- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- iPad topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali informatikai kérdések órája
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Mercutio_ #228 üzenetére
Megpróbáltam, de bár a telepítő látszólag felment a telepített rendszer indításkor hibaüzenetet dobott
esélyes, hogy maga az install volt hibás vagy a 2 részre osztott CF-fel volt gondja (de a logban ez nem látszik) mert FM1-es rendszeren is ugyanezt játszotta el a 64bites legújabb full verzió (4.0.2)
-
Piedon
tag
válasz
Mercutio_ #185 üzenetére
1. Putty-val belépsz SSH-n keresztül a gépre és lsusb-vel megnézed felismerte-e a wifi adaptert, vagy
2. Beállítások-->Openelec settings-->Connections-nál meg kell jelennie az adapternek ha felismerteA Streamelés kérdéshez pedig:
Nem az xbmc streamel, hanem a tv vevő szoftver ami nálam Openelec alatt a HTS-Tvheadend, hálózaton keresztül (én VLC-t használok) a http://Openelec-gép-IP-címe:9981/stream/channelid/x címen lehet elérni a csatornákat, ahol az x egy szám (1,2,3,4,5,6,stb...) amit pontosan nem tudok, hogy mi alapján rakja be a Tvheadend, de http://Openelec-gép-IP-címe:9981 weboldalon meg tudod nézni, hogy melyik csatorna milyen ID számon van. -
Piedon
tag
válasz
Mercutio_ #172 üzenetére
Nekem egy Brazos alapú gép van, ott szépen állítgatja a CPU frekijét, a HDD sleepet nem próbáltam, mert csak egy SSD van a gépben, de a menüben mintha láttam volna HDD sleep opciót.
A CF kártya jó drága, de ha USB3 van a gépen, akkor viszont lehet, hogy mégiscsak egy pendrive lesz a jó választás, de ezt már csak tesztelés során tudod meg. CF kártyát tudok adni akár kölcsönbe, akár megvételre féláron, mert nekem csak itt porosodik a régi, amit párszor használtam csak. Azt is jó tudni, hogy a CF kártya csak korlátozott írást visel el (kvázi olyannak szoktam hasonlítani, mint egy ősrégi SSD).
-
Piedon
tag
válasz
Mercutio_ #170 üzenetére
Üdv!
Nézzük sorban:
1. Lehetséges amit leírtál, de ha specifikusan az alaplaphoz való rendszert akarsz akkor egyedileg kell fordítanod egy változatot (chipset típusa, ventilátor vezérlés, hőmérséklet kijelzés, stb), mert ha nem akkor a fentebb leírt funkciók nem biztos, hogy működni fognak.
2. Kártya típus: Egy 4gigás kártya tökéletesen elegendő rá, sebesség meg azért érdekes, mert ez meghatározza a rendszer betöltési idejét és a reakcióját. Én próbáltam pendrive-al, CF kártyával, SSD-vel. Sebességben az SSD a csúcs, utána jött a CF kártya (abból is a gyorsak) és utána a pendrive. A pendrivenál néha megakadt a rendszer egy másodpercre.
3. Kártyaolvasó: Én egy Spire belső kártyaolvasót használtam CF kártyával, azzal simán ment.
4.Energiagazdálkodási funkciók alatt pontosan mit értesz? Proci, hdd, stb?
5.Wifi adapter kapcsán ez, meg ez alapján lehet eldönteni, hogy támogatja-e. Nekem egy DWA-111 van, és azt nem ismeri fel. És a következő kérdésedre ezért nem tudok pontos választ adni, mert nekem nem ismeri fel a wifi adaptert. De a kábeles kapcsolatnál a Rendszer-->Rendszerinfó-->Hálózat menüpontban meg lehet nézni a mac address-t, valószínű, hogy wifi esetén is itt jelenik majd meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest