Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Kansas

  őstag

  válasz simonzé #453 üzenetére

  Igazából az amerikaiak egy csomó mindenre használják, mániákusan(Xmas, XOXO, Xperience(XP, UX), stb), itt gondolom nem onnan jött, hanem valami magyarra ráerőszakolt latin szám behelyettesítésből, ami praktikusan alig rövidít, tehát inkább kúlfaktor/csúfnév mint praktikum.

  Egyébként ha valaki pártatlanul tekint rá, itt nem arról van szó, hogy Windows-zal nem jó, Linux-szal meg hasít, hanem hogy vastag(vagy "teljes", vagy mi a lingó) DE-ssel lassabb, mint könnyűsúlyú(lightweight) DE-ssel.
  A vaskosabb, Unity-s, KDE-s, mittoménmi DE-s Linux-okkal se lenne sokkal gyorsabb, ahogy említetted is a Fedora kapcsán, csak nem volt túl hangsúlyos az a félmondat.
  Történetesen Linux-on van lightweight DE, Windows-on meg még nincs, de már úgy tűnik ők is dolgoznak rajta. Azt mondjuk nem értem, miért mindig a Win32 API támogatás eldobásával kezdik, de az az ő bajuk, max ez is besül, ahogy a Windows RT. Én legalább is senkit nem ismerek, aki az UWP appok miatt használna Windows-t...

  A 2K-t meg nem értem, mire használod, igazából a 1080p a 2K(nem a megapixeleket, hanem az oszlopokat számolták eredetileg a DCI-nél)

  Hogy az eredeti kérdésre is kitérjek, én pl. azért nem szeretem a konzumer netbookookat, mert rühellem a vacak szigetes billentyűzeteket - ThinkPad-ből is azért vettem X220-at, nem 230-at vagy 240-et, mert a 220-ban még a régi TP billentyűzet van, és tudtommal kis konzumer gépben olyan sose volt. Újonnan meg már üzletiben se nagyon van... tán kivéve a jubileumi TP-ket.

  [ Szerkesztve ]

  Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka...

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés