Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
Dr. Romano #2199 üzenetére
Akkor az tápellátási probléma lesz szerintem. Tedd másik gépbe, ott is teszteld le.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
liksoft #2198 üzenetére
Értem. Valóban igazad lehet mivel most nézem hogy majd minden futásnál máshol találja meg a "rossz szektorokat".
Érdekes mód csak a lemez végén fut bele ezekbe (ezért is szoktam a végéről kezdeni a tesztet), de már akkor is eléggé kattog a művelet közben. A részletes önteszt sem tud lefutni. -
liksoft
nagyúr
válasz
Dr. Romano #2197 üzenetére
Sajnos van olyan servo sérülés amikor soha. Ugyanis nem a szektorral, hanem annak gyári fejlécével van gond, és az is kell a redirekcióhoz, hogy ezt tudja olvasni.
-
Dr. Romano
veterán
Van beteg 80GB-os Seagate HDD. Már vagy 5x futtattam le az újrainicializálást rajta, de sehogy sem képes a smartjába vésni, hogy ezeket tegye a tartalék területre, mikor méltóztatik végre a HDD már használaton kívülre helyezni ezeket a szektorokat
-
IG55
senior tag
A status window-val kezdtem el szórakozni egy kicsit.
Tervezitek-e, hogy a desktopon is elérhetővé váljon a disc activity megjelenítése, úgy mint a gadgetnél? -
ZozzHUN
addikt
válasz
hdsentinel #2193 üzenetére
Elküldtem a riportot a fejlesztőknek, ugyanezen a néven és emailcímről. Reméljük kiderül, hogy vihetem-e vissza vagy sem
-
válasz
hdsentinel #2193 üzenetére
Megkértem 2 érintett topiktársat, hogy küldjék el a riport-ot.
-
hdsentinel
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #2192 üzenetére
Jó lenne riportokat látni a kérdéses (tökéletes / kevésbé tökéletes) állapotokról.
Úgy tűnik valamely Agility 3 firmware-hez köthető a jelenség. Az eddig tesztelt példányoknál nem volt ilyen, ezért érdemes lenne konkrétan ezeket a példányokat kivizsgálni akár több riporttal is (pl. az állapot változásánál), hogy kiderüljön, ez az érték a megfelelő firmware-nél esetleg máshogy működik-e mint kellene és nem feltétlen utal hibára. Ez esetben természetesen a program is ennek megfelelően módosulhat.
Riport -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opció természetesen.
-
Mostanában 2-3 topiktás is ilyen jelenséggel szembesül, vadonatúj Agility 3-ak esetén (eddig csak Agility 3-aknál jött elő)
Nem tudom, hogy miért 70% a kondíció(miért ennyinek jelzi a HDS) hisz a gyanús szektorok hibátlannak minősültek(nem bad sectorok, amik "ki lettek vonva a forgalomból).
Ugyanebben a cipőben járó(szintén Agility 3) másik topiktárstól kértem a SMART adatokat, ott semmilyen olyan érték nem szerepel, ami miatt indokolt lenne az ilyen mértékű csökkentett kondíció megjelenítése(konkrétan a SMART alapján 100%-os az SSD, egyetlen bad sector-t sem tartalmaznak)Szóval a HDS-ben változott meg valami vagy milyen "tipped" van a jelenségre?
Előre is kösz a választ.
-
válasz
InfiniteReality #2190 üzenetére
Igen, gondolkodtam már egy ilyenen, de jelenleg sajnos nincs rá anyagi forrásom, másra kell a lóvé
-
InfiniteReality
őstag
Kicsit drága beruházás, de ha számít a géped állapota akkor szünetmentes tápegység! Pl az ilyenek ellen nagyon hasznos. Otthoni asztali gépnél (tehát nem szervernél) elég olyat venni, ami addig elviszi a gépet, míg rendesen elmented a munkád és szabályosan leállítod.
A gép (+ a monitor) teljesítményének függvényében, egy olyan szünetmentesbe beruházni, ami csak mondjuk 5 percig bírja talán nem is olyan nagy pénz. Még akkorsem, ha történetesen teljes szinuszos az UPS. A teljes szinuszos sokkal jobb mint az, ami csak négyszögjelet produkált, továbbá talán monitor nem is köthető, csak szinuszosra. Emellett bizonyos PFC-s tápok sem szeretik a négyszög jelalakot produkáló UPS-eket.
Egy ilyenbe beruházni talán olcsóbb megoldás, mint áramszünet esetén kidobni a gépet mert tönkremegy (mikor visszajön az áram akkor szokott jellemzően ez megtörténni).
Kicsit elkanyarodtam, de az adatvesztések elkerülésében is segit
-
válasz
hdsentinel #2188 üzenetére
Igen az gondoltam hogy áramszünet esetén romolhat
De akkor ha vigyázok rá, és normálisan használom akkor nem lesz vele semmi
Köszi a megnyugtatást
-
hdsentinel
őstag
Teljesen tipikus helyzet: a szabálytalan leállítás (áramszünet) okozta a problémákat.
Szerencsére mivel ezt a programmal javítottad és a felület teszt nem jelzett hibát (sőt, szinte biztos, hogy most már a rövid / részletes önteszt is lefutna hiba nélkül, ami csak addig jelzett hibát, amíg valóban volt), így az állapot most valóban tökéletes, nincs ok aggodalomra, ahogy a Hard Disk Sentinel jelzi.
Természetesen romolhat, pl. újabb áramszünet esetén.
-
hdsentinel
őstag
válasz
InfiniteReality #2184 üzenetére
Ezt abszolút meg tudom erősíteni, itt halomban állnak a mobil rack-ek, amikben a PATA drive-ok mindenféle furcsaságot művelnek, kivéve pedig mennek minden gond nélkül
-
hdsentinel
őstag
-
Üdv
Van nekem egy WD WD15EARS 1,5TB vinyóm, ami a következőt produkálta:
Volt egy szabálytalan leállása a gépnek, újraindulás után nem volt hajlandó betöltődni a Win7, a boot folyamat, a végtelenségig elhúzódott Ezután átraktam egy másik gépbe ahol a HDS 99%-os kondíciót és 1 gyenge szektort, jelzett.
A rövid önteszt sem futott le, "Sikertelen olvasó egység hibája miatt" üzenettel leállt.
A felület újrainicializálással sikerült helyrehozni, újra 100% és az önteszt is lefut már rendesen.A kérdésem az lenne hogy ezután még romolhat tovább a vinyó állapota?
-
InfiniteReality
őstag
válasz
#95590400 #2183 üzenetére
Nekem kattogott már winyóm mobilracktől (még régen kb 98 környékén 4 Gbyte-os Quantum), abból kivéve nem kattogott többet. Azóta "fázom" a mobilrackektől és kerülöm mint a tüzet
Illetve szervizben dolgozva is több ízben tapasztaltam olyat, hogy az ügyfelek által visszahozott számítógépben szinten minden esetben az a winyó volt hibás, amelyik mobilrackben volt.
-
törölt tag
1 tb-os Samsung SpinPoint M8 HN-M101MBB + MOBIL RACK SHARKOON QuickPort Combo 2,5"-3,5" IDE/SATA HDD, 5,25" IDE USB/eSATA
esatán egy idő után felpörgési hibára hivatkozva nullára dobja a kondíciót, megjelenik a piros x, és világvégét jósol a program.
több géppel is.
de másolni teljes sebességgel lehet rá.
közvetlenül usb-n rádugva delock külső házzal se előtte, se utána semmi probléma nem nincs vele, ahogy eddig sem. 100%-os. a SHARKOONnal nem próbáltam, de nagyon nem is akarom.
Spin Up Time-ot néztem, ami gondolom hozzá köthető, de az is változatlan. ugyanazokat a smart értékeket látom esatában és usb-n.
3.5"-os vinyókkal nem csinálja.
nem fogom használni a dokkolóban, csak delock házban innentől, ahogy eddig, csak gondoltam ha már van itt egy ilyen szép topik, megosztom. -
vasi89
őstag
Hali!
Nekem annyi kérdésem lenne, hogy a hdsentinelhez hasonló program létezik osx-re? 2 éve keresek de semmi értelmeset nem találtam eddig.
-
DaveHutt
őstag
Sziasztok!
Barátnőm laptopjában az alábbi winchester muzsikál, elég betegesen. Tavasz óta folyamatosan csökken a kondíciója, mindig bekapcsoláskor (5-10 percet vesz igénybe a windows felállása, után működik, ahogy kell). Mit tudok tenni vele?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
hdsentinel #2178 üzenetére
Köszönöm szépen, hasznos funkció
-
-
hdsentinel
őstag
válasz
King Unique #2172 üzenetére
Elvileg ez javításra került, de a Riport -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót használhatnád, hogy meg tudjam nézni. Köszi
-
hdsentinel
őstag
válasz
King Unique #2166 üzenetére
Tesztelésre gondoltam: [link]
mivel ezek hozzák felszínre (és javítják) ha bármi gond adódna. -
DeFranco
nagyúr
Sziasztok, szia 'Sentinel!
Nemsokára SSD-re költözöm, és újra szeretném rakni az operációs rendszert. Ekkor nyilván a HDSentinelt is újra kell telepítenem (32-64bit váltás is lesz egyben). Az újratelepítéssel viszont az eddigi statisztikák elvesznek a már meglévő merevlemezről.
Van esetleg arra megoldás hogy ezeket a statisztikákat (pl. hőmérséklet) egyik telepítésről átvigyem a másikra?
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #2166 üzenetére
#2166 erre
Illetve új Sentinel hibásan jelzi ki WD 2,5" Passport belső vinyóját, 2 tányér 4 fej,ami az új WD10JPVT belső lenne,de ezekben még a régi 3 tányéros 12,5 mm-es WD10TPVT van (korábbi Sentinel jól írta ki)...érdekes 5200 rpm megmaradt Infonál,holott az újak már 5400 rpm-esek
Érdekesség,h annál indítóáram pont 500mA,tehét elvileg elég neki 1 usb2 port.
-
-
jboris
tag
Üdv. Lenne egy probléma amit nem értek a HDD-mel , Valamiért a kondíció 93 % :S
Ezt írja ki ---> " 682 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Nincs szükség beavatkozásra. "
Valakinek valami ötlete ? :S
Típusa ->MAXTOR STM380215AS -
King Unique
titán
válasz
hdsentinel #2162 üzenetére
-
válasz
hdsentinel #2163 üzenetére
THX!
Megy is két minta-riport vele... -
Tirexi
addikt
válasz
hdsentinel #2163 üzenetére
THX.
-
hdsentinel
őstag
válasz
hdsentinel #2162 üzenetére
Megjelent a Hard Disk Sentinel 4.10-es verziója!
Letöltés: http://www.hdsentinel.hu
Újdonságok: http://www.hdsentinel.hu/rev.php
-
hdsentinel
őstag
válasz
King Unique #2160 üzenetére
Elméletileg 500 mA a max, amit lead és elméletileg 940 amit felvesz.
Gyakorlatban ez nem feltétlen van így, de nem életbiztosítás, extrém esetben nem csak a HDD, de az alaplap is károsodhat.Nem érdemes bizonyos értékeket kiragadni főleg a pontos típus és a teljes állapot ismerete nélkül (mivel ezt nem írtad), mivel félrevezető lehet bizonyos számok ilyen módon történő ellenőrzése.
Amíg a szöveges értékelés és a kondíció érték nem jelez hibát, addig nincs gond, de kétség esetén bármikor alapos tesztelésnek vethető alá a drive, hogy ez (mármint a hibátlan állapot) ellenőrizhető legyen:
-
válasz
hdsentinel #2158 üzenetére
Akkor ez egy Farrari SSD!
-
King Unique
titán
válasz
hdsentinel #2157 üzenetére
Értem...
,adamező hiba szerencsére zéró,bár kicsit fura,h 1 kábellel 2.0-ba,ami 500mA elmegy,az egészséges 940 helyett...
,de legalább usb3,már szinte majdnem tökéletes.
Még,annyi,h 191-es G Sensor-nál 1 hibaérték van,egyszer egy kicsit esett kb. 20-30 cm,de elvileg ütésálló modell (Iomega 2,1 m), viszont,ami aggasztóbb elsőre pl. Load-Unload Cycle - Parkolások száma 5321 ,ill. 220 Disk Shift - lmez elmozdulás...16411...,igaz egyiknél sincs felkiáltójel,de ez így normális,átlagos érték,ami egy 2,5" külső vinyó alap hordozás miatt van így,v nem jó
-
hdsentinel
őstag
válasz
Zsiguli #2154 üzenetére
Ennek igazából semmi köze a HDSentinel-hez, a kérdést a Samsung-nak kellene feltenni.
Ahogy látható, a szöveges értékelés hivatkozik arra az általános attribútumra, ami a memóriacellák általános állapotát hivatott kifejezni HA nincs más hiba.
Ez az attribútum valóban a beépítés és használat legelején, minimális írástól 99-re áll be.Ennek okát kérdeztük a Samsung-tól, hogy tényleg ennyire kevés írás miért csökkenti azonnal az értéket de (természetesen) nem érkezett válasz.
Ezért valóban ritka (0 bájt írásnál esetleg), hogy a 830 SSD 100-at mutasson, majd ahogy egyre több írást szenved az SSD, ez folyamatosan csökken majd normál használat alatt során.
-
hdsentinel
őstag
válasz
King Unique #2152 üzenetére
Pontosan erről van szó: az USB 2.0 csatlakozó maximum 500 mA áramot ad le, míg a külső merevlemezek ennél lényegesen többet vennének fel induláskor.
Ezért mindenképpen javasolt az Y USB kábel használata, amivel ez az induláskori nagyobb áramfelvétel biztosítható.A program jelezné a szöveges értékelésben, hogyha felpörgési újrapróbálkozás történik, ami gondot okozhat.
A "Küszöb", "Legrosszabb", "Érték" mezők teljesen irrevelánsak egyébként, az Adat mező érdekes, mivel az mutatja meg, hogy ténylegesen történt-e felpörgési hiba (és ha igen, mennyi).
-
Zsiguli
tag
válasz
hdsentinel #2150 üzenetére
Van 2 darab új Samsung SSD-m, az egyik 64GB, a másik 256GB, és mindkettőre 99-et ír ki,
és ezt többen is írták, hogy a 99% a HD Sentinel-ben 100-nak felel meg ha a Samsung 830-as SSD-t használunk.Ez miért van?
Várható frissítés a Samsung 830-as SSD-khez?
Azt szeretném, hogy 100%-ot írjon ki a kondícióra.
-
válasz
hdsentinel #2123 üzenetére
Jó nyert utána már én is számoltam.
Jól látom, hogy az Force GT esetében a SMART nézi a tömörített és tömörítetlen írt adatokat is, mert a kést számláló máshogyan jár, kis eltérés van közöttük.
-
King Unique
titán
Hali!
Sentinel egy külső 2,5" Toshiba (MK1056GDM) belsős usb3-as vinyónál az indítási áramfelvételre 940 mA-t ír,amit kicsit soknak találok elsőre,ez a max,v névleges,v az "egészséges" érték
Csak,mert ugye usb2 450-500 mA-t tud,elmegy,felpörög simán azon is,igaz Y usb3 A-MicroB kábeles,de 2.0-ba nem mindig úgy használom,v javalott (erősen),a 3.0 port meg 900 mA-t tud,annál ált. nem kell Y
,de akkor 940-nél...
Illetve Smartban a 10-es Spin...-nél Küszöb: 30, Érték: 102, Legrosszabb:100 ,az rendben van? (elvileg pipa az van) -
iff
senior tag
válasz
hdsentinel #2150 üzenetére
Eddig csak azt írta, hogy kábelt cseréljek.
Most meg ezt:
"2 hiba fordult elő a lemezre írás során.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.Nincs szükség beavatkozásra."
Lehet, hogy kezdi megadni magát az SSD?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
- Motoros topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest