Új hozzászólás Aktív témák
-
hunnylander
őstag
Ha az ár/érték (ár/teljesítmény) arányt nézzük, egyértelműen a Q6600 a nyerő a jelenlegi termékpalettán. Nagyobb teljesítménye és hőtermelése miatt persze nem annyira tuningolható mint egy Core 2 Duo, de a 3-3,2 GHz-et azt kényelmesen hozza általában. Talán a G0-ás stepping-gel a tuningolhatóság is javulni fog, de a fogyasztás és hőtűrés biztosan.
4×3,2 GHz > 2×3,5 GHz -
hunnylander
őstag
válasz
MegalodonS #307 üzenetére
Given the various enhancements that we've reported on, however, it's only reasonable to expect Penryn to be faster than Conroe, clock-for-clock. Whether that's 10% faster, 20% faster, or something else will be made clear in the future. AnandTech - Intel: More Details on Penryn and Nehalem [link]
-
hunnylander
őstag
válasz
MegalodonS #304 üzenetére
Messze-messze nem annyival, amennyivel drágább lesz.
Föleg, hogy idén lehet, hogy csak az Extreme Edition ($1000?) Yorkfield jön.
65nm helyett 45nm, néhány kisebb-nagyobb architektúrális finomítás és fejlesztés, plusz egy kicsit magasabbra tornászott órajel. De attól még Core 2. -
hunnylander
őstag
válasz
MegalodonS #303 üzenetére
Az Intel termékek forgalmazóinak meg van engedve, hogy máshol vásárolt de garanciális cuccokat kicseréljenek.
Ezenkívül szerintem a magyarországi Intel képviselettől is lehet megoldást kérni és kapni garanciális és nem garanciális problémákra. Kétlem, hogy ne lennének elég segítőkészek. Az ilyen nagy cégek komolyan szokták venni a Customer Support-ot és bőven van is rá keretük. -
hunnylander
őstag
válasz
#95904256 #290 üzenetére
Nem tudom ennek mi lehet az oka. Korrupt vámtisztek, vámtörvények egyéni értelmezése?
Egyetlen egyszer volt egy bosszantó esetem. Az volt életem első külföldről rendelt terméke (dobozos Orion Platinum, zenei szoftver Németországból). Anno 2003-ban, egyébként azért még postával küldtem a pénzt.
Szóval a vámosok eléggé ráültek, náluk dekkolt vagy egy hónapig. Először értesítettek, hogy vámköteles lesz. De én telefonáltam nekik, hogy az nemúgy van, mert mielőtt eldöntöttem, hogy behozatom utánaolvastam a vámtörvényeknek és azt találtam hogy ha magamnak kis mennyiségben rendelem akkor az vámmentes kell, hogy legyen. De még erősködtek hogy én azt nem jól tudom. Aztán szünet. Néhány nap vagy hét múlva jött a csomag, a következő pecsételéssel ''Vámmentes''.
Elméletileg (habár meg kell említeni hogy a vámtörvények elég zagyvák és ellentmondásosak) postai úton behozott cikkekre ugyanazok a szabályok érvényesek, mintha autóddal átgördülsz a határon. Kétlem, hogy bárkit is megvámoltak azért, mert pl. egyetlen dobozos processzor ott figyelt az autóülésen.
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
válasz
#95904256 #287 üzenetére
Nem, nem. Semélyes felhasználási mennyiség, vámmentes!
Tapasztalatból mondom. Szoktam rendelni külföldről, általában zenei és grafikai 'munkásságommal' kapcsolatos cuccokat kifejezetten spórolási szándék által vezérelve.
Itt [link] egy példa, nézd meg a vásárló nevét és tarózkodási helyét.
Vettem már külföldröl dobozos szoftvereket, AKG fejhallgatót, profi hangkártyát meg ilyeneket. Mind vámmentes volt, értékétől függetlenül. -
hunnylander
őstag
[link]
250$+Airmail Kanadából = 52K
Ha most akarnék Q6600-at venni, a tengerentúlról venném. Én márcsak ilyen spórolós vagyok. -
hunnylander
őstag
válasz
MegalodonS #272 üzenetére
Jaj, nem azt!
Ezt: SLACR 05A, ez a G0-ás
A modelnév leolvasható az ablakon kersztül. A PCG szám (a 05A) rá van írva a dobozra.
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
válasz
Andre1234 #247 üzenetére
Ajánlom is az AMD-nek, hogy erősebb legyen.
Nekünk felhasználóknak valóban nem lenne jó ha az Intel-lel nagyon elszaladna a ló. Nem díjaznék egy gyenge-AMD-proci+erős-de-méregdrága-Intel-proci termékkínálatot. Erős procit óccsóé!!!Mindegy milyen színű, kék vagy zöld dobozban.
Egyébként az Egybesült Államokból már tudnék rendelni 300 dollárért szállítással együt, de még az sem tömegcikk kategória nekem. Meg jöhetne már az a Phenom is tömegcikk áron, szeretem a zöldet.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
Ne aggódj. Az, hogy valami 'többszálas' (multithreaded), az még nem jelenti, hogy nem tud futni egy egymagoson. Egy egymagos rendszeren a többszálas alkalmazás minden szálát egy procinak kell kezelnie és végrehajtani. Na persze az az egymagos hamarabb is padlóra fog kerülni attól a szoftvertől, vagy például játéknál gyér minőséggel futtathatod csak, feltéve ha ahhoz még elegendő az az adott egymagos.
-
hunnylander
őstag
Ha az AMD tönkremenne (amit erősen kétlek) csak magának (pontosabban a vezetőségének) köszönhetné.
Egyébként az hogy mi történne az Intellel, ha teljesen magára maradna (ami szinte lehetetlen, mert az AMD megmentésére és/vagy helyére lennének jelentkezők), az sem olyan egyértelmű. Legvégső esetben lenne csak feldarabolás.
Az Intel sem tönkretenni akarja az AMD-t, akármilyen agresszív piaci és fejlesztési politikára váltott, egyszerűen csak bele akarja döngölni a földbe a vetélytársát (szeretné ha az pl. a VIA szintjére esne vissza) hogy soha többet ne forduljon elő az a számukra gyalázatos helyzet, hogy az AMD legyen technológiai fölényben. Az Intelnek a hatalmas piaci fölény önmagában nem elég (az AMD-nek sem lenne az, mindkét cég nagyon hiú), technológiailag is vezetni akar. Még az új Opteronokkal és a Phenomokkal az AMD kicsit elodázhatja ezt. A probléma az AMD szempontjából az, hogy az Intel már a jövő évben meg akar jelenni a Nehalem-mel [link] , ami nagy valószínűségel mégnehezebb helyzetbe hozza az AMD-t, és amihez már kevés lesz a Barcelona meg a Phenom.
Szerintem a Phenomok jók lesznek a Penrynek ellen, szóval az AMD-nek esélye lesz tündökölni velük, de sajnos csak nagyon rövid ideig. -
hunnylander
őstag
Mert a játékipar ezt meg is engedheti magának, sőt nem is lőhet túl a célon vele amíg a többmagos gépet használók nem lesznek jelentősen többségben. Gondolj bele mi történne, ha most jönnének ki olyan játékokkal ami pl. majdnem teljesen leterhelne egy kétmagost és egyszerűen használhatatlan lenne egy egymagossal. A gyártó rengeteg vevőtöl esne el, arról nem beszélve hogy milyen nagy felháborodás lenne az egymagos gépet használók részéről. Persze a processzorgyártók dörzsölnék a tenyerüket az biztos.
-
hunnylander
őstag
válasz
fabicska #156 üzenetére
Az C2D E4400 az egy meglehetősen nagy ugrás lesz a Celeronhoz képest. Ha úgy gondolod hogy egy kétmagos már mindenre elég, akkor valószínűleg nem is lenne szükséged egy négymagosra jelenleg. De ha hosszabb távra, több évre építesz gépet előrelátásból is lehet a négymagost választani. Talán időtállóbb lehet.
Négymagosról nem tudok képet küldeni. De ismerek egy kuriózumnak számító képet egy nyolcmagos (dual-quad Xeon) rendszerről akcióban. A kép érdekessége, hogy Justin Frankel [link] , a Winamp megalkotójának gépét mutatja, amint az általa jelenleg is gőzerővel fejlesztett zenei / DAW szoftvert teszteli. [link] -
hunnylander
őstag
Mi ez a 'savanyú a szőlő' hozzáállás?
Egyértelmű, hogy aki azt se tudja mi a fenének (kiknek és milyen feladatokhoz) gyártanak ilyen procikat az ne nyafogjon és ne vegyen ilyet. A processzorok töretlen fejlesztését nem(csak) az átlag felhasználók igényei befolyásolják javarészt.
Nekem már most jól jönne egy négymagos vagy méginkább kettő egy dual-quad rendszerhez, ha megengedhetném magamnak.De szerintem néhány hónap múlva már 200 dollár alatt lesz.
Ami azt illeti, hogy kik és mik használják ki ezeket a procikat. Senki sem szereti a zenét?
Csinálni?A zeneszerző programok már régóta multiprocesszorosak (és amennyire konyítok hozzá a video, grafikai és egyéb designer programok jelentős része úgyszintén). Nemhogy kettőt vagy négyet kihasználnak, hanem annyit amennyid csak van.
Itt egy saját példa: [link]
Két profi szoftverszintetizátor 'realtime processing' kimerít egy kétmagost. Nem mondom hogy minden hangszínhez mindig ennyi proci kell, de azt azért tudhatjátok, ha szoktatok (elektronikus) zenét hallgatni, hogy két szólam még nem elég egy teljes zeneszámhoz.
Ha valakit érdekel hogy mi a túróhoz kell egy hanggenerátornak ekkora processzor teljesítmény. Például ilyen hangokhoz: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Automata kávégépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest