- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Savage5
senior tag
Komolyan mondom, mint az oviban, ezért nem érdemes topikot nyitni, ahány ember, annyi betű és annyi vita. Csak a nyers hír/cikk és slusszpassz, abból nincs ekkora háborodás.
De csak hogy habot tegyünk a tortára: aki annyira ellenzi a 2, 4, több magot, az véleményem szerint nem sok kétmagos rendszelnél ült eddig, vagy max. csak a monitort bámulta és az egeret se mozgatta meg. Én a Barton után még egy ótvarabb kétmagost is elfogadnék szívesen, nemhogy egy négymagosat, pláne immáron 65k körül... -
masterful87
senior tag
Majd én bebizonyítom, hogy márpedig ki lehet húzni 3 évig egy rendszerrel...
Ha máshogy nem is... a mostani gépemmel se játszok már egy éve, mert tudom hogy akadnának a játékok mint állat
#97: Hammonnál most 60e a Q6600... az E6600 70e fölött volt még megjelenés után sokáig, aztán jöttek az árcsökkentések, és most bement 50e alá.
De az se mind1 hogy milyen procik vannak még a palettán, az E6600 fölé még jöttek szép számmal CPU-k, a Q6600 meg a 4magosok belépő szintje, ergo ez marad ennyi, max picit olcsóbb lesz, és a fölötte lévők árát csökkentik hozzá, de ez már tényleg nagyon-nagyon off.
[Szerkesztve] -
Rive
veterán
válasz
masterful87 #95 üzenetére
majd amikor 3 éve nyúzom ugyanazt a rendszert addigra lesz olyan progi!
Ha most veszed meg, akkor x pénz. Ha akkor veszed meg, x/10 pénz. És a difin három év alatt elég sok sört lehet ám venni
Részemről van egy gép ugye használni. Fut rajta egy-két file-megosztás. Szóval most befigyel a két mag, mert egy-egy ütősebb load mellett biz' akad minden, és nem a sávszélesség miatt. OK. A két mag járni fog 1GHz-n, átlag 90% idlével, és mindenki happy. És 2GHz-n is ennyi az idle. Meg 4X2GHz-n is ennyi lenne, szóval pill. nincs igényem nagyobb gépre.
SZVSZ eléggé teleszaladt a piac kétmagossal, és egy darabig most a fanatikus húzetróglirángatók és a power userek adják majd a forgalmat - annyira azért nincsenek sokan, egy ideig eléggé le fog ülni a biznic...
[Szerkesztve] -
joshua7
veterán
válasz
masterful87 #95 üzenetére
Ha elég nekem egy is, mi a francnak vegyek 2, akár 4-et? Mindig odaírom, h ez a saját állapot, h ne lehessen belekötni. De a 4 egyelőre mindenképp túlzás Ok, aki FSX- meg Oblivion-ozik, az szaladjon vásárolni.
A fejlődés nem szükségszerű, egyszerűen hatékony agymosást végeznek a pr-esek, h neked márpedig kell a 4 mag meg a 8800 ultra sli stb, mégha semmi szükséged sincs rá.. Dehát milyen olcsó már...
3 évben ne gondolkozz, túl nagy időtáv. -
masterful87
senior tag
Csak hozzácsaptam más hozzászólásaidat is, ahol azt fejtegeted a francnak se kell 2 mag, amikor az egy is elég.
Mire ez a negatív hozzáállás? Akkora tragédia hogyha ''aprópénzért'' utánad vágnak majd egy 16 magos procit? Aztán azt mondod nem kell, csak netezem, zenét hallgatok, játszok, nekem elég az egy is.
A fejlődéssel szembe lehet szállni, de semmi értelme!
Mod:
Akinek olyan gépe van, mint nekem az nem bánja, ha ma még nem használja ki egy progi se a 4 magot, mert majd amikor 3 éve nyúzom ugyanazt a rendszert addigra lesz olyan progi!
[Szerkesztve] -
válasz
horvathkrisz #50 üzenetére
Húha, szerinted hány mag van egy C2D-ben? Kettő nem? Akkor miről beszélsz, hogy nem igazi 4 mag van a Quad-ban? Tudod, 2 + 2 = 4 .
-
Loretto
veterán
válasz
(Kolombusz) #5 üzenetére
Segítőkészség detto? Inkább halgattál volna.
-
r-chee
őstag
Faxom, abbahagynátok már végre ezt a kibaxott lebilncselő vitát
. Inkább pár kérdésre válaszoljatok
.
[Szerkesztve] -
joshua7
veterán
válasz
masterful87 #88 üzenetére
Elárulnád ki beszél 1 magosról? 2 vs 4-ről van szó.
-
BITBOYS
addikt
válasz
masterful87 #88 üzenetére
hát a passziánsz
-
Eagle16
addikt
Nálam még mindig egy mag van
Bár ha lemegy a 4 magos ára 30 alá, akkor olyat veszek -
Versus
senior tag
válasz
Állítólag.
Most nagyon elbizonytalanodtam. -
xlaci
senior tag
Én már azt a hirt várom hogy a 128 magos prockó tömegcik lett
-
r-chee
őstag
Ha beszerválnék egy E6850-et, nem jelentenének túl nagy hátrányt mellé a DDRII-es, 800MHz-es memóriáim, vagyis memcsik miatt nem lenne túlságosan rossz a 'tuningképesség'?? Előre is thx a válaszokért.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BRinyo
aktív tag
Aki HD videót vág, az örülni fog ezeknek a prociknak...
-
Korcsii
őstag
válasz
addigra már lesz Penryn is
[Szerkesztve] -
Malachi
veterán
Mókás ez, ha így megy tovább a brutál hardwerek mit sem érnek majd az optimalizálatlan szoftverek mellett, fejlesztő legyen a talpán, aki bírja ezt a tempót... Tekintve, hogy akár játék, akár más alkalmazás éveken át íródik, mire végeznek a programmerek kezdhetik elölről az egészet, mert minden fontos hardverelem kicserélődött a gépekben addigra.
Na jó persze megpeccselik. Ha.
-
joshua7
veterán
Egyébként az Exxx széria árai is változnak?
-
Lipton
őstag
válasz
MegalodonS #67 üzenetére
lesz
-
MegalodonS
őstag
válasz
Ja es mikor fog majd megerkezni
Jovo karacsonyra?
Az intek karacsonyra olyat pirit hogy mindenkinek 4 magos proci lessz a gepeben.Ha az AMD iden nem hozza ki, akkor eleg nehez helyzetben lessz mert addig nagyon sok embernek Intel lessz a gepebe.Most attol mert 20% gyorsabb lesszn attol en nem cserelem majd le, de meg is az Intel aki profital es nem az AMD
[Szerkesztve] -
-
C^^
őstag
Hulye kerdes, de az effektiv 1333MHz-es FSB-nel gyakorlatilag az FSB-orajel emeles mint tuning jelenleg kivitelezhetetlen, ugye?
-
masterful87
senior tag
válasz
littlemole #29 üzenetére
Kb így kell számolni:
Ezerdarabos ár X 180 X 1,30
Tudom ez pontatlan, de a megjelenéskor az E6600 ára is kigyütt nekem így
/Igaz akkor még 200 körül volt a $ és akkor elég volt a kisebb százalék is/
#50: Én úgy tudom, hogy a Penryn is hegesztett lesz, azaz Intelék bíznak ebben a megoldásban nagyon is! -
g@bo
nagyúr
válasz
Dr. Romano #55 üzenetére
elvagy, de még nem kóstoltad meg a 2 magot...
nem csak az optimalizáció a lényeg, hanem pont az optimalizálatlanság, 2 mag szépen osztozik a melóban.. ritkábban lát az ember homokórát /windóz rulla.../
[Szerkesztve] -
g@bo
nagyúr
az a condore celeron elég durvulens, a fogyasztása is, amd egymagosok kivégezve...
2140 2160-al pedig a 2 magosoknak pörköltek oda.
nemtom mi a jóeget csinál az amd, de nagyon ideje lenne a 4 magos asztali cuccaikat piacra dobni, mert meghúzzák nekik a harangot. a dx10 belépőszintű kártyáik meg gyalázatosak lettek, de legalább olcsóbbak mint az nvidia... /8600/ nagyon elvannak kábulva. -
Dr. Romano
veterán
4 mag???
LoL, én még 1-es is bőven elvagyok -
gliskard
senior tag
Alapvetö probléma a több magos rendszerekkel, hogy a cpu a legtöbb esetben szinte üresen ketyeg, illetve nem lehet a többi komponens miatt kihasználni a számitási kapacitást.
Az AMD az fsb szük keresztmetszetével hozakodik elö amikor az intel-t kell szidni, pedig az fsb-t is meg kellene tudni tölteni adattal, ez a komolyabb adatmennyiséggel dolgozo asztali alakalmazásoknál egy sima sata hdd esetében elég problémás. Persze az elméleti és szintetikus tesztek esetében ezzel nem igazán számolnak...
pl. dtp-nél is a hdd a keskeny keresztmetszet ami visszafogja a rendszert, hiába a gyors sata vinyó, ha az adott alakalmazás lefoglalja. Win és OSX esetében is van swap az oprendszrnek, a photoshop, illustrator, indesign pedig szintén swap-el, a photoshop eleve brutális mértékben támaszkodik a hd-re, bármennyi ram van a gépben. Mentésnél vagy betöltésnél szintén a hdd-t használja a rendszer (kivéve ha van egy korrekt gyors háló és server). Igy a hdd folyamatosan bombázva van I/O kérésekkel, ráadásul nem is 1-2 Mb méretben.
Éppen ezért akinek fontos a zökkenö mentes, gyors munka végzés erösen ajánlott egy raid beszerzése. Sajnos az alaplapi megoldások csak részben megfelelöek, hiszen hiányzik a több MB cache ram (legalább 64-128) ami segitene áthidalni az egyszerre érkezö irás/olvasási müveletek miatti torlódást.
Kb. 2-3 hónapja volt szerencsém egy 3ware raid6-os kártyához és fájó szivvel vettem ki gépemböl... Látványosan gyorsabb volt vele a rendszer. A hw raid6 többet gyorsitott az egész rendszeren mint a késöbb kiváncsiságból kölcsön kért quad core cpu.
Öszintén szolva ha nem játékra kell a gép (ott böven elég egy gyors sata hdd, ha meg nagyon kell akkor egy raid0) akkor érdemes elgondolkodni a 4magos proci helyett egy ilyen beruházáson. Bár a fenti árak tükrében a proci már lényegesen olcsóbb...
Ugyan ez igaz a mac-ekre is, a MacPro 2x2 illetve 2x4 maggal erösen limitáltan használható ki ''sima'' sata hdd-vel...
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
Szerintem ha ugy csinaljak mint a 2900-nal akkor boven elobb jon ki a penryn (vagy mi a bánat) és akkor megint ordenárét fognak szívni.
Amugy meg csak a pöttyös az igazi !
[Szerkesztve] -
törölt tag
Innye, javarészt én is erre, de vissza nem állnék egy magra.
Jó, pár hete intenzíven fut a BOINC, legalább a gép csináljon valami értelmeset ha én már úgyis képtelen vagyok rá.
DeusHun:
''Attól még nincs optimálisan kihasználva mind a sok mag, hogy terheli mindannyit.''
Bocs, de ez így elég zöld. Mire alapozod, hogy az adott program nem használja ki optimálisan a rendelkezésére bocsátott erőforrásokat (magokat)?
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
azt azért ne felejtsétek el, hogy nemsokára jönni fog az AMD is az igazi(!) négymagosokkal, mely teljesen új architektúra lesz, az intelével szemben, ugyanis most 2db összehegesztett C2D-ről beszélünk, az új AMD procikban pedig tényleg 4mag lesz, és állítólag Intellel azonos órajelen akár 50%-kal is nagyobb teljesítményre lesz képes.
Majd meglátjuk, addig is HAJRÁ AMD! -
joshua7
veterán
válasz
elfelejtette #23 üzenetére
Játékok? Az pont rossz példa.
[link] -
DeusHun
őstag
Az első mondatodra reagáltam csak. Hogy nem csak játék van.
Nem neked:
Mellesleg tudom, bármi meg tud enni akár 8 magot is ha úgy használjuk (pl egy 8 magos, 4 giga (?) ramos Mac-et egy photoshop, mint azt valahol lehetett olvasni). Ezzel nem vitázom. Attól még nincs optimálisan kihasználva mind a sok mag, hogy terheli mindannyit.
[Szerkesztve] -
littlemole
őstag
-
válasz
littlemole #37 üzenetére
Az E6550 lehet akár gyorsabb is az E6600-nál lévén, hogy nagyobb az FSB-je.
-
MegalodonS
őstag
Igen !
En is lassan cserelem a C2D, Quadra mert a sakkprogim 8 procit tud kihasznalni de most csak 2 hasznal fel,mivel csak 2 van benn.Ha 4 lessz akkor 4 fog kihasznalni es igy is csak 50% teljesitmennyel fut majd
Lessz itthon 1 Kasparovkb hasonlo szinten tud majd a gepem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csöppet szűkös az az 1333MHz-es effektíve FSB négy magra.
Szvsz Raytrace, 3Dsmax alkalmazásra kell akkor megéri, de játékra nem biztos. A Lost Planet-nek elég jó a többszálúsítása kíváncsi vagyok mennyi magot szolgál ki az FSB. Szvsz úgy 40%-os gyorsulás lehet max. a kétmagos modellekhez képpest ugyanazzal az órajellel.
-
eastsider
nagyúr
válasz
littlemole #37 üzenetére
fincsi, remélem aug. végére lemegy az ára 35k alá
ha nem 4500 powa lesz
amugy thx
Ősember: vegyne mindenki intel cerkát, azt kihasználja (majdnem) mindenki
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
hál' istennek megint felhozta a sok okos ember a minek ilyen sok mag otthonra ''problémát''... mondta valaki, hogy nektek ezt meg kell venni? - nem. pont.
-
pityulee™
tag
most komolyan, hány % akinek otthon ilyenre van szüksége?
na jó tom h a szoftvergyártók majd tesznek róla h mindenkinek ilyen kelljen
nekem bőven elég(sok) volna egy 2x2GHz-es proci, csak legyen 5W max. fogyasztássa meg passzív hűtője
mellesleg tudja vki hogy egy ilyen [link] mennyibe van, és hol lehet kapni? -
eastsider
nagyúr
E6550 melyik ''régi'' c2d-vel vna azonos, vagy hasonló teljesítményen?
-
Yaye
őstag
Ej, ha nem két hete vettünk volna a cégnek rendereléshez Q6600-at...
-
Vistaboy
veterán
Örülök, hogy olcsóbb lett a Q6600-as, de nekem még bőven elég az E6600-as is egyenlőre. Jövőre meg már lehet hogy megint új procik lesznek...
-
SzlobiG
félisten
Ez is eljött irány a bolt.
-
robyeger
addikt
az AMD-nek egyik nagy vesztesége, hogy még mindig nincs 4magos procija kereskedelmi forgalomban, így hiába a Hypertranszport, ha olcsóbb egy 4magos Intel procival felszerelt szervert venni.Hiszen a Blackford chipsetnél többszörözött FSB-n 4x4=16db mag az nagyon durva teljesítmény azért a pénzért.
[Szerkesztve] -
littlemole
őstag
válasz
horvathkrisz #25 üzenetére
Egyébként online boltban 180E vesztegetik a 6750 est. Ezekben legjobban azt kedvelem hogy ha van valami árváltozás, akkor az szinte azonnal jelentkezik.
Amit nem értek, hogy a korábbi hírnél ez volt ugye:
''A táblázat ezerdarabos közvetlen rendelésre érvényes nagykereskedelmi árakat tartalmaz''
Core 2 Duo E6750 2,66 GHz 1333 MHz 4 MB 183 dollár
A boltban meg annyiért kapod meg mint az 1000db os ár?? (Persze Euróban)
[Szerkesztve] -
törölt tag
A tojás, mert az már a hüllőknél is volt!
Szervereket itt hagyjuk, ezek asztali gépekbe szánt processzorok. (Tudom, hogy az #1-ben már előkerült, de akkor is.)
Ha a háttérben futó alkalmazások melletti gördülékeny géphasználat a cél, arra elég a kétmagos CPU. Az egyről két magra való lépés általában sokkalta érezhetőbb, mint kettőről a négy.
Kihasználni pedig igenis ki lehet. Akinek kell ilyen CPU, az most örülhet, hogy ''olcsó'', akinek nem, az pedig örüljön, hogy a többi processzor ára is csökkent, olcsóbban vehet bikább kétmagost.
(Ez már nem a Te hozzászólásodra volt válasz.)
Tömegcikk? Nekem nem kell szutyok tömegcikk! -
student
őstag
fú ez tök occsó akko mosmá inkább nem is veszek megvárom a 8magosokat
ja amugy erre mi a turot tud már lépni amd? végső döfés?
[Szerkesztve] -
Csapi007
veterán
Ennyit tudok mondani, kérem kapcsolja ki. -
fanti
addikt
Hát igen, jó lesz ez. Végül is ha megnézzük, hogy egy alaplapi hangkeltő és egy alaplapi lanvezérlő mennyi prociteljesítményt eszik, már ott sokat segíthet egy többmagos intel csoda. De ha megnézzük azt, hogy üresjáratban is mennyiféle szervíz és ellenörző funkciót futtatnak az oprendszerek (na jó, nem az MS-DOS) akkor tényleg indokolt lehet a többmagos procik használata. És ugyebár majd ha jönnek az erre írt játékok.
Mert mondjuk ha egy magon dönget az oprendszer, a másikon a game, a harmadikon a game inteligencia része, a negyediken a game fizikája.... vagy mittoménhogyleszezmajd.
De lényeg, hogy az árak barátiak már, éshát ha lehet fejlődjünk! -
azbest
félisten
A legtöbb féle program szerinted min fut? A szervereken vagy az asztali gépeken?
A szerveralkalmazásokon szerintem már jóideje figyelnek a többmagos optimalizációra... asztali gépekben az utóbbi időben kezdett terjed a két mag... s lassan eljön a 4 mag korszaka is...
Amolyan mi votl előbb a tyúk vagy a tojás probléma lehet... mi legyen előbb több mag vagy program ami kihasználja? (amíg nincs több mag szerintem nem fektetnek plussz munkát a több magos optimalizációba) -
ftc
nagyúr
renderelés,video zserkesztés(pl vágás) képszerkezstés,tudományos feladatok..
jah és szerverbe soha se elég semmi! Intelnél az 1-4 CPU-s rendszerek a döntőek mivel már 4-nél is nagyon kicsi a sávszél...4 és az felett egyértelmüen az Opteron az úr az x86-s szerver piacon...32 mag egy szerverben pl egy 8 CPU-s kiszerelésnél az elég szép....
Eszembe jutott még valami milyen jo lenne egy iylenen szimulálni tranzisztorok működését...nem 1 honapig tartana egy szimulácio
[Szerkesztve] -
DeusHun
őstag
válasz
(Kolombusz) #12 üzenetére
Gondolkozz el szerintem. Tényleg nem értesz valamit.
Részemről vita (?) lezárva
[Szerkesztve] -
DeusHun
őstag
válasz
(Kolombusz) #10 üzenetére
Tetszik a vitakésséged. Nagyon jó! Így tovább.
btw nem lehet, hogy te nem érted a választ?
[Szerkesztve] -
Fáraó
őstag
Csak így tovább! Nagyon vártam már erre a csökkentésre: erre a ''turnus''ra volt betervezve a gépvásárlásom
Most már csak az a kérdés: Q6600 vagy kétmagos 6850? Elsősorban játékra kellene
.
Szer.: Azt hiszem az E6850-el jobban járok, főleg ha IP35Pro lapba teszem...
[Szerkesztve] -
DeusHun
őstag
válasz
(Kolombusz) #5 üzenetére
Miért is?
-
azbest
félisten
Mint ahogy sokhelyen máshol is le van írva, mivel egy épp semmit sem csináló gépen is több tucat program fut a háttérben, ha nincsenek is optimalizálva a programok, akkor is sokkal dinamikusabb a gép használata... nem lassítják egymást a programok úgy mintha egy magon kellene osztozniuk.
Legyen csak sok mag... ha ezzel a kevesebb magú változatok ára fokozatosan lecsökken (manapság egymagos prociból elég komolyakat lehet venni nagyon olcsón). Ahova elég kevés mag, oda olcsó gépet venni... ahova több is elkel oda többmagosat...
Minél jobban elterjednek annál több programot optimalizálnak többmagosra.
Vicces dolog ez: annó a winyónál is így volt mikor első gépemet vettem... mindenki mondta hogy minek akkora... úgysem lehet kihasználni... pár hónapra rá már a leghangosabban tiltakozók gépében is akkora volt. A programok egyre nagyobbak és egyre több erőforrást várnak... ez van... (ez a programok optimalizálatlansága miatt is van sajnos)
A gépek ramja elég gyors, a proci is komoly... ideje hogy elterjedjen a merevlemezek terén is valami komolyabb és több szálon olvasható változat... az ssd jó esélyes teljesítménynövelésre... a mai gépeken már nagyon érezni hogy a merevlemez a szűk keresztemtszet... iszonyatosan vissza tudja fogni a kezelőfelület működését, hogy a sok csicsás dizájnelem töltésekor a winyóra kell várni..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
DeusHun
őstag
válasz
Quentin Ruby #2 üzenetére
normálisan ki is tudja használni? Aktívan mind2 magot?
-
Versus
senior tag
Tapsvihar.
G0-ás steppinget hol lehet tutira beszerezni az új áron ?! -
DeusHun
őstag
4 mag. Te jó ég! Még 2-re sincs optimalizálva semmi, mit akarunk 4 maggal?
Szerverbe meg nem kell ekkora rezgésszám (szvsz).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen autót vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone-t használók OFF topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest