- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TV-Out, TV összekötése média-out eszközökkel (PC, Set-Top Box, médialejátszó, bármi)
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mardel
őstag
Az a baj, hogy desktop környezetre nem való az érintő képernyő.
Hogy photshopolsz majd érintőkijelzőn, egyéb preciziós mozgásokat hogyan végzel a monitoron ami jelenelg egérrel a legalkalmasabb?
A legnagyobb baj, hogy a fejlődés jegyében butítanak le mindent egy kézi konzol szintjére.
Nem fogják fel, hogy van kézi tapicskolsó kütyü, meg rendes desktop?
Nem összemosni kéne a kettőt, hanem akkor egy jobb beviteli módot találni, egér és billentyű helyett, ha meg nincs, akkor egyéb módon vezessék le az idióta öteleteiket.
A ***** tele van már a jövőbelátó tervekről, mikor mindenki megmondja mi lesz a jövő.
A jövő márpedig mindig az lesz, amit a tömeg jól fogad, sokan vesznek.
Ha a tömegnek nemtetszik valami abból nem lesz csak keserves múlt.
Főleg nem ilyen módon lesz jövő valami, hogy bekorlátozzák a felhasználókat, már elég sokan váltottak más OS-re mert a picipuha ráerölteti a saját hülyeségeit a felhasználókra.
(A metro nekem még mindig egy bazi nagy oldalra scrollozható undorító start "menü" extra nagy ikonokkal.
Ebben semmi fejlődés sincs.)[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
Rivaul
addikt
válasz Dr.FantastiK #162 üzenetére
Nagyon jó. Még a 8 hoz sincs megfelelő támogatás... Így csak kicsinálják magukat...
Eladó egy zöld kaméleon….Nem,sárga! Inkább piros! Most barna….Ez k**va jó!…… NEM ELADÓ!!!
-
Dr.FantastiK
őstag
meg az is igaz hogy minnel nagyobb egy Monitor/Kepernyo annal tavolabrol kell nezni !!
80 centirol hogy lehet elerni egy 27 ' -es tapicskolos Monitort ? he ?
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Dr. Akula
félisten
Mivel az emberek kb. 0.00000000000001%-ának van érintőkijelzője a Win7-es gépén, ezért a fejlesztők kedve is kb. ekkora volt a programíráshoz. Ugyanez volt a 64 bittel, hány generáció lement, mire azt mondhattuk hogy 64 bites oprendszert, 64 bites programokat használunk? ez eddig is csak úgy ment hogy az Ms azt mondta hogy barátaim, az új Windows compatible matricához márpedig muszáj lesz beletennetek, különben nem nyalhatjátok rá a termékre. És akkor csinálták is ahogy kell. Ezzel is így lesz majd.
-
oO7
őstag
válasz Dr. Akula #159 üzenetére
igazából azt is érdemes amúgy megjegyezni, hogy a Windows 7-ben is van teljes multitouch support... kvázi a Windows 7 az amit nagyon sokan a Windows 8-tól várnak el... a Windows 7-ben benne van a lehetőség, hogy érintésre optimalizált programokat készítsenek rá... aztán meg lehet nézni, hogy az opcionális lehetőségnek mi az eredménye... a Windows 8-nál muszáj volt bekeményíteni, mert különben még 2020-ban is egerésznénk... így viszont pár év alatt lemegy az egész átállás, és mire megjelenik a Windows 9, addigra az lesz a fehérholló kategória ha egy gép nem érintőképernyős...
-
Dr. Akula
félisten
válasz CyberPunk666 #156 üzenetére
Ez mindig hardver oldalról indul el. Lásd: 64 bit.
oO7:
Van már 1-2 érintős asztali monitor, de ritka mint a fehér holló. Majd ha "kötelező" lesz használni, akkor mindenki ezt fogja gyártani orrba-szájba. Valszeg itt a Win8-nál fog beindulni. Főleg ha a notik miatt az újabb programokat erre optimalizálják, akkor asztali pc-n is követni kell.[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
Igen, de ehhez kellett a w8, hogy legyen miért beletenni és az használható is legyen.
Mert a metro az használható egérrel, de a régi win érintővel... no az erősen a rémálom kategória volt.Igen ez az irány és ezt meg kellett lépni. Az Ms ezzel pont azt használta ki amiben a legerősebb. Hosszútávon ez egy kötelezőnek tekinthető lépés volt. Elébe kellett menni az andorid térhódításának. Tableten és notebookon, ami egy készülék, ugyanaz az oprendszer, mint az asztalin és ugyanazzal az alkalmazásokkal. Szerintem a legjobb alternatíva.
Alig várom, hogy legyen egy olyan notebookom, ami a villamoson tablet, és minden windowsos programom windowsos minőségben fut rajta.
A mai hardwarekkel is ezek akár 6-10 órát is kibírnak. Teljesen ideális eszközök. Az újdonság varázsa csengjen le és már veszem is meg.
-
oO7
őstag
válasz CyberPunk666 #156 üzenetére
kicsit azért a másik oldal is besegít... az Intel a Haswell-es Ultrabookokban kötelezővé teszi az érintőképernyőt... tableteknél meg ugye nem kérdés... hagyományos asztali PC-k meg már most is jóval kevesebb, mint a PC piac felét teszik csak ki (a többi az notebook meg mostmár jellemzően inkább Ultrabook)... szóval mondhatni a PC piac fele érintőkijelzős lesz, és a másik felére sem lehet egyértelműen azt mondani, hogy nem, mert egy csomó új Win8-as All-in-one gépet is mostmár érintőképernyővel hoztak ki...
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Dr. Akula #155 üzenetére
Az érintőkijelző egy olyan dolog, hogy ameddig nincs hozzá rendes felület, addig senki nem fogja megvenni, de ameddig senki nem veszi meg, addig nem nagyon látják értelmét az arra optimalizált felületnek.
Amúgy szerintem ez a modern UI (aka metro) egy olyan felület, ami mindkettőn használható.
Egérre van egy halom lehetőség ami a felületet illeti, és tapogatásra is van. A kettő metszete viszont elég nehéz eset. Itt egy ilyenre volt szükség. Nyilvánvalóan némi kompromisszummal. Szerintem sikerült kihozni belőle amit ki kellett, és vállalhatóak a még meglévő betegségei.
Egy ilyen felület nélkül lehetetlen lenne elterjeszteni az érintőkijelzőket, márpedig a jövő a tálaként és laptopként is használható számítógép. Valamelyik oldalnak be kellett vállalnia a kezdeményezést.Azzal pedig maximálisan egyetértek, hogy az érintés a harmadik beviteli eszköz lesz és nem az egyetlen! ez nagyon fontos.
-
Dr. Akula
félisten
válasz fordfairlane #154 üzenetére
Sztem nem rossz a csempe, csak épp érintőkijelző kéne a rendes kihasználásához. Az meg szinte sehol nincs, ez itt a baj. Majd ha minden háztartásban ott lesz, egyből tetszeni fog mindenkinek. Ez még idő, de ez a jövő. Nyilván nem fog eltűnni az egér, a billentyűzet meg pláne, de néha jó lenne egeres vadászat helyett egyszerűen csak odabökni a monitorra. Sztem bejön 3. beviteli eszköznek, és így lesz jó.
-
fordfairlane
veterán
válasz Dr.FantastiK #151 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a többség utálja vagy sem a csempéket. Szerintem mindamellett, hogy rengeteg gyerekbetegségtől is szenved, amit idővel ki lehet nőni, ízléstelenül ronda is, ami már kevésbé korrigálható. Én mindenesetre a végsőkig maradok a Windows 7-nél, és ha minden kötél szakad, akkor újragondolom a dolgot. Addig meg magasról teszek a Microsoft minden termékére és szolgáltatására, főleg ahol ezt az okádék desingt erőltetik.
x gon' give it to ya
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz CyberPunk666 #152 üzenetére
naa, igy már mindjárt ertheto. elnezest
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Dr.FantastiK #149 üzenetére
Van értelme, nem össze vissza vannak. Talán a tagoltság nem a legjobb. De a te kedvedért:
Nem inkább ez a "PC-n ilyen meg olyan" a sablon szöveg?
Erre sokkal jobban ráillik "a nem akar kilógni a sorból", az egész megfogalmazás pontosan ilyen.
Ez a majd a "w9 learatja a kitaposott..." szöveg sem valami egyedi, ezeren leírták már itt.Kicsit tagoltam a kedvedért. Ha így sem érted, akkor keress fel valami szakembert, aki tud neked segíteni. A továbbiakban ugord át a hozzászólásaimat. Sokkal jobb lesz mindkettőnknek.
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz fordfairlane #150 üzenetére
Ezert fognak a sulyesztobe kerulni ! ideje mar.
Nem lassa az idiota Microsoft hogy mindenki UTALJA az uj 'CSEMEIKET' ? ?
-
fordfairlane
veterán
válasz t72killer #20 üzenetére
Szerintem ezt a legtöbben totál nem gondolták végig. A "hagyományos" desktophoz olyan rendszer is tartja magát, mint az OSX, amelyik pedig nagyságrendekkel kisebb szoftverbázissal rendelkezik, mint a Windows.
A Windows 8 duál-deszktopos kialakítása nem egy átmeneti, tranziens állapot, hanem nyilvánvalóan hosszan akarnak erre berendezkedni.
x gon' give it to ya
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz CyberPunk666 #148 üzenetére
Azt értem hogy mire reagaltal ,, de :
? te még most sem birod felfogni hogy az alabbi irasodnak nincs értelme ? ? ezek a szavak ossze-vissza vannak ideszorva, nem értheto mit akarsz mondani ! absurd.
'' '' Nem inkább ez a PC-n ilyen meg olyan a sablon szöveg? Erre sokkal jobban ráillik a nem akar kilógni a sorból, az egész megfogalmazás pontosan ilyen.
Ez a majd a w9 learatja a kitaposott szöveg sem valami egyedi, ezeren leírták már itt. ''nna, vegulis Mindegy. ...
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
te elolvastad azt amire írtam?
gyk:
-
Dr.FantastiK
őstag
válasz CyberPunk666 #135 üzenetére
'' Nem inkább ez a PC-n ilyen meg olyan a sablon szöveg? Erre sokkal jobban ráillik a nem akar kilógni a sorból, az egész megfogalmazás pontosan ilyen.
Ez a majd a w9 learatja a kitaposott szöveg sem valami egyedi, ezeren leírták már itt. ''...kérem jelentkezzen az, aki ért ebbol valamit ! !
[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
"Nocsak, mégsem lett annyira szuperjó a Win8?"
Azért mert jön hozzá frissítés? Eddig nem volt olyan oprendszer a világtörténelemben aminek ne lett volna több verziója... Szuperjó lett a Win8, de akadnak benne bőven hibák/hiányosságok... Startmenü visszatérésében pedig én a helyedben nem reménykednék... még lehet, hogy a Desktop is eltűnik (vagy legalábbis még inkább háttérbe szorul), nemhogy a Startmenü visszajöjjön. -
Móci
addikt
Nocsak, mégsem lett annyira szuperjó a Win8? Én örülnék neki nagyon, ha valahogy visszatalálnának a start menühöz a kilencben, de szerintem erre nem sok esély van...
"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Dr.FantastiK #139 üzenetére
Mindenki érti aki alkalmazza az értő olvasást és képes egy adott beszélgetést egységként kezelni. Nézd meg mire válaszoltam, hátha akkor helyére kerülnek a dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
"azt hittem, hogy a Blue tényleg helyrekalapálja majd"
már megbocsáss de elég elfajult álomvilágban élsz, ha komolyan azt hitted, hogy a metro felületet háttérbe fogják szorítani a Blue-ban... most már minden új fejlesztés oda fog érkezni, a hagyományos desktop pedig - ha ilyen tempóban haladnak - lehet, hogy a legmerészebb jóslatoknál is előbb fog eltűnni a rendszerből... -
Dr.FantastiK
őstag
válasz CyberPunk666 #135 üzenetére
Te magad legalabb erted amit irtal ? ? Mert mas biztos NEM !
-
Воланд
titán
telepiteskor rakerdez, hogy online vagy offline fiokot szeretnel-e hasznalni. kesobb meg a beallitasokban lehet a ketto kozott valtani.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
VIC20
őstag
Annak idején én is kipróbáltam a bétát, és nekem se jött be. Elismerem, lehet, hogy a szokásos okokon (Metro+Start menü hiánya) kívül az is zavaró volt, hogy virtuális gépen, ablakban nem igazán volt kényelmes a ,,képernyő" széleire húzgálni az egeret. Meg az online fiók erőltetése sem volt szimpatikus, de lehet, hogy csak én nem találtam az offline lehetőséget. Adok majd neki még egy esélyt az SP1/Blue vagy mittudoménmi megjelenése után.
-
CyberPunk666
senior tag
Aki nem ért egyet veled az csak beáll a sorba és manipulálják. Ezt tanítják vagy magadtól?
Azalatt a néhány hónap alatt sok olyan ember is szidta, aki amúgy ki sem próbálta (nyilvánvaló, volt sokszor a hozzászólásából, hiszen olyan dolgokat állított ami nem is úgy van, és 2 perc használat után egyértelmű), ezzel szemben azóta sokan kipróbálták.
Nem inkább ez a PC-n ilyen meg olyan a sablon szöveg? Erre sokkal jobban ráillik a nem akar kilógni a sorból, az egész megfogalmazás pontosan ilyen.
Ez a majd a w9 learatja a kitaposott szöveg sem valami egyedi, ezeren leírták már itt.
Először állj ki a sorból, és majd utána beszélhetünk arról, hogy ki áll benne és miért.
-
oO7
őstag
"Régebben azok, akik kipróbálták és használták 1-2 hónapot, kb. 90%-ban elégedetlenek voltak vele"
Régebben [...] használták 1-2 hónapot? azzal tisztában vagy, hogy november óta érhető el a rendszer? az kicsit több, mint 4 hónap... előtte meg béta volt és a béta időszak 3 fázisa alatt (Developer Preview, Consumer Preview, Release Preview) elég sokat változott a rendszer, és aztán még az RTM is egy komoly előrelépés volt, és már azóta is kaptunk egész komoly mennyiségű frissítést a motorháztető alá is meg az appoknak is...
a 90% pedig azoknak az aránya, akik a béta időszakban felrakták a félkész rendszert driverek nélkül, majd pár óra után felhúzták magukat rajta, lecsapták és jöttek a fórumba habzó szájjal fröcsögni..."Mert valljuk be legalább saját magunknak őszintén: csúnya munka ez"
szerintem ne akarj mások nevében beszélni... maradjon ez a te személyes véleményed..."Ez jó dolog telefonon, jó TV-n, kellemes tablet-en vagy játékgépen, videokamerán, fényképezőgépen, hűtőn, sütőn, mosógépen, stb. Na de egy számítógépen?!"
tehát mindenhol jó csak PC-n nem... szerintem előrébb lennénk, ha rájönnél, hogy PC-n sem rossz csak szokatlan..."Ugyan azok az emberek régen szidták, most pedig dícsérik"
szűk négy hónap alatt trendkövetés miatt nem változik meg az emberek véleménye, főleg, hogy jelenleg a trend inkább az, hogy a win8-at fikázni kell...az utolsó bekezdéseddel mondjuk egyet tudok érteni, de ez gyakorlatilag bármi újszerű dologra ráhúzható a Windowstól és a Microsofttól függetlenül...
-
quex
tag
Érdekes megfigyelni, hogy mennyire megváltozott a win 8 megitélése. Régebben azok, akik kipróbálták és használták 1-2 hónapot, kb. 90%-ban elégedetlenek voltak vele. Mára lassan szégyen lesz, ha valakinek win 7-e van. (Hát még ha XP-je.) Ügyesen manipulálják az embereket. Persze ez nem csoda, hiszen sok pénzről van szó.
Idővel elkerülhetetlen lesz a váltás, senki sem menekülhet meg a win 8 vagy hozzá hasonló utódai elöl. De azért elég "érdekes", hogy néhány hónap alatt az embereknek többségének trendkövetés miatt "kötelezően" megtetszett ez az ormótlan virtuális gombokból álló felület. Mert valljuk be legalább saját magunknak őszintén: csúnya munka ez. 25-30 éve még nagy előrelépésnek éreztem volna egy ilyen gombos programot, de a jelnben inkább viccesnek hat. Amolyan "és a majom megnyomja a gombot" érzés. Ez jó dolog telefonon, jó TV-n, kellemes tablet-en vagy játékgépen, videokamerán, fényképezőgépen, hűtőn, sütőn, mosógépen, stb. Na de egy számítógépen?! Egy számítógépen ennek egy közönséges programcsomagnak kellene lennie, nem egy operációs rendszernek!
Na de, széllel szemben nem jó pisilni, így idővel majd én is használni fogom. Hardvertámogatás manipulálásával, speciálisan win 8-ra írt programok elszaporításával, tudatosan "lefele" nem teljesen kompatibilis megoldások segítségével hamar szükségszerűvé teszik a váltást. És akkor már valóban a win 8 (illetve az utódaié) lesz a jövő. Még így is, hogy valójában sokkal rosszabb lett, mint az elődje. Csak ügyesen kell trükközniük. És abban profik. Ugyan azok az emberek régen szidták, most pedig dícsérik. Pedig semmi lényegeset nem fejlesztettek azóta rajta. Egyszerűen aki kilóg a sorból az hülye. És senki sem akar hülyének látszani. Így inkább a saját véleményét igazítja a trendhez.
Szerintem a Win 9 ugyan olyan lesz, mint a win 8, csak a win 8 már kapott 1-2 megérdemelt pofont, így annyira sosem lehet majd trendi, mint a win 9, amire már csak a "gyökerek" fognak rosszat mondani. Szóval kellemes Win 9-ezést mindenkinek!
I have an RNA joke, but it might get lost in translation.
-
ceia
őstag
válasz CyberPunk666 #89 üzenetére
Szerintem pedig éppen neked nincs fogalmad az egészről. Még azzal sem vagy tisztában, mire írsz ilyen okosságokat éppen.. Olyan dolgokat magyarázol itt az én véleményemként, amiket nem is írtam.
"Nincs nagyobb gond a kompatibilitással, mint bármelyik win esetében."
Nem állítottam, hogy nagyobbak a kompatibilitási problémái, mint a többi Windowsnak. Csak azt említettem meg, hogy hiba volt, hogy a 8 a 7-tel nem teljesen kompatibilis visszafelé, mert így sokan éppen emiatt maradnak a 7-nél.Azzal mi a kifogásod, hogy az XP-hez nem kellett ingyenes appokat adniuk, mégis fogyott? Talán nem igaz? Sőt, nagyon népszerű lett, és máig sokan használják, dacára a közben megjelent Vista/7/8 hihetetlenül jobb oprendszereknek! Szerintem ma a 8 kevésbé fogyna, ha nem járna hozzá némi mézesmadzag. Az alacsony ár ha 7-ről váltasz, vagy akár az ingyenes appok. De annak idején az XP-t elég volt kirakni a boltokba, és vitték, mert tényleg előrelépés volt a 2000-hez képest és nagyon jól sikerült.
"Ami akkor jó volt, az ma már nem az."
Ez általánosságban nézve hülyeség, legfeljebb adott embereknek az, vagy nem az. Képzeld, nekem ma is jó az XP és még sokan másoknak is."Ez csak 1 funkció, és biztosan nagyon sok hasznos és ingyenes app lesz, ez már más platformokon is így volt. Legfeljebb lesz rajta reklám vagy valamilyen más megoldás. Esetleg otthonra lesz ingyenes. Ami ma van ingyenes alkalmazás máshol, annak semmi akadálya, hogy az áruházba is bekerüljön egyszer valamilyen formában."
Ennek nem sok értelme van. Szavakat írtál, de nem mondtál velük semmit. A Sourceforge-on és általában a "máshol" megjelenő ingyenes alkalmazásokat biztos nem fogja a Storeba tenni a M$.."Amiatt megkérdőjelezni valaminek a létjogosultságát, mert TE nem használod elég szűklátókörűségre utal. A többség nem sleep-be teszi a gépét. Ez akkor is hasznos funkció, mert az emberek 99%-a ki szokta kapcsolni."
Én nem kérdőjeleztem meg a hibernáció létjogosultságát, csak azt írtam, hogy nekem nem szimpatikus, és én inkább altatom. Én is ki szoktam kapcsolni a gépet, de nem egy adott nap folyamán többször, (ahelyett megy sleepbe) csak munkába indulás előtt szoktam kikapcsolni. Azt pedig nem tudhatod, hogy az emberek 99%-a ki szokta-e kapcsolni.it's more fun to compute
-
Reinkz
senior tag
Na akkor ennyi hsz után én is leírom amit gondolok
-win7-em van láttam, probáltam a 8at ismerősnél ésa start menüt eltudom viselni de akkor nézzük a személyes okokat miért jó lenne a win8:
-gyorsan indul
-appok
-dx11.1 támogatás
(hiretelen ennyi amit feltudok sorolni, ellenérvek:-ssd-vel a 2 rendszer szinte ugyan olyan gyorsan indul.
-appok nekem nem kellenek van elég a telefonomon ide biztos nem raknék
-nincs semmi ami használná dx11.1
-némelyik játék kompatibilitási problémával küzd (lásd gta4)
megéri váltani->nem (max laptopra raknám a gyorsabb indulás miatt)
hangsúlyozom ez az ÉN véleményem. -
törölt tag
Jövöre win9 korai lenne, mert három évente akaródzik nekik új rendszert kiadni, akkor meg még van két és fél éve a nyócnak.
#108: "a csempék színét nem változtathatod meg mert az jellemző az appokra... piros az adobe reader, kék a skype, zöld a torrent, stb... a csempe színe az az adott app brandjének a színe..."
És erre volt a marketingduma, hogy egységes, letisztult felületet kapjon a júzer. Olyan ocsmány a programonkénti árnyalataival, hogy ihaj, plusz mellé a duma, hogy az egységesség miatt korlátozzuk a júzert, ne hazsnálhasson tetszöleges színeket- pl. feketét és fehéret.
[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
válasz kikinda2 #125 üzenetére
"MS fizetett PR - support oldalaként működjék"
ezt most nemértem... ez honnan jött? és miért?van a PH!-n egy Windows Blog - amin mellesleg nem is feltétlenül lepődnék meg, ha egy "fizetett hírdetés" lenne - és ez lehozott egy "hírt" a következő nagy Windows mérföldkövek vélhető dátumairól... hol ebben a PR? vagy miért baj ez? vagy most ebben mi a visszataszító?
[ Szerkesztve ]
-
kikinda2
tag
Használok XP-t, WIN7-et, UBUNTU-t és FreeBSD UNIX-ot. Egyikkel sincsen semmi különösebb bajom. WIN8-at nem próbáltam, mert nem találkoztam olyan felhasználási területtel ahol szükségem lenne rá. Nem akarom lerántani a WIN8-at mert nem próbáltam még és meggyőződésem, hogy jól kijönnénk egymással, ha színes csempéket kellene valamiért tapicskolnom, kattintgatnom.
Az viszont visszataszító és egy "független" blogtól abszolút nem pozitív, hogy az MS fizetett PR - support oldalaként működjék. Persze ezt is lehet, de tessék a blogcímnél vagy a cikknél megjelölni, hogy a bejegyzést ki szponzorálja. Ez így tisztességes jobb helyeken. -
MZperX75
addikt
Az még messze !
Jövőre van 2014 december de az majdnem 2 év
Majd meglátjuk,az XP-t nem fogja behozni időben a 7-es az biztos.
Nincs miért cserélni most nekem semmilyen future nem hiányzik ,hacsak nem adják 9-et 5ezer +fáért.
Addig sem tapicskolok sem hadonászok itt a monitor előtt,addig ez tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
MZperX75
addikt
Egyenlőre kihagyom a 8-at jöhet 9!
Amíg nem indokolja semmi ,nincs értelme a cserének,így voltam az XP-vel Vista kimaradt,nem azért mert rossz
(szerintem nem rossz rendszer stabil jó gyors kicsit zabálja az erőforrásokat,de nincs vele gond)
Win7 már próbáltam a Béta verzióját tetszett,megjelent azóta ez van fenn,semmi sem indokolja a cserét,habár most vennék valami jó lapost és Win8-al lenne szerelve,nem lenne szerintem gondom a 8-al sem.Lehet viszont a 9 már aktuális lesz a csere úgy egy pár év múlva.
Win 98-al kezdtem Win98SE majd XP,maj Win7 mindegyik rendszert szerettem ,a vele született rhibáival együtt. Elötte Amiga OS-volt amit használtam 98.-ig!
-
oO7
őstag
de... a hibernálás 1:1-ben lementi a gép memóriájának tartalmát a háttértárra, aztán kikapcsolja a gépet... kihúzhatod a konnektorból/kiveheted belőle az akksit, következő bekapcsoláskor szépen visszatölti a vinyóról a memória tartalmát és ugyanonnan folytatja pályafutását, mint ahol állt, amikor hibernáltad (kikapcsoltad)...
ehhez jött a Vista-ban a Hybrid Sleep ami az altatást és a hibernálást kombinálta úgy, hogy végrehajtotta a hibernálást de nem lőtte le teljesen a gépet, hanem csak sleep-be küldte, azaz megmarad a memória tartalma a memóriában (+ ki is lett mentve a vinyóra)... ezzel ha mindenféle "megszakítás" nélkül újraindítottad a gépet, úgy érezte, mintha altatásból lett volna felkeltve, míg ha időközben áramtalanítva lett a gép, akkor a következő indításkor úgy indul, mint ha hibernálva lett volna... -
oO7
őstag
válasz #32839680 #109 üzenetére
a lockscreen az igen, és azt még látod is
az a baj ezzel a példaképpel, hogy egy nem túl kontrasztos/részletgazdag kép van a háttérben és így igen, még működhetne is... de ha beraknak oda a szöveg mögé (jó mondjuk ilyen része a Start képernyőnek nincs) valami "durvább" képet, ami kevésbé homogén, és sok hirtelen kontrasztváltás van benne (példa1, példa2), akkor az rögtön tönkrevágja annak a szövegnek az olvashatóságát vagy akár azt, hogy a startképernyő tényleg egy letisztult nézetet nyújtson mindenféle figyelemelterelő csicsa nélkül, amin végignézel és pillanatok alatt leolvasod a szükséges információkat... hogy egy kicsit sarkítsak... mi az egyszerűbb? egy egyszínű sötétszürke háttérre írt szöveget elolvasni, vagy ha az a szöveg egy fotorealisztikus erdőben egy faágra akasztott, himbálózó fatáblába van vésve? ugyanígy vajon egy egyszínű 2D-s levél szimbólum vagy egy fotorealisztikus postaláda alapján találod ki előbb, hogy az az alkalmazás az email app? egy széles körben használt, jól ismert (szintén egyszínű, 2D-s) időjárás szimbólumból találod ki előbb, hogy (a te példaképedről puskázva) kicsit felhős napsütés várható, vagy ha erről egy fotorealisztikus képet mutatnak egy ikonon/csempén/widgeten? -
oO7
őstag
válasz #32839680 #107 üzenetére
a csempék színét nem változtathatod meg mert az jellemző az appokra... piros az adobe reader, kék a skype, zöld a torrent, stb... a csempe színe az az adott app brandjének a színe...
a színséma meg ha nem is rgb-ből kikeverhető de a szivárvány minden színét érintő paletta olyan világosságú vagy sötétségű színekkel, hogy azok egészen biztosan nem fognak a használhatóság rovására menni...
az egyedi háttérrel pedig az a probléma, hogy ha mögéraksz a csempéknek valami részletgazdag képet, akkor kicsit nehezen lesznek beazonosíthatóak a csempék határai és csak egy hatalmas zajos katyvasz lesz az egész... illetve igazából tök felesleges az egyedi háttér mert úgy is el van takarva a túlnyomó része a csempék által... nem egyszínű a háttér, egy adag beépített nonfiguratív dizájnból lehet választani...az a helyzet, hogy ezek az erős(nek tűnő) dizájnbeli megkötések azért vannak, mert ha valamit el lehet rontani, azt a felhasználó el is rontja, és ez a design-ra is igaz... és ha csinál egy ocsmány felületet vagy egy esetlegesen testreszabható felületet széthekkel, utána meg kényelmetlen meg csúnya lesz a rendszere, akkor természetesen nem magát fogja okolni, hogy "te jó úr isten, hogy tudtam ilyen szart csinálni" hanem a Windows lesz a használhatatlan fos...
arról meg már nem is beszélve, hogy így van egy elég erősen jellemző arculata a Microsoft termékeknek, ami szintén egy hasznos pont marketing-pszichológiai (létezik ilyen szó? ) szempontból[ Szerkesztve ]
-
xxSanchez
őstag
Meg persze Május 13-án megjelenik a Leap Motion ami egy újabb előrelépés az irányításban.
[ Szerkesztve ]
Heyho.
-
oO7
őstag
nem, az újonnan eladott (Windows 8 matricás) gépek nagyon nagy százalékáról beszélünk...
touch-os egér az egy olyan egér aminek a felülete egy touchpad és mindenféle többujjas gesztúrákat érzékelni tud... scrollozás, zoomolás, lapozás az appok között (balrol húzva az ujjad) vagy épp a charm bar megjelenítése (jobbról húzva az ujjad)... ugyanez igaz az újabb notik touchpadjára is... de leginkább az érintőképernyő az ami nagyon meg tudja dobni a felhasználói élményt és azért az új Win8-as notik (de még egy csomó All-in-One gép is) már touchscreennel van szerelve és ez az arány csak egyre nőni fog... -
oO7
őstag
az, hogy a beállítások át vannak szinkronizálva az egyik eszközről a másikra, és az, hogy a fejlesztett program a felülettől eltekintve 1:1-ben átvihető az eszközök között, az két tökéletesen különböző dolog... itt az MS az aki a jó irányba megy, és ha a többiek nem kapcsolnak időben, akkor nagyon gyorsan meg fog változni, hogy ki ki után kullog... mellsleg a közös rendszeralap, kernel, API-k még nem zárják ki, hogy a különböző készülékek a nekik megfelelő specializált felületet és funkcionalitást kapják meg, mint ahogy ez a Windows-nál is látni lehet... ugyan az a rendszermag van a telefontól kezdve a szerverekig mindenen...
-
félisten
-
LordX
veterán
ha pedig versenyben szeretnének maradni az "ökoszisztéma-háborúban", akkor kénytelenek lesznek kiterjeszteni az iOS-t a MacBook-okra és iMac-ekre is...
Én nem lennék ebben olyan biztos. Jelenleg is frankón össze van integrálva a kettő, semmi nem indokolja ezt az állítást. Google is érdekes módon csinált egy dekstop OS-t miután van egy sikeres telefonos rendszere. Nem attól lesz valami "ökoszisztéma", hogy egy rendszer van alatta. Szerintem inkább itt a MS az, aki a széllel szemben pisil.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...
- Gamer Ryzen 5600X / 16GB DDR4 / RTX 3070 / 512GB NVME / 1TB HDD / GARANCIA / BESZÁMÍTÁS/
- ZBook Firefly 15 G8 27% 15.6" 4K IPS i7-1185G7 T500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Xiaomi Mi Watch S1 Pro okosóra
- Alaplap takarólemez, hátlap, IO shield
- P15 Gen1 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbillujjlolv IR kam gar