Új hozzászólás Aktív témák
-
ZooLee
senior tag
válasz
#24650752 #33 üzenetére
Én arra lennék kíváncsi, hogy az állandó hevítés miatt milyen gyorsan használódik el az adott felület? Mennyit bír ki? Lehet, hogy itt is érvényes lesz egy előre becsült írási ciklus, mint az SSD-knél?
A technológia nem éppen új, a Sony is ugyanezt használta a MiniDisc-nél, tehát tapasztalat már van. Ott ugyan volt újraírási kapacitás korlát, de valami nagyon magas szám volt, szóval sanszos, hogy - ahogy írod - az SSD-hez hasonló élettartam-korlát lehetne.
-
Иван
őstag
válasz
fatallerror #93 üzenetére
Én lobbiztam érte
Ma már semmi se történik ok nélkül.
-
fatallerror
addikt
válasz
RohamDroid #94 üzenetére
mi az?
magyar bill-je van de cirill betűs a neve ezért mondtam
mert miért zavar a 2 terás tányér?
melegen tartja az ételt ^^
-
Vigilante
őstag
Talán lenyomja az 1-2-3TB-os winyók árát!
-
RohamDroid
aktív tag
válasz
fatallerror #93 üzenetére
ezigen
Amúgy ez a 2 terrás tányér nálam kiverte a biztosítékot.... xDD
-
RohamDroid
aktív tag
csak nehogy HAMaR el melegítse a tányérokat.. Nem tudom ez a melegítem hűtöm a hdd-t közvetlen íráskor kíváncsi leszek mennyit bírnak majd
-
Иван
őstag
Erre már majdnem ráfér az összes Doctor Who HD-ben.
Szinte.
-
azbest
félisten
"Kár nem történt, amit esetleg ki kell termelni... "
Így van. A biztosító fizetett, a tömött raktárak készleteit dupla-tripla áron értékesítették, azóta is lényegesen magasabbak az árak. A gyártósor beindításakor a tisztító / gyengébb minőségű kezdő sorozatokat nonameként értékesítették. Úgy kellett nekik az árvíz, mint egy falat kenyér. [link]
-
fatallerror
addikt
jaj nem láttam a kommented
mindenképpen ők járnak jól ez igaz és ahogy telik az idő egyre kevésbé fogunk emlékezni az eredeti árakra azaz annál biztosabb h ezek a hdd árak amik vannak. szerintem sokan vannak úgy a dologgal mint én h geci dolog de nem tragédia. 10 ezerrel több most 1 vinyó és legtöbbünk 1-2 évente vesz vinyót és ilyen időközönként már nem tragédia az a plusz 10 ezres. a versenybíróságtól meg nem várok semmit ha olyan döntéseket hoznak h az egyik nagynak engedik betiltatni a másik nagy termékét és vice versa h így nyerjék meg az adott piacot...
#82) gabipaci: ha követnéd az eseményeket tudnád h itt már nem a károk rendezéséről van szó
-
Tamás9x
őstag
Na tolják tolják, hátha lentebb megy egy kicsit a hdd-k ára mert kellene itthon vagy 2 terra hely
-
MaxxDamage
félisten
Szép "termetes" darab...
El tudnám viselni, de kérdés mi az ára?
Árvizes téma elött vettem 2db 2TB Samsung Story Station USB 3.0 - külső HDD-t 21k huf /db áron.... mikor a készletek "elfogytak" és a boltok az árakat duplázták (vagy +) néztem egy nagyot... ha ezt "előre" tudtam volna vettem volna még pár db-ot, mert azóta televan pakolva minden jóval ( gyűjtöm a filmeket / BR / WWI-II )Várom a 6TB -os HDD -t !
Kiváncsi leszek, mi lesz az ára (induló)L
-
imibogyo
veterán
Van igazság abban amit mondasz, de mégis mindeközben rekordbevételekről beszélhetünk? Tudom, hogy ez bevétel és nem profit, de ne mond nekem, hogy a már az első három hónap alatt beszedett 9,6 milliárd dollár nem kárpótolja őket a kiesésért és a gyárak rendbetételéért. Nem is beszélve a már azóta beszedett összegekről.
-
gabipaci
őstag
Hátpersze!
Biztos hogy nagyon jól járnának már úgy is. Elvégre a víz az jött, ellepett mindent, aztán Józskabácsi kiszívatta búvárszivattyúval, kicserélte az a 13A-os biztosítékot, ami kiment a zárlat miatt, és a termelés mehetett is tovább.
Józskabácsi nem hinném hogy olyan magas áron végezte a feladatát, más meg úgysem mehetett tönkre, elvégre a víz nem olyan kemény, ugye?
Kár nem történt, amit esetleg ki kell termelni... -
imibogyo
veterán
Ne sírjál nekem 2-es netem van othon. Na azzal élvezet volt leszedni mondjuk egy AVP-t, vagy egy BC2-t. Ráadásul nekem összesen van az otthoniban 40 GB tárhelyem, szóval nem ugrálhatok.
Bár tény, hogy a fibernet az össze sem hasonlítható vele (legalább ennyi jó van az egész költözésben). A mostani gépemben is 320 GB a tárhely, de ez is nagyon harmatos, valahogy mindig mindent fejlesztettem, csak a vinyókat nem.
-
vince
őstag
válasz
szeksziboj #65 üzenetére
a hozzászólásnál csak a nicked üt nagyobbat
@Sub-ZeRo: 8-as upc? ez a hírhedt 29-es körzet?
-
válasz
VaniliásRönk #72 üzenetére
Erről nem tudok semmit.
-
Nem vagy rosszul bekötve, de nem mindenkinek viszik el a 60/120 megás fibert vagy digit, főleg nem egy szaros kis falura. Mert ott annyi egy 5/8 megás net, mint a városban a 120 fiber. És mi, akik falun lakunk nem tehetjük meg hogy akkor töltjük le mikor játszani akarunk és lent van kb 30 perc alatt egy játék. Nekünk marad a nagy vinyó és egy kínszenvedés mire lejön a játék. Nekem is van 80 játék steamen de meg gondolom hogy mit szedjek le, pedig én is 1,3 terán vagyok. És egy 8-as upc-vel méghozzá. Így is egy nagyobb játék kb. 6-12 óra.
-
ViZion
félisten
válasz
VaniliásRönk #69 üzenetére
Jogos, de engem nem éget a tárhely dolog, szal. cserélem a 64 GB-ost 120-ra, esetleg még egy HDD, és vááááárok
Mivel a Samsung, Intel és még jópár cég is SSD-re gyúr van rá esély, h pár év múlva lesznek elérhető áron (~60k alatt). Had reménykedjek! -
ViZion
félisten
Szerintem is felesleges lovagolni a sok/kevés dolgon...
Nekem 750+750 backup+SSD elég. Filmekből is többnyire a gyerek filmjei vannak fent, h ne kelljen lemezekkel vacakolni. Munkáim 100 GB alatt, asszonyé 40 GB...
Viszont ismerős, aki videókkal dolgozik úgy veszi a sokterrás vinyókat, mint más a kenyeret -kis túlzással... Akkor mi a sok?
Jöjjön csak, jót fog tenni az áraknak, remélem megbízható is lesz, amúgy meg SSD-nél várok már vmi újabb húzást, amivel a TB-os méretek is ócón elérhetőek lesznek. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
NagyVillany #66 üzenetére
Ehhez nem kockának, hanem mániákus letöltögetőnek kell lenni. Meg hát ki tudja "haveréknál" hány TB ebből a felnőtt akciófilm.
-
NagyVillany
tag
2014ben már átlagos lesz a 6-10 tb hely a kockák körében szerintem.
"Ezt finoman szólva erősen kétlem."
Már hogyan értve a kételkedést? Túl sok, vagy kevés?
Nem tartom magamat nagy kockának, de nálam már 2009-ben megvolt a 6TB hely, 4TB mindenféle, és 2TB a fontosabb dolgok backupja. Azóta annyi változott, hogy tavaly a hdd pánikban vettem az aldiban amíg volt a polcon 2db olyan 24900 ft-os 2TB usb3.0 vinyót tartalékba (benne ugye wd green sata3), eddig alig használtam őket.
Szal a lényeg az, hogy már pl 2009-ben csomó ismerős-haver több hellyel gazdálkodott mint én, és ahhoz holvan még az imént emlegetett 2014?
Ami még kérdőjeles picit, az a "kockák körében", más hozzászóló is felvetette hogy nem feltétlenül úgy van, én is tudok helyből szélsőséges példákat. Egyik apám munkatársa 60 év körüli, aki múltkor nem tudta megnézni a mailt amit küldtem, mert kiderült évek óta nincs winrar a gépén, azt sem tudja mi az a rar, de folyamatosan bővülő WD elements gyűjteménye már 20TB felett van, soksok családi videó bedigizve, HDkoncertek, FLAC zenék, javarésze duplán a backup miatt. Másik példa az öcsém, 2-3 online játék ahogy a csövön kifér, LEGOrobot programozásversenyek, droid főzés, webfejlesztőprogik, 3D cuccok, klipvagdosás, fotóbuzerálás stb.. és 500GB val gazdálkodik a gépben, meg vmi 320GB pici USBs hurcolósa van.Amúgy meg jöhetnének már a cikkben emlegetett 2-3 TB kapacitású pici 2.5 colos HDDk, úgy tudnám elképzelni a jövőben a legpraktikusabban a tárolást, hogy a fiókban/polcon sorakoznak a pici sokTB vinyócskák, és azt tolom a sata dokkolóba amelyik épp kell. Vagy egy NAS jellegű családi szerverben bekötve az összes vmi 10 perces leparkolási idővel, és hálózaton át aki amelyikről épp amit akar, az a hdd felpörög és dolgozik.
-
szeksziboj
tag
Nem tom' mi ez a hype itt a 2Tb-os tányérokkal, nekem már jóideje van ilyenem
-
kromatika
veterán
érdekes hogy pont 2014-re tervezik a kiadást,amikorra már ugye biztos hogy rendeződnek teljesen a maga hdd árak.
-
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox #61 üzenetére
Ha eljön a világvége, szerintem nem játszani és filmezni akarunk majd.
-
Akik mindent a netről akarnak letölteni, majd meglepődnek, ha eljön a világvége, és nem lesz net.. csak az tud majd játszani és filmezni, aki bizniszel a meghajtói tartalmával...
-
2x2 tera tárhelyem van, és elég hamar tele lehet pakolni BD filmekkel, mert van amit az ember esetleg többször is megnéz(ne) és ne kelljen már mindig letölteni, ugye ...
Az meg hogy neked mekkora tárhely elég az a te dolgod, neked elég másnak nem .
Amin meg kiakadok tőletek az a TERRA szó amit földet jelent, a TERA az amire te gondoltál.
-
törölt tag
Nagyszerű a kapacitásnövekedés. Ugyanakkor nem esik szó a sebességről. A tárterület a duplájára nő, de a sebesség is? Hiába nagy a vinyó, ha a méretéhez képest döglassú.
-
rii
nagyúr
még mindig lehetséges hogy egyszer elérjék a 10 terát?
vagy mi a hdd fiizikai határa? -
djculture
félisten
Hiszem ha látom, pont a hűtés miatt lesz még ezzel elég baj.... Plusz a lézer élettartama a nagy kérdés még.
-
_Oscar
tag
válasz
BlackPriest #36 üzenetére
Szerintem félreértetted. A lényeg, hogy nem alapjaiban változtatják meg a merevlemez gyártást. A meglévő gyártósorok alkalmasa az új technológiás cucc gyártására pici változtatással.
Szóval nem kell az egész logikáján változtatni. Nem kell újfajta öntvény, másféle fejmozgató rendszer, vagy eltérő motorok.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azért hihetetlen, hogy mire nem képesek ezek a TDK-nál.
-
sityak
tag
válasz
BlackPriest #36 üzenetére
Értsd úgy, hogy a mostani hdd-khez képest csak ezeket kell változtatni, tehát mondjuk egy mostani gyártósort, vagy az alkatrészeket nem kell módosítani, hogy ilyen cuccokat kezdjenek nagy tömegben gyártani
-
farmat
csendes tag
Plusz tárterület sose árt
-
-
Biztos aranyáron indul majd...
-
lvb
aktív tag
válasz
FoxiestFox #39 üzenetére
A gond az, hogy a nagy kapacitású memória alapú tárolók elég sokat is fogyasztanak. Jelenleg az 1T körüli kapacitás !idle! 8 - 12W, performance mode-ban pedig 25 - 30W. Mennyi lehet a fogyasztása egy 3T-s SSD-nek?
Ugye egy 2T-s WD black fogyaszt max 10-12W-t, a Green vinyók max 5W körül
-
-
kovsol
titán
179 játékom van steamen, és origin, uplay, blizzard stb játékaim is vannak, digi nettel lekapom úgyis gyorsan ami kell, nem a vinyón szoktam tárolni azt amit tudom, hogy hónapokig elő se fogok venni, mióta ilyen sebességű net hétköznapinak számít nekem fölöslegesség vált az oriási vinyó. Lehet rosszul vagyok bekötve.
(#44) Plazmacucc átlagos kockákról volt szó, nem pedig arról aki dolgozik rajta
-
-
Szerintem fizikailag forgó felületre adatot felvinni marha elavult.
Én a szilárdtest-tárolóknak szurkolok -
kovsol
titán
válasz
fatallerror #8 üzenetére
Nem a kockáknak, hanem a torrent huszároknak lesz akkora merevlemeze... Én év elejéig 160GB helyen is elvoltam, most 120GB SSD + 250GB HDD vel is elvagyok, de a héten beszereztem még +2x200GB külső vinyót, de ezt is csak mert jó áron volt, és így egyszerre több dolgot is le tudok menteni steamről, meg a fontosabb dokumentumokat több vinyóra tudom backupolni.
-
Xirtam
veterán
Ez egyre jobban hangzik. Csak győzzük kivárni.
-
BlackPriest
őstag
""annyit még hozzátettek, hogy a felhasznált tesztállványon a fej és a hordozó (tányér) cseréjén kívül más komolyabb beavatkozásra nem volt szükség"
most én értem félre, vagy ezek hibásodtak meg a teszt közben? ha ez nem komoly beavatkozás, akkor mi lehet az? felrobban a gépemmel együtt?
-
bteebi
veterán
Ha van 6 terányi adatod, és le akarod menteni, akkor kell 6 terányi backup is. Az, hogy most ezt 2 HDD-n oldod meg (2×6 TB), vagy 12 db-on (2×6×1 TB), az már a te választásod. Előbbi jóval kényelmesebb, bár jóval kevésbé biztonságos is. Utóbbi esetben - ami jóval kényelmetlenebb - 1 HDD kiesésével csak 1 TB adat elvesztését kockáztatod, míg az előbbi, kényelmesebb esetben 6-ot.
Ha összesen 1 terányi adatod van, akkor is minimum 2 HDD kell, hogy legyen egy mentésed is.
-
törölt tag
A HAMR erre kínál gyógyírt, méghozzá oly módon, hogy az adatterületet az írás pillanatára a fejen található lézerrel felhevítik, aminek következtében módosulnak a lemez mágneses tulajdonságai, ezáltal gyengébb mágneses térrel is írhatóvá válik.
Én arra lennék kíváncsi, hogy az állandó hevítés miatt milyen gyorsan használódik el az adott felület? Mennyit bír ki? Lehet, hogy itt is érvényes lesz egy előre becsült írási ciklus, mint az SSD-knél?
-
vince
őstag
elméleti hibaarány ide vagy oda, én kíváncsi leszek a valós, tapasztalatokból adódó rátára...
sityak: derék
-
Carsee
tag
félnék ekkora vinyót venni....ezt ugyanis le is kell tudni menteni. hogy most másik vinyóra vagy szalagra az egy dolog, de ha most bukom akkor 1TB adatom veszik el - részben - ha ezt akkor 6TB.
-
Ja és ha megmakkan a csoda elektronika.... Vagy egyből tartsak még egyet tükrözve, várva mikor szarik be? Ja és nem melegebb mint a mostani merevlemezek?
-
bteebi
veterán
Ha te azt meg tudod fordítani otthon úgy, hogy működjön...
Egyébként jó eséllyel fizikailag is sérült az a fele, de még az is lehet, hogy direkt tönkreteszik (bár ez kevésbé valószínű, hiszen teljesen felesleges macera lenne).
#20: A gyártóknak egészen biztosan
. Egy 6 terás HDD úgy 400 millióból (már hogy HUF) ki is jönne...
-
ViZion
félisten
Huhh! Működési hőmérsékletek? Télen lassabban fog írni?
Bámulatos a fejlődés most, hogy jól kitermelték rá a lóvét az elmúlt pár évben... -
törölt tag
Nem vagyok HDD szakértő, de szerintem az 1%-os hibaarány használható értéknek tűnik. Ez kb. azt jelentheti, hogy a tárolt területnek mindeössze 15-30%-a megy "pocsékba" a megbízható hibajavítás miatt. Valószínűleg a PMR technológiánál sem sokkal jobb a helyzet, úgyhogy ha a dupla kapacitásért cserébe egy picit romlik a helykihasználás, akkor az a technológia rendben van...
-
Devid_81
félisten
2014-ben pont nem lesz mar semmi uj vagy nagy max a technologia.
Persze lassan csak 1 ev van hatra 2014.-ig -
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
planbmokus #17 üzenetére
25 körül már vennék egy 3 Gb-osat.
Az jó vásár lenne.
-
JColee
őstag
mindössze 10^-2 bithibaarány mellett
Az 1% a hibaarány már ilyen jónak minősül?I don't want to live on this planet anymore. -
planbmokus
senior tag
Ezaz!
Végre elkezdhetik lejjebb nyomni az árakat.
25 körül már vennék egy 3 Gb-osat. -
(csak eszembe jutott: van olyan HDD amiben páratlan számú fej van... lehet, hogyha szétszedem, és megfordítom a lemezt kapok még egy kis helyet?)
-
VIBO
őstag
én nagyon nem használnám ki. 500 gigámmal vígan el vagyok. 6 terra kinek kell?
szerencsére leszoktam már a felesleges gyűjtögetésről
-
válasz
fatallerror #8 üzenetére
2014ben már átlagos lesz a 6-10 tb hely a kockák körében szerintem.
Ezt finoman szólva erősen kétlem.
-
lenox
veterán
Az aktualis hdd-knek milyen a bithibaaranya?
-
bteebi
veterán
válasz
fatallerror #8 üzenetére
Az a baj, hogy mi ebből még nem feltétlenül profitálnánk... Tegyük fel, hogy az áradás előtt 16k volt egy 2 terás HDD, utána meg mondjuk 35k. Kartellezés miatt megbüntetik őket mondjuk 5k/db-ra (amit NEM te kapsz meg, aki vásároltál és kárt szenvedtél!), és kötelezik őket, hogy mondjuk 5k-val csökkentsék az árakat. +19k, -10k, szóval még így is ők jártak jobban.
Ezek persze kamu számok, más számokkal nyilván más jönne ki - még az is lehet, hogy közel nullszaltó lenne a vége, bár ez szerintem nem túl valószínű.
-
Chiller
őstag
Már ha itt lenne is késő lenne, sokat foglalnak a full hd 3d filmek
-
fatallerror
addikt
2014ben már átlagos lesz a 6-10 tb hely a kockák körében szerintem. előbb lesz mástól 6 tb szerintem.
na meg jó lenne ha növelnék a hdd-k árát 1 picit mert akkor már talán tényleg vmelyik szerv rájuk ugrik h csökkentsenek árat mert úgy néz ki a mostani árak nem zavarnak 1 versenyhivatalt sem. persze milyen vádat kapnának? annyiért adják a terméküket amennyiért akarják.. -
bteebi
veterán
Na ez már valami!
Jöhetne már a jövő héten is!
Eleinte biztos nagyon drága lesz, de előbb-utóbb (remélhetőleg) árcsökkenéshez fog vezetni.
-
F34R
nagyúr
ar csokkenhetne mar , mert nem sokaig birom ki a mostani hdd-mel
-
merkucyo
aktív tag
SSD-már elérhető volt 2007-ben is , de mostanába került csak relatíve elérhető közelségbe .
Lehet az első nyugdíjunkat fogjuk majd erre költeni -
Angel1981
veterán
Szép és jó, csak csökkenjenek tovább a HDD árak!
-
fdisk
őstag
Jöhet jöhet a nagy tákapacitás!
Csak gondolom multimilliomosok tudják először megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest