- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piedon
tag
válasz
bozsozso #367 üzenetére
Ha méretben ugyanakkora vagy nagyobb az SSD, akkor Clonezilla. Jópárszor klónoztam már vele, és nem volt gond, ameddig nem akarod a partíció méretét módosítani.
-
Piedon
tag
válasz
syler123 #214 üzenetére
syler:Aktív vagy passzív vagy a tracker szerint? Sima hálózati másolás az openelecre mennyivel megy? Nem lehet, hogy a pendrive miatt megy baromi lassan? Nálam simán kinyírt egy pendriveot a torrentezés, ha a swap azon ment.
parkasz: A hang csak átmegy a gépen, vagy ott van kikódolva? Azaz, mire megy a hang? Tévé vagy erősítő? Billentyűzetről sem megy a hangerő állítás vagy csak távírányítóról?
-
Piedon
tag
válasz
doberman #188 üzenetére
Talán van erről is valahol oldal, hogy melyik a támogatott, de most nem keresném meg.
Az IT9135-tel nincs gond, már kernelben benne van nagyon rég. Az RTL2832U pont az R820T miatt csak (ha nem csal az emlékezetem) 3.10-es kerneltől támogatott, ez előtti kernelnél csak mindenféle varázslat és/vagy ráolvasással működik
Egyébiránt mind a kettő féléből van/volt nekem is, szóval Openelec alatt mind a kettő megy már mindenféle beavatkozás nélkül. -
Piedon
tag
válasz
Mercutio_ #185 üzenetére
1. Putty-val belépsz SSH-n keresztül a gépre és lsusb-vel megnézed felismerte-e a wifi adaptert, vagy
2. Beállítások-->Openelec settings-->Connections-nál meg kell jelennie az adapternek ha felismerteA Streamelés kérdéshez pedig:
Nem az xbmc streamel, hanem a tv vevő szoftver ami nálam Openelec alatt a HTS-Tvheadend, hálózaton keresztül (én VLC-t használok) a http://Openelec-gép-IP-címe:9981/stream/channelid/x címen lehet elérni a csatornákat, ahol az x egy szám (1,2,3,4,5,6,stb...) amit pontosan nem tudok, hogy mi alapján rakja be a Tvheadend, de http://Openelec-gép-IP-címe:9981 weboldalon meg tudod nézni, hogy melyik csatorna milyen ID számon van. -
Piedon
tag
válasz
doberman #174 üzenetére
Normális, nálam ez fel szokott menni olyan 62 fokra is.
Amúgy ha az alaplap vezérlőjének megfelelő openelec-ed lenne, akkor külön jelezné a grafikus "kártya" és proci hőmérsékletét, és ott akár 10fokos eltérés is lehet (alapból az openelec mind a kettőre ugyanazt mutatja). -
Piedon
tag
válasz
Mercutio_ #172 üzenetére
Nekem egy Brazos alapú gép van, ott szépen állítgatja a CPU frekijét, a HDD sleepet nem próbáltam, mert csak egy SSD van a gépben, de a menüben mintha láttam volna HDD sleep opciót.
A CF kártya jó drága, de ha USB3 van a gépen, akkor viszont lehet, hogy mégiscsak egy pendrive lesz a jó választás, de ezt már csak tesztelés során tudod meg. CF kártyát tudok adni akár kölcsönbe, akár megvételre féláron, mert nekem csak itt porosodik a régi, amit párszor használtam csak. Azt is jó tudni, hogy a CF kártya csak korlátozott írást visel el (kvázi olyannak szoktam hasonlítani, mint egy ősrégi SSD).
-
Piedon
tag
válasz
Mercutio_ #170 üzenetére
Üdv!
Nézzük sorban:
1. Lehetséges amit leírtál, de ha specifikusan az alaplaphoz való rendszert akarsz akkor egyedileg kell fordítanod egy változatot (chipset típusa, ventilátor vezérlés, hőmérséklet kijelzés, stb), mert ha nem akkor a fentebb leírt funkciók nem biztos, hogy működni fognak.
2. Kártya típus: Egy 4gigás kártya tökéletesen elegendő rá, sebesség meg azért érdekes, mert ez meghatározza a rendszer betöltési idejét és a reakcióját. Én próbáltam pendrive-al, CF kártyával, SSD-vel. Sebességben az SSD a csúcs, utána jött a CF kártya (abból is a gyorsak) és utána a pendrive. A pendrivenál néha megakadt a rendszer egy másodpercre.
3. Kártyaolvasó: Én egy Spire belső kártyaolvasót használtam CF kártyával, azzal simán ment.
4.Energiagazdálkodási funkciók alatt pontosan mit értesz? Proci, hdd, stb?
5.Wifi adapter kapcsán ez, meg ez alapján lehet eldönteni, hogy támogatja-e. Nekem egy DWA-111 van, és azt nem ismeri fel. És a következő kérdésedre ezért nem tudok pontos választ adni, mert nekem nem ismeri fel a wifi adaptert. De a kábeles kapcsolatnál a Rendszer-->Rendszerinfó-->Hálózat menüpontban meg lehet nézni a mac address-t, valószínű, hogy wifi esetén is itt jelenik majd meg. -
Piedon
tag
Üdv!
Nekem akkor csinált ilyet, amikor valamiért nem ment a DNS elérés, a menüben azt írta a netre, hogy csatlakoztatva, de semmilyen kiegészítőt nem volt hajlandó letölteni, teljesen üres volt a lista. Én ezután átírtam a config fájlban a DNS szerverek elérhetőségét és azóta jó.
-
Piedon
tag
válasz
tamasgal #138 üzenetére
Hmm, érdekes mert itt azt írják, hogy: "Utilizing native Audio Class 1.0 drivers (present in all modern PC, Mac, and Linux computers) there are no extra drivers or software to install." Szóval, hogy nincs szükség extra meghajtóprogramra hozzá.
Illetve itt van még egy vélemény a Linux alatti futtatásról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Exkluzív órák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Google Pixel topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest