- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Canon EOS DSLR topic
- iPad topik
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dízelracer
őstag
válasz
MZsoltee #195 üzenetére
De, ez pont igaz. Akinek egy komoly LGA775 lap dolgozik a gépében (P5Q Deluxe, ne adj isten egy Rampage ...) az nem fog több tízezer bukóval megválni tőle csak, hogy gyorsan AMD-re váltson ami kb ugyanazt hozza teljesítményben és fogyasztásban is. Belerak 30e ért egy quadot és így a pénztárcája is jobban jár.
Lipi: nem emlékszem, hányadik is volt WR listán az az elavult quad?
-
lipi67
nagyúr
válasz
dízelracer #193 üzenetére
Világos. Hát..asszem az enyém is olyan trágya volt, zabálta a feszt, valami 0,73V-on is ment primesatbilan..
Én a nyár miatt (semmire se kell agép szinte a neten kívül, de pénz meg igen) cseréltem le, télre kiokoskodom, mi lesz a következő lépés, feltéve ha..kell. Mert Boginak Sims3-ra, a másik törpémnek meg WoW-ra nem nagyok kell.
(#197) Scholes9:
Így 40 felett teszek a játékokra, nem játszom soha, így erről nyilatkozni nem tudok, főleg arról, hogy alapon. Viszont ..most is mondom, aki Intel 4 magra hajaz és a 4mag és nem a MHz a lényeg, az nem Quad 9550-et fog venni. Ha meg vki azt, akkor tuningolja is, ezért kell ez neki. Alsó határon 4GHz. (Itt is inkább az a kérdés, mennyi-milyen kiscsi-fesz kell neki. ) Ha beteszed a gépbe és csak boot és kész, aláírom én, (..), de ez (főleg itt) nem jellemzó, s akkor a másik oldal se jöjjön már plusz kendermagokkal. Viszont ha tuning. (mert ugye q9550-et vett) na akkor ...Érted. X-y azért vesz amd-t, hogy 2ből 4 magot csinéljon és hurrá hurrá..
akkor én hagy vegyek már azért quadot, hogy 4,5GHz-en menjen..És az AMD hol lesz hozzá?
Ne linkeket mutassatok már, más tesztjeire hivatkozva. Van táblázatotok már a tuningosunkban, teszteljetek, nyomjátok a jobbnál jobb eredményeket, az "kézzel fogható".
[link] -
Scholes9
nagyúr
Hát te nem tudom milyen teszteket olvasgatsz, de rendesen el vagy tévedve, Phenom 2 955 vs. Quad 9550 játékokban! kb. egy szinten vannak, van ahol az egyik nyer van ahol a másik, nézzük csak az árakat, több, mint 25k a különbség, amiből veszek pl. egy sokkal jobb vga-t vagy egy új tápot, 4gb ramot stb, stb. Gondoltam ezt nem kell magyarázni senkinek sem.
-
Cickánykoma
tag
válasz
#98593280 #170 üzenetére
"az pont a régi DDR2-es deszkába fogja belepasszírozni a Thuban-t"
Nem kell azt passzírozni, tökéletesen beleillik a foglalatba. Max egy BIOS-t kell frissíteni.
Igy van, egy BIOS flasheléssel szépen megy a Giga 770UD3-as deszkámban az X6 1055T-m.
madgie komolyan, úgy szégyellem magam, hogy nem volt szívem az annó ócccsóért vett 8 GB-nyi DDR2-es RAM-omat kidobni a kukába és venni 2-3x áron DDR3-asat, mert haladni kell a korral....olyan hülyének érzem magam, de tényleg
-
MZsoltee
veterán
válasz
dízelracer #193 üzenetére
Ez nem igaz, épp most csináltam meg és lényegesen olcsóbban úsztam meg igaz am2+-al és alig került pénzbe! Nem hiszem, hogy E5300-ról akár Q6600-ra vagy Q8200-re tudtam volna váltani 4k-8kból!
[link] -
CsiguszMaxim
senior tag
Jó 3-4 hónapja rám is rámjött a kendermagosíthatnék de mostmár örülök, hogy Fless lebeszélt róla. Hosszú távra vettem ezt a procit és tartom is magam hozzá, mert úgy teljesít, ahogy kell. Hálistennek nem most kell új gépet vennem
-
dízelracer
őstag
Dehogy is ütős. Miket beszélsz! Az egy elavult lassú drága régi szar. Egy őskövület, egy zsákutca, egy áramzabáló kihalt platform. Kukába vele!
szerk: Ha valaki ezelőtt beruházott egy minőségi 775lapba és drága, tuningos DDR2-be az pont hülye lesz hatalmas bukóval kiszállni és platformot váltani. Simán belenyom egy quadot. Teljesítményben ugyan úgy jó mint a ma kapható 4magosok és olcsóbban megússza az egészet mint egy komplett gépcserét ejtene meg. Ezt tudom én, tudod te, tudja mindenki csak van aki nem akarja megérteni. De ez van ...
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #183 üzenetére
Valami amiben 1et értünk.
Akinek mind1, úgy is tesz rá sztem, aki meg elvetemült és Intel oldalon keresgél, az q9550-et is fpo alapján vesz, és ahogy a másik oldalon a magok, úgy itt a tuning természetes. Ha vki quadot szeretnel és nem lényeg a tuning, vszínű q9300-mal is beéri alacsony szorzója ellenére.Ma már nem nagyon hiszem, hogy Ipont ostromolnák 8400/8500-ért, de pl egy sz.j féle 8400-ért Ipon árat is fizetnének. Bár ...Isten tudja. Ha van egy 775-ös deszkád, kis procival. Egy quad még mindíg jobb megoldás, mint fél konfigot kidobni. És egy 4GHz-en ketyegő quad 4-8 giga rammal..ma is ütős cucc.
-
törölt tag
Topik Neked.
(#186) fLeSs: Nem tartozom azok közé, akik csak a PH tesztjeinek hisznek és várják őket mint a messiást. Létezik google.hu, ahova csak be kell írni h 9550 review és máris lehet hasonlóan komoly szaktudással rendelkező, külföldi teszt oldalak írásait is tanulmányozni.
Egyébként meg nem írok egyetlen egy üzlet nevében sem, nem is értem a kérdést... az AMD, az ár/érték arány, a korszerűség (H55, DDR3), a megbízhatóság és a kisebbség védelmében írok.
-
Zanik
addikt
Olyan jó így fél év távlatából rájönni, hogy jó procit vettem 6 hónapja!
-
craze
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni ,h egy alaplapnál hogyan van kiírva h észleli egy 2 magosnál a négymagot. (PL: Phenom x4 B50) Milyen alaplapot vegyek?
-
fLeSs
nagyúr
válasz
#98593280 #181 üzenetére
mint írtam csak azért ragadtam ki ezeket a példákat, mert ezekből jól látszik, hogy egy ilyen összesítő táblázatra nem lehet hagyatkozni.
milyen sztorit jáccok el?
a q9550 vs ph965-t azért hoztam fel, mert ezek összehasonlításában meg éppen ugyanaz az eredmény jön ki nekem is, mint a német oldalnak, ebből pedig a fentebb írt dolog következik, hogy nem lehet erre hagyatkozni.egyébként csak nem egy üzlet nevében irogatsz itt?
-
echterion
nagyúr
Nem rossz, nem rossz, bár néhány megállapítással nem értek egyet.
Pl. nem biztos, hogy az Intel csinálja a jövedelmezőbb bizniszt. Azért ezzel a magletiltós módszerrel az AMD a selejtjeit szinte 0-ra redukálja. Csak a full selejtes dolgokat kell kidobálnia, amiben semmi sem működik. És a tömegtermelés idejében nagyon fontos (ha nem a legfonosabb) pénzügyi tényező a jó selejtarány.Amúgy mostanában én is ezen gondolkodtam, amit a dőlt betűs részben olvasni lehetett, úgyhogy úgy döntöttem, utánajárok egy kicsit. Ennek nemsokára lesz is eredménye egy kis logout-os írás formájában.
A cikk végéhez még annyit tennék hozzá, hogy ha már mindennapi felhasználás, akkor egy még olcsóbb Athlon II x2 is bőven elég, ami azért jóval olcsóbb, mint a fentebb taglalt e6600-as. Tudom, mert volt e5200-es is és Athlon II x2-esem is. Ez utóbbi vásárlása után azért érezhetően pörgősebb lett minden. Nem jelentősen, de érezhetően.
A Phenom II x2 555-öst meg nem értem, hogy hogy jön ide a maga alsóhangon is 25.000 Ft-os árcédulájával.
-
törölt tag
Szerintem felesleges tovább erről beszélni, Te fanatikus Intel hívő vagy, tuningolgasd tovább az lga775-ös cumóidat, engem nem zavar.
Az viszont tény, hogy az Intel e8xxx-es 2 magos procijai meg a kvadok túl vannak árazva és újonnan idióta aki megveszi őket. Legalábbis számomra.
-
törölt tag
A 2 magos Phenom 555 ~30eFt, a 4 magos 8 virtuális szálas i7-870 meg 155eFt. Nem értem megint ezeket milyen alapon kellene hogy összehasonlítsuk?
Amúgy meg megint ugyan azt a sztorit játszottad el, elkezdesz itt-ott belekötni a német site teszt értékeibe, a végén meg kinyögöd, hogy végül is igen, szerinted is lassabb a q9550 mint a phenom 965. Miről beszélünk?
Aki tud szerezni 11k-ért most egy moddolható X2 5000-es procit, annak végül is van egy 65eFT-os Q9550-ese. LOL. Ráadásul egy Asrock HD3200-res alaplappal még 1024x768-ban jácchat is
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #178 üzenetére
Hát az menjen is. Elhiszem, hogy van ilyen, de leegyszerűsítve, aki nem tudja, hogy mi a különbség, azt az sem érdekli, hogy mi van a gépében. Van akinek a színe számít (volt ilyen) és azt se tudja, hogy milyen a procija. Aki meg odafigyel ilyenekre, az már tudja, hogy Vargáné és társa nem a csúcsokat ostromolja
(#179) darál0w: Van akinek a szemét meg csak a naphemüvege menti meg..
-
törölt tag
válasz
dízelracer #174 üzenetére
De, így van. Azért nem ajánlanak pl. Chieftec 400-as tápot, mert az mondjuk 5eFt-al több lenne, mint a gagyi szar HáKC 550 watt és a vevő átmegy a másik bótba. Sőt, a vevő még azt is gondolja, hogy őt át akarják cseszni a Chieftec ajánlók, mert az még kisebb teljesítményű is drágábban.
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #165 üzenetére
Vicc, hogy mennyibe kerül, ezt írtad. - A viccet erre írtam.
Én spec 64k-ért adtam el, 1 évesen és bánom. Tesztek: Nem értem, mit kéne látnom, sajna 1 szót sem értek belőle, a grafikonok meg. Miben, mi alatt stb..Olyan tesztet lehet csinálni amilyet akarsz..és kb egy super Pi-t azonos órajelen kellene. Nem látom a tesztkörnyezetet sem, de azt látom, hogy DDR3 alatt ment. Nálam már itt bukta. Bukta mert ugye Te, aki nem vagy informatikai idióta mint én tudod, hogy q9550 alá p45 kell, s nem x48 pl. DDR3-nál meg egy p45-ös lap szart se profitál belőle kb, oda RE kell, ami ugye meg nem a legoptimálisabb egy quad tuningra. És még bele se kezdtünk a boncolgatásba. Tuning meg. Pár 100 MHz maszatolás, annyiért nem érdemes. Kit érdekel 3, x GHz és mi a kukimat tud alatta Cinebench R10 alatt vagy Super PI alatt?Pl. 32biten a kütyüddel? Mennyi feszen? Miért dög meleg? [link][link]
Ne teszteket nézegess, csinálj magadnak 1-1 tesztet velük, többre mész.c2d lassúsága. Nem értettél, vagy nem jól fogalmaztam. Egy 2,8GHz-en ballagó 7400 tök elég mindenre és nem veszem észre 24/7-ben, hogy nem a quad vant benne a gépbe. Ha viszont dolgozni kell és leterhelem keményen a QUADOMHOZ képest lassú. Ezt akartam mondani.
a szarból várat-ra meg a tuningodra. Nem értettél. Ha egy quadom van és hajtani akarom, 4GHz alatt nem érdekel ha kell a kraft. Ha használni csak, nem is húzom mert alapon mindenre elég. Viszont ha.. Ha valóban konvertálgatok, (kb azt és olyan formából szeded le a netről amit és ahogy akarsz), nem 2-3 játék miatt veszel gépet (ami 4 magot is használ) akkor..akkor ott a kis cerka mert a MHz növelése a lényeg, hisz az alkalmazásaid szarnak rá hány magod van..
S akkor megint ott vagyok, hogy 6-7k-ért veszek egy 2180-at meg egy p35-ös lapot és 24/7-ben 3,6-on, vagy 3xxx és 4GHz felett..[link]
[link] -
fLeSs
nagyúr
válasz
#98593280 #165 üzenetére
nemtok németül, szal nemtom, hogy ez a "Abschließendes Rating" mit jelent, csak sejtem hogy a relatív teljesítményt, ebben az esetben pedig sztem enyhén el van b@szarintva a grafikon, pontosabban az összegzés.
az, hogy pl. az X2 250-hez képest (ezt vegyük 100%-nak) pl.. az i7-870 132%-ot ér el kicsit vicces. egy ilyen grafikon eredménye attól is függ, hogy hány és milyen féle programmal mérik ki a különbségeket és ahogy elnézem a jobboldali sávot van 8 office and multimedia alkalmazás és 9 játék.
még az office & multimedia összegzője alapján mért 100% vs 164% is igencsak kevés.
ha veszel egy i7-870-et és arra használod amire illik nem csak melldöngetésre hogy neked ilyened van akkor ez a proci átlagban kb. 2 és félszer gyorsabb annál az Athlonnál, de ez csak tipp, sztem még ennél is gyorsabb. most nem számoltam ki, de a Phenom II X2 555 és az i7-870 eredményei megvannak a saját tesztjeim alapján és van jópár program amiben utóbbi 3-4-szer gyorsabb.
szal ez most nem az Athlon ellen vagy az i7 mellett szól, hanem az összegző grafikonra hivatkozás ellen, pontosabban azt kell nézni, hogy mire veszel egy gépet.
de az egyébként igaz, hogy a Q9550 átlagban egy picit lassabb, mint a Ph 965 (legalábbis az én tesztjeim szerint). -
dízelracer
őstag
válasz
#98593280 #166 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Nagyon nem. De ez legyen az én problémám.
A boltosok meg az igazi no comment kategória. "Ezért nem is nagyon mernek jobbat ajánlani" Ezt ugye te sem hiszed el? Ők magyaráznak mikor 1000 forintért az anyjukat is eladnák (tisztelet a kivételnek). Ugyanmár ... -
törölt tag
válasz
#19617792 #171 üzenetére
Mibe, AM3-ba? Mi van ha AM2+ -os alaplapja van? Akkor is megveheti és BIOS-t upgradel. Ennyi. Avagy AM2+-ban nem hoz akkora teljesítményt? Nem értem miről beszélsz...
Szerintem ez jó dolog, h még egy AM2+ -os arcnak sem kell alaplapot és memót váltania, ha AMD-nél erősebb procira vágyik, legyen az akár 955BE vagy Thuban.
Tedd meg ezt az Intel-nél, kicsit nehezebb. Jelenleg 3 foglalat van a piacukon és év végén és jövőre jön újabb kettő! 5 db Intel foglalat lesz! TickTock...
Az 1366 platform fejleszthetőségét is eldobhatod, már a multté.
-
törölt tag
Na, ez úgy van, hogy: Először volt AM2, még K8-as procikkal (Athlon 64 X2, Athlon X2), aztán megjelent az AM2+, ami fizikailag ugyanaz, csak bővült a K10-es procikkal (Phenom I, Athlon X2 7000), aztán van az új AM3, amibe már Athlon II és Phenom II procik mennek. De van egy csavar a történetben. Első Phenom II procik AM2+-ba jöttek, csak DDR2 memóriavezérlő volt aktív. Aztán megjelent az AM3 variáns, amiben már mindkettő memóriavezérlő aktív (DDR2 és DDR3, egyszerre nem megy). Megfelelő AM2+ lapban megy az AM3 proci, AM2+ esetében DDR2 memória van, ezért a DDR2 memvezérlő aktív, míg AM3-nál DDR3 van, így a DDR3 memvezérlő aktív. AM3 proci belemegy AM2+ lapba, mert AM2/AM2+ 940 tűs, AM3 938 tűs. AM2+ lapban megfelelő BIOS-szal megy AM3, AM3-ba csak AM3 megy.
-
F e Z o
veterán
Eddig se igazodtam ki a AMD rendszereknél, AM2, AM2+, AM3, mostmár végképp összekavartatok. Azt hiszem az unlock táblázatot lementem, még jól jöhet.
-
törölt tag
válasz
default. #144 üzenetére
Van topikja a kérdésednek: katt
Egyébként egy kis tuning és bármelyik 3,5Ghz-en megy, 240-est ezek miatt bőven elég megvenned.
(#145) dízelracer: Az országos PC felmérés ajánlataival kapcsolatosan, beszélgettünk több PC boltossal, akik mind azt mondták, hogy a legtöbb vevő a SZAR-t, a kifutott, a régi, az olcsó terméket keresi, értsd: lga775, c2duo, ddr2, nvidia, gagyipapírfalú házak és életveszélyes tápegységek. Ezért nem is nagyon mernek jobbat ajánlani, úgy mint i3, AM3, H55, DDR3, DX11 5xxx, FSP, Corsair tápok, Coolermaster házak stb...
A sok user, aki majd most megint felkapja a fejét (ha olvasnak, de általában nem, mert csak beböknek ide egy grat-ot és továbbállnak..), azok akik itt olyan nagy mellett verve dicsőítették az önmagát meghazudtoló szubjektív befejezést, ugyanezt támasztották alá.
-
törölt tag
"egy q9550pl.(ami szted vicc) alázza ezeket az olcsó AMD-ket"
Nem tudom igazából miről beszélsz, egyrészt ha olcsó, az még nem jelenti minden esetben (most pl. nem) hogy sz@r. Másrészt az említett q9550 mondjuk olyan 65eFt a legolcsóbb Bp-i helyen. Kötve hiszem, hogy egy 35-45eFt-os 4 magos Phenom-mal érdemes lenne összevetni. Nincs miről beszélni. Aki újonnan ilyent vesz, egy informatikai idióta vagy megszállott Intel fanatikus.
Az "alázásról": nézd meg ezt a táblázatot (Abschließendes Rating, összteljesítmény): a 65eFt-os q9550 -nél 1%-al gyorsabb a Phenom 965. Miről beszélünk? Hol alázza szerinted? Maximum árban
Körül kellene nézni először a nagyvilágban, meg le kellene venni az Intel szemellenzőt a fejedről.
"ha kevés az idő és nyitok meg sorra mindent, akkor eldobom az agyam mert tetü lassú"
Lassú a C2d?
Látod tudsz te valóságtartalommal bíró dolgokról is beszélni
"az is szempont lehet, hogy "szarból várat"
Itt megint nem tudom mire gondolsz.
Tekintsük egy példát:
Asrock AM2+ -os HD3200 IGP-s alaplap, 12eFt
bele: Athlon X2 5000, 2,2Ghz, 11eFt
3. és 4. magfeloldás + tuning 3Ghz-re
eredmény: egy Phenom 955 kaliberű 4 magos L3 cache-es cucc.
Ami AMD-nél proci szinten 40-45eFt most.
Intel-nél ahogy láttuk, 65eFt.Ezt nevezném várépítésnek!
Sőt, hasonlóképpen a Phenom 550 unlockját B50-re. -
Oliverda
titán
válasz
#98593280 #93 üzenetére
Muszáj volt már felhozni valamit mert a végén még szubjektíven sem lehetett volna Intel-t ajánlani.
Amúgy ha nem lett volna nagyobb a fogyasztása akkor lett volna alá sz@r chipset vagy akármi. Bármibe bele lehet kötni meg bármit fel lehet nagyítani és fordítva, csak szándék és hozzáállás kérdése az egész. Ez az újságírás egyik "szépsége".
Mindenesetre nekem azzal konkrétan nincs problémám, hogy szubjektív vélemény került a végére, sőt remélem, hogy ezentúl ez már következetesen egy hagyomány lesz, és a következő akármilyen Gulftown teszt végén is ott lesz, hogy sokat fogyaszt bazi drága meg a fenének sem kell ekkora teljesítmény max csak annak aki dolgozik vele, és vegyen mindenki inkább Phenom II X4-et vagy X6-ot mert azok teljesítménye is bőven elég.
Amúgy:
maga a teszt nem rossz.
"Ezek közül is a legszembetűnőbb a Hyper-Threading hiánya, ez a technológia hiányzik a Pentiumból. A Hyper-Threadinget lehet szidni, de a legtöbb asztali alkalmazás képes belőle profitálni, tehát hiányának következtében jó 10-20, esetenként 30% teljesítménytől esünk e"
30%? Hány magos procinál? Mert hogy egy magot nézve nem hoz +30%-ot az szinte biztos. Egy Clarkdale-nél egy jobb esetben hozhat 30%-ot ha a mindkét magot nézzük.
Mindenesetre az egy jó ötlet volt, hogy a csigabájt tesztlap helyét átvette a Asus Crosshair IV Formula. Tamásbátyó tesztje szerint most ez az egyik legalacsonyabb fogyasztással rendelkező 890FX-es lap:[link]
-
törölt tag
válasz
MZsoltee #158 üzenetére
Hát ez az, hogy újan 775 már felejtős, ha komoly konfigot akar az ember, mert mocsok drága. A X2 vs. X4 téma necces, mert ahogy az új termékeknél, úgy a használtaknál is az a fair szerintem, hogy X2 vs. C2D (pl) vagy X4 vs. C2Q, kétmagos a kétmagossal, négymagos a négymagossal. Mert a pretested X2 @ X4 gyárilag X2, csak éppen van lehetőség X4-re alakítani, emiatt kicsit kakukktojás. Ha X2 @ X4-et vesszük, akkor erősen AMD felé dől a mérleg.
Az aprón ~25k körül mennek a Q6600-ok, a Q9400-et meg ~33k körül lehet kapni, OEM. 775 két magon sem túl szerencsés, egyedül az E3000, ami fölötte van, az már túlárazott, pl E8400 40k+... Igazából az gondolkoztat el, hogy egy jó Quad (pl Q9400), vagy a fél gép cseréje egy X3-X4-hez...
-
madgie
titán
válasz
TomBoy1986 #159 üzenetére
Jaja, van benne valami. Anno engem is "elbolondított" a Phenom II X3 720 és tényleg sokat gyorsult tőle a képkonvertálás az X2 5000+-hoz képest, de bakker, 40 ezret fizettem érte, miközben fél évvel később már jóval olcsóbb volt.
-
TomBoy1986
veterán
Igen, én is azt tanultam, amire te is utalsz, miszerint ha kitolod a használati időtartamot, akkor azzal természetesen kevésbé szennyezed a környezetet. Ebben mondjuk segít az is, hogy az MSI lap még mindig garanciális, valamint a KingMax RAM-ok szintén.
Viszont 2-3 év múlva ilyen CPU-ba biztos nem invesztál már bele sok ember, hiszen ez jelenleg 50K, fél év múlva már 30-ért bőven kapható, az meg egy elég ésszerű összeg egy 2.8-as 6 magosért 95W TDP-vel. Szerintem.
USB 3-nak még nem jött el...
-
MZsoltee
veterán
Garanciális memóriát kell venni, azokra adnak sok helyen 10 évet is amivel baj lehet ha behal az a proci mert arra szinte mindenhol csak 1 év jár, bár az nehezen hal meg! Az alaplap is hasonlóan nehéz dolog ha kihal, nem lesz egyszerű...
EarL 007: A 4magosítást sztem simán bele lehet venni és összelehet hasonlítani, ha már használt cuccok vásárlás belefér a képbe.
Ha meg csak az újaké akkor egyenesen öngyilkosság a 775, ha 4magról vagy szó!
Q8200 35k+
Q9300 40k+
Q9550 55k+ -
madgie
titán
válasz
TomBoy1986 #153 üzenetére
Mondjuk 2-3 év múlva 10k lesz 4 giga DDR3, meg max 15k egy alap új akármilyen normálisabb alsókategóriás alaplap, cserében túrhatsz az apróban ronggyá hajtott használt DDR2-k után (kábé annyiért, amennyi a fentebb leírt ram+alaplap kombó), ha bedöglik a gépben a mostani. Egyből ott vagy, hogy nem spóroltál semmit, csak külön vettél ezer apró dolgot, hogy azért legyen mondjuk USB 3-ad, amit ugyanúgy a szemétbe dobhatsz.
Értem én, hogy környezettudatosabb dolog nem kidobálni és egyet is értek vele, csak sajnos amit nem gyártanak (vagy csak keveset belőle), az k*rvadrága lesz. Meg úgy általában, nem éppen zöld dolog az IT, akármennyire is menő most a "Green" szóval dobálózni, szó nincs róla
-
törölt tag
válasz
MZsoltee #152 üzenetére
Hát a Q9550 drága, nem az én pénztárcámra van szabva, a pretested X2 szép meg jó, de négymagos Intel árát négymagos AMD árával vessük össze, ahol még mindig az AMD olcsóbb, de már nem olyan sokkal, mint Quad vs. X2 esetében. Ami nálam a teteje annak, ami szóba jöhet egy Q9400, de inkább alatta. Egy Q6600, az E5200 beszámításával lenne a legolcsóbb, csakhát a Q6600 "régi", meg többet eszik, mint egy Q9400. A Q9550 szerintem sem éri meg teljesen, mert az árából kijön egy X3-X4 + lap, de teljesítményre meg jobb a Q9550.
-
darál0w
Jómunkásember
ezt ugye te sem gondolod komolyan...
ugyan azon gyártosorrol lekerült procik, amik nem selejtesek(persze amelyik nem oldahato azzal más a helyzet....az ebből a szempontbol "selejt")...semmiben nem különböznek egymástol, csak le vannak tiltva egyes részei, de nem a fogyasztásuk miatt...
a te elgondolásod alapján vegyünk egy phenom 925öt, ami nem fért bele a megadott TDPbe, de rájöttek, ha letiltják benne az L3at meg kisebb orajelre lövik be, és el tudják adni athlon 620ként a megfelelő TDP osztályban...irreális szerintem ( ez egy szebb szo a hülyeségre...)
teszt...én kimértem mit eszik a rendszerem.elnézve a tiédet hasonloak. nekem aktivált L3al felszerelt 620asom van. mérd ki mennyit eszik a rendszer csak ha a procit terheled. így VGAt kilőhetjük, ha használod a powerplayt (miért is ne használnád...)
-
audi100td
nagyúr
válasz
TomBoy1986 #143 üzenetére
"Nagyon idegesítő, hogy megint le kell írni, de tényleg 25x is, ha nem lehet már semmit mérési eredmények alapján felhozni az AMD ellen, akkor jön a szubjektív vélemény... na ez a LOL
"
Egyetértek, sajnos így van...
-
TomBoy1986
veterán
Én nem tudom te hogy vagy vele, de én speciell pénzből élek. És amennyiben úgy fogom megítélni, hogy szükség van 6 magra, de nincs pénzem éppenséggel további 50-60K-m arra, hogy alaplapot és RAM-ot cseréljek ahhoz, hogy csak ugyanott álljak mint most, akkor szerintem igenis jó dolog.
És bármily meglepő, annak ellenére hogy 20K-s CPU-m van azon kivételek közé tartozom, akik nem 1-2 videót konvertálnak éves szinten, s nem feltétlen hagyom ott a gépet addig, hogy meccset nézzek (mert pl. rühellem a focit...)
Amúgy az AutoGK 2.55 pl. 75%-ra terheli le a rendszeremet, ami pont arra jó, hogy mellette akár játszani is tudok úgy, hogy meg sem érzem ennek a munkáját.
Amúgy 2:
Nem vagyok paranoiás, csak a kákán is csomót jellegű dolgok bárkinek feltűnnek... -
MZsoltee
veterán
válasz
#19617792 #150 üzenetére
Ha megvan és nem akar valaki tökölni az eladásával azt megértem, de ha LGA775-ös jó lappal és mondjuk egy E5***/E3***/E6***-al már ne váltson Q9550-re!
Maga a proci használtan minimum 45k és akkor nem mondtam sokat! Ha veszel egy pretested X2 555-öst meg lapot mellé akkor megvagy csak a Q9550 árából(és garanciális meegint mindened újra), a régi konfig eladásából befolyó pénzt meg költöd amire akarod...
Vagy megteheted ezt még extrémebben, de ez nem mindennapi és ma már nehéz megcsinálni:[link]Ettől függetlenül, hanem komoly gépet akarsz építeni, csak egy olcsó gép kell és hajlandó vagy használtban gondolkodni akkor jó a 775 nagyon. Haveromnak készül majd a következő gép nyáron:
G31-es lap 7-8k
E5*** 8-9k
2GB ddr2 8k
4850 ha sikerül rábeszélnem 17k/ ha nem akkor egy 88GT esetleg jó áron egy 9800GTX/GTS 250 stb
FSP-APN 400W 9k
50k ha házat is akar, akkor 60kból megvagyunk 1650*1080ra egy darabig elég lesz neki szűrők nélkül és soha nem a legújabb játékokkal játszik... -
HERR Z
veterán
hát nemtom, ottvan pl párom m2n sli deluxe lapja, 2007-ben gyártották
és menni fog benne a x6(sztem már megy, csak nem hivatalosan), szóval ha 1-2 év múlva el kapná a hév(vagy olyan munkája lenne) akkor azért nagyon jólesik hogy nem kell lapot ramot is cserélnem, hanem occsóért megússzuk......jah hogy bulldózer nem fog menni....szomorú de nem hat megannyival értelmesebb lett volna a dőlbetűs rész hogy legalább leírhatták volna hogy 775 már kihalt intel szemében 1156 nemsokára kihal, szal időtállóságból is (a teszteredmények mellett) amd-t kellene venni, aki most vesz mindent. logikusan akinek van egy 775-ös/am2-es gépe csak emiatt nem fog félkonfigot cserélni...
de mind1, az érzelmek döntenek a cikkíróknál is -
törölt tag
A Te véleményeddel 100%-ig egyetértek, én szerintem az LGA775 bár kifutó platform, mégsem nevezhető viccnek, pláne nem egy Q9550-nel. Az esetek jó részében elég egy C2D is, legfeljebb a Metro2033, Crysis, GTA4 kategóriájú játékok, amiket a gépet megeszik arra nem, de ez "ritka". Ha valakinek van egy meglévő és jó LGA775-ös konfigja, egy jó Quaddal simán elvan 2-3 évig is szerintem. A 4 magos proci már 2007 óta velünk vannak, aztán még mindig nem 100%-os a kihasználtságuk a mai programokkal, szóval egy 6 magos proci szükségessége (átlag felhasználásra és játékra) még odébb van. Én is megoldhatnám, hogy eladom a fél gépet és veszek AMD-t, de akkor lap, hűtő is mehet a levesbe, akkor meg már nem hiszem, hogy olyan olcsó lenne (procit aprón, lapot, hűtőt meg boltban), olcsóbb és egyszerűbb megoldás számomra (és talán többeknek is), hogy az aprót feltúrva keres magának egy jó Quadot, a fél gépet nem kell eladnia...
Szóval szerintem az LGA775 bár kifutó, még megéri fejleszteni, ha már megvan, amikor meg már "használhatatlan" lesz, addigra a jelenlegi Phenom II X4 is az lesz, mehetnek a levesbe.
Nekem aztán édesmindegy, hogy AMD vagy Intel, ami olcsóbban, egyszerűbben megoldható, megléphető fejlesztés, azt választom.
-
madgie
titán
válasz
TomBoy1986 #143 üzenetére
Ja, mert akinek szüksége van a hat magra ténylegesen (videót renderel heti 40 órában, mittomén), az pont a régi DDR2-es deszkába fogja belepasszírozni a Thuban-t
Tudom, jó dolog ez a visszafelé kompatibilitás, de a kifakadásodat megfordítva azt is leírhatnánk, hogy ha már semmit nem lehet felhozni az AMD mellett, akkor jön a kompatibilitás-mizéria (meg a magfeloldásos móka, amire a júzerek 90%-nak semmi szüksége nincs, csak e-pénisz).
És nem, nincs intelem, jó pár éve nem is volt, talán valami 900-as cerka volt utoljára intel nálam, azóta három AMD procim volt már.
-
MZsoltee
veterán
válasz
dízelracer #145 üzenetére
Vagyunk ezzel így páran, jó lenne jó lenne de vagy lesz vagy nem, de most amúgy is pangás van új kártyák és cpu-k sem jönnek egy darabig így jó lenne...
default.az olcsóbbikat vedd, főleg ha tuningolsz,mert akkor a biosban ezt a különbséget 14mhz RC emeléssel utol tudod érni...
-
dízelracer
őstag
válasz
#98593280 #110 üzenetére
Ja hát nagyjából én is körül tudom határolni mi merre csak jó lenne erről egy átfogó tesztet látni grafikonokkal, konkrét eredményekkel.
Házigazdák ez enyhe célzás volt.
#97: "nem csak a bolt ad vacak konfigurációt (lga775-c2d-kodegen) a vásárlóknak, a vevőknél is alul van a mérce és most finoman fogalmaztam."
Ezt kifejthetnéd.
-
default.
őstag
Szóval
AMD Athlon-II 240 X2 AM3 BOX 2,8 GHz
vagy
AMD Athlon II X2 250 CPU (sAM3) BOX 3 GHz
?
van jelentős különbség ? -
TomBoy1986
veterán
válasz
#98593280 #93 üzenetére
Én is ezzel a véleménnyel értek egyet és mint látható, ennek a vonalán is fejlesztem a gépemet. A lapomat 2008 februárjában 20000Ft-ért vásároltam és még ma is belemegy a legújabb 6 magos Phenom II X6. Gondolom le se kell írnom, hogy hogyan dughatok bele hatmagos intel CPU-t egy hasonló korú intel lapba
Az meg, hogy 20-30 W-tal kevesebbet eszik az E6600-as konfig. Hát finoman szóval sem érdekel... Javaslom, hogy cserélje inkább le a 60W-os izzóját, akit ez mozgat ennyire...
Nekem is alapfeszültségen 3.25GHz-en megy a 620-as, ehhez meg aztán egyetem kell, hogy be lehessen állítani... EC=250 ; DDR RAM sebesség meg 800 helyett 667. És mindezt egy közel három éves lappal, SB600-as déli híddal.
"Ezzel szemben az Intel fél éve váltja a foglalatokat, ticktock... LOL. Szóval azt gondolom fejleszthetőségben, szabadságban, árban az AMD verhetetlen. A szubjektív része a cikkednek meg ez ellen szól, arról szól, hogy ne vegyetek AMD-t, mert ne..."
Nagyon idegesítő, hogy megint le kell írni, de tényleg 25x is, ha nem lehet már semmit mérési eredmények alapján felhozni az AMD ellen, akkor jön a szubjektív vélemény... na ez a LOL
-
törölt tag
Grat a cikhez a dőlt rész kifejezetten tetszett!
Szerintem hogy menyire "pörgős" egy belépő szintű gép az a következő dolgoktól függ:
-Milyen gyors a vincseszter
-hogy van optimalizálva az op.rendszer/alkalmazások
-menyi a fedélzeti memória
-sikerült-e optimalizálni a bios-t-a felhasználói élményt nagyban tudja javítani egy halk cpu hűtő, de ez már tényleg csak fanatikusoknak.
A processzor sebessége itt szerintem Mindegy (20% OC-re ált. mind képes), de legyen benne legalább 512K L2 cash.
-
lipi67
nagyúr
válasz
#98593280 #97 üzenetére
huhh..Nem semmi. Tudod az a vicc, hogy mikor egy Intel és egy AMD 4 magost összeresztenek és egy q9550pl.(ami szted vicc) alázza ezeket az olcsó AMD-ket, akkor TI hangoztatjátok, hogy nem azzal kell összevetni, az árat kell nézni és nem a magokat...
Intel 4 magja drága de tud, amd olcsó és nem ellenfele a q94,q9550-nek..Mit érdemes venni? Mindenkinek azt amit ki is használ. Nem? Ez szubjektív. Okosan Intelnél is lehet olcsó és ügyes, hidd el. Szaros g31-es nevetve megy 400FSB felett, kis cerkák is 4Ghz felett..Kérdés kinek kell. Mikor kellett a q9550-esen 4,4GHz-en ment 24/7-ben, a Team Xtreem 1200-as se göcögött 4-4-4-12 -ben PL 6-on..de, jött a nyár, kivettem a gépből 130k-t mert netre nem kell. Lett ez a kuki lap, a bajnok 3300-ast elcseréltem erre a 7400-re, és kuki 667-es kingston ramokkal"megerősítve", megy a gép és..amire most használom..semmi különbség. Ok, ha kevés az idő és nyitok meg sorra mindent, akkor eldobom az agyam mert tetü lassú, de ez ritka. Nekem elég lenne (ha találnék egy q716A-st 2180-as is most.)
A teszt és a végszó tök rendben van szerintem. Az igaz, hogy az Intel alá a deszka nem volt optimális, de most ha tuningba kezdenénk, jönnél gondolom azzal, hogy aki netre stb használja és olcsó cuccokat pakol össze az tuti nem fogja 4GHz felett járatni a procit egy P35-ben pl. Pedig szerintem az is szempont lehet, hogy "szarból várat".. -
default.
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek van-e érezhető különbség a két proci között?
Az árkülönbség kb 3ezer HUF, és gondolkodom, h érdemes-e a drágábbat venni, vagy nincs gyakorlati haszna. Íme:AMD Athlon-II 240 X2 AM3 BOX:
Foglalat: AMD AM3
Típus: Athlon-II X2
Órajel-sebesség: 2,8 GHz
QPI / HT: 4 GT/s
L2 Cache: 2MB
Fogyasztás: 65W
Architektúra: 45nmvagy:
AMD Athlon II X2 250 CPU (sAM3) BOX
250
3.0 GHz
45nm SOI
2MB
Socket AM3
65WLényegében csak az órajelben van különbség, konkrétan 200 MHz.
-
DraXoN
addikt
Én is mindig ebben az árkategóriában választok általában processzort... bár inkább pontosabban a 15-20ezres kategória a "választott" tartományom..
De ha valószínűleg ha most vennék procit, akkor ezek közül ezen az áron valószínűleg Athlon II X3 vagy X4es lenne.. bár az a 2-3 ezer forint a +1mag ért igazán már nem sok.. és az alaplap is olcsó hozzá.. bár a jelenlegi asztali gépem alaplapjába is beletud menni (kezeli), majd idővel tervezem, hogy veszek bele a mostani Athlon 4800+ helyett egy erősebbet és újabb szériát.. de még várok, hogy olcsóbb legyen, egyenlőre meg a korábbi proci teljesítménye is elég.
... bár az is meg kell említenem, hogy nem is én használom inkább az asztalit, hanem a családom... nekem van egy laptopom, ami igaz.. sehol sincs teljesítményben az itt felsorolt leggyengébb procihoz képest se, de teljesítményben szerintem ez is eléggé simán megy... A laptopban egy AMD Athlon TK-55ös proci található (ez 2x1,8GHz, 2x256kb L2 cache-vel).. nekem ez is elég egyenlőre.. 2 és fél éves már a laptop, mostanság már lényegesen gyorsabbakat is látok az üzletekben (még jó, hogy...) mivel ezt 5 évre terveztem, remélem még legalább ennyi időt kibír "szerény agyonhajszoló" társaságomban...
A merevlemezen látszik igazán, hogy mennyire igénybe veszem... kb 16hónapja vettem bele egy 500GB-os merevlemezt, és ma néztem, hogy az üzemideje már 308nap... Azért ez gondolom nem kevés egy laptop esetében.. -
VIC20
őstag
Nagyon tetszett a cikk, főleg (természetesen) a végén lévő, dőlt betűs rész. Ha jól emlékszem, a 40.000,-Ft-os procikat taglaló cikknél is valami ilyesmit hiányoltam annó.
-
Hát én úgy gondolom, hogy a szubjektív vélemény az teljesen magánvélemény, nem hiszem,hogy bele kéne írni a cikkbe egy ilyet ami részletesen foglalkozik a magánvéleménnyel. Az átlagembernek tényleg mindegy, milyen gépe van csak működjön jól. Tőlem ha konfigot kérnének, én AM3-asat ajánlanék egy DDR3-at támogató lap társaságában ami azért bővíthetőbb mint egy LGA775-ös deszka. Tény és való az intel jobb gyorsabb szebb okosabb meg minden, de ilyen felhasználói szinten az amd is nagyon jó szép okos meg amit akarunk. Mellesleg olcsóbb is egy picit...
-
Gyusz
őstag
Én is egy eredetileg X2-nek szánt procit használok X4-ként, és a gyári feszültségnél kevesebbel megy 3 GHz-et is (Eredeti órajel 2200 Mhz, és akkor nincs L3 cache, se plusz két mag). És sokaknál hasonlóan jól megy. Szóval a fogyasztással sincs mindig gond, maximum nem lehet annyival alámenni a gyári feszültségnek, mint egy nem csonkított procinál.
Alapból meg azért lehet kicsivel több a fogyasztásuk, mert ott a a cache, ott vannak a plusz magok, de attól hogy nincsenek aktiválva még lehet, hogy valamilyen módon számítanak. Plusz ugye sokszor magasabb alapfeszültségre vannak állítva.
-
Kansas
addikt
Magyarázat szerintem:
mert Fermi módra túllépték az eredetileg becélzott TDP-t és ezért vágtak le magokat... nem mondom, hogy ez AZ ok, még csak azt sem, hogy a legfőbb ok, de erős tippem van, hogy ez az egyik ok a magvagdalásra, és ez még a tuningosok számára a legjobb felállás, mert nem feltételez egyéb hibát, tehát az x4-esített proci csak többet eszik, más baja nincs
Egy biztos, az nem két ugyanolyan proci, maximum két ugyanolyannak szánt proci. Azért vágtak le az egyikből, mert nem ugyanolyanra sikerült...Vajon miért van az, hogy a 95W TDP-jű X4-nek a felezett X2-es verziója nem fér bele a 45W-ba, de még a 65W-ba sem, csak a 80W-ba? De még ha az eredeti TDP 125W is, ott sem áll fenn az összefüggés.
Ezért mondom, teszt érdekelne...Jó lenne beszélni valakivel, aki első kézből tudja, miért vannak a magok letiltva egészen pontosan.
-
adamka16
őstag
bizony, aki annyi spúr mint pl én (
) az csakis skót procit vesz, nem mást. egy kis tuning és ott van egy ph II 940 X4 szint, amit mindegyik tud egy ócskább lapban is. ha a proci és a lap is benn van a buliban akkor 3,3-3,4 is elérhető, itt PH-n is van olyan aki 3,4 felett használja stabilan! az meg ugye a 965 szintje már ami ugye súrolja a 40 Ft-ot.
-
darál0w
Jómunkásember
szép és hasznos teszt.
a "különvéleményben" vannak számomra érthetetlen dolgok...nem részletezem
#122) Kansas egy 4 magosított proci miért enne többet egy eleve 4 magostol?!...2db ugyan olyan proci....
inkább te keress erre vmi magyarázatot...
-
TOM-202
senior tag
válasz
MZsoltee #126 üzenetére
Hát, amire ez úgy elavul hogy letöltőgépnek sem lesz jó addigra már lehet hogy Windows8 is lesz kb.
Egyébként semmi nem akad a gépemen (eddig).
Hozzá teszem ez itt 3,4 GHz-en alapfeszen szaladgál, de kicsit piszkálva 3,6 sem elképzelhetetlen vele. A jobb eredményhez gondolom jobb hűtő/viz kellene talán. -
Kansas
addikt
Ok, mondjuk én ritkán fejlesztek egyszerre procit és VGA-t, a kettő közt általában el szokott telni egy év is... általában egyszerre egy részegységet cserélek, kivéve foglalatváltásnál.
Nekem sincs ezresből a kerítés, de a szerencsejáték sem volt soha kenyerem.
Kinek mi jön be, ugyebár...
Azért néha én is elcsábulok:
Az előző procim 7750BE volt ugyanebben a lapban, az például, hiába volt BE, már a 3GHz-t sem vitte hosszútávon stabilan, fagytak, kilépkedtek a progijaim, játékaim(boltiak is, mielőtt a warezra fognád), mihelyt visszavettem alapra, semmi gond nem volt vele. -
MZsoltee
veterán
Elhiszem, hogy eleged volt, és felindulásból megvetted a 940-et, de akkor már AM3-asat vettem volna vagy egy pertested X2-est, könyebb lett volna eladni az AM2+os procikat pár év múlva nem lesz könnyű szerintem, hiszen csak ddr2-t támogatnak! Ha hosszútávon nálad marad vagy el se akarod majd adni akkor mind1!
-
TOM-202
senior tag
Na igen, szerintem is túl van misztifikálva a dolog. Nincs szerintem se akkora ugrás 2->3->4 magra váltás esetén érzékelhető teljesítményben csak mérhetőben mint ami volt az egymagosról az X2-re váltáskor anno.
Pontosan azért vettem én is 940BE procit mert csak egy kicsit kellett hozzáraknom az eladásból befolyt összeghez amiből meg tudtam venni a csúcsmodellt és nem kellett többé bűvészkednem az unlockolással. -
Kansas
addikt
válasz
#98593280 #118 üzenetére
Értem én, de azt mondd már meg, légy szíves, hogy ez 100-ból hányszor jön be?
Meg számold hozzá egy jobb hűtés árát is...@HERR Z: arról, hogy ugyanannyit eszik egy x2-es vagy x3-as x4-esítve, mint az alap x4, valami tesztet linkelj, kérlek, látatlanba nem veszem be, ahogy azt sem, hogy az AMD passzióból tiltogatná le az L3-at meg a magokat, van ott bibi többnyire...
-
HERR Z
veterán
x2 555: 24-26k
X4 b55: 27-28k
X4 955: 35kamúgy pl más nem, de én már 3 lapom nézem a procikat, szal annyira nem lutri
a 7k meg te döntésed, hogy megnyugtat hogy retail x4-ed van vagy pedig veszel belőle eggyel jobb vga-t mondjuk....a magyar csóró, ott spórol ahol tud, lásd skót proci 11-12k volt és hozza a 35k-s 955 szintjét..."illetve amit nyertél a procin, azt elbukod egy normális(halk+hideg) hűtésen"
ugyanannyit eszik x2@x4 mint egy x4 szal ez hülyeség, ha alapból igényled a halkat akkor tökmind1 mennyit szánsz a procira megveszed a hűtőt"Szvsz mára az OC azoknak a sportja akik kifejezetten erre izgulnak"
nemtom, számomra van jobb helye annak a 20-25 ruppónak minthogy álljon feleslegesen benne(mondjuk én a legolcsóbol a legtöbbet megoldás híve vagyok, x6 is akkor lesz ha ár-értékbe ott lesz mint az 5000, szal max 20k-t adok egy donorért..)
Az meg hogy intelbe teknikailag ugyanez még vagy 15-20k-val drágább lenne már csak hab a tortán..... -
-
törölt tag
Tényleg nincs, egy X3 435 18eFT.
Egy Intel i5-750 most dobozos 60eFt.
Hát ez nem nagy különbség...
főleg hogy a 620-as Athlon-om húzva 3,5Ghz-en elérte ugyanazt a Cinebech értéket mit a 750-esnek van alapon. Húdejót huszárkodtam... és élvezem is60k-ból AMD-nél veszel egy cpu-t, egy alaplapot és 2GBramot.
Sőt, AM2+ -os alaplappal 4GB-ot. -
Kansas
addikt
Na ja, a tuning meg a négymagosítás lutri.
Ha meg olyan procit veszel, amit valaki tesztelt, az többe is kerül, ráadásul az sem 100%, hogy OK, végül is záros ideig volt tesztelve, korlátos eszközökkel.
A legtisztább(ha nem is a legolcsóbb) az, ha az ember egyből olyan procit vesz, ami tudja azt alapon, amire kell, aztán pár év múlva, ha kezd kevés lenni, az ember próbálkozik esetleg tuninggal. Ha bejön, kicsit tovább húzza a proci, ha nem, akkor se volt rossz vásár.Nekem már picit túlzó ez az OC/unlock fetisizmus, manapság már annyi különbség nincs a procik közt árban, illetve amit nyertél a procin, azt elbukod egy normális(halk+hideg) hűtésen.
Az én procim gyári hűtése nem túl hangos és a melegedéssel sem volt eddig gond, egy olyan hűtő, ami ennél érezhetőenjobb lenne(értsd: hallhatóan halkabb, esetleg 5-6 foknál többel hidegebb), az símán kóstál 8-10e pénzt, annyiból meg meglett volna az eggyel-kettővel nagyobb proci, aminek megint elfogadható a gyári hűtése, ha nem húzza az ember.
Szvsz mára az OC azoknak a sportja akik kifejezetten erre izgulnak, meg a trémark huszároknak...
-
törölt tag
-
TOM-202
senior tag
Ami az unlock-olható AMD procikat illeti én már 2x is megjártam az elmúlt években. Csalódtam benne pedig minden adva volt még az SB710-es lap is. Sehogy sem tudtam a kétmagost három a hárommagost négymagosítani. Így eladtam mindkettőt és vettem egy eleve négymagosat.
-
nexus6
aktív tag
na az ilyen teszteket szeretem. én is csatlakozok a gratulálók csapatához!!! és természetesen én is osztom a végső véleményt. egy ilyen kaliberű gép lesz nekem jövő...
-
adalbert1
veterán
3 hónap múlva 4 éve hogy az E6300-am van. Rengetegszer elgondolkoztam már a cseréjén, de én nem tudtam soha egy igazán nyomós érvet hogy lecseréljem, számomra felesleges pénzkidobás lett volna. Ez a cikk ismét csak megerősített abban hogy jelen pillanatban számomra hülyeség lenne a csere bármire (ha már egyszer cserélek akkor jó lenne azért minél nagyobbat ugrani teljesítményben és fogyasztásban - előbbiben felfelé, utóbbiban lefelé - hogy ne érezzem feleslegesen elköltött pénznek), talán majd valami következő generációs Intel vagy AMD 1-2 év múlva...
-
Mr.Csizmás
titán
jó cikk, lájkoltam
haveromnak jól jön majd, ha le akarja váltani a Pentium D-t.
-
törölt tag
válasz
dízelracer #102 üzenetére
Segítek:
>1024x768: 4670/9600gt, x2 240, e5xxx
~1280x1024 (1440x900): hd5750 , x3 435, x4 630, i3-530
~1680x1050: HD5770, HD5830, Phenom 925, Phenom 720, i3-530 overclock
1920x1080: hd5850, hd5870 (gtx265), Phenom 955, i5-750
2560 x 1600, HD5970, GTX480, i7-920, Core i7-860 -
15e Ft ráfizetéssel cseréltem használt i7 920 félkonfigra E8400-ról, igaz az i7 csomagban nincs benne a tri ram kit, vennem kellett hozzá. Tényleg megéri, nem is gondoltam hogy baromi nagyon olcsón bizniszeltem, kb. 30-40e-re tippeltem.
Köszönet az egyik jól ismert és régóta ph!-s apróhirdetési arcnak!
Játékokban baromi sok-sok gyorsulást hoz, az amelyik támogatja a többmagos művelet végrehajtást.
-
TROG AIR
aktív tag
Tényleg jó cikk...
Nekem 2 éves konfigom van (asus m3n78pro lap + phenom 8450 -alap órajelen-bár ha kell rajta a thermaltake minityp "sárgaréz centrifuga" + 4 gb geil BD ddr2 800 mhz -az integrált vgat használva (gef 8300)....és a CS-Source-on kívül csak net -zene-meg ph...
De mindig mikor "fényt kapok" visszarántanak a hasonló objektív és korrekt írások
a "Majd ha szükséges lesz-válts-költs másra" állapotba.... -
Talán most még furán hangzik, de az egész CPU-biznisz abba az irányba tart, hogy lesz egy széles felvásárlói réteg, akinek elég a mostani kétmagosok teljesítménye, és lesz egy picurka réteg, akiknek komoly teljesítményre van szüksége, ők azok, akik nagy teljesítményigényű programokkal dolgoznak, illetve a gépépítők, a "hardvermániákusok".
Pontosan így van, és ez évek óta megjósolható volt. Az Intel is tudja ezt, ezért lövi tökön az Atomot rémisztő IGP-vel.
1. Míg régen rohantak az emberek a csúcskonfigokért, ma már a hardcore gamerek sem biztos, hogy megveszik a topot. És ez most nem elsősorban a válság miatt van.
2. Ennek a piacnak a Windows7 is betett, egy P3-ason is vidáman szaladgál, amiért respect a MS-nak.
3. Egyre több minden a neten zajlik, a jövőben még jobban így lesz. Ezek sebessége még mindig megfogja a PC-ket, ezért sem érdemes komolyabb gépet venni.Jó cikk, gratula.
-
Quan-Chi
őstag
nekem E6600-am van viszont nem cserélném el egyik a tesztben szereplő procira sem ! 3.6-ot nagyon simán megy
-
dízelracer
őstag
Én viszont már egy újabb ,,CPU - VGA párválasztó" írást látnék szívesen a címlapon az aktuális felhozatalból (itt legfőképp a közép és belépőszintre gondolok). Komolyan érdekelne, hogy jelenleg mit mivel érdemes párosítani. A legutóbbi ilyen jellegű cikk is tavaly márciusban született, ráadásul a csúcskategóriát vette górcső alá ami valljuk be nem sok embert hozott lázba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Google Pixel topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Canon EOS DSLR topic
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest