3-ast. Mert nekik még csak erre futja. 5-800mhz és 256 mega ram. Jó lenne egy win7 light. Mondjuk kvázi ilyen gépekre olcsóbban. Akkor mondhatnám, hogy vegyenek olyat. Jobban járnak vele, mint az xp-vel."Ha valamelyik oldal áttér a tisztán 64 bites OS-re "
Egyik oldal sem fog áttérni a tisztán 64 bites OS-re, amíg nincs elég 64 bites alkalmazás, legalább minden feladatra 1.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest