- Milyen TV-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csongi
veterán
Teljesen jó a teszt osztom a véleményem az utolsó záró mondatokkal. Ezért is van 2 masina. Az X2-es Szépen torrentezik, és konvertál dvd-be. Amit használok progit az a 4 maggal sem megy jobban. Ezen minden film elmegy, egy 3450-el párosítva. A játékot meg Athlon II X4-el vígan elintézem, egy 4830 társaságában. Később jól jön a 4mag egy CF működésnél.
-
drherby
csendes tag
válasz
#98593280 #97 üzenetére
Én februárban vásároltam asztali gépet.
Két nagy áruháztól kértem ajánlatot.MOndtam 120 ezrem van a gépre.PCX: core2 e 7500, p43 es alaplap radeon 4830 gigabyte ház 460 as táppal 3 giga ddr2 es ram, 500 as samsung vinyó...
Ipon: Athlon II x3 435 MSI c45 ös lap 4 giga ddr3 1333 kingston, 1 terrás samsung vinyó, radeon 5670 a házra tápra nem emlékszem de a táp egy 430 as Chicony lett, a kártya meg 5750, 3 ezer forint plusszal
Ja a 3 magos Athlonból 4 magos Deneb lett....
-
törölt tag
A mai friss játékok Full HD felbontásban erős 3Ghz felett járatott 4 magos cpu-t, 4GB RAM-ot és izmos VGA-t igényelnek. Nem hiszem h vki tudna pl. e6600-al Metro-val full hd-ben játszani.
Amennyiben meg a csúcs konfigurációknál tartunk, egy e8400 pl. 45eFT (a 60 és 70eFT-os méregdrága kvadokról meg ne is beszéljünk, röhej...). Ennyiért a pirosak 4 magos Phenom-ot kínálnak DDR3 platformon. Arról is meg vagyok győződve, az Intel azért sietett az i3-as H55-ös platformmal, mert már egyre többen kezdtek 4 magos AM3-as rendszereket venni és kevesebb C2D fogyott.
A szubjektív véleménnyel kapcsolatban még: több fejezeten keresztül logikusan levezeted, hogyan miért jobb egy 4 magos, táblázatok mérések igazolják, utána meg azt mondod, hogy végül is az egész sz@rt se ér? Hát szerintem ezért teljesen felesleges volt megírni a cikket. Bár a jóllakott c2d tulajdonosok most hátradőlhetnek a kényelmes foteljeikben és dülleszthetik a hasukat.
Még azt nem tudom miért lepett ez meg engem, végül is a pár hete készített országos felmérés pont ezt mutatta ki... és úgy látom igazuk volt a PC boltosoknak: nem csak a bolt ad vacak konfigurációt (lga775-c2d-kodegen) a vásárlóknak, a vevőknél is alul van a mérce és most finoman fogalmaztam.
Az Országos HW körképet meg ajánlom mindenki figyelmébe. A C2D lga775 ddr2 hívők még örülhetnek is az országos siralmas eredményeknek. Mi nem ezt tettük...
(#94) Daczy: Talán Oliverda-t, HerrZ-t, teszteket, review-kat is kellene olvasni, nem csak a dedós PC Guru-t.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
#98593280 #93 üzenetére
Csak erre válaszolok, mert a többi a te szubjektív véleményed.
"Meg azt is megkérdezném, a PC Outlet-es tesztben miért ajánlotok játékhoz 4 magos i5-750-et meg 4 magos Phenom 955-öt?? A szubjektív véleményed szerint akkor ott is megfelelne az e6600 nem? LOL"
azt a cikket nem én írtam. egyébként azok a gépek amiről beszélsz idehaza már csúcskonfignak számítanak (tudom van drágább is, de akkor is), azokat meg gondolom komolyabb játékokra/programokra használják.
-
törölt tag
A cikk jó lett, az elején még örvendeztem is, de a szubjektív résszel én nem értek egyet. Nem érdekel túlságosan ha kisebbségben vagyok, mert amúgy is azt írtad le, amit az emberek túlnyomó többsége hallani szeretett volna.
Az nem igaz, hogy a 25k-s C2D a legolcsóbb megoldás, mert az AM2+ -hoz is kaphatóak már 9-10k-tól olcsó alaplapok, ugyanúgy mint az lga775-hez. Arról nem is beszélve, hogy hol kapsz 12eFt-ért HD3200 sideportos ram-mal felszerelt lga775 lapot? Sehol. AMD-nek van ilyen. Amennyiben meg netezős általános gépre van szükség, 13k-ért volt X2 240 is, ami 3,5Ghz-re húzva elég sok izmosabb vga-t is kiszolgál ha kell.
Szóval én biztosan nem vennék 25eFT-ért egy kifutó 2 magos lga775-ös procit, ha ugyanannyiért hosszabb távra mutató 4 magos Athlon-t is vehetek, sőt, ha egy kicsit kreatív vagyok, 15-18eFt-ért 3 magost is vehetek, ami jó esetben 4 magosítható.
A fogyasztást tekintve ha jól láttam 20%-al esznek többet az AMD-k mint az Intel. Na most azt írtad 99%-ban az átlag felhasználó akik most itt "leújjongták" a szubjektív részt üresben járatják a gépüket. Kérdem én: akkor nem tök mind1 nekik az a 20% többlet fogyi? Tovább megyek, aki hozzánk a topikba betéved, a legtöbb esetben lga775 2 magos cuccal hajt vmi 4890, 4870x2 meg gtx2xx áramzabáló nvidia kártyákat. Ezek a userek tesznek magasról a fogyasztásra... Hol érdekli őket, hogy mennyivel eszik kevesebbet egy Intel. Sehol. Egyszerűen nem ismernek mást, mert ez ajánlják nekik 10-ből 9 pc boltban.
Szóval távol áll tőlem h az AMD-t védjem, szerintem az új i3-asok nagyon jó procik lettek, csak ez a szubjektív vélemény a végén számomra megint Intel ízű lett.
Meg azt is megkérdezném, a PC Outlet-es tesztben miért ajánlotok játékhoz 4 magos i5-750-et meg 4 magos Phenom 955-öt?? A szubjektív véleményed szerint akkor ott is megfelelne az e6600 nem? LOL
Azt még elfelejtettem írni, hogy az összes AM2+ -os és AM3 -as alaplapba a 9eFT-os 1 magos Sempron-tól kezdve a 6 magos Thuban-ig minden belerakható, sőt, AM3-ba még a jövő év elején megjelenő Bulldozer is.
Ezzel szemben az Intel fél éve váltja a foglalatokat, ticktock... LOL. Szóval azt gondolom fejleszthetőségben, szabadságban, árban az AMD verhetetlen. A szubjektív része a cikkednek meg ez ellen szól, arról szól, hogy ne vegyetek AMD-t, mert ne...
-
csabika0001
senior tag
Kár hogy az E6600 -ast nem nézték meg tuningba én nagyon kíváncsí lettem volna rá.
-
bartucc
addikt
Itt a dőlt betűs rész a cikktől független magánvéleményt tükröz szerintem, ki mit venne egy dolog, és általánosságban mi az ami ajánlható. Valószínű hogy egy átlagfelhasználónak x4-et ajánlanék, mert úgy sem fejleszt, minél kitart egy álagos PC vásárlásnál megvett alkatrész annál jobb. A legtöbb család akkor fejleszt csak amikor már muszáj, és nem mind1 hol jön el ez a pont. Viszont a Prohardveresek nem igazán ide tartoznak, mi hamarabb szánjuk rá magunkat fejlesztésre, igényekhez megfelelően. A félreértés tisztázódott már rég, nem azt a csontot akartam tovább rágni, csak gondoltam leírom hogy én hogy látom.
-
kelzsoca
félisten
Ismét hasznos cikk, és a végén a külön vélemény kifejezetten tetsztett
-
Roxbury
őstag
Jaja tényleg elég mindenre a 620 is. Tulajdon képpen AZONOS steppingnél felesleges a 620-nál nagyobbat venni 630...stb, mert ugyanaddig megy tuningban (nálam alapfeszen 3.4 gyári hűtővel, de menne tovább is fesz emeléssel), mint a nagyobbak, de "sokkal" olcsóbb. Én Blu-ray-t nézek vele egyfolytában full HD-ban de a magokat szinte alig terheli így is.
-
wardred
tag
A szubjektív vélemény a végén 10/10.
Ezért is válok meg a mostani konfigomtól
pontosan azt írtátok le, amit én is gondolok, és nagyon hálás vagyok érte, hogy odabiggyesztettétek. Nagyon örülne neki mindenki imho ha minden teszt végén láthatnánk ilyet.
Köszönöm szépen!
-
Exelsior
őstag
Én 1 honapja vettem egy 630-as X4-est ami poton 26000Ft-volt és felhúzva 3.2ghz-re lazán elég mindenre egy 4850 társaságában. itt azt kell nézni milyen jó olcsó és gyors 4magost kap az átlag felhasználó és a jövőbe tekint va jobban jár az ember a 4magos 620-al vagy magosítható Phenom X2-el.Full HD-t is viszi a 620 mert a 630-as is viszi lazán de a gyengébb példányok is viszik szerintem. emlékszem mikor a Phenom x4-et (9500) 50ezer volt és megbántam nem kicsit nagyot csalódtam az AMD-ben de most atom jó procikkal dobálja a vásárlókat igen olcsón.
-
^Clown
addikt
Nagyon nyerő az Athlon II X4 620! Jó teszt lett, élvezet volt olvasni
-
Roxbury
őstag
Páran írták itt a Sempront, mint mindent kielégítő processzort. Nekem 3000+-os Sempronom volt régebben, de sajnos az összes HD-s videó akadt rajta ami létezik (még a Youtubeon is), még a "kicsi" 720p-s is. Így természetesen egyértelmű, hogy a felhasználói igényeket (manapság már ez alap - HD)nem elégíti már ki az emberek nagy részénél, csak erős kompromisszumokkal, tehát ma már abszolút nem ajánlanám senkinek. Nekem is X4 620 van 3.2 gigán. Ez bőven elég lesz évekig, ha az átlagfelhasználást nézzük.
-
MZsoltee
veterán
A konklúzióban nekem egy kissé így érződött, lehet azért, mert most álltam át a sötét oldalra és önigazolást keresek!
De tényleg lehet jobb lett volna egy blogbejegyzés, vagy egy ilyen jellegű teszt, vagy meg közelítés, mert ez sztem sokkal hasznosabb. Minap voltam számtechboltban előttem vásárolt egy úr fel volt írva egy papírra (bevásárló lista):
GA-P43-DS3L
E7500
2*2gb kingmax ddr2 1066mhz
Gforce 220GT
Irodai munkára kellett neki...Mit akarok mondani ezzel, jó lenne ha az ilyen magány véleményed a felszínre törne, ezzel sokkal többet lehetne segíteni a gép illetve processzor vagy bármely más hardvervásárlás előtt állónak, ha elmondanánk nekik, hogy mire van szükségük az igényeik kielégítésére és ne dobjanak ki 10k forintokat fölöslegesen, lásd az előző úr a majd 30k-s E7500-al...
-
fLeSs
nagyúr
Sztem másik cikket olvashattál, mivel nem húztam le az AMD 4magosát és a magaktíválást sem. Megállapítottuk, hogy az X4 620 a legjobb vétel.
A cikk eleji/végi nézőpont pedig azonos, ami nem azonos a dőltbetűs résszel ami a magánvéleményem, ez ki is lett hangsúlyzova. Ha úgy tetszik az nem is a cikk része de sztem idekívánkozott, mert aki 20K-ért vásárol procit, az kb. így gondolkodik. Talán jobb lett volna blogbejegyzést írni.
Ebben a magánvéleményes részben le is írtam azt amiről te beszélsz, hogy erre az átlagos felhasználásra még 20K-s proci sem kell, nekem pl. E5400-am van. Szóval lényegében egyetértünk.
-
kpal
nagyúr
Ezek az olcsó procik a fontosak hiszen ezek töltik ki a piacot és a gyártónak is ez hozza a legtöbbet.
-
MZsoltee
veterán
Nem fértem bele a Mod időbe!
A későbbiekben lehetne egy ilyen megközelítés: iroda/általános PC/ Gamer PC/... -
MZsoltee
veterán
A dőlt betűs részhez:
Elolvastam még1x a cikket és főleg a dőlt betűs részt és bele éltem magam a megközelítésbe. Teljesen jogos, hogy nincs szüksége egy olyan felhasználónak 4magos processzorra aki kis teljesítmény igényű programokat használ. De ettől még nem kell "lehúzni" az AMD által nyújtott magaktiválási lehetőséget, iletve olcsó 4magos processzorokat. Hogy ez most szándékos vagy nem az teljesen mind1 a felhasználókra nézve. Így inkább az egyel magasabb kategóriával kellene összehasonlítani. Sztem egy félreértés az egész dőlt betűs rész megszületésének az oka .
A rossz megközelítés: A cím is teljesen jól jelzi az ellentmondást a dőlt betűs résszel. Nem mind1, hogy úgy kezdek el egy témát tárgyalni, hogy mit kapok 20 ezer HUF-ért, vagy úgy hogy az adott (számomra szükséges) teljesítményt milyen áron kapom meg! A cikk elején az első nézőpontot követjük, majd hirtelen "dőlünk" egyet és a másodikat.
Meg kell, hogy jegyezzem az utóbbi megközelítést sokkal logikusabbnak találom. Általában ha az ember valamit el szeretne érni akkor azt nem úgy teszi, hogy nesze boltos itt van 20k csinálj belőle valamit, főleg ha az illető ért is hozzá! Szóval ez számomra egy fura megközelítés konklúzó. Ezért ellent kell mondanom a cíkk írójának!Ez az úgynevezett "átlagfelhasználói" szint. Az a fontos, hogy a gyakran használt programok gyorsan töltődjenek be, és röccenésmentesen fussanak: böngésző, levelező, IM-kliens, Office-alkalmazások, megosztott videók lejátszása, esetleg valamilyen programnyelv vagy hogy teljesen más vizekre evezzünk, valamelyik tőzsdével kapcsolatos szoftver, és ide sorolhatunk még néhány online játékot is, amelyek tipikusan nem a leghardverigényesebb fajtából kerülnek ki (World of Warcraft, Team Fortress 2, Quake 3/4, Starcraft 1/2, COD: MW stb).
Ha ez a célom nem fizetek ki 20 ezer HUF-ot processzorra, mert teljesen felesleges! Mindkét gyártótól megkapom ezt legalább 5 ezer forintal olcsóbban, de lehet, hogy a feléért is (vagy annyit sem kell fizetnem):
[E3300]
E5300
X2 athlon 215
X2 240
és ugye ha már a cikk címében benne van a magfeloldás akkor a kis sempron is!Nem kötözködni szerettem volna, csak sztem ebben ez egy nagy logikai bukfenc, szeretem az oldalon szereplő cikkeket, nem szoktam kötözködni, de ezt most le kellett írnom! Lehet, hogy nincs igazam, de én ezt így látom!
-
AXisBOLD
addikt
köszi a tesztet.
annyit észrevételem lenne, hogy az Athlon X2 5000+ csak Athlon X2 5000. a 3. oldalon láttam a táblázatban.
-
pechman8
tag
A "dőltbetűs" résszel én is egyetértek. Ennek a résznek hála egy átlagos cikkből, különleges cikk lett. Mind a cikk mind az utóirat értkes írás!
Köszönjük. -
denieBoy
tag
Jó cikk. Osztom a dőlt betűs részt én inkább maradok green és per pill bőven elég egy E5200 alapfeszen 3GHz-n mindenre. Pedig nagyritkán játszok egy kis Photoshoppal, Catiátval is.
Erről jut eszembe érdekes lenne egy melyik a legGREENebb CPU tesztet látni itt a PHn(értem ez alatt pl 3GHz legkisebb lehetséges fesszel stabilan, cél a minél kisebb fogyasztás).
-
MZsoltee
veterán
Teszt szempontjából nem lett volna nehéz beszerezni, csak minek ajánljanak egy olyan processzort, amit a kedves delikvens nem nagyon tud beszerezni.
Persze én is szívesen láttam volna a saját kis occó procimat a tesztben!Jól beszél Prof01 kolléga!
Viszont a kis sempront tényleg hiányolom, a legolcsóbb megoldás lett volna, és ha sikerül az aktiválás akkor bármit megver!(#69) denieBoy
Ugye érzed, hogy ennek semmi értelme sincs, ebből lehetne "tuning" versenyt hirdetni, de annak nincs sok értelme hogy megfogunk minden procból egyet és ebből messzemenő következtetéseket vonunk le! -
Prof01
veterán
Kár, h nincs a tesztben az X6 és a Sempron. Kíváncsi lettem volna azokra is.
-
gafz
csendes tag
Az a dőlt betűs írás maximálisan igaz, ez az itteni Athlon 64 X2bőven elég még ma is (VGA meg Geforce 6800GTX DX10 miatt, bár nem vagyok egy gamer, de gondoltam hátha upgradelek egy wint, erre még mindig XP ücsörög a gépen). Azt viszont szomorúan konstatáltam, hogy downclock-olni nem engedi magát a dög (nem teljesítményigényes, viszont csendigényes alkalmazások), legfeljebb a feszültségét lehet csökkenteni. Alapfeszültségen +15% órajelig bírja.
-
adamka16
őstag
én azért még egy FX-5000-et be vettem volna a buliba. lényegében az volt a legjobb ár/érték arányú unlock proci, de sajna feledésbe merül... ez van sajnos
-
Köszi a cikket.
Én annó ezért vettem egy 7850+ Black-et... Videót nem konvertálok, sem ps, sem más tervező program... A döltbetűs részben minden szépen le van írva, hogy egy "átlag felhasználó" mire használja a gépet... Pont ezekre... Azért hogy elmondjam a szomszédnak vagy havernak, hogy hú én 1:xx alatt tömörítek egy 600 megás videót.. Ugyan már... azt a másfél, 2, 3 percel későbben csinálja meg, hát nem nagyon zavar...
Amúgy meg egy 4670 van a gépemben mellette, és 1440x900-ban mindenben megvan a 75 fps... Vertical sync persze belőve.. Akor minek drágább gép?!
Azért egy alig 50k géptől ez nem rossz...
Amire én használom tökéletes konfig... -
Champipi
aktív tag
Bizony E5400 kihajt minden közepesen erős videókártyát.
Egyszer volt itt cikk Prohardveren, hogy a jatákipar hajtja a dolgokat előre, de azokat meg a konzolok befolyásolják.
Mivel a konzolok 2-3 éve ugyanazt a számítási teljesítményt nyújtják, ezért a PC-ből is elég egy 3 éve erős konfig még ma is játszani.
-
törölt tag
válasz
dangerzone #54 üzenetére
Kétféle X2 5000 van, a régi 5000+ még K8-as, AM2-es, 2.6 GHz-es, míg az új csak szimplán 5000, ez egy AM2+-os Phenom II X4 lebutítva, 45nm-en, 2.2 GHz. Ebben csak két mag aktív, ha szerencséd van, akkor +2 mag + L3 és lesz egy Phenom II X4-ed 2.2 GHz-en.
-
rumkola
nagyúr
válasz
dangerzone #54 üzenetére
ilyen:
[link]
ugyanilyenre cseréltem 5200@3.9Ghz-t 0 forintból -
Devid_81
félisten
Hmm, ez jó kis teszt lett.
Még mindig nem cserélek, szerintem ez a gépem marad jó ideig, max ramot szerzek egyszer -
jozefgucci1
addikt
Nagy nyugalommal tölt el , hogy azonosak itt a vélemények az átlagkonfigokkal kapcsolatban.Szerintem is egy jó kétmagos procival el lehet lenni még egy darabig és számomra is a váltás egy 4 magos Intelben elevenedik meg majd.
Jó kis cikk és a különvélemény is igen hasznos volt.
-
MZsoltee
veterán
A múlt héten újítottam be én is relatíve új gépet.
A régi a jelenleg "javasolt" P35-DS4 és E5300 + ekl hűtő a narancsos. Sikerült túladnom rajta 26k-ért és mivel megtartottam a 2*2Gb ddr2-t így AM2+ra gondoltam, mert szerettem volna egy olyan platformot ahol van lehetőség ésszerű áron a későbbiekben 4magosítani, ha kell, valjuk be a 775-ös foglalatban ez órási költség!
Ekkor jött a sokat linklet Skótos cikk, így a következő konfigot újítottam be:GA-MA785G-UD3H 17k
lehetett volna olcsóbban is lapot venin csak nem pécsen 12-15kért már igen jó lapok vannakX2 5000-est sikerült szereznem végül boxosat 13k-ért
és sikerült eléri vele ezt, úgy hogy még alul is feszeltük egy kicsit:Így ha előtte nem veszek egy komolyabb hűtőt akkor 4kból lett volna meg a váltás, így 8k lett.
A kérdés jogos, megérte?
Nézzük mit kaptam a 8kért (jobb esetben csak 4):
1. Újra minden alkatrészem garanciális
2.+2 mag
Kell-e nekem? Igazából nem tudom, a jelenlegi kari (8800 GTS 512) mellé sztem nem, de ugye mivel játszom így később lesz vga csere, amihez azért kell az erősebb proci. Mondjuk egy 5850-en mellé? Elég lesz? (Várom a CPU-GPU párosító tesztet, újdonság egy darabig úgyse jön, se a vga se a cpu fronton) Szóval nem tudom, hogy elég lesz, de ennél olcsóbban nem tudtam volna 4magos rendszert építeni, most biztos hogy nem, de ha így folytatja a forint akkor később sem!
3. plusz fogyasztást biztos többet eszik, bár ki lehetne ezt küszöbölni, ha a gyártók is úgy akarnák. Lenne rá két ötletem, de gondolom ez nem fog megvalósulni: 1 Magok teljes kikapcsolása ha nincs rá szükség 2 Integrált vga-s lapokban a diszkrét vga kikapcsolása 2D-benSztem jól döntöttem, akinek kicsi a költségvetése annak mindenképpen ajánlom, sztem jobb válásztás, mint egy sima X2-es, vagy összejön vagy nem és árban sem több!
-
Kobak77
aktív tag
Maximálisan egyetértek a szerkesztői véleménnyel. Annak idején a Cel300A-t még húztam, ahogy később az 1GHz-es Coppermine-t is. Most meg tökéletesen elég a D510MO, a kétmagos Atommal meg 2GB RAM-mal. Az esetek 99%-ban 1 számjegyű % a procik terheltsége. Ha meg a maradék 1%-ban kellene a teljesítmény, akkor egye-fene, kivárom, míg megcsinálja
.
Szervernek építettem egy gépet Intel BLKDG41RQ alaplappal és E3300-as procival. Az alaplap+proci együtt került nettó 20e-be és 1-2% körüli terheléssel néma csendben teszi a dolgát.
szerk: persze akkor még nem ennyi volt a dollár meg az euro
-
wody21
tag
AMD-ben az a szimpi, hogy aki tényleg csak egy kicsit ért bios turkáláshoz, akkor X2 555 esetében:
-alulfeszelve 'alig melegedve' bőven elég teljesítményt lead (ÁTLAG felhasználás)
-ha meg szükség van nagyobb erőre' akkor egy reboot, bios, acc + norm fesz és BEKAKILSZ a hirtelen jött plusz teljesítménytől : )
Nekem első AMD rendszerem (x2 240 majd 555/b55) és megdöbbentően más a 'hozzáállás' mint eddigi 'Inteleimnél'. Bár hozzátartozik, hogy kiválóak az AM3-as alaplapok, amik mindezt lehetővé teszik! -
Narancs
őstag
A dőltbetűvel maximálisan egyetértek, sőt, még a két mag sem kell sztem átlagos júzernak. Én három Adobe CS4 progit használok egyszerre, +böngésző meg a szokásos dolgok, és soha meg nem reccen a filléres ósdi Athlon le. A vérolcsó integrált 760G-vel meg az a két játék amit néha előveszek (FC2, Drirt2) megy 1024*768-ban.
-
]Phobos[
senior tag
Jó cikk!
-
sabe
csendes tag
Köszönöm a dőltbetűs hozzászólást a cikk végén, szeretnék még sok ilyet!
-
Gabrika
tag
gartula a cikkhez, klassz, színvonalas teszt
nagyon elgondolkodtató az utolsó rész, a magánvélemény
valóban így érdemes nézni a termékeket,
de
magam is meglepődtem, hogy az utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy 'átlagfelhasználó' képidénye (s főleg CPU igénye) drasztikusan megemelkedetta legmeggyőzőbb érv pl. a közösségi oldalak játékai
amíg a pl. COD legutolsó része fut mint a vaj a késen, addig gonosz flash (főleg 2-3 játék egy időben való) futtatásakor bizony ismét brutálisan érzékelhető különbségeket láthatunk a CPUk között, mind magra (böngészőfüggő, pl. chrome), mind pedig órajelre érzékenyenhihetetlen, de a 80as évek színvonalát sem megütő játékok lefektetik a procik egy részét
(mekkorát kacagnék, ha a következő teszt játékai között ott látnám: Farmville, Treasure Isle, ...
)
-
z00li
senior tag
Remek cikk lett.
Köszi!
Egyébként és is folyton azon agyalok, hogy milyen jó lenne egy erősebb gép, aztán szerencsére rájövök, hogy nincs rá szükségem, még a jelenlegit sem használom ki 100%-osan. -
bartucc
addikt
A tesztnél számomra sokkal fontosabb információkkal szólgált a tesztíró véleménye. (direkt nem fLeSs nevét írom ide, általános érvényű szerintem)
Jelenleg én egy E2160-at használok, és játékokban is elégendő már jó ideje, tuningolok is, rajta a Freezer 64, még egy 4850 mellett is elég lenne. Négy magosra intel fronton ár miatt nem váltanék, ha vennék talán egy Athlon x3-at jelenleg, (ha teljesen új gépről lenne szó), de egyébként nem tervezek váltást még egy jó ideig. Amig maximális beállításokhoz is elég egy megfelelő vga-val, kár fejleszteni, és nincs ami játékoknál jobban igénybe venné. Mostanában hobbyelektronikával is foglalkozok, és betegség miatt msn a kapcsolattartási formám 99%-a. Lenne pénz jobb gépre, de minek ha nem használja az ember.Ha venni kellene, E5xxx-et vennék jelenleg, és ezt ajánlanám bárkinek...
Az emberben ott a vágy hogy feljesszen, legalábbis mindig érzek rá késztetést, de egy logikus gondolkodás után már nemElnézést a kisregényért, csak a cikkíró véleménye megmozdított valamit bennem. (na meg leírtam azt amit ő, kb
)
-
Sweet Lou 6
addikt
Jó ötlet ez a szubjektív vélemény a cikk végén
Lehetne rendszerezni a későbbiekben.
A teszt pedig természetesen korrekt és objektív, ahogy lenni szokott.
-
ProEvoFan
nagyúr
a piacot sosem a józan emberek alkotják, józan embereknek
tetszik a cikk, a magánvélemény különösen
de...azért van egy-két játék ahol már szinte kötelező a 4mag, GTA4, GTA4: Episodes from Liberty City., Battlefield Bad Company 2
persze azért itt nem kell egy i7Core, de a 4mag erősen ajánlott -
Womb
senior tag
nagyon tetszik fless privát véleménye.
józan, emberi. -
drherby
csendes tag
Én 17 ezerért vettem egy Athlon II. x3 at.2,9ghz es
Ec firmware speciál, ACC hez hozá sem nyúltam. lett egy Deneb magos phenom b35 öm amin nincs L3.
Hogy mennyire jó a negyedik mag???
Cinebench R10 8046 X3asként X4 ben 10900.Idő 1 perc 49. vs. 1 perc 21
RAdeon 5750 nel AVP 1280x1024 Dx11 High 4x es élsimitás :X3 44 fps átlag(min 29, max 61)
X4 átlag 59 fps(min 57 max 61) -
hoffman_
nagyúr
Köszönöm a válaszokat
-
depmod
aktív tag
Az X4-es Athlon szorzója nem 13*200? Csak mert 23 szerepel a 200mhz mellett, és az elég jó kis tuning
Amúgy a cikk is megerősitett abban, hogy a 5400+-os x2-esemet nem kell még cserélnem, a játékokat nem fogják sokkalta gyorsabban pörgetni az új prockók. Majd 1-2 év múlva elfüstölöm.
-
Metalfan
senior tag
A dőlt betűs résszel én is egyetértek, és pontosan ezért nem ácsingózom a négymagosok felé, inkább egy energiatakarékos X2 kellene egy SSD mellé
-
HERR Z
veterán
Ha már így össze volt szedve a moddolható procik listája akkor a top olcsóságot bele kellett volna még írni(X2 5000), illetve hogy senki ne rohanjon 960T-ért.
a döltbetűs részhez annyit még hozzá lehetne tenni hogy egy 620, ha propus magos, bőven alulfeszelhető gyári órajelen 1.10-1.15V-ra amivel 35-45w max fogyija se lesz(mondjuk ez olyan lutri valamilyen szinten mint a tuning) -
McCoy20
tag
tapasztalat: én is ezzel a céllal vettem X2 550-et, és jó is lett, de kb semmire nem használom ki a plusz 2 magot, szóval alapon megy, amit játékot néztem minden ment rajta, az "átlag" progik úgyszintén.
Amúgy az enyém január első felében készült porc, de gond nélkül viszi, szerintem az AMD nem nagyon akarja ezt a "plusz motiváló tényezőt" az AMD cpu megvételére eldobni.
-
EczkE
veterán
Mostanában foglalkoztat a gondolat, hogy összerakjak egy PC-t. Procinál haverommal egy E6500-ben vagy egy E5400-ben gondolkotunk. Netezéshez, filmhez és játékhoz is elég lenne nekem.
-
lsc
nagyúr
Itt az apróban egy kis felárért vehetsz tesztelt procit.
Más : Egyébként a ha az itteni végszó rendben van akkor ide [link] mit kellett volna írni ? A magfeloldás meg már nem egy embernél rendesen működik, olyan áron meg verhetetlenek a B5x procik. Fogyasztásuk netezésnél és hasonló dolgoknál nem különbözik az X2-től ha meg kell a teljesítmény akkor ott van.
-
hoffman_
nagyúr
Szokásos átfogó tesz
Arra, hogy az X2-esből 4 magost varázsoljak, mennyi az esély, egy hozzá dukáló lapban? Mennyire random ez a játék? Ebben nem vagyok valami jól értesült
-
.mf
veterán
Külön grat a végéhez
jó kis anti-reklám
Én is így vagyok vele, E2160 bsel moddal 2.7G-n, 945GC lapon -- már három éve sem voltak drágák, sőt, kifejezetten alsókategóriásnak számítottak; megtámogatva egy 4850-nel. Néha gondolkoztam rajta, hogy lecseréljem-e a procit vagy a procit és a lapot, de végül mindig arra jutottam, hogy a legtöbb dolog jól elfut ezen is, erősebb proci nem hozna annyit teljesítményben, hogy a váltás megérje. -
hfrankee
senior tag
Nagyon korrekt és profi cikk!
Köszönjük. -
Zé_Mester
őstag
válasz
Overlocker #4 üzenetére
úhhhhhhhhhhh
ez az alázás magasiskolája ugye tudsz róla
gratt amúgy, mi lenne ha lenne lefogatás is azon a procihűtőn .... -
tomika
aktív tag
fLeSs: mélységesen egyetértek a dőlt betűs résszel! Örülök, hogy ezt így végre valaki leírta.
A felhasználói élmény mérésére talán valamilyen scriptet kéne csinálni, amiben szokásos dolgok vannak: x oldal betöltése, böngészése, office, vírusirtás, explorer cseszegetése, képek, zenék importálása, ilyesmik... majd ugyanezt megküldeni neki egyszerre.
Nem tudom mennyire kivitelezhető és mennyi értelme lenne, nekem ez jutott eszembe.
-
ViZion
félisten
Bizony, asztali gépnél a legolcsóbb IGP-s alaplappal egy kétmagos CPU minden átlagos usernek elegendő. 2GB ram, vagy több, meg egy jó-közepes VGA, és kis kompromisszumokkal "gamer pc"...
Pár éve álmodtunk csak azokról a procikról, amik most a lista alján vannak...Móci az SSD sokunk vágya, de amíg 20k alatt nem lesz értelmes méretben, addíg felejtős nekem.
-
atesss
addikt
Egy E3200/ E3300 / E3400-at kellett volna tesztelni.
(Amúgy Celeronnak hívják, de én ezt már automatikusan el is felejtem, mert nem azzal foglalkozok hogy milyen nevet adnak neki a marketingesek, hanem hogy a valóságban mi az ár/érték aránya.)
Illetve a vélemény részben leírt teszthez amit terveztek is tudom javasolni ezt.
Kb. 11-12e ft, fogyasztásban nagyon jó (főleg alulfeszelve), és tuningban is.
És egy G31-es / G33-as alaplap is simán elég hozzá, az meg tényleg nagyon olcsó. -
Angel1981
veterán
Egyetértek az utolsó bekezdésben lévő sommás véleménnyel - talán azért hamarosan a 4 magosok kerülnek a kommersz kategóriába, és az már elég lesz tényleg jó ideig szinte mindenkinek.
-
Móci
addikt
A dőlt résszel a végén én is egyetértek, ezért is van még mindig meg az E7200, s nem cserélem le másra. Ha brutálisan kisebb lenne a rendszer fogyasztása, s még jó áron is adnák, elgondolkodnék rajta. De így nem.
Ha új gép vásárlásra kerül a sor (néha beesik egy-két ilyen 'megrendelés'), akkor AM3-as konfigot dobok össze. Mivel az az olcsóbb újonnan. Használtan inkább én is valami 775-ös gépet ajánlok, sok embernek évekig elég lesz az is.A teszt jó volt!
-
Overlocker
veterán
Fless kollega, cseréljétek le azt az MSI lapot!
-
misx
senior tag
Hasznos cikk, még csak átfutottam, azonban a dőlt betűs rész megragadta a figyelmem. Valóban igaz, hogy egy átlagember a jobb CPU-k erejét nehezen használja ki. Én is kódoltam már videót, amikor nagybátyámnak kellett átvenni a családi mozijait, de valóban ki lehet várni a végét, nem vészes (még P4-gyel is csináltam anno). Mostanában sokat töprengtem azon, hogy vegyek-e négymagos Intel-t vagy sem, aztán úgy döntöttem, hogy nem. A jelenlegi játékok két szálon is remekül futnak, ráadásul a régi programoknál (mivel nosztalgia mindig kell, pl. Splinter Cell részek) még hátrány is lehet, mert ott még a Ghz számított. Az "időtállóság" fenntartása más kérdés, de úgy gondolom, Core2Quad még lesz egy ideig a piacon (ha meg nem, ott van a használt piac). Ezért is nem hoz lázba a Core i5/i7 széria. Ha meg a Ghz lesz kevés, ott a tuning.
Az AMD-t minden dicséret megilleti, sajnos még soha nem volt velük tapasztalatom, de úgy látom jobban jártam volna, ha anno AM2-es lapot veszek. -
TaS1kaaa
tag
A teszt alapján azt szűrtem le hogy ha például fullHD-ban szeretnék játszani akkor bőven elég ezek közűl a procik közűl vmelyik és jobban megéri inkább VGA-ra költeni és ha véletlenül nem elég akkor ott van a coreunlock vagy a tuning
-
Chaser
legenda
"A Core 2 Duo E6600 az első Core 2 Duók idején bemutott 65 nm-es Conroe mag köré épült 4 MB másodszintű gyorsítótár kíséretében. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Linux kezdőknek
- World of Tanks - MMO
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest