Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Olyan kerdesem volna, hogy szolhat-e barmilyen indok amellett, hogy a RPi 2-met Odroid C2-re csereljem, amin jelen pillanatban Libreelec fut, es az is marad. Filmnezesre van hasznalva.
Csak azert merult fel a kerdes, mert pl a videokartya sokkal komolyabb benne, a kerdes az, hogy a kepminosegen pl ez latszodna-e?
Tehat erdemes-e cserelni barmilyen indokbol? -
Zizi123
senior tag
"
"Elozo hozzaszolasomra nem erkezett semmi hozzaszolas, ez azt jelenti, hogy mindenkinek tokeletes a 3D-s kep?"Vagy azt, hogy nem mindenki néz 3D-t.
"En nem allitottam, hogy mindenki 3D-t nez, es nem is utaltam 1 szoval sem ra.
Viszont a filmeket nezok azon reszhalmaza, akik a filmeket 3D-ben nezik nem szolak hozza a temahoz, ez teny. Nyilvan ez felvet tobb eshetoseget is:
1. Senki nem nez 3D-ben filmet
2. Aki 3D-ben nez filmet, annak mindenkinek jo a kep
3. Senki olyan nem olvasta aki ugy erezte volna, hogy szeretne segiteni, vagy otlete lett volna, hogy mit erdemes megnezni, atallitani. -
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Elozo hozzaszolasomra nem erkezett semmi hozzaszolas, ez azt jelenti, hogy mindenkinek tokeletes a 3D-s kep?
Viszont most ujabb problema merult fel, hatha ez erint valakit.
Tovabbra is a 3D-s filmek temakore.Tudja-e valaki, hogy mitol fugg, hogy a Kodi a 3D-s filmet felismeri-e 3D-snek? Ugyanis a letoltott filmek 1 reszet nem ismeri fel, hogy 3D-s, pedig az. Ha a TV-n inditom el ugyanazt a filmet, amit a Kodi nem ismer fel 3D-snek, akkor abban a pillanatban atvalt 3D-s modba, es tokeletesen lejatsza.
Esetleg valakinek otlete, hogy miert nem mindegyik 3D-s filmet ismeri fel 3D-nek?
Koszonom elore is.
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Miutan lattak nalam mukodni, tobb ismerosomnek is megtetszett a RPi-n futo Openelec rendszer, igy vettek is ilyet magunknak. Itt kezdodik a problemajuk, ami engem nem erintett, a 3D-s filmek.
A poen, hogy mind a 3 haveromnak ugyanaz a baja.
Az 1 dolog, hogy a 3D-s filmeket a TV akkor nem ismeri fel, ha a RPi jatsza le, es igy nem all at automatikusan, mig ha ugyanezt a filmet a TV jatsza le, akkor egybol at is valt 3D-be. Ez igazabol meg nem is annyira zavaro, mert 2-3 gombnyomassal at lehet manualisan allitani.
Viszont amikor atallitjak manualisan a megfelelo tipusu 3D-s modba a kepernyot, akkor sem igazan jo.
Latszolag sokkal jobban eltolja egymashoz kepest a 2 kepet, mint kellene, igy igaz, hogy sokkal melyebbnek hat a 3D-s kep, ahol meg jol mukodik, de 1 csomoszor van olyan, hogy mar annyira messze van egymastol az egymas melle vetitett 2 kep, hogy a szemuveg nem tudja osszehozn ia 2 kepet.Tehat ezt ugy tudnam jobban erzekeltetni a problemat, hogy ha szemuveg nelkul nezi az ember a 3D-s kepet, akkor normal esetben a 2 kep egymashoz kepest el van csusztatva mondjuk 1cm-el, ha az Openelec jatsza le akkor ez 3-4cm, es ez mar nagyon sok. A szemuveg sokszor nem birja osszehozni a 3D-t belole.
Elso nekifutasra nem talaltam semmi olyen beallitast, ami hatna a 3D-s kepre.
Esetleg talalkozott mar ilyennel valaki? Van otlete valakinek, hogy merre keresgeljek?
Elore is koszonom.
-
Zizi123
senior tag
válasz
martinkeet
üzenetére
\\RaspberryPI IP_Cime\Update konyvtarba bemasolod a letoltott OpenELEC-RPi.arm-6.0.0.tar filet, es ujrainditod a RPi-t. Automatan update-elni fogja a rendszeredet.
Zipp mar megvan? Honnan toltottel el zipp-et? Elvileg az update file .tar kiterjesztesu.
-
Zizi123
senior tag
Igazabol tudna a NAS-om, de mostanaban tobb ismerosomnek javasoltam RPi vetelet HTPC funkciora.
Nekik nincs NAS-uk, igy gondoltam a sajatomon eloszor megcsinalom, es naluk mar kisujjbol menni fog, hogy a Rpi-be dugott USB-s HDD-re toltson le a torrent kliens.Hat eddig teljes kudarc.
Transmission 200-500Mb-onkent leall, hogy nincs hely a NAS-on. Pedig van. Rakattintok, hogy folytatas, es akkor megint letolt ennyit, majd megint leall.rTorrent: Minden 10. torrentet fogadja el, a tobbire azt mondja, hogy ervenytelen. Mind nCore-rol van, nem nagy (10-20kb)
Tehat eddig semmire nem jutottam.

-
Zizi123
senior tag
Latom senki nem reagalt a Transmission telepitesi problemamra

Ezt vegul sikerult megoldanom, de sajnos most ujabb problemaba utkoztem.Annyi volna a kerdesem, hogy valaki letudna-e ide irni, hogy a Transmission Remote GUI-ban mit kell beirni a Celmappahoz abban az esetben, amikor a NAS nevu NAS/video/Film mappaba szeretnem letolteni a filmeket.
Mindig azt irja amikor torrentet szeretnek letolteni, hogy "Nem talalhato az utvonal".
Az OpenElec 6.0 latja a filmeket amik ebben a konyvtarban vannak.
Ezt latom a hivatkozasban:
SMB://NAS/video/Film/Windows alol:
\\NAS\video\FilmViszont a Transmissionben egyszeruen semmit nem fogad el.
Mar otletem nincs, hogy hogy kellene arra a konyvtarra hivatkozni.Akinek mukodik leirna, hogy O hogy hivatkozik a NAS konyvtarara?
Egyszeruen mar megorulok, hogy nem megy... -
Zizi123
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Sziasztok!
A Transmission telepitese utan ezt a hibauzenetet kapom.:
"Could not connect to transmission open settings dialog"Tobb RPi-n is probaltam.
Esetleg akinek mukodik letudna irni, hogy mit csinalt meg a telepites utan, amit en nem?
Termeszetesen igy a Transmission Remote GUI sem tud csatlakozni a kiszolgalohoz.Elore is koszonom.
U.i: RPi 2 + OE6.0
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Van otlete valakinek, hogy hogy lehetne RPi + OE6.0 -val valahogy megnezni a telesport.hu video archivumabol a videokat? Pl a Magyarorszag - Anglia futsal merkozest.
Sajna sehol nem talalom meg letoltheto formaban, igy innen kellene valahogy megoldani.Koszonom elore is a segitseget.
-
Zizi123
senior tag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Ha az erosito ki-be kapcsolas oldja meg, akkor gondolnam, hogy azzal van a gond.
-
Zizi123
senior tag
Tudna abban segiteni valaki, hogy kulso USB DAC-ot szeretnek csatlakoztatni OpenELEC ala Raspberry Pi-hez. Jelen pillanatban mpd-t hasznalok a RPi-n.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - OFF topic
- Call of Duty: Black Ops 7
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fujifilm X
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATLAN MX500 2.5 SSD 1TB
- Saeco Incanto HD 8918 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- RF 85mm f/1.2L USM + ZEISS Filter Prémium portréoptika, egyszer használt, hibátlan
- PS 4 Pro 1Tb Spiderman Limited Edition
- Canon 16 35mm f/2.8L III Kifogástalan, profi nagylátó + HOYA UV szűrő
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Oyomba VGP-BPS26 utángyártott akkumulátor / 12 hó jótállás
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 5700XT 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest