- Erősítő, hangfalak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Blu-ray lemez tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZooLee
senior tag
Ez mind rendben is van, de én nem CD-R-ről beszéltem, hanem a MiniDisc-ről, ahol ugyanerre a Curie-hőmérsékletre hevítik a lemez éppen írott pontját!
Wikiről:
"Recordable MiniDiscs use a magneto-optical system to record data. A laser heats one side of the disc to its Curie point, making the material in the disc susceptible to a magnetic field. A magnetic head on the other side of the disc alters the polarity of the heated area, recording the digital data onto the disk."Szóval tök ugyanaz a technológia (volt), mint a HAMR, csak nyilván már fejlettebb, több adat tárolását teszi lehetővé egységnyi helyen.
Z.
-
ZooLee
senior tag
válasz
#24650752 #33 üzenetére
Én arra lennék kíváncsi, hogy az állandó hevítés miatt milyen gyorsan használódik el az adott felület? Mennyit bír ki? Lehet, hogy itt is érvényes lesz egy előre becsült írási ciklus, mint az SSD-knél?
A technológia nem éppen új, a Sony is ugyanezt használta a MiniDisc-nél, tehát tapasztalat már van. Ott ugyan volt újraírási kapacitás korlát, de valami nagyon magas szám volt, szóval sanszos, hogy - ahogy írod - az SSD-hez hasonló élettartam-korlát lehetne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Erősítő, hangfalak
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Google Pixel topik
- sellerbuyer: Milyen mobiltelefont vegyek 2025 ben?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- E-roller topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3388
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H110M i5 6500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X Green nBase 600W
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy Tab S8 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest