- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bluetooth hangszórók
- Milyen processzort vegyek?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Léghűtés topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Végre a régebbi OpenGL-es játékok támogatása is rendbe lett rakva a 11.2-ben!
-
oriic
HÁZIGAZDA
Nálam is előjött ez a gond:
Restore Factory Settings rendbehozta, és restart után is jó minden. Eddig.
-
Oliverda
titán
válasz
pincehely #179 üzenetére
Írtad, hogy nálad 11.2-vel is előjön a dolog, ezért nem is próbáltam. Helyette kipróbáltam gyakorlatilag szinte az összes meghajtót amit eddig támogatta a Cayman-t, és mindegyikkel látható volt a hiba. Végül utolsó próbálkozás gyanánt felraktam a 11.2-t és azzal eddig jó. Remélem így is marad...
-
pincehely
addikt
válasz
Oliverda #169 üzenetére
Ha kihúzom a hdmi kábelt, akkor nem ugyanazt produkálom, mintha kikapcsolnám a tv-t?
Érdekes egyébként, mert a kép szerintem szebb lett, lehet, hogy ez az olvashatóság rovására ment.
Az is lehet, hogy csak tv-ken jön elő ez a bug.
Nagy kár, hogy ha vissza kell tenni a régit, mert ezzel jobban futnak a játékok."Amúgy a legdurvábban talán a Seagate oldalán jön ki a dolog. A legfelső sorban illetve a termékek pontok alatti további menüpontok betűinek színe nem fehér hanem szinte teljesen sárga."---Nálam is, beszarás!
Rákeresnék a megoldásra külföldi fórumon, de fingom sincs, hogy erre mégis hogyan.
Annyira nem vagyok jó angolból. -
Oliverda
titán
válasz
pincehely #165 üzenetére
Remek, akkor ez driver bug. A ClearType nálam ki is van kapcsolva már a Win 7 feltelepítése óta. Pedig először azt hittem, hogy a mini DP -> DP átalakító a gagyi.
Próbáld meg úgy, hogy a monitort illetve a TV-t akkor kapcsolod be, ha már felállt a Win és bent van az asztal. Nálam ilyenkor nincs probléma, sőt DVI-on keresztül sincs.
Amúgy a legdurvábban talán a Seagate oldalán jön ki a dolog. A legfelső sorban illetve a termékek pontok alatti további menüpontok betűinek színe nem fehér hanem szinte teljesen sárga.
Abu: Ezt hol lehet hatékonyan jelenteni? Már úgy értem, hogy olyan helyre menjen, ahol foglalkoznak is vele. Honnan tudok leszedni 11.1 előtti driver-t a 6950-hez? Kipróbálnám azzal...
-
vlevi
nagyúr
-
-
pincehely
addikt
-
SzlobiG
félisten
Ha kikapcsolom a CrossfireX energia beállításokat, akkor nem fogja hibernálni a 2. gpu-t? Abu mondj valamit erről a funkcióról.
Az AI beállításainál van ez.
-
HRC_Szykla
csendes tag
Felraktam ezt az új Catalystot, és teljes mértékben meg vagyok vele elégedve...
A Crysis 2 beta kb 15-20 fps-el többet muzsikál, mint előtte, akár hardcore grafikai fokozaton is! A többi game még tesztelés alattAsus G73JH-TY226Z
Intel® Core™ i7-740QM (1,73-2,93 GHz, 6 MB)
ATI Mobility™ Radeon® HD5870 / 1GB GDDR5
8GB DDR3 1333MHz -
Mercutio_
félisten
Hoppá, épp képeket dolgoznék kicsit meg, akkor ez a driver lehet, hogy nem az én barátom?
Mi volt az utolsó problémamentes driver?
-
törölt tag
Az egyik tunerem WHQL x64 drivere hosszú időn keresztül (kettő és fél év...) hibásan működött, amennyiben hw encoder-t használtam (a Vista és a W7 is ezt telepítette WU-ről). Szóval a kártya egyik legfőbb funkciója volt hibás. Ilyenre én semmilyen aláűírást nem adnék meg. Pedig ott volt a hibátlan driver, csak a Leadtek úgy gondolta nem ér meg neki $450-t ennek a tunernek a támogatása (nem tudom miért, de ezt a tunert teljesen el akarta felejteni, pedig a mai napig a legjobb terméke.)
A Gigabyte E8000 első x64 drivere analog módban minden esetben kékhalált okozott, csak DVB-T módban működött stabilan. Kritikus hiba, az egyik legsúlyosabb. A driver szintén megkapta a WHQL minősítést. Pedig egyértelműen driverhiba volt, ugyanis a PxDTV2300 H driverével a tuner hibátlanul működött.
Asus PE6x00 x64 drivereinek egyes változatai csak részben települtek fel sokáig, (HID, azaz az erre kapcsolódó távirányító pl nem működött) ezek is WHQL minősítésűek voltak.
És volt még pár eset, ami számomra egyértelműen bebizonyította, hogy semmit sem jelent, hogy oda van biggyesztve az a négy betű. Ha valaki minden asztali Win alatt támogatott hw-t akar kiadni WHQL driverrel, az $900-jába kerül. És elnézve mennyi hw van a piacon, ez nem gyenge summa. Érdemes csak a Catalyst által támogatott hw-eket szépen beszorozni ezzel a $900-ral...
Hol lehet egyébként megnézni ezeket a minősítéseket?
-
Osynho
addikt
Hello!
Eddig 10.12-es drivert használtam és 720p-s videók lejátszásánál Splash Pro lejátszóval akadtak képhibák néha-néha. Ez most az új driverrel megszűnt, aminek örülökViszont egy ilyen videó lejátszásánál a fogyasztás az alap 95W-ról 135-140W-ra ugrik fel. (konnektorból felvett érték). Ez normális? 2D-s órajelekkel nem vinné a gép?
Egyébként 1-2% gyorsulás lett 3dmark 11 alatt, meg játékokban is mintha kicsit jobb lenne a szitu, bár eddig se volt gondom a sebességgel
Az alap órajel 300/300 lett, ez pár W-ot jelent pluszban idle. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#65675776 #143 üzenetére
Persze meglehet kapni a whql-t nem százas eredmény mellett is, de a Catalyst 13 hónapja 100/100-as minősítéssel kap aláírást. A 11.2-re még nincs adat, de ha az is 100-as, akkor 14 hónapja.
Tudtommal az NV is átmegy az összes stabilitás teszten. A GeForce driverek a képminőségteszteken véreznek el, és ez adja az alacsonyabb pontszámot, de az aláírást megkapják, mert az MS elfogadta az NV indokát a pozitív LOD beállításokra. Lehet egyezkedni.
-
pincehely
addikt
Senki más nem találkozott az idei drivereknél olyan jelenséggel, mint én?
Rendben feltelepül. Majd a probléma az, hogy mosottak, élettelenek a betűk. Az egész kép olyan sárgás-barnás.
Nem tudom hova tenni a dolgot.
Mind a januári, mind a februári ugyanezt csinálja nálam.
Ötletek? -
törölt tag
Nekem sehogyan sem akar felmenni. Azt írja hogy CListart.exe - hibás bináris fájl. Ráadásul először kékhalált okozott. Windows\system32\atiaalxy.dll-re meg azt írja hogy nem a windows-hoz készült fájl vagy sérült.Nem tudom feltelepíteni a win7 x64-re hiába rakom már vagy 10-edjére újra.Tud valaki segíteni hogy mi lehet a gond? Egy MSI 5830-as videókarim van.
-
brd
nagyúr
Mivel a teljes megvalósítás post-process effekt formájában működik, a végleges képkockán fut le, ami azt eredményezi, hogy minden renderelőn ugyanúgy fog működni.
Jól értem, ez egy 4-5 éves játéknál is működni fog, azaz ott, ahol miután kinyírta az ATI az EATM-et, semmilyen módszerrel nem lehetett az átlátszó textúrákat kontúrelmosni? Vagy ehhez DirectX11-es motort kellene használnia a játéknak?
-
Khaal
őstag
válasz
AMD Power #126 üzenetére
Nekem elszállt, újraindítás után kékhalál.
Csökkentett módban meg persze nem lehet telepíteni/uninstallálni a catalyst install managerrel. Szerencsére a "legutóbbi használható beállítások"-al elindult a gép és a sima rátelepítés megoldotta a gondot.
Egyszerűen nem tudok rájönni mikor kell előtte uninstallálni, hányszor indítsak újra, mert minden egyes frissítésnél másik verzióval sikerül működésre bírni. -
visz963
csendes tag
Lehet, hogy a driver jó (bár én semmilyen gyorsulást nem látok), viszon a Control Center brutálisan el lett rontva. Egyszerűen nem lehet módosítani profilokat vele, csak mindig újat létrehozni. Új profil létrehozásakor pedig egyszerűen nem minden beállítást képest elmenteni, tetszőlegesen kihagy dolgokat (pl. képtelen megjegyezni, hogy hány képernyőt akarok egyszerre üzemeltetni). A régi control center ezt mind simán tudta.
Az órajel nem megy vissza 157 Mhz-re, gyakran 300-on áll. Kikapcsolom az overdrive-ot, akkor visszamegy, de ezt meg nem lehet elmenteni profilba...
Szóval használhatatlan.Végül felraktam az új drivert, de meghagytam a régi control centert. Így viszont az új beállítások nem érhetők el.
Nem tudom mit képzel az AMD, hogy ilyet ki mert adni. Az egész fórumban hemzsegnek a hibabeszámolók.
-
törölt tag
Én is föltettem a 11.2-es drivert. Eddig semmi problémát nem tapasztaltam vele. Az órajeleket is rendesen visszaveszi, ahogy kell. A 11.1-est kihagytam, úgyhogy azzal nem tudom összevetni.
-
DMG
senior tag
válasz
pincehely #113 üzenetére
Tudom én, csak megjegyeztem, hogy a legutóbb már C: \AMD-be telepedett, most meg megint ATI-ba.
Most szembesültem a ténnyel, hog ykevés a memória a gépembe, szóval jövő hónapban vehetek 2x2 GB-ot hogy érdemben meg tudjam állapítani, valóban gyorsultra-e az említett játékok.
-
Matamata
aktív tag
válasz
Motion_Blur #122 üzenetére
-
Mercutio_
félisten
válasz
julius666 #120 üzenetére
XP-n azért CCleanert és MyDefrag-ot érdemes időnként lefuttatni, 32bitesnél pedig igen hasznos a Superspeed Ramsdisk Plus ami a rendszer által nem látható ramterületet teszi elérhetővé és arra áthelyezhető a lapozófile.
Szóval nem ördögtől valóak a más gyártól áltak készült SW-k, csak tudni kell mi mire jó. -
V!ck
senior tag
Sziasztok!
Hát gyerekek.... rég nem örültem ennyire egy drivernek
Anyagi gondok miatt kénytelen vagyok beérni egy integrált HD4200-zal és meglepően tapasztaltam, hogy az F1 2010 SOKKAL gördülékenyebben megy, játszhatóbb az egész.... és már ultra low helyett low-on játszom
ne tudjátok meg milyen rossz 8800GT meg 4850 után
... amint helyrerázódok, 6850 lesz a cél, egész baráti ára van...
Üdv mindenkinek
-
pincehely
addikt
válasz
julius666 #120 üzenetére
Emlegetett szamár.
Tegnap este kicsit bekakilt a Catalyst. Maxon járt a GPU folyamatosan.
Driver uninstall, restart, driver felrak, restart. A probléma ugyanaz.Ma reggel: driver uninstall, driversweeperrel töröltem mindent, restart, driver fel. -Tökéletesen működik.
Az a program egy nagyon jó megoldás, nem véletlenül ajánlgatják több fórumban is.
Bajt meg nem hiszem, hogy tudna okozni, hiszen csak a kijelölt fileokat törli.
Ha valaki meg nem tudja használni, az ugye nem szoftware, hanem user error. -
AMD Power
titán
Remélem ettől nem fog elszállni a Windows-om úgy mint az előző kiadástól.
-
Cranium
tag
Hali
AGP-s HD2400 videókarim van. Felraktam sikeresen a 11.2-es drivert, plusz rá az AGP-s hotfixet. Azonban, ha megakarom nyitni a Catalyst Control Center-t, egy ideig tölt a gép, majd semmi. Megnéztem a Feladatkezelőnél, a folyamatoknál, hogy előbugrik a CCC folyamatai, de gyorsan el is tűnnek. Mi lehet a megoldás?Márpedig muszáj beállítanom valahogy, hogy kezelje a DXVA-t.
-
keIdor
titán
Érdekes lett ez az új MLAA. Homályos és lassú, egyelőre nem vágom.
Bár biztos jól jöhet.
-
julius666
addikt
válasz
pincehely #115 üzenetére
Ha a hétköznapi módszer valami rejtélyes okból kifolyólag nem működik nyilván próbálgat az ember mindenfélét és akkor ha a Vénusz és a Jupiter jó szögben áll, lehet bejönnek az ilyen 3rd party külső okosságok.
De ez nem azt jelenti hogy akkor tuti jók és orrba-szájba használni kell őket mindenre, mert könnyen lehet több bajt okoznak mint hasznot.
Ezekről mindig a "régi szép" XP-s idők jutnak eszembe amikor az emberek ész nélkül rakták fel a különböző egygombos windóz-sebesség optimalizáló varázs szutykokat. A dolog iróniája hogy többet lassítottak így hogy futott 4-5 ilyen is egyszerre mint amennyit "gyorsítottak" a rendszeren (a sok ilyen registry meg egyéb cleanernek álcázott féregről ne is beszéljünk).
Szóval én határozottan azon a véleményen vagyok, amíg nem muszáj, addig kerüljük a külső, 3rd party dolgokat. Ne akarjunk okosabbak lenni a gyártónál, úgysem fog menni.
-
Matamata
aktív tag
Png képekkel senkinek sincs baja?
Nálam ha villámnézettel nyitom meg őket, sokon(táblázatok, diagramok) észrevehető torzulás.
A Windows meg leminősítette 5,5-re a kártyámat(5770). -
TOM-202
senior tag
-
Steady74
addikt
válasz
vinibali #116 üzenetére
ok, vágom
Próbálkoztam, igen. SSD-t cseréltem pár hónapja, és akkor egy szűz win7-re raktam fel az akkori, azt hiszem 10.11-et, de azonnal kék halál első indulásra, másodikra elindult, de nem kapcsolt be a monitor háttérvilágítása - vagy nem tudom, mert sötét szürke volt a képernyő -,így az a driver le, 10.4 fel. Előtte próbáltam 10.7-tel, hogy az eszközkezelőből kiszedtem a karit, dirver le, cleen, új driver fel, de semmi... marad a 10.4, 6990 alá majd felteszem valamelyik új meghajtót...
-
DMG
senior tag
Feltettem, működik. Játékokat még nem próbáltam, de eljön az ideje.
Mellesleg, megint C:\ATI könyvtárba tömörül.
Ez jelent valamit?
-
pincehely
addikt
válasz
Motion_Blur #107 üzenetére
Igen, szerintem még nagyon sokan ragaszkodnak a szériához, mert ma még kvázi majd mindenre elég.
-
Motion_Blur
félisten
Pozitív hogy az 5xxx-es szériát se felejtették el teljesen
-
pincehely
addikt
Nekem megint ugyanazt csinálja, mint a januári.
Mosottak lesznek a betűk, élettelenek a színek.
Ennek vajon mi lehet az oka?
Pixel Format: Full RGB-n van.
Egyéb ötletem nincs. -
GAbre
veterán
Érdekes dolgokat művel havernál az új driver!
Felraktam,és nem tetszett restart után a winnek a program!
640x480 és 4 bites szín
De viszont miután még1x felraktam ugyanazt már jó volt!Erre varjatok gombot! -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Jelenleg ACC 2010.0504.2152.37420-as verzió van fent (XP PRO HU 32bit) érdemes-e erre frissítenem?
Az új driver telepítése előtt elég a Driver Sweeper-t lefuttatni, vagy van más tennivaló is? -
Vertic
aktív tag
Én próbáltam XFX-el hadakozni egy 5870 ügyében, ami random időközönként fagy, de csak játékokban, ott viszont mindegyikben (vagy újra tudja indítani a drivert a win7, és akkor ott is van az event logban, vagy még a monitor is kikapcsol és csak a reset segít).
Első körben mindent frissíttetek velem, a BIOStól elkezdve driveren át, win reinstall, semmi változás. Aztán mondták, hogy küldjem vissza. Először a hazai nagyker ült rajta 2-3 hétig, nem tudták reprodukálni, aztán kérdezték mi legyen, mondtam küldjék ki az xfx-nek, oda kiküldték, ismét néhány hét eltelt, majd visszajött a kártya, hogy TEST OK.
Nem írták le, hogy mit és mennyi ideig teszteltek, de lényegtelen is. Ami lényeg, hogy visszakaptam a szerintem hibás kártyát, aminek szerintük semmi baja, és biztos a konfigommal van valami gebasz. Az, hogy akkor hogyan tudnám kideríteni, hogy micsoda lehetne a ludas természetesen már nem az ő hatáskörük. Mellesleg mikor visszaraktam az előző kártyámat a gépbe, az csont nélkül működött végig... és ne magyarázzák nekem, hogy egy 620W-os cooler master táp nem bír elég delejt adni neki, mert 500W-os van a speckóban, mellesleg pedig a FurMarkkal nem bírtam sehogy se lefagyasztani, pedig 90fokig felfűti, ami játékban soha nem fordult még elő.
Hát köszi szépen. Többet ettől a gyártótól nem veszek semmit. -
SzlobiG
félisten
válasz
pengegyerek #99 üzenetére
Test drive nálam is jobban fut mind2 magot használja normálisan a játék.
-
Gregorius
őstag
válasz
Gregorius #88 üzenetére
Megszületett a workaround.
1. Driver uninstall eszközkezelőben, amíg a "Standard VGA" nem lesz a telepített driver. Ha esetleg valahol a lemezen van más driver, azt el kell tűntetni, különben megtalálja és azt rakja fel.
2. Telepítő kicsomagolása (futtatás az első next>ig)
3. Driver telepítése eszközkezelővel C:\ATI\Support\***\Packages\Drivers\Display\W76A_INF\-ból.
4. CCC2 telepítése darabonként: C:\ATI\Support\***\Packages\Apps\CCC2\ alatt van egy rakás mappa, mindegyikben egy msi meg egy halom más. Az msi-ket kell egyenként telepíteni.
4a. Ha esetleg nincs fent a megfelelő VCRT, akkor azt is ugyanígy a C:\ATI\Support\***\Packages\Apps\VC10RTx64\-ból.
5. Újraindítás, használatba vétel.Korábban a (4) nem volt lehetséges, mert le volt védve valami paraméterrel, de úgy tűnik, hogy most megy.
Eltávolítás: ugyanez visszafelé. Az msi-kre duplaklikk (érdemes megtartani az eredeti telepítőcsomagot, mert máshogy nem nagyon megy), eltávolítás, végül driver eltávolítás.
Látszólag működik, hőmérsékletet méri, beállításokat lehet nyomkodni és úgy tűnik, hogy érvényre is jutnak. Preview az nincs.
-
pengegyerek
aktív tag
Kipróbáltam a drivert HD5770- ES VGA-n és eddigi tapasztalatom szerint a Test Drive 2- ben több FPS- t kapok és mint ha szebb is lenne valamivel.{Ez nem tudom miért van lehet csak azért tűnik szebbnek a játék mert gördülékenyebb de eléggé szembetűnő volt főleg az árnyékok megjelenése a mostani driverrel}
Szóval nem árt kipróbálni. -
Steady74
addikt
az 5970 előtt ASUS 4870X2 volt, azzal semmi bajom nem volt, minden driver simán felment, nem volt gond, 5970-nél nem tudok frissíteni 10.7 utánira egyáltalán, 10.4 ről 10.6ra meg nem sok értelmét látom. Nem nyavajgok, csak jelzem, hogy nálam nem megy minden rendben az új driverekkel, a régivel viszont igen. Nem tudom, Te mit szólnál, ha egy frissítés után a win sose indulna el, kék halál fogad a boot közepén...
Abu: XFX-nek írtam, fogalmuk sincs mi lehet a baj, levelezgettünk heteket.
-
ArmanD.
őstag
Magyar nyelv mikor lesz benne?
-
vinibali
őstag
válasz
Gregorius #88 üzenetére
azért kártyát említettem mert sok kártyához járó sokféle driverre érdekesmód nem volt bajom... vagy csak nem tanusítottam driver bajnak amit annak lehetett volna. lényeg a lényeg, hogy nem mindig a nulláról építkeznek fejlesztés közben illetve nem kimondottan és kifejezettem(kivétel most az MLAA-nál). és ezért furcsa számomra hogy vannak akinek mégis újabb és újabb bajaik jönnek elő
-
Gregorius
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A procis power véletlenül maradt a 11.1-ben. Igazából még tesztelés alatt van ez a funkció, de később hivatalos lesz. Most a 11.2-ben letiltották. Ha kész lesz és jól működik engedélyezik. Addig is ott az Overdrive szoftver.
Gregorius, Steady74: Azt tudom mindkettőtöknek javasolni, hogy írjatok a VGA gyártójának. Írhattok az AMD-nek is, de a gyártóknak mindenképpen írjatok, mert gyorsabban tudnak szerezni megfelelő VGA-t tesztre, hiszen ők gyártják őket.
(#82) Gregorius: Nem állt szándékomban megbántani azzal, hogy a megfelelő driverre rákérdeztem, gondoltam, hátha ez a baj, de láthatóan nem.
-
vinibali
őstag
sosem értettem a nyavajgásokat, én még az életben nem találkoztam driver gonndal pedig pár "ATi" kártya megfordult a kezemben és havonta frissítek én is. valamiért azt érzem, hogy már csak hisztéria az egész és direkt arra mennek rá egyesek, hogy jól lehúzzák a kártyát.... az MLAA-tól sokat várhatunk viszont.
-
julius666
addikt
nekem ez a driver is gyönyörűen működik, továbbra sincs semmi hiba
-
Steady74
addikt
Megnézem lehet én is ezt a drivert, de a jelenlegi rendszeremhez nem találtam a 10.4-esnél jobb drivert. XFX 5970-es karit hajtok, az XFX eleinte letiltotta a ventiszabályozást, majd egy BIOS frissítéssel engedélyezték. Azóta, akármilyen driver-t rakok fel a 10.4-en kívül:
- a telepítés végig sem fut, egyszerűen lefagy
- ha végigmegy a telepítés, akkor az win7 indulásánál lesz kék halál
- ha nincs kék halál, akkor meg a monitoron olyan a kép, mint ha a háttérvilágítás romlott volna el. -
Gregorius
őstag
Kivizsgáltam friss rendszerrel: a tünet ugyanaz, vagyis nem a rendszeremben van valami elbarmolva.
A gyártó konkrétan a kártyához özönvíz előtti drivert ad (9.11), ami bitre megegyezik az AMD-félével. Az általában ATi-hoz adott driver (10.11) pontosan ugyanazt a tünetet produkálja. De úgy vettem ki, hogy a jelenség több gyártónál is előfordul.
Az install logból úgy tűnik, hogy magát a kártyát gond nélkül felismeri.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sok minden miatt van, de a performance beállítás most erre jelent gyógyírt. Persze a textúra élessége csökken.
NVIDIA 16xAF - ATI 16xAF
Itt látható, hogy az NV és az ATI, hogyan oldja meg a szűrést. Az ATI-nál a távoli textúrák élesebbek (a felirat és a stadion lámpáin látszik), ami növeli a shimmering jelenség jelenlétét. Mivel ez sokaknak nem tetszik, így az új performance metódus az NVIDIA kártyákhoz hasonló módon jár el, vagyis kevesebb shimmering, de kevésbé pontos a szűrés és nagyobb a LOD, ami életlenebb textúrákat eredményez. A döntés a te kezedben van ezentúl. Azt választod, amelyik neked jobban tetszik. -
Male
nagyúr
Hm, a Performance részről eltűnt amivel a procit lehetett állítani (max - min órajel).
Csak nálam, vagy esetleg ezt valahol engedélyezni kell mostmár???
-
Hát nem tudom érdemes e fölrakni mert a mostanival sincs semmi bajom
-
superTibcsi
aktív tag
Felraktam az 5850-re.
GTA IV végre megjavult, van óceán és nem szaggat...
Dead space 2: Ez is megy simán, de az átvezető videó egy sárga paca.
Ez vicces, mert a 11.1-nél pont az átvezető videó volt jó és a játék szaggatott.
No comment... -
pincehely
addikt
Nekem megint ugyanazt csinálja, mint a januári.
Mosottak lesznek a betűk, élettelenek a színek.
Ennek vajon mi lehet az oka?
Pixel Format: Full RGB-n van.
Egyéb ötletem nincs. -
Yany
addikt
Ez a Shimmering cucc ez az, ami a textúrák negatív lod biasa miatt van? Az a zizegő textúra, ami pl. CS:S alatt megőrít? Vagy valami másról van szó?
-
vanye
senior tag
Nvidia-tulajdonosként szakmai vitákba nem bonyolódnék... Ellenben hogy van az, hogy ez a drivercsomag még 2011-ben is ATI néven fut? Mert a kártyák hivatalosan már AMD Radeonok. A honlapon (amd.com) viszont van, hogy egyszerre mindkét (!) verzió megvalósul: [link]
(Tipp: Érdemes megnézni a fület... ) -
wednesday
őstag
Én Steam alól frissítettem, nem volt semmi problémám, ahogy már évek óta.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
finkelstein #60 üzenetére
Windows 7 alatt nem lehet vsync-et kényszeríteni. A WDDM 1.1-es felület nem teszi lehetővé a driver számára. A játék fejlesztőjének kell erről gondoskodni.
Az NV egy durva kényszerítést alkalmaz, amivel megkerüli a WDDM 1.1-es felületet. Ez kierőszakolja a szinkront, de nagy lesz az fps-szórás, a mérések szerint 15-20%-kal csökken az átlagos minimum fps. Természetesen, ha a játékból kapcsolod be, akkor az NV megoldása sem él, vagyis az fps normálizálódik. -
válasz
finkelstein #60 üzenetére
Ahol eddig. =)
Csak most betették egy Gaming fül alá. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nyugodtan felmehet. Én hetente frissítek nem publikus béta drivereket. Több hónapja nem volt telepítési hibám. Ha normálisan törlöd a drivert és bezársz az install előtt minden nem szükséges programot, akkor kizárt a kékhalál. Ennél a drivernél biztos, mert az MS aláírta, vagyis a driver átment a teszteken.
-
finkelstein
tag
Hol lehet beállítani a ccc-ben, hogy játékoknál mindig be legyen kapcsolva a vsync? Mert van ilyen opció, de hiába kapcsolom be az Always On-t, nem ér semmit. Nvidia drivereknél gond nélkül be tudtam állítani és mindig működött is.
-
leviske
veterán
11.1a-ról van értelme váltani?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én most azon mosolygok, hogy az AHCI driver az tavaly októberi inf-et tartalmaz...
-
WongFeiHong
senior tag
Felraknám szivesen de a 10.5-ös driver óta nem találtam olyat amin minden játék jól menne.Mindig volt vmi gond ami miatt visszaálltam a régire
-
Joe.36
addikt
Máris letöltöm
-
Kapti
tag
Egy jó fan vezérlő részt rakhatnának már végre bele. Még mindig külső programot kell (MSI afterburner) kell alkalmazni.
-
mghltm
addikt
megnyugtato, hogy az ati/amd meghajto programok meg mindig a "regiek"
fel sem merem rakni az ujat az 5850-em ala
-
ArmanD.
őstag
Hát mit ismondjak feltelepítés után újraindítással szép kékhalállal elszállt a gépem, majd dead space 2 be megint előjöttek a marhaságok szerintem megy vissza az előző
-
mpierre
veterán
válasz
Gregorius #39 üzenetére
Ezzel a nem települős dologgal nem vagy egyedül.
6950-nél a gyári cd-ről csak az általad is linkelt 3 dolog ment fel. Megoldás az volt, hogy a gyártó - jelesül az asus - honlapjáról szedtem le a csatalisztet. Na az hiba nélkül felment.Megvárom a tapasztalatokat, de szerintem ezt is kihagyom, majd június környékén rakok fel új drivert.
-
LW
őstag
Öröm és bodottá': Nem lüktetve megy a GTA4, míg 11.1-el úgy ment.
-
Himym
senior tag
Üdv.
Itt egy cikk hiba: gy az adott játék által alkalmazott tesszellálási faktor korlátozásával lehetőség lesz a tesszellálás mellett is játszani egy olcsó Radeonokkal.
Vagy "az olcsó Radeonokkal" vagy "egy olcsó Radeonnal". De a kettő együtt nem igazán illik össze,
-
aero.
veterán
Csak nekem indul az új kinézetű catalyst eszméletlen lassan? fél perc kb, a régi olyan 5.
-
Georg17
tag
Na feltettem!
Gyors tapasztalatok:
-300/300-as órajel. Nem nagyon zavar. De vajon miért ennyi?-Videókonverter visszatért a régi formájában. Hurrá! Nem a "drag 'n' drop-os" van, amit azt sem tudtam, hogyan kell használni.
-MLAA: C64 emulátornál, ill. Age Of Empires II-nél továbbra is ki kell kapcsolni. Külön beállításokat kell majd elmentenem.
-De! Egyelőre úgy néz ki, hogy GTA IV-nél már nem okoz furcsa dolgokat. Mint Pl. nem rajzolja ki az óceánt, ill. jelentős fps esés köd vagy eső esetén. És egyébként is végre szép, szebb tőle a játék. Teljesítmény romlást nem észleltem.
Összeségében nekem nagyon bejön az új Catalyst. A 6xxx-es sorozathoz ez az első driver amire már csettinteni tudok. Érdemes kipróbálni! Rövid tapasztalataim vannak még ugyan, de nagyon jók a benyomásaim.
-
Tommmmka
senior tag
Nálam is van gond rendesen (Win 7 64bit, Lenovo y560a)
Felmegy minden hibaüzenet nélkül, erre nem nyitja meg a ccc-t csak tölt, de semmi..... csodás
-
Gregorius
őstag
A CCC is hiányzik és nincs fent. Ha van driver, a 10.7 illetve korábbi explicit kiírja, hogy a driver már telepítve, tehát akkor is a listán kellene lennie.
Szerk: a WU driver telepítés ki van kapcsolva. Egyébként meg uninstallkor odáig simán eljut, hogy a Standard VGA legyen feltelepítve, vagyis nem települ más sunyiban. -
waporka
tag
szerintem majd meghazudtólja magát de sose lehet tudni
-
yakuza.tora
addikt
No, majd a hétvégén elszöszölök vele...
-
Gregorius
őstag
-
pH03N1xM
tag
Tovabbra is rosszul kezeli a 2 projektoromat eyefinityvel osszekotve (nativ felbontas helyett oruleteket hoz, kinti forumokban ugyanigy vannak masok is ezzel). EDID hack se megy (total ignoralja) ATI, sssh.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Gregorius
őstag
Szemléltetném a problémát:
Akár GUI-ból telepítem, akár a kicsomagolt telepítőből konzolból. Az AMD fórumon is igen hosszan volt róla szó, az ottani workaroundok sem működnek. Az elmúlt fél évben volt olyan pakk is, ahol csak és kizárólag az Install Manager települt és annyi. Az utolsó csomag a 10.7 volt, ami rendesen települt (és települ mind a mai napig, tehát nem út közben romlott el valami a rendszeremen). -
Abu85
HÁZIGAZDA
Attól függ, hogy mekkora a GPU-d számítási teljesítménye. A Barts-ig egész jó a sebesség, de a Junipertől már nagyobb a zuhanás. Ezzel nem lehet mit csinálni, tipikus post-process.
(#33) TOM-202: Az nem normális. Érdemes telepítés előtt, minden nem fontos programból kilépni. Vírusirtó, és egyéb tálcán futó alkalmazások. Nagyon régen én is belefutottam egy ilyenbe, hogy csak sokadszorra ment fel. Amint kilőttem az Asus Smartdoctort rögtön minden jól ment elsőre.
(#34) föccer: Kérd meg, hogy ne telepítse.
-
föccer
nagyúr
Csak neket tett ki egy Play online lord of the rings parancsikont az asztalra ez a paraszt? Fúj de utálom az ilyet
üdv, föccer
-
-
Gregorius
őstag
Lassan már meg sem kell lepődnöm rajta, hogy az install manager ismét nem hajlandó semmit telepíteni. 10.7 óta már csak így megy ez...
-
GAbre
veterán
Király!Remélem jó lesz!
-
vlevi
nagyúr
Hát, én is várok még vele, hogy milyen lesz.
Nemrég álltam vissza 10.11-ről (vagy 10.12?) 10.4-re, mert szar volt, mostmár kíváncsi vagyok rá, hogy kinek milyen. -
Blase19
tag
Én feltettem, az üresjárati gpu clock nekem is 300Mhz, más hiba egyelőre nincs.
Dead Space 2 alatt a scriptelt részeknél elhomályosodik a kép, van hogy egy sárga festékpaca szép lassan szétfolyik a képen, majd a script végével visszaáll minden. Ez volt a 11.1a-val is, a 11.1 meg szimplán laggolt 1024-be (HD6870) -
Boxi88
őstag
Jól hangzik! már tesztelem is...
-
pete_21
addikt
Akkor a morfológikus szűrést az 5000-es Radeonoknak is engedélyezték? És továbbra is külön kell bekapcsolni a CCC-ben?
-
eclipse006
őstag
Én eddig amikor kijött egy, egyből leszedtem és semelyikkel sem volt bajom. Így hát most is így teszek.
-
Móci
addikt
Én a 11.1-es után nem merem feltenni...
Majd kiderül, hogy tényleg jó e. -
kenwood3
addikt
"így a Radeon HD 5000-es kártyák teljesítménye akár 11%-kal is magasabb lehet a Call of Duty: Black Ops alatt, míg a Batman Arkham Asylum esetében 4%-os gyorsulásra lehet számítani."
azt hittem , hogy az 5000-es szérián már nem javítanak semmit , de tévedtem ...na akkor kapom is lefele
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Megint napokat kell majd várni a Linuxos changelogra vajon?
Amúgy egy gyors kérdés, haver laptopján szeretnénk használni a GPU scaling opciót Win7 64 alatt, de az opció kompletten hiányzik nála a Catalystből, Erre lehet valami megoldás? HD5450 van nála a gépben.
-
megint én
őstag
Pont néztem olyan 3-4 órája, gondoltam szólok az AMD-s haveroknak erre itt is, itt van!
-
Máris letöltöttem Ubuntura, a HD 6310-hez.
-
Killer01
őstag
Nocsak, nocsak. Valahogy túl szépen hangzik hogy igaz legyen, megvárok pár visszajelzést a driver használata előtt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óra topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest