- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MegalodonS
őstag
Hiaba le sem tagadhato a ''MAGYAR'' virtus.
Ez a topic : Mától tömegcikk a négymagos Intel CPU !
En nagyon szeretnek de vannak akiknek nem teccikhogy ilyet akar venni az ember.Fogadjuk mar el egymast,es aki meg tudja venni az nem bizos hogy egy barom meg nem eri meg stb,stb.
Eddig majdnem vegig a minek,miert,mihasznalja....ment !Lehetne arrol beszelni hogy 1-2 honapon belul jonnek a 4magra optimalizalt jatekok es lehet hogy megeri megvenni.Persze a ''tomegcikk''lehet hogy el tulzott jelzo,de ha megnezem a konfigokat a PHn azert vannak boven 500K+ felettiek, tehat van itt az emberkeknek 1-2 ujdonsagra penzuk.Szoljon vegre arrol amirol kell es ne mondjunk valamire rosszat ha meg nem is volt nekunk olyan meg a kozelunkben sem -
Blackhole13
senior tag
Köszi a válaszokat mindenkinek, 2007 végénél tovább nem nagyon szeretnék várni.
-
MegalodonS
őstag
válasz
Blackhole13 #182 üzenetére
Szerintem nem mostanaban fog csokkenni az ara esetleg a jovo tavasszal ha vegre valahara felmutat valalmit vegre az AMD
-
goofy2053
csendes tag
válasz
Blackhole13 #182 üzenetére
Én is kérdeztem ilyesmit, amire azt a választ kaptam, hogy játékhoz a magasabb órajel a jobb, illetve még nincs igazából értelme a 4 magnak (játékhoz!!!), egy jobb 2 magos most jobb választás lehet, főleg, hogy a 6750-nél most jóval drágább a q6600.
Én 6850-et néztem ki, aminek az ára egybe esik a q6600-al, de arra is azt kaptam, hogy még ugyan annyiért is, 6850. Úgyhogy szerintem logikusan az olcsóbb variáns a nyerő, vagyis a 6750.
Persze, ha kell a 4 mag, pl.: zene vagy grafikus programok, akkor a ''fekete dobozos'' a nyerő... -
radírfej
senior tag
amiről már volt is szó a topikban: csökkent a négymagosok ára, de még mindíg elég drága ahhoz, hogy ne lehessen tömegcikknek nevezni. a tömegcikknek kitalált processzorok nem 50k nál kezdődnek. tény hogy olcsóbb, lett, elérhetőbb sokaknak, de azért tömegcikknek nevezni...
25k környékén... ott a tömegcikk kategória. -
Blackhole13
senior tag
Akkor sztetek E6750, vagy várjak addig még a Q6600ára lentebb nem megy
-
xlaci
senior tag
válasz
goofy2053 #173 üzenetére
Hát bizony bizony...
ugye mekkora probléma hogy a gyökér hardvergyártók versenyben vannak egymással, egyfolytában fejlesztenek, a gyökér termékeik egyre gyorsabbak, és ezért egyre olcsobbak és a gyökér júzereknek ezért lehetősége van ugyanazért a pénzért mindig jobbat venni. Fogjunk össze és tiltakozzunk ez ellen! Le e a fejlődéssel, le az árleszállitásokkal!
[Szerkesztve] -
goofy2053
csendes tag
Igazából szánalmas, hogy olyan emberek írogatnak ebbe a hírtopicba, mint a
''minden gyökérnek ilyen lesz'' meg ''aki technót hallgat az hülye''. Ez komolyan ehhez a hírhez kell...?
+Re.: Chieftec:
idézem:
''csak az nem tetszik, hogy hamarosan minden gyoker ilyennel fog szaladgalni''
idézem:
''Ha athivom spanokat akkor meg edesmind1 milyen gepem van mivel nem azzal farasztom oket''
Akkor csak szimplán irígy vagy? Aki meg tudja venni, az ''gyoker''!
3 okos emberünktől megtudhattuk, hogy aki négymagos processzort vesz, az gyökér, aki pedig olyan zenéz hallgat (elénést: szintetikus szart), sőt talán még szereti is az hülye.
Most mindenki nézzen jól magába:
Ha te egy olyan ember vagy aki szereti ezen zenék egyikét, és netán szeretnél valaha 4 magos procit, akkor:
EGY HÜLYE GYÖKÉR VAGY!
Tanítsatok istenek, hogy ítélkezhessünk Mi is!
[Szerkesztve] -
fabicska
tag
válasz
VaniliásRönk #166 üzenetére
Figyi nem akarlak lelohasztani, de multiba a Call of Duty 1 1024*768-as felbontáson 32 bit-es színmélységen ment, mellette az Windows Live messenger 8.0-a amin mikivel beszéltünk, és mellette torrentről szedtem le cuccot. A celeronok elsőre nagyon ''butának'' tűnnek, de nem azok. Nagyon jól terhelhetők.
Gondold meg máskor, hogy mit írsz!! ok?? na nincs harag ugye? -
fabicska
tag
válasz
hunnylander #162 üzenetére
Szépen meghúztad a procidat 3.4GHz-re.
Grat
Mind1 a 2 magosról is jó kép, mert a mostani 1 magos CELERON procim már kezd nagyon elavulni, és a feladatkezelőben is már unalmas látvány!!
Én amit veszek C2D E4400-as 2.0GHz az alapórajele (10x200), és én 2.6-ra akarom húzni (tehát 260x10).
Köszi a képet: hunnylander
Mellesleg: ngabor2 üzetetével teljes mértékben egyetértek, mert a 2 magos C2D-k se fognak soha kikopni. És még annyira gyerekcipőben járnak az efféle többszálon futó alkalmazások, hogy szerintem a procik megelőzték a korukat 3(!!) évvel.
Nem tudom én ezt az E4400-ast kb 5 évre tervezem, mert egy celeronom volt 2 évig (csak a tunnig miatt besült) aztán jött még 1 celeron 3 évig, és még most sincs annyira elavulva a celeron sem mint sokan gondolják.
Sok ismerősöm/családtagom még mindig 2Ghz körüli Celeronokkal gépezik, és nem panaszkodnak. Na mind1 végszónak annyit, hogy akinek szívfájdalma a 4 magos C2Q, vagy az AMD 4x4 az vegye meg, és használja egészséggel.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
hunnylander #160 üzenetére
De ha hosszabb távra, több évre építesz gépet előrelátásból is lehet a négymagost választani. Talán időtállóbb lehet.
meglehetősen off leszek, ezért mindenkitől elnézést kérek...
én akkor vettem s939-es konfigot, amikor az éppcsakhogy elkezdett terjedni, egy ''élmény'' volt mindent összevadászni hozzá (neten rendeltem a procit, mert pesten is csak 1 helyen találtam, akik hajlandóak voltak futárral küldeni), de összeállt a gép. azért s939, mert hosszú távra terveztem, gondoltam ez egy jódarabig (2-3 év) nem avul el, a s754 viszont hamar kikopik. tévedtem, a 939 megszűnt, a 754 még van. lehet, hogy az lga775 még egy jódarabig tartani fogja magát, de abban nem vagyok biztos, hogy a mostani chipsetek, ill. a köré épült lapok a következő 2-3 évben minden proccot gond nélkül el fognak vinni. a gyártók kb. elérték azt a sebességet, hogy a hétköznapi user nem hajlandó követni őket a gépcserével. úgyhogy ha fél év múlva jönne a 4 helyett 8 mag, meg 3 GHz helyett 5GHz, akkor se biztos, hogy túl sokan lecserélnék, akik mostanában vettek gépet. -
fabicska
tag
én csak annyit értek a kép alatt, hogy a feladatkezelőben a teljesítmény fül alatt nyomsz egy Print Screen gombot, aztán paint vagy valamilyen képszerkesztő progi szerkesztés->beillesztés.
Majd elmented JPG-be azt annyi.
Szerintem nem nagy kérés, dehát mind1 köszönöm a hozzászólást!
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
válasz
fabicska #156 üzenetére
Az C2D E4400 az egy meglehetősen nagy ugrás lesz a Celeronhoz képest. Ha úgy gondolod hogy egy kétmagos már mindenre elég, akkor valószínűleg nem is lenne szükséged egy négymagosra jelenleg. De ha hosszabb távra, több évre építesz gépet előrelátásból is lehet a négymagost választani. Talán időtállóbb lehet.
Négymagosról nem tudok képet küldeni. De ismerek egy kuriózumnak számító képet egy nyolcmagos (dual-quad Xeon) rendszerről akcióban. A kép érdekessége, hogy Justin Frankel [link] , a Winamp megalkotójának gépét mutatja, amint az általa jelenleg is gőzerővel fejlesztett zenei / DAW szoftvert teszteli. [link] -
fabicska
tag
Sziasztok!
Nekem eddig (3 éve) egy Celeron 2.26Ghz-es procim volt.
A hét közepén kapok egy Core 2 Duo 4400-at.
Szerintem már az is mindenre elég.
Nem tudnám elképzelni a gépemben egy 4 magost, nem csak ezért mert túl új, és nem azért mert tömegcikk, hanem azért mert nincs rá szükségem. Ennyi.
Valaki akinek egy 4 magosa van küldene egy képet a Feladatkezelő->teljesítmény oldalról?
Lehetőleg nagyobb mint 1024*768 Pixeles képet. (Csak kíváncsiság, hogy hogy néz ki!!)
Köszönöm.
Sziasztok -
törölt tag
válasz
Komplikato #154 üzenetére
Az alábbi Core 2 Extreme processzorok léteznek:
QX6850 3,00 GHz ( 4 mag )
QX6800 2,93 GHz ( 4 mag )
QX6700 2,66 GHz ( 4 mag )
X6800 2,93 GHz ( 2 mag )
szerk.: ...vagyis a QX6600 elírás lehet.
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Most néztem egy bolt árlistáján, nem csak a Q6600, de a QX6600
is ''jó árban'' van. Azért az a szutyok HT dobhat pöttyet a 4 magon még ...
-
válasz
Oliverda #150 üzenetére
Igen, ezért nem értettem én, amikor a sima kis 3800x2-t ''tömegcikkelték'', mialatt 60-80kFt volt...
Kb idén januárig nekem a ''tömegcikket'' a 2500-as barci - 3500+os A64 jelentette. Nem mindenki vesz 100k+ért procit netezésre, meg h 3FPS-el gyorsabban menjen a kedvenc játék... (1 nagyjátékos haverom is elvolt a barcijával, cs VGA-t cserélt olyankor, amikor duplázódott a teljesítmény adott árszinten) -
Oliverda
titán
Nálam a ''tömegcikk'' jelző egy procinál olyan 20K körüli árat jelent hazai viszonylatban. Na persze van akinek a 100K-s ár is tömegcikk kategória.
-
PunkerHUN
csendes tag
6600 és 6750 között csak az FSB és az órajel a különbség?
nem tudja valaki Demandban mikor és mennyiért lesz 6750-es? -
törölt tag
Vajon mikor lesz Pentium 5? Még egy magot belerakni már biztos nem nehéz...
-
Crytek
nagyúr
4 magos procit max 3 év múlva vezsek addigra kb 30k alatt lesznek már
Most jelenleg E6600 vagy E6550 esetleg E6750 de ez már drágább olyan 50k körül lesz! -
Zso2
őstag
Látom gyülekezik a sok AJMD-s , és velük eggyütt az viharfelhőőők
-
goofy2053
csendes tag
válasz
Chieftec #134 üzenetére
Na, pont az ilyen emberekre mondják, hogy virítós kis...(ez úgy is tudod).
Ahelyett, hogy örülnél, ciki, mert így már nem olyan vagesz.
Áthívod a spanokat oszt:
''Öcsééééém, 4 magos! Fúúúúú! De állat géped van!''
Ez fog hiányozni, mi? Szánalmas! Ha érdekel tudok ferráris kulcstartót 400Ft-ért! Menj le egy szórakozóhelyre és villogj inkább azzal!
Kiváncsi lennék, hogy az ilyen sokeszűek hány évesek! -
Chieftec
őstag
Joez a 4 mag, csak az nem tetszik, hogy hamarosan minden gyoker ilyennel fog szaladgalni. Mar terjed a ''koorketttes'' mint anno a ''peeeneegyes'', remelem meg emlekeztek..
-
Sárpac
nagyúr
''Legalább nem cigire meg drogra költ.''
Nah ez igaz!
Ma pont a kollegám szólt be, hogy miért költök 100-150K évente a gépre, meg mekkorát bukok rajta st.. Mondom számolj csak napi szinten 1k a cigid a kávét meg nem is számoltam szorozzál, hogy éves szinten mennyi pézed megy füstbe vagy dobsz ki a kukába!
4 magost én is venni fogok, de amíg 3600on tudom hajtani a 2magost léggel fele annyi fogyasztás mellett mint egy alap q6600 ami jó ha megy léggel 3000et amiből ugrik 1magnyi teljesítmény, akkor inkább maradok a 2magnál! -
Versus
senior tag
Ja szánalom.
Én is azt érzem mikor 2006 novemberi tesztből kellene kialakítanom a vásárlási stratégiát 2007 harmadik negyedévében.Mindezt egy csigalassúsággal fejlődő iparágban.
Mint előttem már leírták ha neked nem kell a több mag akkor nem veszed meg és ha nem zavar túlságosan én továbbra is örülök 65K-ért a Q6600-nak.Valamint az sem zavar ha valaki megveszi.Legalább nem cigire meg drogra költ. -
hunnylander
őstag
Mi ez a 'savanyú a szőlő' hozzáállás?
Egyértelmű, hogy aki azt se tudja mi a fenének (kiknek és milyen feladatokhoz) gyártanak ilyen procikat az ne nyafogjon és ne vegyen ilyet. A processzorok töretlen fejlesztését nem(csak) az átlag felhasználók igényei befolyásolják javarészt.
Nekem már most jól jönne egy négymagos vagy méginkább kettő egy dual-quad rendszerhez, ha megengedhetném magamnak.De szerintem néhány hónap múlva már 200 dollár alatt lesz.
Ami azt illeti, hogy kik és mik használják ki ezeket a procikat. Senki sem szereti a zenét?
Csinálni?A zeneszerző programok már régóta multiprocesszorosak (és amennyire konyítok hozzá a video, grafikai és egyéb designer programok jelentős része úgyszintén). Nemhogy kettőt vagy négyet kihasználnak, hanem annyit amennyid csak van.
Itt egy saját példa: [link]
Két profi szoftverszintetizátor 'realtime processing' kimerít egy kétmagost. Nem mondom hogy minden hangszínhez mindig ennyi proci kell, de azt azért tudhatjátok, ha szoktatok (elektronikus) zenét hallgatni, hogy két szólam még nem elég egy teljes zeneszámhoz.
Ha valakit érdekel hogy mi a túróhoz kell egy hanggenerátornak ekkora processzor teljesítmény. Például ilyen hangokhoz: [link] -
Ste
addikt
dejó!
nem kell semmire, de megveszem! jobban fogok villogni vele a haverok előtt és jönnek majd a ''nem is melegszenek'' dumák (persze 1 mag dolgoztatása mellett)
nekem nem kell az tuti -
xlaci
senior tag
offfoffoff Pár év mulva ugyis azon lesz a vita hogy minek a 64 magos, hisz elég a 32 is. Éphhogy
Mod: inkább örülni kéne a fejlődésnek, és az ezáltali árcsökkentéseknek, hisz ez csak nekünk, a júzereknek jóó
[Szerkesztve] -
GeoPhoto
tag
Ezek olyan értelmetlen viták
Akinek kell az megveszi azt kész
Sokkal inkább érdemes odafigyelni a fogyasztásra, a 4 magosak 105W-ról indulnak, és 140körül van a vége, és ha csak ritkán használod ki, akkor elfűtöd pluszban még 1x az árát egy év alatt
Pár év múlva mindenki elfelejti, hogy kell-e vagy nem több mag, mivel ez a reális megoldás a számításigényes megoldásra, lásd neuronok... Az más kérdés, hogy egyelőre csak kevesen foglalkoznak a többszálú programozással, mert nemcsak nehéz, de a jelenlegi gépek nagy része is csak egyprocesszoros, de ahogy a verseny kinéz kb. 6-8 év és nem is lesz új gépben 1 proci, csak ahol tényleg számít a fogyasztás.
Ui: Ha valaki megnézi a PS2 emulátort akkor megfigyelheti, hogy free programok is tudnak többszálúak lenni
Üdv,
Geo -
Shodan
őstag
válasz
WOLFISHNET #118 üzenetére
milyen gépigény? tökmindegy ha nem támogatja a több magot.
-
joshua7
veterán
válasz
masterful87 #116 üzenetére
Na igen.
Cellcom-nál tényleg kint van:
[link] -
WOLFISHNET
csendes tag
énsem éreztem semmi ülönösebb sebességnövekedést allapon, csak ha játszok, tömörítek akkor jön ki hogy milyen jó a 2 mag
amikor még egy magos volt a gépem, mindig azt hallottam, hogy milyen gyorsan felállítja a wint a 2prockó
még 2006 dec körül egy számtechboltban összeállították ezt a gépet:
intel pentium 3ghz dualcore
2db 6600gs(sli)
1 vagy 2gb ram(erre nem emlékszem pontosan)
na amikor összeállt rá egy nappal mentem be és azt mondták, hogy hú de gyors meg minden, most nemrég meg én állítttam össze és aztmondom, hogy ha vki nagy gépigényű játékkal játszik, progikkal dolgozik, annak áldás a 2 proci, egyébként felesleges
de akkoris jobb a 2 mint 1, és jobb a 4 mint 2 -
-
Mákos7észta
aktív tag
Hali!
Szerintem nem olyan vészes a helyzet a 'tuningpotenciál' ügyben. Végtére is könnyebb egy E6550 Bearlake-re optimalizált procit 3G- re felhúzni (2,33- ról), mint egy E6400/6420- at 2,0-ról. Szerintem. De ha nem, akkor javítsatok ki. ( úgy érzem nagyon laikus megszólalás volt emez itt, és csúnyán nem lesz igazam)
-
Rive
veterán
Nézd, ami már 'több magra optimalizált', annál az a lényeg, hogy az utolsó MHz-t is kihajtsa a gépből. Nem tudom, miért csodálkozol, hogy kettő ilyen egyszerre tényleg mindent lefoglal? Ezek erre vannak. Aki ilyenekkel dolgozik, és tudja is, mit csinál, az nem eféleképpen párhuzamosítja a munkát.
-
marcee
addikt
Sikítson aki lát kiskerben a hírben említett 63e körül Q6600-at! Főleg az kiabáljon hangosan aki vinné az E6600-amat!
-
joshua7
veterán
válasz
masterful87 #108 üzenetére
Sempi -> Turion magában is szép ugrás. Nálam 3ghz-es 3700+ -> 2.5ghz-es x2 3800+ volt, lehet, h ezért nem érzem.
lvb: net, zene, film, néha játék
[Szerkesztve] -
lvb
aktív tag
lehet, hogy csak 2%-ban használod ki pl a 2 magot, a 4 magot szinte sohasem, már megéri a 4 magos, mert rohadt idegesítő, amikor folyamatosan megakad a gép 15 - 30sec-re, minden ablak lemerevedik stb és négymagosnál ez nem történik.
Definiálhatnád a teljesen átlagos felhasználót.
[Szerkesztve] -
lvb
aktív tag
-
Mákos7észta
aktív tag
Hali!
Szerintem nem olyan vészes a helyzet a 'tuningpotenciál' ügyben. Végtére is könnyebb egy E6550 Bearlake-re optimalizált procit 3G- re felhúzni (2,33- ról), mint egy E6400/6420- at 2,0-ról. Szerintem. De ha nem, akkor javítsatok ki. ( úgy érzem nagyon laikus megszólalás volt emez itt, és csúnyán nem lesz igazam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest