Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Abu85 #144 üzenetére

Az egyik tunerem WHQL x64 drivere hosszú időn keresztül (kettő és fél év...) hibásan működött, amennyiben hw encoder-t használtam (a Vista és a W7 is ezt telepítette WU-ről). Szóval a kártya egyik legfőbb funkciója volt hibás. Ilyenre én semmilyen aláűírást nem adnék meg. Pedig ott volt a hibátlan driver, csak a Leadtek úgy gondolta nem ér meg neki $450-t ennek a tunernek a támogatása (nem tudom miért, de ezt a tunert teljesen el akarta felejteni, pedig a mai napig a legjobb terméke.)

A Gigabyte E8000 első x64 drivere analog módban minden esetben kékhalált okozott, csak DVB-T módban működött stabilan. Kritikus hiba, az egyik legsúlyosabb. A driver szintén megkapta a WHQL minősítést. Pedig egyértelműen driverhiba volt, ugyanis a PxDTV2300 H driverével a tuner hibátlanul működött.

Asus PE6x00 x64 drivereinek egyes változatai csak részben települtek fel sokáig, (HID, azaz az erre kapcsolódó távirányító pl nem működött) ezek is WHQL minősítésűek voltak.

És volt még pár eset, ami számomra egyértelműen bebizonyította, hogy semmit sem jelent, hogy oda van biggyesztve az a négy betű. Ha valaki minden asztali Win alatt támogatott hw-t akar kiadni WHQL driverrel, az $900-jába kerül. És elnézve mennyi hw van a piacon, ez nem gyenge summa. Érdemes csak a Catalyst által támogatott hw-eket szépen beszorozni ezzel a $900-ral...

Hol lehet egyébként megnézni ezeket a minősítéseket?

törölt tag

válasz Abu85 #61 üzenetére

A WHQL nem jelent semmit. Rendszeresen kapnak hibás, sőt, instabil driverek is aláírást (és fel is kerülnek még WU-re is). Az egész csak arról szól, hogy OS-enként lehúzzanak $150-t minden egyes eszköz után.

Új hozzászólás Aktív témák