Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• lipi67

nagyúr

válasz #98593280 #165 üzenetére

Vicc, hogy mennyibe kerül, ezt írtad. - A viccet erre írtam.
    Én spec 64k-ért adtam el, 1 évesen és bánom. Tesztek: Nem értem, mit kéne látnom, sajna 1 szót sem értek belőle, a grafikonok meg. Miben, mi alatt stb..Olyan tesztet lehet csinálni amilyet akarsz..és kb egy super Pi-t azonos órajelen kellene. Nem látom a tesztkörnyezetet sem, de azt látom, hogy DDR3 alatt ment. Nálam már itt bukta. Bukta mert ugye Te, aki nem vagy informatikai idióta mint én tudod, hogy q9550 alá p45 kell, s nem x48 pl. DDR3-nál meg egy p45-ös lap szart se profitál belőle kb, oda RE kell, ami ugye meg nem a legoptimálisabb egy quad tuningra. És még bele se kezdtünk a boncolgatásba. Tuning meg. Pár 100 MHz maszatolás, annyiért nem érdemes. Kit érdekel 3, x GHz és mi a kukimat tud alatta Cinebench R10 alatt vagy Super PI alatt? :B Pl. 32biten a kütyüddel? Mennyi feszen? Miért dög meleg? [link][link]
    Ne teszteket nézegess, csinálj magadnak 1-1 tesztet velük, többre mész.

c2d lassúsága. Nem értettél, vagy nem jól fogalmaztam. Egy 2,8GHz-en ballagó 7400 tök elég mindenre és nem veszem észre 24/7-ben, hogy nem a quad vant benne a gépbe. Ha viszont dolgozni kell és leterhelem keményen a QUADOMHOZ képest lassú. Ezt akartam mondani.

a szarból várat-ra meg a tuningodra. Nem értettél. Ha egy quadom van és hajtani akarom, 4GHz alatt nem érdekel ha kell a kraft. Ha használni csak, nem is húzom mert alapon mindenre elég. Viszont ha.. Ha valóban konvertálgatok, (kb azt és olyan formából szeded le a netről amit és ahogy akarsz), nem 2-3 játék miatt veszel gépet (ami 4 magot is használ) akkor..akkor ott a kis cerka mert a MHz növelése a lényeg, hisz az alkalmazásaid szarnak rá hány magod van..

S akkor megint ott vagyok, hogy 6-7k-ért veszek egy 2180-at meg egy p35-ös lapot és 24/7-ben 3,6-on, vagy 3xxx és 4GHz felett..[link]
    [link]

• fLeSs

nagyúr

válasz #98593280 #165 üzenetére

nemtok németül, szal nemtom, hogy ez a "Abschließendes Rating" mit jelent, csak sejtem hogy a relatív teljesítményt, ebben az esetben pedig sztem enyhén el van b@szarintva a grafikon, pontosabban az összegzés.

az, hogy pl. az X2 250-hez képest (ezt vegyük 100%-nak) pl.. az i7-870 132%-ot ér el kicsit vicces. egy ilyen grafikon eredménye attól is függ, hogy hány és milyen féle programmal mérik ki a különbségeket és ahogy elnézem a jobboldali sávot van 8 office and multimedia alkalmazás és 9 játék.
    még az office & multimedia összegzője alapján mért 100% vs 164% is igencsak kevés.
    ha veszel egy i7-870-et és arra használod amire illik nem csak melldöngetésre hogy neked ilyened van akkor ez a proci átlagban kb. 2 és félszer gyorsabb annál az Athlonnál, de ez csak tipp, sztem még ennél is gyorsabb. most nem számoltam ki, de a Phenom II X2 555 és az i7-870 eredményei megvannak a saját tesztjeim alapján és van jópár program amiben utóbbi 3-4-szer gyorsabb.
    szal ez most nem az Athlon ellen vagy az i7 mellett szól, hanem az összegző grafikonra hivatkozás ellen, pontosabban azt kell nézni, hogy mire veszel egy gépet.
    de az egyébként igaz, hogy a Q9550 átlagban egy picit lassabb, mint a Ph 965 (legalábbis az én tesztjeim szerint).

Új hozzászólás Aktív témák