- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visszaszívok mindent, többet nem írok emlékezetből. Elnézést.
Az ATV-n frissítettem a Skyshotime app-ot, utána elindítottam a Mission Impossible utolsó részét (sehol nem látok az app-ban felbontásra vagy HDR-re utaló jelölést), egy pillanatra a TV kiírta a HDR10-et (ezt soha többé nem sikerült reprodukálni) - a TV info gombjára ezután a 3840 × 2160/24Hz/16:9-et kaptam (máskor 50Hz). Netflix DV jelölésű adásnál 3840 × 2160/50Hz/HDR(PQ)/16:9-t ír ki a TV.
Megnéztem Fire Stick 4K Max-on, utolsó gen., ez közvetlenül a TV-be van dugva és ráadásul sideloaded app a Skyshowtime, mert az appstore-ban unavailable-t mutat, hiába kompatibilis a kütyü, nem tudom miért...: Itt az app-ban már jelzi a 4k HDR-t ugyanennél a filmnél (MI), lejátszáskor a TV 3840x2160/60Hz/Dolby Vision/DD+ -t ír ki, egyértelműen jobb képminőséggel.
Viszont ez alapján azt mondom, hogy az ATV-s SST app-pal lehet a gond. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. -
blakey
titán
-
blakey
titán
Milyen a 4K 1 hét elteltével? Megérte váltani? Azt látom, hogy HDR-t nem ígérnek, ez így is van? Csak 4K SDR érhető e? Mennyi a 4K tartalom? A hangokkal mi a helyzet, van 5.1 vagy csak 2.0? Már rég váltottam volna, viszont az olvasottak miatt lehet, hogy maradok az alap csomagban.
-
Multibit
nagyúr
Nem kaptam kódokat SMS-ben.
Viszont azt tudom, hogy a Philips tévé nem a diszkréciójáról híres. Rengeteg kifele pofázást fog meg a rendszerem, amit a Philips kísérel meg. Ugyanígy a NAS-omon lévő PMS is nyomná kifele az infót. Persze ezek csak ártatlan diagnosztikai adatok -
Imi1981
veterán
Amúgy nem olyan lassú. Lehet kicsit félreérthető voltam. Csak van egy kis minimális késés gombnyomás és reagálás között ami gyári távirányítóval gyorsabb. Minden eszközömön emiatt inkább a gyári távirányítót használom ( shield tv, fire stick 4k max). De lehet kicsit kényes vagyok ilyenre.
-
blakey
titán
Vajon mitől függ, hogy lassú vagy gyors?
- A CEC-től, kevés gyártó használja a pontos CEC-szabványt, ha megnézed, akkor a nevük is eltérő 1-1 készüléken, a Philips sem CEC-nek hívja. A CEC mindig is problémás volt, és valószínűleg az is lesz. Ha működik, akkor lehet örülni, ha nem, akkor reménykedni, hogy javítják valamelyik oldalon. Ha eddig működött és most már nem, akkor felmerül a kérdés, hogy mi változott? Ha a CEC-ben változott valami, amit a frissítés aktivált, akkor a másik eszköznek is követnie kell a változásokat, vagy ezentúl nem lesz működőképes.
-
blakey
titán
Gondolkodtam és van valami, ami nálam is előfordult, bár lehet, hogy a te esetedhez semmi köze. 2022 decemberéig nem volt semmi problémám az Apple TV-kkel, minden jól működött, a dinamikatartomány és az fps-váltás is, a TV egy Philips oled volt, minden HDR formátumot ismert. Jött a 2022-es modell, beüzemeltem, első indításnál is volt 1-2 furcsa jelenség, aztán használat közben jöttek a problémák, erről elég sokat írtam. A sok probléma között az egyik az volt, hogy a Prime esetében a HDR10/HDR10+ Dolby Vision tartalmak vegyesen voltak és valamilyen oknál fogva a HDR10+ tartalmak esetében néha elment a kép 1-1 pillanatra. A tartalmakat is furcsán jelenítette meg, értem ezalatt, hogy ott van a Gyűrűk ura sorozat, egyik részt DV-ben játszotta le, a következőt HDR10-ben és ez ment oda-vissza, míg le nem cseréltem. Infuse alatt a hibrid (DV/HDR10+) tesztanyagom esetében is HDR10-ben játszotta le és volt olyan, hogy a HDR10+-os anyagot SDR-ben vitte. Amint visszakerült egy 2021-es modell, minden a helyére állt, azóta is minden hibátlan. Szóval elképzelhető, hogy OS vagy inkább hardver hiba lehet és nem app hiba és akkor ott vagyunk, hogy mégis problémás a 2022-es modell, csak többnyire olyanoknál jön elő, akiknél a lehető legjobb géppark és szolgáltatás jön elő, mert valljuk be, egy nem HDR10+-os megjelenítőn, vagy "DV-képtelen" megjelenítőn ilyen esetek nem fordulnának elő, mert nem kell eldönteni, hogy a dinamikus metaadat DV vagy HDR10+ legyen.
A kérdésem, van Prime előfizetésed? Ha igen, ott minden rendben?
Írnék ha tudnám hol kell.- áruházban, az app részénél lehet írni, de Apple TV-n szerintem nem lehet, viszont iPhone-on, iPad-en igen, esetleg emailben is lehet hibát jelezni.
-
L.L.
senior tag
Nekem nem DV képes a TV-m, de a HDR10 nálam rendesen működik a tvOS 17.4, és legfrisebb Disney+ alatt. Annyit vettem csak észre, ha 1X elindítok egy HDR filmet a Disney+ appban, utána nem vált vissza a kép SDR-re ha kilépek a filmből, egészen addig, míg be nem zárom az appot, de ez már az előző verzióknál is így működött.
-
blakey
titán
Az miért probléma? Dolby Vision az elsődleges, ha azt támogatja a készülék, akkor abban fog menni, ha az nincs, vagy valamiért hibás, akkor HDR10+, HDR10 lesz. Prime alatt is DV van, ha a TV támogatja, pl. Jack Ryan vagy Reacher, ezek mennek DV-ben és HDR10+-ban is, de ha a TV mindegyiket tudja, akkor a DV lesz favorizálva.
-
Imi1981
veterán
Kipróbáltam és nálam is így van Apple-TV 4k 2021 -en. Apple tv -n sdr a TCL 55C745 tévén hdr10. Bár őszintén ennél a régi filmnél kb mindegy hogy hdr vagy sdr mert nincs sok különbség. Sőt ami különbség van az sem biztos, hogy a hdr javára. A film jó de hdr-es változat nemigazán ad hozzá pluszt képminőségben.
-
-
zazenke
őstag
-
zazenke
őstag
mintha vagy tényleges jól látható? Azt vettem észre magamon hogy mire átváltok a másik videóra már el is felejtem hogy tűpontosan milyen is volt az előző. Arra akarok kilyukadni hogy a mindennapi filmnézésben ezek a dolgok nem is számítanak. sokkal fontosabb hogy van e lag vagy hibás frame rate. Most letöltöttem a 30 ezüst második évadának első részét(3.9 GB) . Teli van hibával például oldalra elhaladó autó rendesen szaggat . 23.976 hz van az nfoban . de úgy tünik valójában 25 hz a valóság mert az infuse felteszi 50hz ra. Coreelec 25 hz ban játsza le és ott is hibás a mozgás. sőt számítógépen is. valószínűleg hibás lehet a kódolási eljárás ahogy levették a hbo max-ról. vagy nem tudom hogy is mennek ezek a dolgok.
-
zazenke
őstag
ez egy azért nehéz téma mert nem mindenkinél jelentkezik mint ahogy nálam sem. Az is lehet hogy csak egyes időszakban legyártott modellekről van szó . Az lg telefonoknál(én is beszívtam )is volt ilyen anno. így megfogni nehéz egy problémát. És az is lehet hogy nem is lehet megoldani csak készülék cserével.
-
blakey
titán
Engem az zavar, hogy egyes fejlesztők nem akarják tudni, nem akarják felfogni, hogy ez hiba. Infuse oldalán beírtam, hogy mit tapasztalok, én is", a válasz, rossz a kábelem, a csatlakozás, a TV, stb. Hiába írtam, hogy az előző modellekkel és a többi eszközzel nincs ilyen hiba, tehát kábel- és TV hiba kizárva. Képtelenek felfogni, hogy valami nem kerek, aztán az Infuse fejlesztője írt olyat, hogy ami a 2022-esen nem ad képet, az a 2021-esen jól működik, okát nem tudják, következő kiadásban javítva lesz, persze nem sikerült, de aztán valaki beírta, hogy ezzel vagy azzal a kábellel helyrejött, 2 héttel később mégsem. Továbbra is a QMS rossz implementációjára tippelek, ugyanis a QMS akkor működik jól, ha adott fps-en belül változik a dinamikatartomány, akkor nem, amikor az fps is, és szerintem itt cseszhettek el valamit, mert erőltetik a QMS-t ott, ahol nem kéne, és persze mindezt a háttérben, tehát menüben nincs, ha a TV nem támogatja, de a szoftver meg valamiért hibásan vált.
-
blakey
titán
Nem tudom 100%-osan, hogy mi okozza. 1 év elteltével még mindig téma, sajnos. Pedig nagyon jó lenne. Hiba volt kiadni a 2022-est, bár a 2021-es késett 1 évet, ezért lehetett ilyen közel a két kiadás. A 2022-essel várhattak volna még 1 évet, de gondolom az üzleti tervük ezt megkövetelte. Jövőre talán egy jobbat dobnak piacra és akkor megint nem lesz probléma. Előtte 3, gyakorlatilag hibátlan lejátszókat használtam, így a 2022-es nálam egy fura, Androidos lejátszó hülyeségeit elevenítette fel, amihez nem voltam hozzászokva és zavart, hogy ilyen hibák merülnek fel ezen a platformon. Ha előtte is problémás lejátszásokkal, kábelre vagy megjelenítőre kényes eszközökkel találkoztam volna, akkor egy picit másképp álltam volna a témához. Lehet, hogy ha most kipróbálnám, akkor semmilyen hiba nem lépne fel, de valószínűleg kihagyom, mert nincs hiányérzetem.
Egyre jobban a felé hajlok, hogy cserélem amúgy a 22-es modellt. - miért? Nálad nincs probléma, annak csak örülni kell. Mire váltanál? Jobbat nem találsz csak mást. -
blakey
titán
Ha egynél több az elfordulási esélye, azaz sok embernél előjön, akkor az probléma, mindegy, hogy mi okozza. Nem megnyugtató, hogy van a rendszered pl. egy 2021-es készülékkel, hibátlanul működik, megjelenik az új modell, gondolsz egyet és megveszed, hazaviszed, beteszed a jól működő helyére, beállítod, majd tesztelés közben hibák lépnek fel. Első gondolatod, hogy rossz a HDMI csatlakozás, második, hogy elromlott a TV, harmadik, hogy rossz a kábel, stb., majd "lehet, hogy a lejétszó a rossz?" Rákeresel a neten, másnál is előfordul, akkor, "ejha, nem jó jel", visszateszed a 2021-est, minden hibátlan. Nálam ez 1 hónap volt, elegem lett és visszatértem a 2021-eshez. Szóval kb. lesz@rom, hogy mi a hiba, ha a többi 100 lejátszómmal (nem mind Apple) nem jött elő, úh. szerintem a lejátszó körül valami nem kerek. Ráadásul már korábban mások is írták, a DV nem ugyanúgy viselkedik a két készüléken. + ami még számíthat, a 2021-es kéminősége jobb, @djnice tedd be erről képeket.
-
blakey
titán
Nem, két eltérő modell, nem kötelezően követik egymás képességeiket, valamint az Infuse fejlesztői sem tudják mindenre a választ. Továbbra sem értik, hogy a 2022-esen miért megy el néha a DV képe, hang meg van, 2021-esen meg nincs probléma. Viszont az a hsz, amit linkeltem, miszerint egyértelműen egyik tudja, másik nem, az elég érdekes és konkrét kijelentés. Egyértelműen vannak eltérések a két modell között.
-
blakey
titán
Azért olvassátok el, hogy mit is jelent (Possibly,…). Nem tagadja, de nem is erősíti meg. Majd kiderül, hogy mi az igazság. Akit érdekel, majd követi.
-
Imi1981
veterán
Az a villogás vagy inkább képhiba nálam is van de én tudom mi okozza. Tv beállításokban az interpelláció kikapcsolásával megszűnik. Bár én vissza kapcsoltam egyéni beállításokkal mert úgy tetszik de az okoz ilyen képhibákat beállításokban és egyéb helyeken.
Nem lehet, hogy nálad is ez okozza? -
zazenke
őstag
vagy csak ideiglenesen nem jelentkezik . nálam nem is volt villogás tökéletesen fut maga a rendszer. csak az infuse frissítések nem haladnak. viszont van egy hiba jelenségem ez pedig az hogy néha a távszab meghülyül. késik vagy jelet veszt vagy valami ilyesmi. nem tudom ez fog e javulni a 17.1 el. Bár CEC-nél ugye nem számít . találtam az infuse blogján egy hozzászólást ahol azt ecseteli egy user hogy el sem hinnénk hogy mi minden megjavult neki hdmi kábel cserével és a távszab jelvesztést is oda írja . Hát nem tudom mi a franc köze lenne a kettőnek egymáshoz . mindenesetre beruházok egy minőségi kábelra
-
blakey
titán
Ezek szerint a Philips érzékeny erre a hibára és "szóvá is teszi" beégés formában. - a Philips OLED-em levágta a csúcsfényerőt, azaz nem volt tökéletes a megjelenítés, sajnos a sötétebb és a világosabb jelenetek sem voltak hibátlanok pl. egy LG-hez képest. Az, hogy most melyik lenne a jobb, nem tudom, egy biztos, amióta a Philips OLED-et lecseréltem, mintha jobb képet néznék, pedig az is jó volt, normálisan be volt állítva, helyén volt a fehéregyensúly, stb, de a HDR (HDR10, HDR10+, DV) tartalmak valahogy mindig hibáztak valamilyen szinten.
-
blakey
titán
Az elmúlt 1 évben túl sok hibát olvastam a 2022-essel kapcsolatban, sőt tapasztaltam is. Ez egyáltalán nem volt jellemző az elődök esetében. A 2021-essel 0 hiba jelentkezett, míg ugyanazon a TV-n, ugyanazzal a kábellel és beállításokkal a 2022-es folyamatosan hibázott.
tvOS 16-tal is hibázott, aztán lehet, hogy később javították, majd a tvOS 17-tel "visszatért". Továbbra is tartom, hogy a QMS az okozója, még akkor is, ha a TV nem támogatja és nem is aktív a lejátszón. Tulajdonképpen a SoC-n kívül az, ami lényegében változott az előző modellhez képest, persze + a HDR10+ is, de az szerintem nem szólhat bele a rendszer működésébe. -
zazenke
őstag
-
blakey
titán
Tudom, értem, lényegében ugyanaz, 2021-esen hibátlan, hidd el, én is értetlenül állok a dolog előtt, a sztenderd válasz jött, cserélj kábelt, biztos jó a beállítás?, stb. Tudom mit érzel, 1 hónapig minden lehetőséget kipróbáltam, hogy ne kelljen eladnom, de mégis az lett az eredménye.
-
Snoop-y
veterán
Vegre kezdenek valamit a cache-el. Agyamra megy, hogy az Infuse ahelyett, hogy csak hasznalna az infot a mediaszerverrol mindent is vegigdaral...
Plusz az Emby menu sajat ikonokkal is eltunt belole de nem baj mert majd jol visszarakjak es megint elerheto lesz a 7.7-es verzioban...
-
Imi1981
veterán
Dv engem még nem érint mert nem hdr képes full HD tévém van. Igaz kezd döglődni mert bekapcsolást után 1-2 percig színes csíkos az egész képernyő. Ha új tévét kell vegyek az sem hiszem hogy Dv képes lesz mert led LCD lesz valószínű. Va paneles samsung 260 körül ( már nézegetem mit vegyek ha bedöglik) a legvalószínűbb.
Ettől függetlenül minden új funkciónak örülök. -
blakey
titán
Oké, akkor faék egyszerű. Az automatikus pont nem jó, mert a kamu DV-t is lejátssza, azaz DV-be csomagolt HDR10 lesz. Korlátozott fogja a DV-t normálisan tovább küldeni. A tvOS17 is kb ugyanezt fogja tudni, csak rendszerszinten, nem kell az Infuse tudása.
Mediainfo szerint milyen DV? -
blakey
titán
Oké de most, hogy a menü SDR, az Infuse nem igazán akar DV-re váltani hanem HDR10-re megy. - mert valamelyik beállításod rossz. 7 éve használok tvOS-t és Infuse-t, mindig váltott ás most is vált, pedig nálam SDR az alapbeállítás.
Gondolom majd ha kijön a tvOS17 akkor nem lesz ilyen gond ugye a rendszerszintű P8 támogatás miatt.- Infuse nem az OS képességeit használja, hanem annál többet, tehát már most is működik a DV, kevés az, amelyiknél HDR10-re vált. Amint megjelenik a tvOS 17, néhány funkció feleslegessé válik az Infuse-ban, így azok kikapcsolásra kerülnek.
Írj példát, hogy hol nem vált DV-re, akár mintafájl is jöhet. -
blakey
titán
Pedig nálam felhozta, hogy a TV támogatja a DV-t, engedélyezem e. - igen, de nem kötelező, ez olyan, mint amikor nézel egy videót és megjelenik alul egy reklám, bezárod vagy ráklikkelsz, a te döntésed.
Nálam ez azt jelentené, hogy majd DV-re vált HA olyan a forrás és nem azt, hogy a menü is az. - nem, azt jelenti, hogy arra állítod az alapállapotot.
Androidon nálam se a Shield se a Ugoos nem indult el DV-ben mikor az első bekapcsolás volt. - az összes Homatics (4) így indult, utána kellett automatikusra állítani, de a többi boxnál is HDR-rel indult, pl. Beelink, BuzzTV.
Ez a sávosodás érdekes. HDR10 és DV esetén nem látok sávosodást. - minimális és sajnos van, ezt én is láttam a tesztvideón a 2022-esen, 2021-esen finomabb az átmenet. [link]
ATV 2021:
ATV 2022:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Autós kamerák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest