Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

(#203) thomboy - Valóban úgy tűnik, mint ha magamnak mondanék ellent, de nem tudtam jobban megfogni, így is hosszú volt már az a hsz. :DDD Ha nem csak összeollózzuk, hanem szövegkörnyezetében nézzük, elmondtam, amit akartam:
    A HD5870 egy részről nézve joggal van így árazva (konkurenciához mérten és többé-kevésbé akár még házon belül is, bár itt több oldalról lehetne ezt támadni), azért mondható drágának, mert a túlolcsósított HD4-esekhez képest már drága. Főleg HD4-ről váltani már túlzottan is drága.
    Szóval abszolút értelemben ~100k egy ilyen VGA-ért nem feltétlenül sok, de ha 55-65k-ért tudod eladni az előző kártyá(i)d, és ugyanazt a teljesítményt + a DX11-et vásárlod vissza 110k-ért, ott a különbözet kicsit több, mint hogy erősen ajánlott legyen ezt meglépni. Hasonló játékélményért és a jövő ígéretéért, ami önmagában sem túl sok, csak olyan 20-25% többletért perkálsz ki majdnem még egyszer annyit, amennyit a mostani rendszered ér...

Persze 5850-re még akár rá lehetne ezt a Különösen ajánlott logót bélyegezni, de a 70-esre szerintem nem. Sőt, így nagyon nem, hogy tudjuk, hogy van 50-es, nem csak vaktában tesszük neki félre, mintha pl. egy semmiből előpattanó kártyának tartogatnánk, ami sosem lesz...

miért kell mindbe belemagyarázni, hogy a tesztelők direkt azért írták úgy le amit leírtak
    Mert ez süt le róla olvasás közben. (Lásd későbbi bekezdésekben...)

(#172) tzsolesz

Egyszer már mondtam, meg van a te kártyád: A GTX285/GTX295.
    Haggyá'má', én is mondtam már, hogy nem vagyok hülye. Miért vennék most GTX-eket, mikor a HD5 miatt adtam el a 4870x2-met? Az még rosszabb vétel lenne, sohasem mondtam, hogy megéri most bármiféle Geforce-ot venni VGA gyanánt.
    Csak azt mondtam, HD5870-et nem éri meg, attól még HD5850-et, 4800-asokat párosával, stb. még megérheti, ez már más kérdés. De nem, még HD4-et sem éri már meg venni, csak ha már megvan, akkor nem éri meg H5-re lecserélni.
    De tegye fel a kezét az a potenciális 5870 vásárló, aki nem 4870(x2)/90-ről akar upgradelni, de nem is mondjuk GTX285/295-ről, hanem valami 3 generációval korábbiról, mert ő meg nem fog kapkodni, megvárja, míg lemegy az ára, vagy vesz inkább 50-est.

mostanában mindenhol csak az ATI-t szidod
    Csak azóta, mióta beetettek, hogy de jó lesz nekem Gef8-ról HD4-re váltani, főleg 1920-as felbontáshoz, csak épp valahogy úgy éltem meg ezt a HD4 korszakot, mint sokan a Geforce FX-ekét. Utóbbit élveztem, mert saját döntésből, heccből mentem bele, de a HD4 miatt inkább átverve éreztem magam. Volt egy 512Mb-os 4870-esem, amiről hamar kiderült, hogy kevés lesz a RAM miatt (de nagyon sokáig nem voltak 1Gb-osak, és drágán is jöttek), aztán így hagytam magam megszívatni a 4870x2-jükkel, ami egy halom trágya köré tehető így visszatekintve (hűtés, használhatóság, értékállóság, stb...).
    És ez csak azért bosszantó, mert közben elvárták tőlem, hogy azt higgyem, okosan választottam, pedig csak szoptam. Kicsit fura érzés ez. (Még vállon is veregetnének páran, hogy okosan vásárolgatsz a gépbe, közben neked csak az jön le, hogy sohasem jó valami 2008 júniusa óta.) Mikor FX-em volt, legalább tudtam, hogy direkt választottam hülyén, mert én úgy akartam, és sikerült a jó oldalát nézni, de itt nem, mert ami leeshetett volna, az mind a kamionon maradt. Nem élveztem semmi előnyét a DX10.1-nek, vagy a hardwares tesszelátornak, a potenciális problémaforrásokba pedig minduntalan belesodróttam.
    És nem, abszolút nem hiszem, egy GTX-260al jobban jártam volna, amiből nem lett volna GTX295, amit nem bántam volna meg még jobban. Nem! Nem ezt akarom mondani, ne magyarázd bele ezt! Olcsó érvelés ez!

Szóval, lényeg ami lényeg: Az én szememben már a HD4 sem volt az az igazi világmegváltó siker, mint amit a sajtó kommunikált. 2 év után végre utolérték a kiöregedő, és kifelé baktató geforceokat, de ez a pezsgőbontás addig fajult, hogy messiásként vonult be a történelembe. Majd most a HD5-tel az ment, hogy ismét leszáll közénk a messiás, és mikor kiderült, hogy a világmegváltás elmarad, akkor is sikerült megint úgy kiszinezni az AMD kifestőkönyvét, hogy márpedig igenis leszállt az a messiás (esetleg még nem látjuk, mert nem ült meg el a köd), és a túlárazott HD5870 egy bestbuy VGA.
    És a HD5850 még lehet is az, de ez a cikk és társalgás a 70-esről szól.

természetes hiszen az NV-ét már unalmas szidni.
    Megint rossz instant klisét húztál rám, nem divatból szidom az AMD-t (ha szidom egyáltalán, én ezt nem érzem még annyira erős szidalmazásnak, bár kicsit eltúlzom néha a dolgokat, hogy leessen annak is, aki 5000SP-s HD5-öt várt, aztán most mégis isteni neki ez is, amit kapott, mert miért ne, csodás új, jó, olcsó... :DDD )

neked még mindig jó a 8800GT-éd.
    Nem vágom miért mondod ezt. GT-m sohasem volt, nem is vennék, mert szar a hűtésük, GTS-em volt G80-as, és most G92-es, és nem, játékokhoz már nemigazán jó ez nekem 1920-as monitor mellé, mint mondtam, csakis kiegészítő Physx gyorsítónak tartom majd meg az 5850 mellé.

de egy kicsit sok lesz ez mára.
    Ha nem komptatom szarrá a billentyűt, akkor esélyem sincs. Dél óta most én is kleodorpapásan vártam, hogy válaszol valaki helyettem apránként, de nem tette. Ez is azt bizonyítja, hogy szükség van rám, mint billentyűkoptató ellenzékre, mert egyébként a kontraszt 0, és megy mindenki mosott aggyal 5870-es bestbuy kártyákért sorba állni, és még örül is, hogy micsoda jó vételt csinál. :))

A többihez meg persze szava sincs senkinek, mint például mikor az érvek mellett szerepel, hogy mintha ma találta volna fel a AMD azt, ami Geforceokon eddig is elérhető volt, csak nem volt népszerű, mert még HD5-ösökön is túl lassú ma is. (és biztos előcsalható volt ez régebbi radeonokon is, mert olyasmi ez, mint a raytraceing, meg a spanyolviasz, korábban létezett, csak máig sem használták, jó okból... bár azt elhiszem, hogy a driverük nem támogatta, itt a qadrók miatt jól jött meghagyni).

(#207) Balika911 - Jól hangzik. Akkor ha isten is úgy akarja, és jó lesz a termés, nyáron összerakhatom a HDMI-s hangrendszerem, amit vagy 2 éve vettem fel először, mint opciót, csak nem volt kivitelzhető. Na, ez egy jó pont a HD5-nek. :K

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák