-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Hát pedig még mirelit csirkemell is pöttyözi a az üst oldalát nálam, úgy hogy nincs közel de a ventilátor teszi a dolgát, hát akkor mondjuk más zsírosabb hús
És az üst oldalán lévő réseken az távozhatÉs ha ott egyből a gép van, az akkor a gép belsejébe megy
És akkor gép belsejét kell takarítaniNa meg volt hogy sütöttem mirelit pogácsát, megmozgattam egy két morzsa keletkezik azt is egyből kavarta gép, halottam kívülről
-
bul07
nagyúr
-
Czimby
addikt
35e Ft-ig mit ajánlotok?
Látom sokaknak van Princess, azt nézem, hogy az egyik nagyobbik(5.5L 181016) a legolcsóbb 25-ért. Mondjuk én az ezüst szögletessel szimpatizálok(182060).
És kb mind a négynek megegyeznek a paraméterei.
Viszont visszaolvasva volt akinek eltört a fogantyú,
ez minden Princess gépet érinthet vagy csak egyik modell?
Amit még néztem az a Xiaomi Mi Smart Air Fryer , de ez csak 3.5L,
árukeresőn dicsérik, de sajnos az ottani véleményekre nem nagyon lehet általában adni. -
bul07
nagyúr
válasz
erdey_a #2395 üzenetére
Én csak annyit akartam írni hogy a digitális verziókba azért van ami ell tud romolni a hőtől, sokkal több minden mint a két tekerős verzióknál
Lehet akkár gomb hiba is, ki tudja mennyi nyomkodást bírnak
(Motor pár centire van a fűtőszáltól biztos nem használ neki)
Persze a kiterjesztés ha drága nem éri meg
-
erdey_a
addikt
de mitől szorul meg egy villanymotor? a kosztól. arra meg nincs garancia.
de a villanymotor de facto nem tud elromlani. a mosógépek 10 éves motor garanciája is azért egy könnyű vállalás.
a panel meg a gőztől megy tönkre, a melegtől az messze van. de "beázásra" sincs garancia.
nem mondom, van az az összeg illetve biztosított érték \ biztosítási ár arány, amiért megéri ilyesmit venni, de 20% sok.
ha veszel 10millióért egy autót, vennél hozzá 2millióért plusz garanciát? -
erdey_a
addikt
szerintem semmire nem érdemes ilyen biztosítás szerű plusz garanciákat venni. egy szög egyszerű (villanymotor + fűtőszál), 30 ezer forintos eszközre, az ára 20%-áért pláne nem.
ha egy évig működött, akkor működik még tízig. hacsak az olajpára meg a gőz ki nem nyírja, vagy el nem törik. de ezekre se a gyári, se a kiterjesztett garancia nem nyújt fedezetet. -
Ajándékok
aktív tag
Van valakinek otthon modern nagy sütője és fogyasztásmérője is?
Érdemes lenne megmérni, hogy ugyan azt a feladatot mennyi energiával végzi el a kicsi sütő és a nagy sütő. -
JayZ
tag
Sziasztok, plusz garit érdemes venni a princess sütőkre?
-
bul07
nagyúr
válasz
Williams #2388 üzenetére
Tefal EY111B15 van nekem
Eszedbe ne jusson megvenni
Egy üstű, csak fent süt800g hasábot mire megsütöm 7x 8x kell megráznom hogy valamennyire egyenletesen süljön
Én ha vennék akkor PRINCESS 182060 venném meg
Pl a négyzetesbe jobban elhelyezhetőek mirelit hasáb formájú péksütemények, pl Lidl félle barackos túrós (enyémbe csak 3db fért el a tefalba, ebben a hozzászólásba képek róla) -
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Melyiket éri meg megvenni? A pár ezer forintos különbség nem lényeg. 4 személyre lenne használva:
PRINCESS 182060
PRINCESS 182050
Tefal EY111B15
Sajnos én nem értek hozzá, hogy mit érdemes nézni......
Köszönöm előre is! -
szotyika77
aktív tag
válasz
szotyika77 #2382 üzenetére
Megcsináltuk most délután az oldalast krumplival. Ugye úgy irja a recept hogy 130fokon 60perc, majd 140 fokon 30 perc, majd alufóliával lefedve 150 fokon 20 perc (itt az alufólia opcionálisan elhagyható).
Kb 17 órát pácolódott a husi a fokhagymás pácban, a végeredmény nagyon finom lett, de nem lett olyan omlós mint amit vártam.
Lehet hogy legközelebb több időt kéne hagyni 130fokon puhulni?Az utolsó körben az oldalas mellé tettünk kockàzott krumplit is, ami nagyon szépen sült, az oldalas kivétele utàn még 10 perc kellett neki hogy puha legyen és ropogós a külseje.
A következő adag krumplinak 30perc kellett 180 fokon, itt kb félig volt a kosár krumplival, és 10 percenként rázogattuk, forgattuk, de isteni lett, sokkal jobb mint sütôben.
Legközelebb az eredeti recept szerint fogok eljárni, ez ilyen rapid krumplisütés volt.Összességében nagyon tetszik, pont fateromék jöttek este, nekik is tetszett, úgyhogy sikerült ráetetnem őket egy airfryerre. 😬 Eddig nem gyakoroltam a főzést, de mostmár biztos többet fogok forogni a konyhában.
-
updog
őstag
Na hölgyek urak, becsatlakoztam egy Princess 182060-nal én is, köszönöm innen is a linkelt akciót
Nyilván eddig sem az ár rettentett el, azért mégis más akciósan megvenni valamit
Szóval nem hittem nagyon abban hogy majd ettől más/jobb lesz, csináltam már hasábot légkeveréses sütőben oszt' sz*r lett, mitő' lenne ez jobb, gondolom ez a szokásos kétkedés mindenkinél
Na hát egy sima fagyasztott hasábburesszal kezdtem, és félidőnél eltátottam a számat, amikor kivettem megrázogatni, nagyon szép, aranyszínű, láthatóan már elkezdett ropogósodni a külseje
Azért még kell kísérletezni mert maradtak olyanok a rázogatás ellenére is amik inkább főtt krumplihasábnak tűntek, de baromi elégedett vagyok, nem tudom miért húztam eddig, főleg hogy mi egy adag olajat max 3x használunk mielőtt megy a mol kútra, szóval kb. egy év alatt csak ebből vissza fog jönni az ára, és a krumpli íze is totál más így (=van neki).
-
Gömbike
senior tag
válasz
szotyika77 #2377 üzenetére
Nincs más teendőd az átöblítésen kívül👍
-
Beni2360
félisten
válasz
szotyika77 #2375 üzenetére
A krumplit teritsd szét alul és mehet rá a husi, úgy is kell razogatni, forgatni. Én tegnap bontottam darabokra az oldalast és csont szinte csak az egyik végébe volt azok is aprobbak. Egyelőre fagyiban ment még nincs az étlapon.
Link az említett sütésre? -
synar
őstag
válasz
szotyika77 #2377 üzenetére
10 perc elég max hőfokon.
-
Gömbike
senior tag
válasz
szotyika77 #2375 üzenetére
Mi nem szoktuk előmelegíteni [link] , a philips nem igényli szerintem, nagyon jól megcsinálták a keringetést, szinte azonnal jő a forróság.
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap megérkezett a bul07 által ajánlott és a héten rendelt Plhilips Airfryer XL, a HD9270/70 típusú, és ma szeretném is felavatni a Szoky féle oldalassal.
Első sütés előtt milyen teendőim legyenek? Kell egy 20-30 perces 150-180 fokos étel nélküli melegítést végezni?
Persze a kosarat már elmostam, tegnap este az oldalas is bepácolásra került.És még amire gondoltam, hogyha csinálok egy kört az oldalasból, és a közepébe krumplit vágok, akkor az mennyire sül át? Próbálkozott már valaki így sütni?
-
Golyo69
senior tag
Nemtom melyiket vegyem :)
Az egyik jön mindenképpen...
Formát nem tudom eldonteni.
A szögletes jobban tetszik -
123xyz
aktív tag
válasz
evitiguF #2361 üzenetére
Csak hogy teljes legyen a kép, a másik 2 modell is akciós
bár nem ellenőriztem, hogy korábban mennyibe kerültek:
[PRINCESS 183014] 28 690 Ft
[PRINCESS 182060] 29 570 Ft -
evitiguF
senior tag
[link] Princess 182050 26.580Ft + posta
Ennyiért nagyon jó ajánlat! -
szotyika77
aktív tag
Úgylátom hogy csak a szinük más. Jött egy kuponom, és a philips oldalon nézelődtem, akkor láttam hogy ott olcsóbb a sima fekete mint a fekete ezüst. De a szín mind1 is, a lényeg hogy jó legyen.
Este megmutatom a páromnak, hátha rámondja az áment. 😬Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
bul07
nagyúr
válasz
szotyika77 #2353 üzenetére
-
erdey_a
addikt
válasz
szotyika77 #2353 üzenetére
ha jól látom, a philips nagyobb is és olcsóbb is. ez innentől nem kérdés.
...amúgy meg princess még olcsóbban
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Van most a Philipsnél kuponom, és az EssentialAirfryer XL HD9270/90-t 56k-ért tudnám elhozni. Vagy szemezek még a Cosori Prémiummal 64k-ért.
Melyik éri meg jobban a kettő közül? -
Beni2360
félisten
válasz
Vismajor01 #2345 üzenetére
na alakul ez mint púpos gyerek a prés alatt. Most már csak haza kell csempészni egy kis oldalast. Asszonykam hallani sem akar róla, zsíros hizlal stb.
-
Vismajor01
addikt
Nna kitaláltam. 4. Kör az uberjo lett.
Megfuzeresem-pacolom
Betekerem őket alufoliaba
Berakom őket a hűtőbe pihenni 1 napot
130 fokon 60 perc
Aztán kicsomagolva 150 fokon 20 perc-10 percnél megforditvaHűha, simán leomlik a húsról, elég szaftos, nem száraz, kellemesen atsult. Feleségem két bordat kapott és utána nézett rám boci szemekkel h van e még =)
Király!
-
(ex)Cat
senior tag
-
törölt tag
válasz
Antonious #2336 üzenetére
Pont ma sütöttem! Nem légkeverésesben, mert szerintem ezt pont nem éri meg abban!
Tegnap éjjel 2 kg bőrös oldalast elszeltem, bepácoltam 2 ek olajban kotányi fokhagymás sült hús páccal + 1 szelet kenyérszalonnát elcsíkoztam, 1 fej fokhagymát eldaraboltam, ez ment rá.
Semmi több zsiradék, pedig nem volt túl zsíros a cucc.
Ma 11-kor sütőpapíron be a sütőbe, 150 fokon sütöttem, 4x fordítottam meg, 20 percenként.
Rohadt finom lett.
A hús is, és a bőr is finom puha, és szépen megpirult az egész.
A kép már a hűtőből kivett maradék, direkt a ti kedvetekért! -
laca71
aktív tag
Sziasztok
Véleményetek érdekelne ,hogy egy 3x használt Philips Airfryer xl essential megér 30ezer forintot? vagy inkább princess air fryer 5.2 literes új 33...?
-
Beni2360
félisten
válasz
Vismajor01 #2337 üzenetére
-
Antonious
kezdő
válasz
Vismajor01 #2337 üzenetére
Ja nem airfryer, természetesen, hanem sütő.
Ezért is írtam hogy offos.De véleményem szerint az oldalas nem lesz jó airfryerban. Ben
-
Vismajor01
addikt
válasz
Antonious #2336 üzenetére
Nemtudom, valahogy soknak tűnik nekem 3 óra egy airfryerben :D
Nem tudom minek alá víz de jelenleg a próbálkozás van mert nem találtam rendes receptet oldalasra airben, úgyhogy..
Szal a setup
Pacolni
Betekertem fóliába
Vizet tettem alá, így 150 fokon ment 50 percet
Kicsomagoltam a husokat, így raktam vissza és 15 percet 180 fokon.Így rendesen atsult kb lehamlik a husarol de a tökéleteshez kéne még némi szaft mert kicsit kiszáradt.
-
Antonious
kezdő
válasz
Vismajor01 #2334 üzenetére
Sajnos az oldalas nem fog 40 perc alatt kész lenni.
Legjobban 130 fokon 4 óra sütés és utána 15 perc 210 fokon.
Azt már le sem írom, hogy jó sok sertés zsírban kell sütni+ fokhagyma.De ez már itt elég offos. Gondolom.
-
erdey_a
addikt
válasz
Vismajor01 #2334 üzenetére
ha fóliában sütöd, minek alá víz?
minél tovább, alacsony hőmérsékleten süsd, aztán pirítsd. -
Vismajor01
addikt
Nna 3. Forduló!
Oldalas sütés
Első két fordulóban olyan 150fok 25perc és utána 15perc 180fok volt a metódusÍgy a zsirja szépen megsult de a hús rágós maradt
Uj taktika
Húsokat bepalcolom, 1 órára hűtőbe rakom
Mindegyiket egyenként becsomagolom alufóliábaMost itt tartok.
Mi legyen kövi lépés?
Vizet ala és 50 perc 150 fokon, majd maradék viz leont, kicsomagol és 180 fokon pirítas? Mit gondoltok? -
-
-Gabesz-
senior tag
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
erdey_a #2284 üzenetére
A princess 182060 belső kosarának a belső mérete 22cm x 23cm és 9cm magasságnál van a jelölés. Kicsit csalódás mert ez nálam csak 4,55L.
Amit írtál a 182050 méretére, hogy 24,5cm x 24,5cm-es az nem tudom a belső méret-e, tehát ami belefér, vagy más méret, de ha ez igaz akkor annak nagyobb a hasznos tere 10cm magassággal számolva.
Ha ez így van ezt rögtön visszaküldöm és cseréltetem 182050-re -
bul07
nagyúr
válasz
Beni2360 #2327 üzenetére
Igen úgy lett annyi valami 170e Ft-ról
Amúgy szerintem tök felesleges ilyen drága eszközöket venni, annyival nem jobbak mint egy 40e Ft-os, max 200g többet lehet bennük sütni
Mert ezekbe Philipsbe 1400g-ot a másikba meg 1200g-ot
Ahol nem elég a 1200g ott nem hiszem hogy elég lesz 1400g
Kialakításuk is szinte egyforma két üstös -
Gömbike
senior tag
válasz
szotyika77 #2321 üzenetére
Ekkora létszámra nem a gyártó az elsődleges szempont, hanem a belső méret.
pl. Hiába veszek átlag Suzukit az autópályára, napi 500 km-re, ezt nem fogja üzembiztosan és biztonsággal !!! tudni, csak nagy köbcentis autó, mivel azokat a pályázásra találták ki a mérnökök márkától függetlenül.A lényeg:
- minél nagyobb beltér.
- minél magasabb teljesítmény
Vannak a Tefalnál sokkal komolyabb gyakorlati tapasztalattal bíró gyártók. Én azok közül választanék minél nagyobbat.
Nekem ez van, [link] , bár idèn januárban csak 97 volt
, de csak ketten vagyunk, sokszor még ez is kevés belméretű.
Úgy gondolom a Cosori lesz a barátod, te meg otthon ellenség😁
-
luikay
aktív tag
válasz
Cosori Dual Blaze-t vett kollégám, isteníti... Nagy előnye, hogy alul-felül van fűtőszál, így nem kell forgaztni, rázogatni a kaját.
-
bul07
nagyúr
válasz
Ha Tefal csak olyan ami nem egy üstös
Nekem egy üstű Tefal van de már bánnom hogy ezt vettemEnnyi személyre minnél nagyobbat. Sokka egyszerűbb ha nem kell kétszer sütni még ha csak a hasább is van ebben sütve a hús meg rendesen. És bem is az idő,ő hanem nem hül ki, mert azért 15-20perc alatt kihül az első adag és az már nem olyan.
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Forró levegős fritőz vásárlásán gondolkodunk.
Jelenleg két felnőtt és két kisebb (1-3éves) gyermek van, de van hogy átjön egy 2-5 főt társaság is, akkor pedig megy a sültkrumpli, csirke & tarja sütés.
De átlagban 4 főre lenne használva, főleg sültkrumpli és húsok sütésére. És nem probléma ha 2-3x-ra sikerül kisütni a kívánt adagot.
A párom a Tefal gépekkel szemez, azok közül melyik ajánlott ekkora fogyasztásra? Vagy esetleg másik ajánlott készülék ami itthon bestbuy kategória lenne? -
bul07
nagyúr
Öszintén én nem szoktam minden használat uttán mosni
Én csak mirelit hasábot és mirelit csirkemellet szoktam sütni, és sütés után jó alaposan kitőrlöm papírtörlővel.
Tiszta is lesz de
A felső peremén ahol már nincs cucc de felcsapódik apró cseppekben az olaj elkezd ráégni és ilyen fekket pöttyök lesznek.
Na ezt szoktam 3-5sütés után lemosni de elég makacs, ezt gondoltam megküldeni hidegzsíroldóval, de ha azt írjátok nem javasolt akkor nem fogom. -
-
bul07
nagyúr
Tefal gép
Szerintettek hideg zsíroldóval meg lehet fújni az üstjét belül és egy kicsit állni hagyni, csinálhat ez kárt?
-
Voice24
őstag
válasz
#21346560 #2306 üzenetére
A mi Electrolux-unk is elég lassan melegszik fel, ha tényleg max 5 perc lenne, ahogy írod, már szinte el is veszne (illetve nem lenne igaz) az air fryer egyik előnye.
Most néztem egy cikket, ott azt írják, az előmelegítés sütőtől függően 10-20 perc, vagyis a 19 perc nem lóg ki ebből. Nyilván légkeveréssel lehet rövidebb is az idő. -
Beni2360
félisten
válasz
Gömbike #2297 üzenetére
Hogy minket minek néznek az más téma, meg egy kalap alá venni egy réteg csoportot is más.
Éppen most kaptam egy 53 evvel ezelőtti barátomtól egy kedves verdes videót. -
mephi666
nagyúr
válasz
erdey_a #2291 üzenetére
nekem sütésre a legjobban az ilyen cserépedények váltak be: pl oldalasnak adok 150fokon bő 1 órát fólia alatt, majd fólia nélkül emelem a hőt, átforgatom, rányomom a légkeverést
leomlik a hús a csontról, puha, külseje meg szépen sült... májat is így szoktam, hogy fél kiló csirkemájat kb 15deka kacsazsírban, borsozva, közé fokhagymát dobálva sütöm alacsonyabb hőfokon fólia alatt kb 1 órán át... majd fólia le, sózok rajta és 150fok felett légkeveréssel rápirítok... nem szárad ki, a belseje omlós, szinte kenyérre kenhető
ui: persze mindezt sima elektronyos sütőben
ami még az omlós hús titka lehet: szuvidálni sütés előtt... kacsacombot csináltam így, hogy borsoztam és szeletelt hagymával vákuumcsomagoltam egyesével, majd 70fokon 3-4 órán át puhítottam... (nincs szuvidautomatánk: nagy lábasban melegítettem ennyire vizet és azt raktam 70fokra állított elektromos sütőbe és a vízbe meg a comb...) ...szuvidálás után kis só+bors (ínyenceknek mehet pl kakukkfű) és kb 20 perc alatt készre süthető légkeverésen
a bőre roppan, a sütésigényes kacsahús meg omlik... ez az előkészítési módszer jól jöhet sok forrólevegős receptnél, amikor a sütőben csak hirtelen készre sütjük a húst... a puhítás-ízesítés már el lett végezve szuvidálással
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest