- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen videókártyát?
- Kompakt vízhűtés
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
tl-x
addikt
Tegnap windows 8 alatt sima avi közben is megakadozott a film. Kicsit el is keseredtem. Openelec alatt már nem volt gond. Ma megpróbálok hozzá tenni böngészőt és torrent klienst. Már csak a multibootot kellene megoldanom valahogy. Torrentezés közben lehet filmet nézni AMD E350-el (4gb ram) vagy akadozni fog?
-
tl-x
addikt
Netflixet meg nem probaltam rajta. Arra az apple tvt hasznalom. Enyemben csak 4gb ram van. Erdemes lenne boviteni szerinted? Sikerult leszednem az openelec fusion verziojat pendriverol csak filmnezesre, jol megy csak nem sikerul beallitani hogy arrol induljon, mindig a win jon be. Win meg maradna minden mas celra.
-
Uzi74
senior tag
Teljesen véletlenül nekem is E350 "dübörög" a htpc-mben 8gb rammal, win 8.1 teljesen jól fut rajta htpc szerepben. Speciel azért használok win8-at, mert a netflix kliens win7 alatt nincs GPU gyorsítva és akad, de itt szuperül megy. - openElec meg ilyet nem tud.
MadVR-t nem installáltam rá és egyék képminőségjavító tool-t sem, azzal lehet megfeküdne. -
tl-x
addikt
Masik kerdesem milyen taviranyitot javasoltok hozza? Pendriverol futtatom az eleg gyors vagy tegyem (lehet?) win8 melle tenni ssdre multiboottal?
-
tl-x
addikt
Sziasztok. Port.hu kiegeszitot hogy tudom telepiteni hozza? Illetve honnan toltsem le mert amit talaltam arra azt irja (zip) hogy nem megfelelo.
-
Uzi74
senior tag
Az új openelec végre tudja a TrueHD és DTS-MA bitstreaming a fusion verzióban is, sokat fejlődött a rendszer mióta legutóbb megnéztem.
-
Piedon
tag
válasz
doberman #188 üzenetére
Talán van erről is valahol oldal, hogy melyik a támogatott, de most nem keresném meg.
Az IT9135-tel nincs gond, már kernelben benne van nagyon rég. Az RTL2832U pont az R820T miatt csak (ha nem csal az emlékezetem) 3.10-es kerneltől támogatott, ez előtti kernelnél csak mindenféle varázslat és/vagy ráolvasással működik
Egyébiránt mind a kettő féléből van/volt nekem is, szóval Openelec alatt mind a kettő megy már mindenféle beavatkozás nélkül. -
doberman
senior tag
ahaaa. na kb én is így képzeltem a streamelést. van valami kritélium a stick-el kapcsolatban?
(2 is van itthon, az egyiket(IT9135) driveren keresztül már az openwrt kezeli a másikat (RTL2832U+R820T) nem - viszont ez utóbbi már mindenféle telepítgetés után működik a legutolsó (13.10) ubuntu alatt... -szerintem a frissebb kernel miatt ) -
Piedon
tag
válasz
Mercutio_ #185 üzenetére
1. Putty-val belépsz SSH-n keresztül a gépre és lsusb-vel megnézed felismerte-e a wifi adaptert, vagy
2. Beállítások-->Openelec settings-->Connections-nál meg kell jelennie az adapternek ha felismerteA Streamelés kérdéshez pedig:
Nem az xbmc streamel, hanem a tv vevő szoftver ami nálam Openelec alatt a HTS-Tvheadend, hálózaton keresztül (én VLC-t használok) a http://Openelec-gép-IP-címe:9981/stream/channelid/x címen lehet elérni a csatornákat, ahol az x egy szám (1,2,3,4,5,6,stb...) amit pontosan nem tudok, hogy mi alapján rakja be a Tvheadend, de http://Openelec-gép-IP-címe:9981 weboldalon meg tudod nézni, hogy melyik csatorna milyen ID számon van. -
Mercutio_
félisten
Beröffentettem CF-kártyáról eleket, viszont amikor telepítettem még nem volt a gépben az usb-s wi-fi, újra kell raknom, vagy valahol be tudom utólag állítani menüből a stick-et?
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan torrent klienst ajánlani, ahol akár még letöltés közben be tudom jelölni, hogy az adott adathalmaz éppen film, zene, vagy bármi más, és ha végzett, akkor ez szerint tegye őket más-más mappába? És persze az se lenne baj, hogy openelecre elérhető volna...
Köszi!
-
doberman
senior tag
válasz
razorbenke92 #177 üzenetére
köszönöm, a hétvégén kipróbálom egy másik vinyón....
azért még egy kérdés ha szabad: xbmcbuntu vagy akár openelec alá megoldható ez az élőtv hogy "önmaga" legyen a streamszerver is? (most egy router van "kiokosítva" erre a célra csak néha nagyon megugrik a load és akkor jól jönne inkább a brazos plusz ereje..)
-
válasz
doberman #176 üzenetére
Az xbmcbuntu telepítője néha vicces szokott lenni. Egy-két verziónál előfordul, hogy a kép lefagy a telepítés első perceiben, aztán a vége előtt pár pillanattal újra megjelenik.
Ha úgy értetted a telepítő elejét, hogy még a konfigurálás előtt megfagy, akkor próbálj másik (akár korábbi) verziót, aztán frissítsd, ha felment.
-
doberman
senior tag
igen olyan van... "fusion" változat fut (bár most a legutólsó openelec frissítés óta kb 20 s-ként "megröccen" a hang hdmi kimenetet választva...)
egyébként a "mezei" xbmcbuntu nem telepszik fel rá... már a telepítő az elején szürke képernyővel lefagy, erre van már megoldás? -
Piedon
tag
válasz
doberman #174 üzenetére
Normális, nálam ez fel szokott menni olyan 62 fokra is.
Amúgy ha az alaplap vezérlőjének megfelelő openelec-ed lenne, akkor külön jelezné a grafikus "kártya" és proci hőmérsékletét, és ott akár 10fokos eltérés is lehet (alapból az openelec mind a kettőre ugyanazt mutatja). -
Piedon
tag
válasz
Mercutio_ #172 üzenetére
Nekem egy Brazos alapú gép van, ott szépen állítgatja a CPU frekijét, a HDD sleepet nem próbáltam, mert csak egy SSD van a gépben, de a menüben mintha láttam volna HDD sleep opciót.
A CF kártya jó drága, de ha USB3 van a gépen, akkor viszont lehet, hogy mégiscsak egy pendrive lesz a jó választás, de ezt már csak tesztelés során tudod meg. CF kártyát tudok adni akár kölcsönbe, akár megvételre féláron, mert nekem csak itt porosodik a régi, amit párszor használtam csak. Azt is jó tudni, hogy a CF kártya csak korlátozott írást visel el (kvázi olyannak szoktam hasonlítani, mint egy ősrégi SSD).
-
Mercutio_
félisten
Kösz az infókat
1. Ventit az alaplap vezérli, az nem lényeges, chipset biztosítja az usb3-at azt hiszem
2. OK, akkor megnézem a CF-eket, bár nem tudom ár/értékben ott mi a helyzet
4. Igen, proci frekijének csökkentése, HDD leállítása (bár ez utóbbi nem annyira lényeges, elég az usb/s-ata porton lógó vinyó leválasztása, gondolom olyankor a vinyó magát is elteszi alvóba
5. TP-Link TL-WN722N lesz, mindkét listában szerepel -
Piedon
tag
válasz
Mercutio_ #170 üzenetére
Üdv!
Nézzük sorban:
1. Lehetséges amit leírtál, de ha specifikusan az alaplaphoz való rendszert akarsz akkor egyedileg kell fordítanod egy változatot (chipset típusa, ventilátor vezérlés, hőmérséklet kijelzés, stb), mert ha nem akkor a fentebb leírt funkciók nem biztos, hogy működni fognak.
2. Kártya típus: Egy 4gigás kártya tökéletesen elegendő rá, sebesség meg azért érdekes, mert ez meghatározza a rendszer betöltési idejét és a reakcióját. Én próbáltam pendrive-al, CF kártyával, SSD-vel. Sebességben az SSD a csúcs, utána jött a CF kártya (abból is a gyorsak) és utána a pendrive. A pendrivenál néha megakadt a rendszer egy másodpercre.
3. Kártyaolvasó: Én egy Spire belső kártyaolvasót használtam CF kártyával, azzal simán ment.
4.Energiagazdálkodási funkciók alatt pontosan mit értesz? Proci, hdd, stb?
5.Wifi adapter kapcsán ez, meg ez alapján lehet eldönteni, hogy támogatja-e. Nekem egy DWA-111 van, és azt nem ismeri fel. És a következő kérdésedre ezért nem tudok pontos választ adni, mert nekem nem ismeri fel a wifi adaptert. De a kábeles kapcsolatnál a Rendszer-->Rendszerinfó-->Hálózat menüpontban meg lehet nézni a mac address-t, valószínű, hogy wifi esetén is itt jelenik majd meg. -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Olcsó minimál htpc osszerakását tervezem giga a75 fm1-es lap, AMD a6-3500 3 magos proci ÉS a rendszert a házban lévő usb-s kártyaolvasóba rakott sd kártyára telepiteném, lehetséges?
Van valami megkötés, akár olvasó akár kártya típus, méret sebesség vonatkozasaban?
Elec alatt mennek az energia gazdálkodás funkciók?
Van valahol lista a támogatott problémamentes usb-s wifi stickekröl?
+1: A routerben mac szűrés van, hol találom a wifi mac adress-t? -
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Feltettem egy külső HDD-re a 3.1.7-es majd a 3.2-es változatot.
A problémám az lenne, hogy a 4 HDD-ből csak 2-őt talál meg.
Fogalmam sincs mitől van ez. Valami ötletetek?
Talán nem tudja kezelni az asmedi sata portokat? Mert a két HDD erre a portra van csatlakoztatva. -
Piedon
tag
Üdv!
Nekem akkor csinált ilyet, amikor valamiért nem ment a DNS elérés, a menüben azt írta a netre, hogy csatlakoztatva, de semmilyen kiegészítőt nem volt hajlandó letölteni, teljesen üres volt a lista. Én ezután átírtam a config fájlban a DNS szerverek elérhetőségét és azóta jó.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, olvassa-e még valaki ezt a topicot, de egy próbát megér...
Újratelepítettem a teljes Openelec rendszeremet, esetünkben 3.2-es rendszerről van szó. Ezzel nincs is gond, viszont torrent service nem jelenik meg. Korábban a transmissiont használtam, de akárhányszor próbálom frissíteni az addon-ok listáját, nem jelenik meg. A neten kerestem, de nem találtam letölthető, telepíthető ZIP-et. Valakinek van esetleg ötlete?
Köszönöm szépen!
-
MasterMark
titán
Sürgősen keresek valakit aki mélyebben ért az OpenElec lelkivilágához. Color Range-t kéne átálltanom, de sehogy nem bírom.
-
depmod
aktív tag
Lassan mindegy lesz, mert Win 7-et is feltettem és abba startupnak bedobtam az XBMC-t, onnantól meg nem számít már az OS :-)
-
depmod
aktív tag
Urak, problémám van.
Vettem egy tp-link 821n rev4.1-es usb wifi adaptert, hogy hálózatba köthessem a htpc-t. A gondom az, hogy nagyon nem akar megtalálni semmit, a beállításokat a leírtaknak megfelelően állítottam be, de zéró. A support szerint a linux támogatja a hardvert, de máshol írják, hogy annyira mégsem. Szimplán a infóban a hálózatnál sem látja.
Kódsorokban láma vagyok, de ha van jó ötlet, azt szívesen meghallgatnám.Köszi!
-
fegaa
csendes tag
Hello,
Tegnap este feltettem az OpenELEC-et a HTPC-re. Van egy belső HDD, amin a filmeket tárolom, a partició NTFS. Ezt lehúztam az alaplapról a telepítés idejére. Miután felállt a rendszer visszakötöttem, de nem látja az XBMC.
Jól gondolom, hogy valahogy mountolnom kellene? Le tudná írni valaki, hogy hogyan?A másik probléma az iMON távirányító. Sehogy sem sikerül beállítani, hogy vezérelje.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, G
-
rudi77
tag
Openelec wakeup ébresztés után nem mennek az usb 3.0 portok!
Erre valaki tud valamilyen megoldást? -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
lenne egy olyan gondom, hogy böngészőből szeretném elérni a htpc-t (XWMM) El is érem viszont a filmek adatait nem jeleníti meg. Mi lehet a gond?
szerk.: minden film címet látok, de a hozzá tartozó adatokat nem(leírás, borító, gyűjtemény stb.)
-
csomi1977
aktív tag
ASrock e350m1 alaplapot használok openelecel és szörnyen lassú a hálózat.A beállitások alapján Bt-tel kéne mennie de másolásnál max 20MB/s megy
-
cekkk
veterán
Amdhez van már HD támogatás a OpenELEC Stable - Fusion x86_64 Version:3.0.2 alatt?
-
zsigus
őstag
válasz
bozsozso #142 üzenetére
Ezen az oldalon le van írva.
-
zsigus
őstag
válasz
bozsozso #140 üzenetére
Szerintem ez csak a figyelmeztetés, hogy van elérhető frissítés.
Menj be az OpenELEC beállításokba (Programok -> OpenELEC OS Settings) és a frissítést állítsd át auto-ra.
Ha így sem jó akkor lehet, hogy manuálisan kell... Mivel már megjelent a 3.0, ezért lehet, hogy az új főverziót nem tud automatikusan frissíteni. Már nem emlékszem, hogy nekem hogy volt...
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Openelec-et használok htpc-n viszont már napok óta frissíteni akar, de valami okból kifolyólag nem tud. Mindig csak kiírja induláskor, hogy
automatic update service: New available 3.0.0 please update m...
Jelenlegi verzió:2.0.0
Miért nem frissülhet? Mit kellene megnéznem vagy hogyan frissíthetném?
-
Piedon
tag
válasz
tamasgal #138 üzenetére
Hmm, érdekes mert itt azt írják, hogy: "Utilizing native Audio Class 1.0 drivers (present in all modern PC, Mac, and Linux computers) there are no extra drivers or software to install." Szóval, hogy nincs szükség extra meghajtóprogramra hozzá.
Illetve itt van még egy vélemény a Linux alatti futtatásról. -
zsigus
őstag
válasz
tamasgal #136 üzenetére
Hát... mondanám, hogy írj az OE fejlesztőknek, hogy implementálják a driver-t, de az a helyzet, hogy a linkelt DAC csak Windows-on működik a gyártó oldala szerint.
Szerintem olvasgass a neten ez ügyben, hátha találsz olyat ami jó Linux alatt is...
-
tamasgal
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis brazos gépem amin Openelec-XBMC fut. Szeretnék usb-s dac-ot használni hozzá, szerintetek van rá esélyem hogy müködjön.
Annyira jól használható rendszer ez így, hogy nem akaródzik a Windows-al szerencsétlenkedni.
Köszönöm
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam már a TV-tuneres topicban is segítséget kérni, de nem kaptam választ... Talán itt.
Van egy AMD Brazos alapú HTPC-m, amin OpenElec rendszer teszi a dolgát. Ez egy linux alapú operációs rendszer, XBMC felülettel.
Élő TV nézésére és PVR funkciók használatára szeretnék vásárolni egy tunert. Tapasztalatok szerint mi az, amit megfelelően kezel ez a rendszer? Ez esetben a mellékelt kezelőprogram, távirányító egyáltalán nem fontosak a számomra, csak a megfelelő működése az adott rendszer alatt.
Tudtok ajánlani valamit a fentiek tükrében? Mi az, ami kevésbé terheli le a rendszert? USB vagy kártyás megoldás? Bár ahogy a kínálatot látom, főleg USB megoldást találni.
Köszönöm a segítséget!
... Igen, és amit kihagytam... A Digi adását szeretném rajta nézni, adott esetben HD felbontásban.
-
TomyLeeBoy
tag
Üdv!
Ha beállítom hogy a film infókat port.hu-ról töltse az xbmc, akkor médiatár frissítéskor újraindul az xbmc. Találkozott már valaki hasonló jelenséggel?
-
Kowa
tag
valaki sugja meg hogy OE ben hogy lehet úgy egy mappát megosztani hogy azt egy WIN es gép lássa?
-
zsigus
őstag
Kipróbáltam én is ezt a megoldást, nem csak a "Media" mappát lehet csatolni a partíciókkal, hanem a többit is (sajnos csak külön-külön).
Ezen a képen rajta vannak a megosztott mappák nevei, ezek alapján pl. a "Videos" mappát is csatolni lehet, vagy az összes többit is, ugyanígy, csak az IP cím után a megfelelő mappa nevét kell beírni.
-
wopi
aktív tag
válasz
norbi19884 #116 üzenetére
Megnéztem, egész konkrétan ezt csatolom fel: "\\<OE-IP>\Media" Így látom az összes felcsatolt partíciót. Ha bekapcsoltad a hitelesítést, akkor az alap felhasználó és jelszó: openelec. Bár ezt te tudod, hogy módosítottad-e.
Amikor csak az OE-IP-t próbálom felcsatolni, azt nem hagyja nekem sem. -
Phvhun
őstag
Nem gyünnek be a képek.
-
patex1983
őstag
Üdv!
Nem teljesen ideillő a kérdésem, de eddig nem sikerült megoldást találni rá:
Van nekem egy ilyen Trust billentyűzetem, ami tele van dedikált gombokkal, amiknek a nagy rész a Windows Media Centert, vagy annak funkcióit indítja el Win7 alatt.
Kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e valahogy mókolni, hogy általam beállított programok induljanak el gombnyomásra?
Gondolok itt pl a jobb felső sarokban lévő MC gombra, ami elindítja a Media Centert, és helyette nagyon jó lenne ha az XBMC-t indítaná.
Az oldalon azt írja, hogy fixek a funkciók, de van hozzá egy Win7-es driver, amit ha felrakok, elméletileg lehet vele állítani a fenti dolgokat, gyakorlatban viszont nem működik. Ha a driver fenn van, még az alap funkciókat sem látják el a gombok...Közben annyi sikerült, hogy az Alapértelemezett programok listából ha eltávolítom a gyári Media Centert, akkor gombnyomásra nem történik semmi, viszont az XBMC nincs benne a listában, így azt nem tudom alapértelmezett média centerként beállítani.
-
wopi
aktív tag
Nem tudom ti tapasztaltok-e ilyesmit, de mióta pár napja frissítettem a 2.99.3-as verzióra, azóta a távirányítóm nem működik teljes funkcionalításában. Bizonyos gombok, pl ESC, illetve lejátszó, megállító, léptető gombok nem működnek.
Mi lehet a megoldás? A beállításokat megnézve nem változott semmi.
-
Zizi123
senior tag
Tudna abban segiteni valaki, hogy kulso USB DAC-ot szeretnek csatlakoztatni OpenELEC ala Raspberry Pi-hez. Jelen pillanatban mpd-t hasznalok a RPi-n.
-
válasz
norbi19884 #107 üzenetére
Egy adott merevlemezre telepített Windows mellé telepíteni nem tudom, hogyan kell. Ha van egy merevlemezed, akkor megoldható, ha előbb xbmcBuntut telepítesz, aztán Windowst, utána W alatt a rendszerbetöltővel kell kicsit bűvészkedni.
Én szvsz úgy csinálnám, hogy pendrivera tenném fel és bootkor megadnám a booteszközt. Így nem kell semmiféle feketemágia a partíciókkal meg a rendszerbetöltőkkel.
Nekem (és amúgy tényleg nagyon érdekes, hogy ennyire változó a dolog) gond nélkül látja hálózatban megosztott mappaként az egész kócerájt. Ha OE-ben is config file van akkor abban tudok segíteni. Dobj egy PM-et, aztán megdumálunk egy real-time alkalmat, amikor géphez ülünk mindketten, és egy 20 perc alatt megcsináljuk.
Hardvert konfigolni még nem volt alkalmam, mert nekem magától megcsinálta, de házi feladatként utánaolvasok, és megpróbálok abban is segíteni.
-
wopi
aktív tag
válasz
norbi19884 #107 üzenetére
Csak egy megjegyzés. Nálam a win7 szintén nem látja, ha a hálózati erőforrásokat listázom. Úgy működik csak, ha felcsatolom hálózati meghajtóként egy X meghajtónak az OE IP címe alapján.
-
norbi19884
tag
válasz
razorbenke92 #106 üzenetére
Elvileg van egy konfig fájl ott lehet hozzáadni átírni, de magát a számítógépet se látja csak mint hálózati média lejátszó vagy mi a szösz a fájlokat nem tudom megnézni. XBMCbuntut fellehet tenni xp mellé? Meg oldható, hogy lássa az NTFS-t? Illetve a vga-t, hogy lehet telepíteni? radeon x1050 bár ez ki lesz cserélve mit ajánlanál helyette? Lehet normál is asszem 16cm körül fér bele.
-
válasz
norbi19884 #103 üzenetére
Ha a vinyót akarod megosztani akkor új sambát kell beállítani. OE-ben nem tudom hogy megy, xbmcbuntuban tudnék segíteni, ott gyerekjáték.
-
wopi:
A transmissiont le kell állítani, mielőtt átírod a fájlt.
Vagy átírás után csak újratölteni szabad:
/etc/init.d/transmission-daemon reload -
larryking
senior tag
Nekem a legnagyobb gondom, hogy az openelec legújabb verziója nem hajlandó az smb megosztást észrevenni a nasomról. upnp ok, de az smb-t nem látja. Kiírja, hogy nincs ilyen megosztás. Manuálisan hozzáadva sem.
-
norbi19884
tag
Üdv!
Valaki tudja, hogy lehetne megoldani, hogy az openelec-et lássa a windows?Mert fordítva megy igaz le kellet jelszavazni a fiókomat, de megy. Jó lenne, mert file szervernek is szeretném használni, ha 2tb-os vinyó van benne. Pendrive-ról fut és azt szeretném, hogy a vinyót lássa.
Egyébként, jó kis rendszer jobban tetszik, mint az XBMCbuntu 2-napig szenvedtem vele mire fel tudtam telepíteni felraktam, de az XBMC nem akart elindulni alatta. Aztán meg a vga-t nem tudtam vele felismertetni úgy. hogy betelt a pohár kuka.
-
wopi
aktív tag
Transmission konfig fájl szerkesztésében van valakinek tapasztalata? Hiába írom át, következő indításnál visszaáll az alap beállításra. Írnak erről az openelec fórumán, de nem igazán találtam még használható megoldást. Nálatok ez hogy működik?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest