- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
OCTAMD
őstag
válasz
janosibaja #35096 üzenetére
Mondom nálad nem fogja ezt az ablakot felhozni mert te OXM XEH kóddal indulsz
S8 G950F CRB7 OXM jó az
-
sgeza
veterán
válasz
janosibaja #35096 üzenetére
Miért nem samfirmmel töltöd?
-
-
sgeza
veterán
válasz
Petike1987 #35089 üzenetére
Fog kapni XEH szerint.
-
sgeza
veterán
válasz
janosibaja #35075 üzenetére
Kiegészítésként a kollégák válaszaihoz: sima csc-vel természetesen minden törlődik a készülékről, szóval előtte ments mindent le!
-
Mr.Silkó
veterán
Fórumtársak!
Frissült az összefoglaló:
Bővítesre került az akkumulátoros üzemidővel foglalkozó rész Krisztián korábbi javaslataival, a fóliáknál már szerepel a többek által kipróbált Samsung Store-os új üveg, illetve az Odin flash részt is megtoldottam pár apróbb szösszenettel.
Ezeken felül kikerültek a korábbi Oreo frissítési metódus leírása és linkjei is, mivel már elérhető az egyszerűbb Odinos megoldás is. -
Petike1987
újonc
Üdv szakik. Sikerült felraknom a Voda-s S8 plus-ra az elöszőr megjelent német OREO-t. (Amit visszavontak)
Most így XEH/XEH/VDH lett. Ez így fog kapni OTA-s frissítést, vagy mindig az ODIN-nal kell csinálni? -
OCTAMD
őstag
válasz
janosibaja #35086 üzenetére
Nem fog ilyet kérdezni
Az csak akkor van ha szolgáltatósról mész függetlenre
-
törölt tag
Hívd aminek akarod.
Meg akartátok gyorsítani a dolgokat, pedig csak várni kellett egy kicsit arra, hogy a sokak által kedvelt és biztonságos, megszokott, hivatalos Sammobile/Samfirm-Odin megoldás újra működjön. Ezért a szabadságért (is) szeretjük sokan a Samsungot. Az összefoglalóban lévő katyvasz miatt több s8-cat romoltam mostanában, olyanoknak is akik s2 óta velünk vannak de az eddig itt felmerült megoldások között nem tudnak kiigazodni. Egyszerű halandó, aki nem informatikus simán megoldja a frissítést a megszokott kombóval, mostantól a régi rend szerint megy a frissítés, romcsere házi metódusa.Köszönet Silko mesternek, hogy újra átlátható az összefoglaló.
Fontos ez a régieknek és azoknak is akik ezután vesznek ilyen telefont. -
sgeza
veterán
Csak a megfelelő megfogalmazás kedvéért: mindegyik független rom ugyanaz! Ezek csak régiókódok, amik a SIM kártya régió szerint állnak be, és innentől az adott régió szerint frissít (időben tér csak el, és nem verzióban)!
XEU - brit független (ha jól tudom)
XEH - magyar független
DBT - német függetlenDBT kóddal tudod tölteni az oreót, mert arra már kiadták.
De sim reset nélkül XEU lesz a kód SIM resettel - ha magyar kártyád van - XEH.A DBT-re jön leghamarabb a frissítés, de arra csak akkor tudsz beállni, ha beteszel egy német kártyát egy SIM reset erejéig. Legalábbis S8 esetén, mert S8+-nál épp a DBT az alap SIM reset nélkül.
Szóval nincs olyan, hogy német rom, meg dbt vagy xeu rom! Ezek csak régiókódok, maga a firmware azonos. Csak abban térnek el egymástól, hogy melyik régióban mikor jön a frissítés, de verzióban ugyanaz jön! Az, hogy mi lesz ez a régiókód, az pedig a SIM kártya régióján múlik SIM reset esetén. Mert nélküle az adott firmware alapértelmezett régiója lesz, ami S8-nál XEU, S8+-nál pedig DBT!
-
TOZ
addikt
válasz
Így teszel (de látom már megelőztek):
Extract (unzip) the firmware file
Download Odin v3.13.1
Extract Odin ZIP file
Open Odin v3.13.1
Reboot Phone in Download Mode (press and hold Home + Power + Volume Down buttons)
Connect phone and wait until you get a blue sign in Odin
Add the firmware file to AP / PDA
Make sure re-partition is NOT ticked
Click the start button, sit back and wait few minutesForrás:
https://www.sammobile.com/firmwares/galaxy-s8/SM-G950F/DBT/download/G950FXXU1CRB7/208045/ -
Akosman
aktív tag
válasz
Samfirmel letöltöd a német romot.Modell: SM-G950F Region: DBT. Letöltöd a legfrisebb odint ami az Odin3 v3 13.1 es. Ha lejött a rom kicsomagolod. 5 file lesz benne. Kikapcsolod a telefont,majd bixby hangerő le és bekapcs gombot nyomod. Bejön egy figyelmeztetés majd hangerő fel. Ekkor download módba leszel. Elinditod az odint és összedugod a gépet a telóval. Értelemszerűen betallózod a fileket ahova való! AP APba BL Blbe CP CPbe és a CSC hez a CSCt. Ne a Home CSCt. Az kimarad.Arra figyelj hogy options fülnél csak Auto Rebot,és a F.Reset Time legyen bepipálva. Ha ezek megvannak Indítod a startal az odint. Kábel ki ne csússzon amíg dolgozik,mert akkor alaplapcsere. Ha végzett lehúzhatod a telefont. Mikor kéri a simkártya pinkódját megkérdezi reseteled e a simet,akkor nyomsz egy Yest. Majd kész is. XEH/XEH/XEH leszel elvileg ha jól csinálsz mindent. Simkártya végig legyen a telefonba.
-
Akosman
aktív tag
DBT-n van oreo,XEU-n a 7.0 van még. Azt nem értem hogy S8 ra miért nem lehet DBT csc aktívvá tenni. Miért XEU lesz ha nem reseteli az ember a simet. Nekem is XEU lett így,azért reseteltem második nekifutásra,hogy XEH legyen akkor. A United Kingdom / Ireland frissítések sincsenek előbb mint a Magyar. Ezekszerint ha DBT aktív csct szeretnénk S8 ra akkor egy német simkártyát kellene belerakni és resetelni. 😊
-
janosibaja
őstag
Ami azt illeti, a magamfajta értetlennek nagyon jól jönne egy szájbarágós magyarázat. Nem várnék tovább már OTA-ra, karácsonyra sem lesz meg, de annyiféle változatról olvastam időnként a fórumon, hogy hiába olvasok vissza, nem értem... Hogy update fájl, meg nem update, hogy most aktuálisan mi is van, mit kell, milyen sorrendben
Ez a változat van jelenleg a telón. Független, magyar, Telekomos SIM van benne.
Ha valakinek van türelme, legyen szíves
, javítson-egészítsen ki, hogy mit kell csinálni:
1. Letöltöm a melyik ODIN-t is? (Mindkét lépésben ugyaz az ODIN szükséges?) Linket légy szí.
2. SIM-et innét kezdve vegyem ki?
3. Melyik mostani hivatalos ROM-ról lehet frissíteni, amire először át kell ROM-olni az enyémet? (Gondolom a német ROM kéne... Van link hozzá a Sammobile-ról?)
4. Tallózom az ODIN AP részébe az md5 fájlt? (Mintha valaki CSC-t írt volna itt régebben...)
5. Gondolom, újraindítom a telót? De utána nem állítok be semmit, csak rátolom megint ODIN a számítógépre?
6. Letöltöm a CRB7-est (Honnan is?)
7. Betallózom az ODIN AP részébe az md5 fájlt?
A teló XEH/XEH/XEH marad?
Gondolom, a gyakorlottaknak nagyon béna kérdések ezek, de én 5-6 éve ODIN-oztam utoljára, s nem akarom hazavágni a telót. Kösz, ha valaki veszi a fáradtságot, s eltájékoztat.
-
-
w333
félisten
BSG Google kamera ... valaki tudná teszteli hogy működik, köszi !
-
Bewy
tag
Akkor leszedtem az odin 3.13.1 verzióját, elvileg ez a legfrissebb.
Samfirm progiba beírtam, hogy model: SM-G950F majd a regionhoz: XEH
Ez akkor a magyar hivatalos rom akar lenni? (s8-am van, jelenleg telekomos rom-al)
[update]: ez csak android 7.0, mit kell a régióhoz írni?
Innen már csak letöltöm és odinba beillesztek mindent plusz az itt leírt lépések alapján haladok? [link]Köszi a segítséget, végén csak sikerül mindent tisztába tenni
-
törölt tag
-
-
gcleric
csendes tag
Az AOD nem változtatja a helyét, csak ha fel lett oldva a készülék. Egész éjszaka megy, ugyanott. Nem lesz baja a kijelzőnek? Oreo alatt mozog az AOD?
-
sgeza
veterán
Nem.
Felejtsd el a sammobile-t, onnan hulladék sebességgel lehet csak tölteni! Az csak akkor hasznos, ha valaki régebbi romot akar letölteni.
A legfrissebbre csak a samfirm-öt használd!
És ha már firmware-t cserélsz, akkor már az oreót töltsd le, és azt tedd fel a legfrissebb odinnel, amelyik egyébként nem az a prince-es valami. Valahol linkelve van egy legfrissebb verzió, amivel mókolás nélkül flashelhető az oreo. -
bigdady
nagyúr
Hali
Beleptem recoverybe gondoltam nyomok egy cache törlést de ahogy rányomtam még a biztonsági kérdés elott hogy tuti-e kidobott a felkiáltójeles kék háttére a revovery hogy No command (pont mint revovery indulás előtt szokott bejönni ez a képernyő).
Ilyenkor mi van? Hogy indítsam újra a telót? Aksi fullon, szerintem igy egy hetet is kibír kepernyo meg beég az tuti mire lemerül.. -
Gábor-KJ
őstag
-
levente222
tag
Óra felületből és naptárból valóban 6db van,én a mögötte lévő színes háttérre gondoltam. Az a csillagos aod háttér amit kerestem mint kiderült az alap háttérkép lock és homescreenre történő beállítása után automatikusan előjön, szóval minden ok a rendszerrel 😀
A fülessel kapcsolatos segítségeket pedig köszönöm, lehet berendelek egy xiaomit. -
*Mukeey*
addikt
válasz
levente222 #34999 üzenetére
Gyári fülese NEM Akg,hanem Samsung,csak az Akg segített hangolni.Nem egy nagy durr,egy Xiaomi hibrid megeszi reggelire.Inkább nézz valamit 20$ magasságban Alin...
-
batai15
félisten
Tényéleg ennyire fosh ez sammobile? még fizetni hogy gyorsabban töltsem le?
meg ha rá nyomok a letöltéstre újra bejelenkezik, aztán kezdjem előlről a letöltést? -
Szajo
őstag
Nem tudjátok milyen áron csinálnak egy akkumlátor cserét? (Nem mintha kellene most csak faterom iphonejában most cseréltette ki mert már 2éves és 10ért kicserélték hivatalos szervízbe)
Csak ha egyszer ott az idő mégis mire számítsak? -
SonyNex7
senior tag
válasz
Leslie1966 #35014 üzenetére
Miért az?Mert szörös?
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
levente222 #34999 üzenetére
A 'galaxis jellegű' AoD a gyári, mozgó háttérrel és zárolt képernyővel együtt kapcsolható be (infinity háttérképek).
-
SonyNex7
senior tag
Littlecarnak hála felkerült az Oreo.
Köszi neked is Deck a szándékot de Pécs közelebb volt és szombat délelőtt megoldottuk.
Eddig minden oké,nekem nagyon tetszik,de még folyamatban van a belakás.
Tanulva az S7 edge-ből,ehhez megveszem a vezeték nélküli töltőt.
Honnan érdemes rendelni?
Mi a véleményetek a fekete alcantra tokról? -
dkovizoli
addikt
008- as SABS elérhető
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest