- Melyik tápegységet vegyem?
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Acer notebook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
MegalodonS
őstag
En tobb programot is eszrvettem ahol mintha menne a 2 mag is.A Supreme Commander Stalker, mar hasznalja a tobb procit a Crysis es az Unreal is fogja ugy hogy csepegnek a progik lassan.Marketing szoveg? nem ez a valosag lessz.Ha meg nem a sakkprogim vigan kihasznalja majd,en mar csak az miatt is megveszem
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
Ne aggódj. Az, hogy valami 'többszálas' (multithreaded), az még nem jelenti, hogy nem tud futni egy egymagoson. Egy egymagos rendszeren a többszálas alkalmazás minden szálát egy procinak kell kezelnie és végrehajtani. Na persze az az egymagos hamarabb is padlóra fog kerülni attól a szoftvertől, vagy például játéknál gyér minőséggel futtathatod csak, feltéve ha ahhoz még elegendő az az adott egymagos.
-
Versus
senior tag
Ja szánalom.
Én is azt érzem mikor 2006 novemberi tesztből kellene kialakítanom a vásárlási stratégiát 2007 harmadik negyedévében.Mindezt egy csigalassúsággal fejlődő iparágban.
Mint előttem már leírták ha neked nem kell a több mag akkor nem veszed meg és ha nem zavar túlságosan én továbbra is örülök 65K-ért a Q6600-nak.Valamint az sem zavar ha valaki megveszi.Legalább nem cigire meg drogra költ. -
WOLFISHNET
csendes tag
énsem éreztem semmi ülönösebb sebességnövekedést allapon, csak ha játszok, tömörítek akkor jön ki hogy milyen jó a 2 mag
amikor még egy magos volt a gépem, mindig azt hallottam, hogy milyen gyorsan felállítja a wint a 2prockó
még 2006 dec körül egy számtechboltban összeállították ezt a gépet:
intel pentium 3ghz dualcore
2db 6600gs(sli)
1 vagy 2gb ram(erre nem emlékszem pontosan)
na amikor összeállt rá egy nappal mentem be és azt mondták, hogy hú de gyors meg minden, most nemrég meg én állítttam össze és aztmondom, hogy ha vki nagy gépigényű játékkal játszik, progikkal dolgozik, annak áldás a 2 proci, egyébként felesleges
de akkoris jobb a 2 mint 1, és jobb a 4 mint 2 -
-
lvb
aktív tag
lehet, hogy csak 2%-ban használod ki pl a 2 magot, a 4 magot szinte sohasem, már megéri a 4 magos, mert rohadt idegesítő, amikor folyamatosan megakad a gép 15 - 30sec-re, minden ablak lemerevedik stb és négymagosnál ez nem történik.
Definiálhatnád a teljesen átlagos felhasználót.
[Szerkesztve] -
masterful87
senior tag
Majd én bebizonyítom, hogy márpedig ki lehet húzni 3 évig egy rendszerrel...
Ha máshogy nem is... a mostani gépemmel se játszok már egy éve, mert tudom hogy akadnának a játékok mint állat
#97: Hammonnál most 60e a Q6600... az E6600 70e fölött volt még megjelenés után sokáig, aztán jöttek az árcsökkentések, és most bement 50e alá.
De az se mind1 hogy milyen procik vannak még a palettán, az E6600 fölé még jöttek szép számmal CPU-k, a Q6600 meg a 4magosok belépő szintje, ergo ez marad ennyi, max picit olcsóbb lesz, és a fölötte lévők árát csökkentik hozzá, de ez már tényleg nagyon-nagyon off.
[Szerkesztve] -
masterful87
senior tag
Csak hozzácsaptam más hozzászólásaidat is, ahol azt fejtegeted a francnak se kell 2 mag, amikor az egy is elég.
Mire ez a negatív hozzáállás? Akkora tragédia hogyha ''aprópénzért'' utánad vágnak majd egy 16 magos procit? Aztán azt mondod nem kell, csak netezem, zenét hallgatok, játszok, nekem elég az egy is.
A fejlődéssel szembe lehet szállni, de semmi értelme!
Mod:
Akinek olyan gépe van, mint nekem az nem bánja, ha ma még nem használja ki egy progi se a 4 magot, mert majd amikor 3 éve nyúzom ugyanazt a rendszert addigra lesz olyan progi!
[Szerkesztve] -
g@bo
nagyúr
az a condore celeron elég durvulens, a fogyasztása is, amd egymagosok kivégezve...
2140 2160-al pedig a 2 magosoknak pörköltek oda.
nemtom mi a jóeget csinál az amd, de nagyon ideje lenne a 4 magos asztali cuccaikat piacra dobni, mert meghúzzák nekik a harangot. a dx10 belépőszintű kártyáik meg gyalázatosak lettek, de legalább olcsóbbak mint az nvidia... /8600/ nagyon elvannak kábulva. -
törölt tag
Innye, javarészt én is erre, de vissza nem állnék egy magra.
Jó, pár hete intenzíven fut a BOINC, legalább a gép csináljon valami értelmeset ha én már úgyis képtelen vagyok rá.
DeusHun:
''Attól még nincs optimálisan kihasználva mind a sok mag, hogy terheli mindannyit.''
Bocs, de ez így elég zöld. Mire alapozod, hogy az adott program nem használja ki optimálisan a rendelkezésére bocsátott erőforrásokat (magokat)?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest