Új hozzászólás Aktív témák

• MZsoltee

veterán

A múlt héten újítottam be én is relatíve új gépet.
    A régi a jelenleg "javasolt" P35-DS4 és E5300 + ekl hűtő a narancsos. Sikerült túladnom rajta 26k-ért és mivel megtartottam a 2*2Gb ddr2-t így AM2+ra gondoltam, mert szerettem volna egy olyan platformot ahol van lehetőség ésszerű áron a későbbiekben 4magosítani, ha kell, valjuk be a 775-ös foglalatban ez órási költség!
    Ekkor jött a sokat linklet Skótos cikk, így a következő konfigot újítottam be:

GA-MA785G-UD3H 17k
    lehetett volna olcsóbban is lapot venin csak nem pécsen 12-15kért már igen jó lapok vannak

X2 5000-est sikerült szereznem végül boxosat 13k-ért
    és sikerült eléri vele ezt, úgy hogy még alul is feszeltük egy kicsit:

Így ha előtte nem veszek egy komolyabb hűtőt akkor 4kból lett volna meg a váltás, így 8k lett.

A kérdés jogos, megérte?
    Nézzük mit kaptam a 8kért (jobb esetben csak 4):
    1. Újra minden alkatrészem garanciális
    2.+2 mag
    Kell-e nekem? Igazából nem tudom, a jelenlegi kari (8800 GTS 512) mellé sztem nem, de ugye mivel játszom így később lesz vga csere, amihez azért kell az erősebb proci. Mondjuk egy 5850-en mellé? Elég lesz? (Várom a CPU-GPU párosító tesztet, újdonság egy darabig úgyse jön, se a vga se a cpu fronton) Szóval nem tudom, hogy elég lesz, de ennél olcsóbban nem tudtam volna 4magos rendszert építeni, most biztos hogy nem, de ha így folytatja a forint akkor később sem!
    3. plusz fogyasztást biztos többet eszik, bár ki lehetne ezt küszöbölni, ha a gyártók is úgy akarnák. Lenne rá két ötletem, de gondolom ez nem fog megvalósulni: 1 Magok teljes kikapcsolása ha nincs rá szükség 2 Integrált vga-s lapokban a diszkrét vga kikapcsolása 2D-ben

Sztem jól döntöttem, akinek kicsi a költségvetése annak mindenképpen ajánlom, sztem jobb válásztás, mint egy sima X2-es, vagy összejön vagy nem és árban sem több!

Új hozzászólás Aktív témák