Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
silver10
aktív tag
Ahogy én néztem, ez a cucc szolgálhat valóban nagy megelégedéssel a vásárlója, felhasználója számára. Mondjuk ez csak partvonalról érinti ennek a topiknak a témáját, mert egy meglehetősen kombinált főző-sütő berendezés. Air fryer, rizsfőző, pirító, szuvidáló, pároló, kukta, undzovájter, ahogy a német mondaná. Ez a nagy előnye. Egy helyet foglal és megfelelő űrtartalom. Ez egyben lehet hátrány is, de csak akkor, ha elromlana(meghibásodna valami elektronika benne pl.)Mert akkor semmi sincs. Illetve, ha jól figyeltem, egyszerre egy félét lehet készíteni. Ha süt pl. az illető, akkor, ha végzett utána fog párolni, v. főzni stb. Minden készüléknek vannak előnyei, hátrányai. Viszont akinek se kuktája, se airfryere, se crisp funkciós mikrója stb., jó választás lehet a nem túl alacsony ára mellett. Nekünk van hőlégkeveréses-hőlégbefuvásos sütőnk, crisp, grill funkciós böhöm mikrónk és az airfryer. A rizsfőző még nem izgatta túlságosan a fantáziámat, de nem tudni mi lesz később. Kukta van. Ha veszel ilyet, kiváncsi lennék, mint forrólevegős sütő hogy szuperál, mik a tapasztalatok, érdekesség képpen.
-
hadar
csendes tag
Sziasztok!
Vásárlás előtt állok én is. Ezt néztem ki magunknak:
https://www.instantpothungary.hu/instant-pot/instant-pot-pro-crisp-8/Külföldi oldalakon nagyon dicsérik. Használ/használt valaki ilyet közületek?
Kíváncsi lennék itteni véleményekre is. -
Keef_Lee
senior tag
11.11-től két kosaras (3,5+3,5 liter)
44444 (Lidl) -
bul07
nagyúr
Igen akkor két kosaras nem jó ha nagy dolog lenne benne sütve
Még annyi
Ha veszel olyat vegyél ami megfelel az igényeidnek, ne köss kompromisszumot és ha máshol lenne tökéletes akár kicsit többért akkor inkább azt
Utólag már késő bánat (tapasztalatból mondom, én most itt vagyok egy új két kosaras gépel meg egy használt gépel és amit eladni se tudok)
Még az egy két kosaras dolognak olvas utána, ahogy nézem a Siguro AF-S800 egy kosaras
Mert ez is szempont lehet felhasználásnál
(Nekem az egykosaras Tefal nem sütötte jól a mirelit péksütiket egyszerűen alulról nem sütötte meg, én az egy kosára fogtam ezt hogy alulról nem áramlott a levegő) -
jeni
félisten
8Liter és egész csirke is belefér. Gondoltam nem kell 2x megsütni a krumplit ha valaki repetázni akar.
Nem vagyunk sokan csak 3-n. Aztán van 5000Ft bónuszom is az Alza bolthoz.
Én ilyen dolgokban nem vagyok járatos.
Természetesen a márkás cuccot előnyben kezelem.
Aztán ilyen dolgokban lehet nem számít, hogy Merci vagy csak Golf kategória. -
bul07
nagyúr
Siguro az az Alza saját márkája azért is ad rá 3év garanciát
Persze egy két dologba elmarad a nagyoktól de vállalható minőségNem írtad hogy miért akarsz nagyot, talán sok embere vagy más okból
De én bedobnék olyan ötletet is hogy két kosarasat
Ez már van itt egy fórumtársnak [link] (Xiaomi brend alatt fut ez is)
Innen ír róla [link], és ha kérdésed lenne akkor privátba vagy itt szívesen fog még válaszolni
Videó róla [link], [link]
Tagadhatatlan előnyei vannak a két kosárnak6.2l Philips
[link]
54 990 Ft -
jeni
félisten
szia
jó helyen járok?
Fritöz
szerintetek ez jó deal lenne? méretben talán minőségben?
Siguro AF-S800 Air Fry Long
esetleg Philips,Tefal,Xiaomi(?),Ronhson(?),stb.. -
Keef_Lee
senior tag
Lehet, hogy ún. hőbiztosíték van benne a túlmelegedés ellen. Ha így van, akkor kb. kiold egyszer és cserélni kell benne, azaz a fűtőszál addig ne fog üzemelni (még áramot sem kap). De ez csak okoskodás, mert furcsállanám, ha ilyen szerencsétlenül lenne megoldva. Mindenesetre egy grillel már jártunk így.
-
Fenom
csendes tag
Sziasztok!
Megpróbáltam mindent végigolvasni, de rengeteg hozzászólás van itt.
Van egy Philips Premium Airfryer XXL HD9650/90 típusú gépünk. Nincs napi szinten használva.
A probléma a következő: használni akartuk (kb. 2 hete nem volt bekapcsolva), betettük a hasábburgonyát, hőfok, időtartam beállítva, start. Zúg, keveri a levegőt, meleg nincs. A hőfok és a hátralévő idő helyett 5 db vízszintes vonal jelenik meg.
A philips nagyrabecsült terméktámogatási oldala (és a gép felhasználói útmutatója alapján): "A biztonsági funkció aktiválódott a készülék túlmelegedése miatt."
Szerintük más opció nincs a hiba okára. De a gép full hideg, indítás után gyakorlatilag azonnal jelentkezik a hiba.
Hiába húzom ki, dugom vissza, nem használ.
Nem lehet túlmelegedve, hiszen el sem kezd melegedni.
Esetleg járt már így valaki?
Köszönöm!
-
8
senior tag
Padlizsánkrémet rendszeresen csinálunk forrólevegős sütőben, és nyugodtan meg lehet tömni vele (kb felére összeesik a sütés végére). Egyszerű megcsinálni.
Félbevágva, vékonyan megkenve olajjal (a sütés miatt érdemes étolajat használni, az bírja a hőfokot).
180C 40 perc. Sütőpapír nélkül meg sem kell forgatni, sütőpapírral azért ajánlott közben egyszer.
Szép karamellásra megsül. Kihűlés után ki lehet szedni a belsejét, és le kell csöpögtetni legalább 30 percig.
Ízlés szerinti méretűre összevágni, vagy ha simábban szereted, akkor villával összetörni.
Görög joghurt, jó adag extra szűz olívaolaj, só, bors, kevés fokhagymapor (ha valaki fokhagymásan szereti, akkor lehet bele nyomni egy-két gerezd frisset), evőkanál majonéz, kis citromlé. Pár chilipehely.
Néha egy evőkanál tahinit is teszünk bele, vagy egy fél avokádót összenyomkodva, vagy jó adag reszelt parmezánt/grana padanot/bármilyen olasz keménysajtot. Evőkanál sűrített paradicsommal is érdemes kipróbálni (ebben az esetben kevesebb joghurttal).
Mi más fűszert nem teszünk bele, mert semlegesebb ízvilággal szeretjünk, de nyugodtan meg lehet küldeni olasz fűszerekkel is, arab fűszerekkel pitába, mexikói fűszerekkel burritóba kiváló töltelék.Legjobb hidegen, egy éjszakát pihentetve a hűtőben, de frissen is hozza az egynapos összeért íz legalább 80%-át.
Kenyérre, pirítósra, halhoz, bármilyen köret mellé kiegészítésnek, sóskeksz vagy tortilla mellé csipegetésre is nagyon finom. -
Breki
veterán
Sziasztok.
Szerintetek mélyhűtött mirelit szilvás gombócot el lehet valahogy készíteni az Air Fryerben? -
silver10
aktív tag
Szerintem is. Én a lányomnak is néztem a hasonló 5,5 l-esébe tartozékokat. 8"-os kell.
-
peternac
tag
az Alza féle Siguro AF-R550 Air Fry Deluxe most 24 000 Ft
https://www.alza.hu/siguro-af-r550-air-fry-deluxe-d7667198.htm -
silver10
aktív tag
Hogy ne mindig a standard-ek legyenek nálunk sem: „Ikeás" húsgolyó, tejszínes barnamártás, krumplupüré, áfonyalekvár. Ez volt az első próbám, de nejemnek is ízlett. Nem volt nagy nehézség megsütni, esetleg a fordítás a TIB kialakítás miatt tán picit nehézkesebb mint az egy nagyobb négyzet, vagy kör kosarasoknál. Szilikonos csipesszel nem volt vész. Az eredeti Phillipses recepten változtattam és bevált. Én 200C°-on sütöttem, az idő maradt. És Knorr barnamártást lágyítottam tejszínnel.
Ilyet még csinálok. [kép] [kép] -
bul07
nagyúr
Kis ajánlás
Penny csütörtöktől hullámos hasábburgonyaMa megvolt a teszt sütés
Nagyon jó lett, szépen megpirult a külseje de belül nem lett száraz
Kellemetlen szaga se volt, se sütés előtt, se közbe, se utána.
Jó vastag isPróbáljatok rá, se perc alatt lehet egy kis hullámost sütni nem kell rákészülni csak beledobni
-
silver10
aktív tag
Remélem nem olvastad félre, mert ez ugyebár TIB air fryer, amit pl. a Ninja, Sokany, Joyami, Hauser, stb. gyárt. Vagyis téglalap alaku 22x14 cm.-es a papír hozzá. Az 50 db.-os most is olcsó, meg tán a százas pack is. [link]
Nekem akkor 397 volt a „bankom"-nál az euro, most 391. De így is féláron találtam mint bármelyik Alis forrásnál és negyede volt az itthon árusítottaknak.
[kép] -
Breki
veterán
válasz
ggeleven #4649 üzenetére
Dehogy én antőr vagyok, és nem reklámember
Na utánnanéztem a korábbinak és ez van benne
Philipke 6.0
Avagy Philipke bedurvul :)
Alap ötlet tortillás pizza.
1 variáció bevágva negyedbe hajtva
Tökéletes étel, amit magunkkal vihetünk, és akár séta közben is elfogyaszthatjuk.
Tetszőlegesen ízesíthető, akár édes feltétekkel is!
2 Variáció klasszikus pizza feeling, akár két tortilla lap is egymásra helyezhető. Abszulút visszadja a pizza feelinget, és pillanatok alatt elkészíthető.
3. A talán még gyorsabb mindent bele változat,a tortilla lap tulajdonképpen egy forma amibe a hozzávalókat pakoljuk Ez esetben 3 tojás elősütve, feltételek chillis bab, hagyma, sonka apróra vágva, füstölt sajt paradicsom a tetejére. Ezután sütési idő max 10-15 perc a hozzávalókat megfelelő időben rétegezve.Most csak az utólsó kéoet rakom.ide amiben látszik. Ez direkt Air Fryerbe is használható tál, de itt csak tálaltam benne
-
Vérboci
addikt
én fém, bevonatos formában sütöm, ami az airfryerhez volt gyárilag. a receptben szereplő mennyiség nem lesz tízemelet magas, a felülről jövő levegőáram kissé le is szorítja.
csinálom gyümölcsösen, vagy simán, vagy kakaósan. somlói galuskához is ezt készítem, mert egyszerűbb és gyorsabb mint a klasszikus sütős piskóta recept -
Remiel
őstag
válasz
Vérboci #4644 üzenetére
Köszi
Azért kérdeztem, mert a miénk legalább a duplájára nő a sütőben, ahol ugye van erre hely. Szilikon formában sütjük (gondolom ebben is abba kell tenni, mert ugye a massza folyékony) és attól tartok, hogy olyan szintre dagad, hogy nem fér el a fiókban (vagy a fene tudja hogy hívják) és ugye ott nem látom, nyitogatni meg menet közben nem nagyon lehet elvileg.
(#4646) silver10 A muffin más tészta (szó szerint
) és azt ugye valami formába teszed és nem nő meg olyan szintem mint nálunk a tortaformában
-
-
silver10
aktív tag
Én is ilyen fajtát vettem a TIB(two independent basket)megoldásu air fryeremhez. De míg idehaza 50 db.-ot adnak 2600-2800 Ft.ért, én 4x50 db-ot vettem 2800Ft.-ért csájniz beszerzésből. No comment. Pont ma jöttek meg 10 nap után. [kép]
Remiel: Én sütöttem diabetikus, (mandulalisztes) szilvás-fahéjas muffint 12perc volt a 12 db. -
Remiel
őstag
Süteményt (mondjuk piskótatésztát) sütöttetek már ilyenben? Van valakinek tapasztalata?
-
Breki
veterán
válasz
kenwood #4638 üzenetére
Dehogy módosítja:
"létezik olyan speciális sütőpapír is, ami kimondottan forró levegős fritőzbe való használatra lett tervezve. Nem muszáj azonban a különleges fajtát megvennünk, a hagyományos is tökéletesen megfelelő, és léteznek olyan ételek, amelyek készítése közben kimondottan ajánlott a használata. Például ha valami kis dolgot sütünk, annyira aprót, hogy beleeshet a sütő nyílásaiba. A nyílások arra szolgálnak, hogy a forró levegő jól tudjon keringeni a fritőz sütőterében, a sütőpapír pedig szerencsére olyan vékony, hogy nem zárja el a levegő útját. A leggyakrabban a kosaras típusú fritőzökben vehetjük hasznát a sütőpapírnak, a tálcás fajták esetében nem annyira hasznos. A kosárba tett ételről viszont le tud potyogni mondjuk a panír, illetve a ragacsos tészták is oda tudnak tapadni, tehát kifejezetten jó ötlet a sütőpapír bevetése. "
Amúgy felesleges lyukast használni szerintem van különleges szilikonos nagyon vékony én mindig azt használok.
De lehet pl tortillalapban is sütni. -
kenwood
veterán
válasz
Voice24 #4637 üzenetére
Ezen sokat gondolkodtam mar. A tisztitas resze nem erdekel, mert a teflon-szeru bevonatrol mar akkor lejon minden dzsuva, ha csunyan nezek ra.
Ami miatt erdekes lehetne a papir, hogy pl pacolt csirkemell keszitesnel nem a kosar aljara csopog a szaft,hanem uszik benne sutes kozben, ami akar pozitiv hatassal is lehet az izre.
Ami miatt meg nem hasznaltam sosem, az pont az,amit te is irtal, hogy nem veletlenul vannak lyukak a talcan, kellenek a legaramlashoz,es azt jelentosen modositja a sutopapir. -
Voice24
őstag
Igen, 8-as méret. A lyukacsos sütőpapír jó dolog, pl. fagyasztott pékáruk sütése után nem kell a kosarat tisztogatni, a szilikon kosár meg szaftosabb dolgokhoz mehet, ugyanilyen okból. De nyilván ez a kosár azért valamennyit akadályoz a teljeskörű légáramból, ezt is bele kell kalkulálni.
-
Remiel
őstag
Köszönöm, én is ezeket néztem. Akkor ha jól értem a 8 inch a lényeg mint méret.
Valami szilikont akarok venni, mert a feleségen piskótás dolgokat szeretne kipróbálni milyen lesz ebben és talán a sütőpapíros dolgoknak is van értelme.
-
Remiel
őstag
Igaz a húsban van zsír, csak közel sem mindegy milyen hús. Ugye egy szelet karaj nem összehasonlítható a csirkemellel. Engem csak az érdekelt az olaj helyett használhatok e pl mangalicazsírt azonos mennyiségben, de akkor ezek szerint nem gond.
-
Remiel
őstag
sziasztok
a Lidl-ben kapható 5.2 literes készülékhez valami kiegészítő csomagot lehet kapni, rendelni valahonnan?
Valamint még egy kérdés, mi nem használunk olajat egyáltalán, csak zsírt, okoz e gondot, ha az kerül mondjuk a husokra, krumplira? Persze csak kis mennyiség
-
Breki
veterán
válasz
Vérboci #4621 üzenetére
Átöntöm az air fryerhez vett üvegtálba vagy simán a különleges sütőpapírba, vagy fogok egy tortilla lapot ahogy mutattam korábban beletöltöm és simán összemelegítem.
Műanyag dobozban egyébként se nagyon ajánlott melegíteni!!!
Természetesen ahogy írták ez csak úgymond szilárd ételre vonatkozik. -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Mivel szoktátok az air fryer-t tisztítani? Erősen rá van már száradva valami masszív zsír a kosárra, amit mosogatógép már nem szed le. Mivel érdemes nekimenni amivel nem verem szét?
Köszönöm a segítséget!
-
Vérboci
addikt
Tehát egy műanyag dobozban lévő pörkölt-nokedli átmelegítésére is ezt használod? Na ugye, hogy jogos a kérdés, hogy mit szeretne emberünk melegíteni...
Azt már nem is mondom, hogy a mikróval 1 perc alatt végzek, az airfryer 1 perc alatt meg nulla hőt tud közölni egy kupac hideg sülthússal. Szóval azért nem ez az elsődleges felhasználása, de nyilván nem lehetetlen. Pékárut pl. a mikróban nem lehet értelmesen melegíteni.
-
ben-ga
tag
Sziasztok, most ért el minket az air fryer...
Grill sütő helyett melegítésre ajánljátok? A Dyras Airf-32l típust néztük ki 2 főre lenne csak használva. Van tapasztalata valakinek ezzel? -
lac14548
aktív tag
Ha valaki CBA-s (KIKOZA by Berlinger Haus) Air fryert venne van hozzá pontom.
Budapesten elcserélem egy nagy tábla milkára... -
bul07
nagyúr
Ez a gép egy max két emberes, elég pici a 3.8l
(Ha van lehetőséged akkor kérj meg egy Osztrákba Németbe dolgozót hogy hozzon Cosori gépet ha csak az kell, mert ott nincs annyi név miatti felára(olcsóbbak a gépek))Néz még utána hogy neked megfelel e az egy kosaras megoldás
Nagyon jó Philips gépekre is néz rá, most a 6.2l verzióra nem látok akciót, de a kukucskálós 5.6l 52e Ft[link]
Esetleg ha a van a közeledbe Lidl ránézhetsz hogy hátha van még
19-től van 24444Ft-ért 5.2l
És ugye 3év garanciaAzt hogy kell e a 230fok azt csak azok tudják megválaszolni akik nagyon tudnak sütni
-
g@bo
nagyúr
Ez mennyire vállalható gèp urak? [link] persze van 20 ropival olcsóbb xiaomi…. Jól jön pl a 230 fok?
-
törölt tag
Ez így még rosszabb mintha csak többször kellene rázni.
Ki lehetne próbálni, hogy lefeded kísérlet képen alufóliával a szélein a szellőző réseket.
Lehet, hogy megcsavarja, áramoltatja nagyon a levegőt a szellőző réseken kiszökik cserébe meg valamennyit alulról visszanyersz. -
Apollyon
Korrektor
válasz
attiati #4606 üzenetére
Hambi húst először 170 fokon 10 percig (5 után forgatom), majd 150 fokon az utolsó 5 percben. Kettő darab half pounder, a UK Lidl-ből.
Azt még hozzáteszem, hogy ezek air fryer típustól változhatnak. Nekem Ninja Air Fryer Maxom van, 5,2 literes.Nem kentem be semmivel, kivettem a dobozából (nem mirelit), ment egyből air fryerbe.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
attiati #4604 üzenetére
Én 90+ %-ban csirkemellet sütök az airfryerben, és sosem használok olajat, zsiradékot. Igaz, előtte 10-12 órára, vagy egy egész napra brine-olom, így egyáltalán nem lesz száraz.
Előző kérdésedre, hamburgert is sütöttem már benne, sokkal jobb, mint serpenyőben, csak arra figyelj oda, hogy felfröcskölhet a távozó faggyú. Egyébként nagyon finom lesz így a burger.
-
attiati
veterán
hamburger húst csináltatok már?
mi a titok nyitja?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB
- Nintendo switch Oled megkímélt Opcionálisan megvásárolható kiegészítőkkel
- Google pixel Watch 2 , WIFI / Bluetooth verzió
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest