Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
wopi
aktív tag
Ha valóban csak ennyi a gond, akkor néhány hozzászólással később leírtam a megoldást is.
-
wopi
aktív tag
"Ha a miniPCben van a nagy HDD amin a filmek is vannak, akkor azt hálózaton keresztül elérhtem a PCről? (felmásolás, rendezés stb)"
Persze!Azt nem tudom, hogy az LG képes-e hálózati meghajtóra menteni. Az LG varázstávirányítóról szintén nem tudok nyilatkozni. Ezeknek utána kell nézni, vagy LG topicban érdeklődni, esetleg várni más, hasonló TV-vel rendelkező kollégát.
(#235) fPApi:
Elnézést, ezt nem értem. A kollégának az a célja, hogy NAS-ként használja a HTPC-jét. Én is úgy használom a gépemet, hogy pendrive-ra van telepítve az OE, arról bootol, illetve van benne egy 1 TB-os HDD, ami be van mountolva a /media/NAS mappába, amit megosztottam. Ez által a hálózaton a teljes meghajtó tartalma elérhető. -
wopi
aktív tag
Szia!
- Egyrészt nekem is Asrock alaplapom van (E350M1), és tökéletesen működik vele az OE.
- Ha képet szeretnél a TV-re, akkor mindenképp kösd össze HDMI-vel őket! Hálózaton keresztül nem lesz kép, hiába okostv. Legalábbis én így tudom. Max a TV látja a HTPC-n tárolt filmeket, és lejátsza, de akkor felesleges az XBMC, megkerülöd azt.
- Engedélyezd a samba sharing-et az OE beállító felületén, és tudsz másolni, törölni, amit szeretnél, mint egy NAS esetén.
- 3D-ről nem tudok nyilatkozni, HD film esetében egyikkel sem volt gondja nálam, mindent szépen lejátszik, akadás nélkül.
- Felvételről szintén nem tudok nyilatkozni. Próbáltam én is ezt az irányt, de mivel nem találtam számomra elérhető áron tv tunert, ezért nálam a projekt megállt. Tapasztalatokat szívesen várok.Kb ennyi! Ha valami nem kerek, kérdezz! Sok szerencsét!
-
wopi
aktív tag
BÚÉK!
Tudja esetleg valaki, hogy a Youtube plugin korábbi verzióját honnan tudom letölteni? Alapból a 4.4.6-os verziót telepíti, de itt sok dolgot nem játszik le. Úgy emlékszem korábbról, hogy az volt a megoldás, hogy az előző verziót telepítettem, az vitt mindent, de nem találom, hogy honnan is szereztem azt be.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan torrent klienst ajánlani, ahol akár még letöltés közben be tudom jelölni, hogy az adott adathalmaz éppen film, zene, vagy bármi más, és ha végzett, akkor ez szerint tegye őket más-más mappába? És persze az se lenne baj, hogy openelecre elérhető volna...
Köszi!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, olvassa-e még valaki ezt a topicot, de egy próbát megér...
Újratelepítettem a teljes Openelec rendszeremet, esetünkben 3.2-es rendszerről van szó. Ezzel nincs is gond, viszont torrent service nem jelenik meg. Korábban a transmissiont használtam, de akárhányszor próbálom frissíteni az addon-ok listáját, nem jelenik meg. A neten kerestem, de nem találtam letölthető, telepíthető ZIP-et. Valakinek van esetleg ötlete?
Köszönöm szépen!
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Próbáltam már a TV-tuneres topicban is segítséget kérni, de nem kaptam választ... Talán itt.
Van egy AMD Brazos alapú HTPC-m, amin OpenElec rendszer teszi a dolgát. Ez egy linux alapú operációs rendszer, XBMC felülettel.
Élő TV nézésére és PVR funkciók használatára szeretnék vásárolni egy tunert. Tapasztalatok szerint mi az, amit megfelelően kezel ez a rendszer? Ez esetben a mellékelt kezelőprogram, távirányító egyáltalán nem fontosak a számomra, csak a megfelelő működése az adott rendszer alatt.
Tudtok ajánlani valamit a fentiek tükrében? Mi az, ami kevésbé terheli le a rendszert? USB vagy kártyás megoldás? Bár ahogy a kínálatot látom, főleg USB megoldást találni.
Köszönöm a segítséget!
... Igen, és amit kihagytam... A Digi adását szeretném rajta nézni, adott esetben HD felbontásban.
-
wopi
aktív tag
válasz
norbi19884 #116 üzenetére
Megnéztem, egész konkrétan ezt csatolom fel: "\\<OE-IP>\Media" Így látom az összes felcsatolt partíciót. Ha bekapcsoltad a hitelesítést, akkor az alap felhasználó és jelszó: openelec. Bár ezt te tudod, hogy módosítottad-e.
Amikor csak az OE-IP-t próbálom felcsatolni, azt nem hagyja nekem sem. -
wopi
aktív tag
Nem tudom ti tapasztaltok-e ilyesmit, de mióta pár napja frissítettem a 2.99.3-as verzióra, azóta a távirányítóm nem működik teljes funkcionalításában. Bizonyos gombok, pl ESC, illetve lejátszó, megállító, léptető gombok nem működnek.
Mi lehet a megoldás? A beállításokat megnézve nem változott semmi.
-
wopi
aktív tag
válasz
norbi19884 #107 üzenetére
Csak egy megjegyzés. Nálam a win7 szintén nem látja, ha a hálózati erőforrásokat listázom. Úgy működik csak, ha felcsatolom hálózati meghajtóként egy X meghajtónak az OE IP címe alapján.
-
wopi
aktív tag
Transmission konfig fájl szerkesztésében van valakinek tapasztalata? Hiába írom át, következő indításnál visszaáll az alap beállításra. Írnak erről az openelec fórumán, de nem igazán találtam még használható megoldást. Nálatok ez hogy működik?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest