- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Úgy gondolja az NVIDIA, hogy az új GeForce-okon nem olvadhat meg a tápcsaltakozó
- Aktív hűtéssel érkezik a SilverStone legfrissebb M.2 bővítőkártyája
- Gyorsan Snapdragonnal: Acer Swift 14 AI tapasztalatok
- Párban járnak az Intel Arc B580 VGA-k az ONIX háza táján
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Ezekkel a szoftverekkel lehet gond a Nintendo Switch 2-n
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- UHD filmek lejátszása
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
most olvasom csak a topicot, anyám ez a mac banda még mindig ilyen kurvára sznob?
core: hja van akinek minden tisztességtelen üzleti taktika, még az is, hogy négyzet alakú processzort gyárt, miközben a másik is.
na flémoff mer jön az óvóbácsi. -
moonman
titán
válasz take.a.ride #89 üzenetére
micsoda forradalmi újítás
még jó, hogy havonta rebootolok, nem kell annyit hánynom a karakteres memóriateszttől. -
karib
addikt
Eddig az AMD lovagolta ügyesen a 64 bites őrület nem létező előnyeit (az A64 nem a 64 bites képességei miatt jó processzor, hanem az összes többi jó tulajdonsága miatt, mégis ezt kell reklámozni, mert ez a jól sulykolható...) - bár az Intel igyekezett ott is keresztbe tenni csomó téren (64 bites Celeronok előretolása stb.). Most pedig az Intel igazán begyújtotta a rakétákat és marketing és branding vonalon átrendezte a terepet, méghozzá újszerű módon. Ez más, mint a Centrinóval végrehajtott (szintén zseniális) platformizálás. Nagyonis újszerű és a maga módján jól kitalált.
Ahogy anno az NVIDIA is elkezdte XT-nek hívni a gyengébb VGA kártyáit... az mondjuk kicsit erőltetettebb volt, mindazonáltal találó poén szerintem. (Ha valamit be kellene tiltani, az az, hogy hetente új VGA chipeket adjanak ki és követhetetlen módon nevezzék el őket... negyedévente lehessen új VGA chipet bejelenteni, max 5 típust... nos, ez sem kivitelezhető )
Nem csak technológiából áll egy termék, sőt sokszor legkevésbé abból. Az AMD-nek nagyon sok tanulnivalója van még - túlságosan termékközpontú a cég, és ez ma már nem elég. Érdekes módon marketing és branding területén egyáltalán nem innovatív az AMD, pedig ezen a téren szerintem sokkal könnyebb lenne újítani, mint pl. egy ütősebb technológiát kihozni. Ráadásul mostanában megy annyira jól az AMD-nek, hogy erősíthettek volna marketing és brandig fronton is - akár ők is lecsaphattak volna a Core névre (vagy jobbra), de idáig nem jutottak el... kár.
Azért a kreativitás megvan az AMD-nél is... az Intel új ''Leap Ahead'' szlogenjére válaszul állítólag az AMD beregisztrálta a ''leapsbeyond.com'' domaint. Szóval ott van a lehetőség az AMD-nél is, csak úgy látszik, más a menedzsment fókusza. Remélem, azért halmozzák tovább a sikereketDepartment of Redundancy Department
-
Bgs
senior tag
okos húzás volt, gondolhatott volna rá más is előbb
Szerintem normalis orszagban nem engedik ezt bejegyezni... a kritika (reszemrol) nem az Intel PR-jara vonatkozik, hanem a hatosagra, amelyik engedelyezte a bejegyzest. Ez olyan, mintha az AMD bejegyezne a 'processor' szot, mert meg nem tette meg mas... az ugyanilyen rossz lenne.
Ügyes váltás az eddig erőltetett Pentium-Athlon-Celeron-Duron-Sempron estébé vonal után.
Ha jol emlekszem annak idejen a fenti vonalra mondtak, hogy ugyes, futurisztikus, stb.
Valojaban csak az ido tellik... ;)
jó látni, hogy az Intel még most is képes alapjaiban átrendezni az irányokat
Bocs, de en nem latom, hogy egy atkeresztelesben mi az az iszonyu innovativ, amivel az iranyokat atrendezi...
nem elég hibátlanul csinálnod azt, ami eddig is jól ment
Pont most dobtak (lenyegeben) a Netburst technologiat es tertek vissza egy korabbi tovabbfejlesztett verziojahoz, mert ez nem jott be Nem a legjobb pelda a fentire ;)
(Persze a tovabfejlesztesben hasznaltak a Netburst alatt szerzett tudast is, de ez a lenyegen nem valtoztat...)
[Szerkesztve]Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
karib
addikt
válasz raszputyin #83 üzenetére
Pont ez a zseniális a dologban... okos húzás volt, gondolhatott volna rá más is előbb. Az Intel most marketing és branding fronton nagyon észbekapott, ez is elismerendő tény. Emellett úgy tűnik, végre lesz 1-2 normáis termékük is hosszú idő után
Amúgy meg hogy milyen eredetű a szó, engem teljesen hidegen hagy. A Core-ban van valami nagyon egyszerű, futurisztikus, ráadásul nagyon aktuális. Ügyes váltás az eddig erőltetett Pentium-Athlon-Celeron-Duron-Sempron estébé vonal után.
Néha kell a változás, és jó látni, hogy az Intel még most is képes alapjaiban átrendezni az irányokat. Komplex dolog a világ, tudni kell változni, változtatni, többfelé figyelni - pont Andy Grove írt erről egyik könyvében (Only the Paranoid Survive, amúgy elég gyér könyv): nem elég hibátlanul csinálnod azt, ami eddig is jól ment - néha a környezet, a piac, a világ úgy megváltozhat körülötted, hogy elbuksz. Pedig továbbra is a legjobban csinálod a dolgod - csak mások lesznek az elvárások. Példák: az AMD eléggé lemaradta a mobil processzorok piacán, vagy jóval korábban a Microsoft csúnyán benéze az internet boomot, és csak egy jó év késéssel indult gőzerővel a többiek után...
Amúgy csodálom, hogy még senki sem csinált ''kóros'' szóvicceketDepartment of Redundancy Department
-
WN31RD
addikt
válasz raszputyin #83 üzenetére
''Ógörögről angol szóra váltani szted elegáns?''
Nem hiszem, hogy ezen múlik az elegancia.
Szerk.: Egyébként szerintem is tisztességtelen üzleti taktika a ''Core'' elnevezés, függetlenül attól, hogy tényleg nagyon ügyes húzásnak tűnik.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
raszputyin
senior tag
Ógörögről angol szóra váltani szted elegáns? Legalább az utótagok (Solo, Duo) vmit javítanak rajta...
''Aljasnak'' azért mondtam, mert így a sztereotípiákban kellően kisajátíthatják a single-core, dual-core, multi-core szavakat. A szerencsésebb joggal rendelkező országokban (pl. nálunk) szigorúan korlátozzák a kizárólagosságra utaló márkaneveket, elnevezéseket. -
karib
addikt
válasz raszputyin #80 üzenetére
A Core semmivel sem rosszabb, mint a Pentium Nagy bátorságra vall egy ilyen bejáratott márkanevet leváltani, bár az utóbbi években kellően lejáratták már. Azért a Core Solo, Core Duo elég frappáns elnevezés, szerintem okosan és jól választottak.
Azért szívesen megnézném, mik voltak még a felvetett lehetőségekDepartment of Redundancy Department
-
raszputyin
senior tag
Az Intelnek el kell adni mindent külön-külön...
Így van... ezért rettentő fontos a legnagyobb Intel-fanatikusok szempontjából is, hogy az AMD jól álljon... különben azt csinálnak, amit akarnak...
Mellesleg az, hogy levédték a ''Core'' szót, elég aljas trükk még szerencse, hogy cserébe rettenetesen hangzik -
karib
addikt
A Yonah utódja az év második felében már 64 bites lesz. Az Intelnek el kell adni mindent külön-külön... nem lehet kapásból 65 nm, dual core, 64-bit, virtualizációval... ezeket szépen egyenként, félévente kell kiadni, pedig kb. ott vannak a polcon készen. Sajna ez van.
Szóval én le mertném fogani, hogy az OS már tudja, csak hát nincs még hozzá hardver
Mac minibe valszeg Core Solo lesz, azaz single core (''Celeron''). Bár, majd meglátjuk - Steve-ék okoztak már épp elég meglepitDepartment of Redundancy Department
-
faster
nagyúr
-
Zenty
őstag
Mondjuk ez érdekes ,hogy yonah miért nem lett 64 bites?
Legaláb az applenek csinálhatott volna ilyen 64 bites változatott az intel!Mert g5 ösök azok 64 bitesek , és igy picit vissza lépés!( az osx meg támogatja 64 bitet is szal nem kell külön os verzio mint a winél)
De m1 a dual mag azért nem rossz..
Ezért ajálom nekik ,hogy a mac mini alap-ba legaláb 1.5 ös dual legyen !
[Szerkesztve]Guild Wars - Zenty a survivor
-
karib
addikt
Igen, felhekkelheti a developer verziót, most. Gondolod, hogy ez mindig menni fog? Kötve hiszem, hogy ez mindig így fog menni. Már csak az említett dolgok miatt is - EFI a BIOS helyett, plusz ott van az a fránya DRM chip is, ami valszeg jelentős mértékben kellemetlenítheti a hekkelő életét (a kényelmetlentől egészen az értelmetlenig). Gyanítom, hogy a végleges verziók jelentősen eltérnek majd a közkézen keringő developer kitből származó változatoktól.
Nem mondom, én is gondolkodtam, hogy csak a hecc kedvéért kipróbálom a rendszert PC-n, de üzemszerűen MacOS-t telepíteni dzsunkaPC-re értelmetlen... (amíg az Apple meg nem gondolja magát...). Pontosan azért, mert a dolog lényege vész el - az egyszerű felhasználói élmény. Ha a hekkelt rendszer óránként, vagy akár csak havonta lesántul hülyeségek miatt, megérte? A normális felhasználó számára nem.Department of Redundancy Department
-
No M Tobi
csendes tag
válasz User64476 #20 üzenetére
igen, és mindenki felrakná a PC-jére a warez OSX-et... jobb esetben megvenné pár tízezerért.
Így meg aki OSX-ezni akar az megveszi a PC helyett a MAC-et, sőt aki windózozni, az talán az is.
Sok juzer akit eddig csak pár win függő alkalmazási terület tartott vissza egy mac-től az most tuti váltani fog, szal sztem jó ez ígyeven a bad reason is better than no reason
-
No M Tobi
csendes tag
így van... nálam ugyan ez a helyzet, én power bookot vettem volna a mostani notim helyett, mert a zenéléshez sokkal jobb az OSX mint a windóz, de azért egy PC sosem árt a háznál (nem kell magyarázni h mi minden miatt)... 2 gépet meg nem akarok tartani.
szal ezzel a lépéssel egyértelművé vált, hogy a következő gépem egy macbook pro lesz (asszem ezen a néven fogják csinálni a power bookok utójait)
Most is 2 XP van a gépemen, az egyik csak zenélésre, a másik minden másra. ez után nem 2 win lesz rajta, hanem egy win meg egy osx, és juj de jó leszeven a bad reason is better than no reason
-
:AMF:
senior tag
Jobs bácsinak egy piros pont...
Az, hogy win-t lehet majd telepíteni a mac-ekre, az nem veszélyezteti az osx jövőjét, hiszen az almás felhasználók eddig sem a vas miatt vettek mac-et... ergo a stabil felhasználóbázis biztosított.
Azzal viszont, hogy a win-függők előtt is megnyílt egy ''design-os és minőségi'' hírében álló ''mekintos'' (pl. Mac-mini) vásárlásának lehetősége, Jobs bácsiék járnak jól, hiszen több gépet tudnak eladni, így növelve tovább bevételüket...
Szerintem.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Monkey
tag
Nem mondom, h. nem kell vele tökölni, de a jó dolgokért általában meg kell dolgozni. Még a kevésbé jókért is. Ha új win-t teszel fel, ott is van mit szarakodni a registryvel meg a drájverekkel. És az akkor hol van még egy használható rendszertől? A belakáshoz hetek kellenek szvsz. Legalábbis nálam. Szóval akinek van ideje, kedve, sse2-es procija, az nyugodtan felteheti a mac-et. A problémák java részét meg lehet oldani. Az is csak egy unix.
-
marcee
addikt
Abban igazad van, hogy a programkódhoz semmit nem értek. Én nem arra gondoltam, hogy a tisztán 32bites procikkal ne működjön, hanem, hogy ki lehessen rajta alapból használni a 64bit-es procit is ha éppen az van, és 32bites-re is simán felmenjen, ugyan az az oprendszer!
Lehetséges, hogy ez kivitelezhetetlen, de ha az így van akkor éppen a Yonah lehet a fejlődés gátja, mint ''egyetlen'' ütőképes, de 32bites x86-os proci. (persze a pentium m-et sem akarom leírni, csak mivel a Core Duo sem drágább sokkal nemsokára már csak azt lesz értelme venni, a Vista meg nem holnap jön. (bár én meglepődtem az infon, hogy idén kijön)\m/
-
biker
nagyúr
minden további nélkül... persze...
csak épp nem mindegy, milyen alaplapra, milyen procire teszed fel, ettől függően 2-5órányi basztatás és vergődés a minden további nélkül. (vmware, pearpc, iso-k, fordítások, kiegészítések sse2-sse3 közt, stb stb, megformáz, feltötl, kiment, betölt, áttölt, letöröl...)
ez persze nem gond, értem én, miközben a gyári vasra 16-17 perc alatt megy fel (mac minin, 4.200-as merevlemezre, 100% állapotra)
utána már megy egész sok mindenElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
faster
nagyúr
Nem értem a mérges szmájlit. Rengeteg 32 bites proci van még, csak hogy egy újat említsek: Core, és Core Duo. A piacnak nem tudom, hány százalékát képviselik a 64 bites procik, de szvsz messze van akárcsak az 50%-tól is, abban biztos vagyok. A Microsoft pedig bolond lenne nem fejleszteni 32 bites Vistát. Mert azért annyira talán nem hülye.
[Szerkesztve] -
Monkey
tag
Azoknak mondom, akik nem tudnák, h. minden további nélkül tudtok pc-n tigert futtatni.
-
marcee
addikt
Tudom, hogy nem tartozik ide szervesen, csak ebben a hírben láttam először: most akkor a Vistá-ból is lesz 32 és 64bites változat? Mert akkor a büdöséletbe' nem fog elterjedni a 64 bit szoftver szinten.
\m/
-
faster
nagyúr
válasz raszputyin #62 üzenetére
Akkor a Thinkpad egy fejlett gép. Persze az lenne az igazi, ha ez szabványos lenne, és nem kéne neki rejtett partíció, csak mondjuk egy kisebb flash memória az alaplapon.
-
raszputyin
senior tag
IBM Thinkpad-eknél van valami ilyesmi, igaz, nem a BIOS, de sutyi rejtett partíción ottvan a telepített op.rendszertől független ilyen ''vészmenü'', talán valami mini-Linux lehet. Nagyon komoly, nemcsak darabolni, rendszerlementeni és -helyreállítani lehet, hanem még Opera is van rajta, és ha jól értem, bedugott DHCP mellett még netezni is lehet vmiennyire
-
FTeR
addikt
akkor mér is ment a sírás, h nem így van? (én csak azt írtam, h pc-n mér van így/mér maradt így - és felelőtlenül feltételeztem a macről
a vinyós cucc azért megy, mert ugyan az hw (vagy van 3 és kész). winnél újra kell ismertetni a hw-t, ez xp óta elég macerás. az ért megnézném intelre hogyan viszed át
az ablakos BIOS engem mindig is zavart. minden mennyiségben a grafikus felület híve vagyok, de BIOSban sosem tudtam elviselni (persze, a csinálnak egy jót, ez változhat).
ott a .Net framework, fullos teljesen nyílt doksival (linuxra is írják: mono - persze soem fog elkészülni) és vistán már ez lesz az alap. -
biker
nagyúr
és az se, hogy a két gépet összekötöd hálókártyán, és az egyikkel open firmware-ben belépsz a másikra hálózat használatával
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
jah, én is élvezem, hogy menet közben kihúzom a TFT-met, és bedugom a DVI-TV adaptert, rákötve a TV-vel, és átvált on-the-fly 800x600/60Hz-re, majd ha visszadugom a TV helyett a TFT-t, akkor faja.
A rohadt winnel meg mennyit szívtunk, hogy kikapcsolt állapotban akár monitor csere, és egy laza out of range fogadott boot után
vagy ugyanez bekapcsolt gép esetén néha...
nem tudom, hogy csinálja, de tudja a rohadék, bármilyen moncsit kötsz rá, mert egyszer elvittem kikapcsolva egy 20'' Cd-hez, és ott is full felbontásban ment, kikapcsoltuk, hazahoztam,, itthon is fullban ment, amit a monitor tud.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Macc
aktív tag
Ja es aki megis karaktereket akar latni:
Bootolas kozben alma-V kb a linuxhoz hasonloan, verbose modban indul.
Ja es a kedvencem, be lehet loggolni karakteres modban is: Username-hez irjuk be: >console es enter.
Nekem nagyon teccik 1600x1200 a karakteres kepernyo jo sokminden elfer rajta -
Macc
aktív tag
Szoval adott a desktopom felbontasa. Restart utan, vagy barmikor mikor bekapcsolom ugy indul el. Ha menet kozben lecserelem a monitort, akkor alkalmazkodik hozza a felbontas. Ha kikapcsolt allapotban cserelem le a monitort, akkori is alkalmazkodik. Nincs olyan hogy elindul a rendszer kep nelkul. Ha csak a Videokimeneten van rajta egy TV akkor elindul a TV-n 800x600-ban. Ennyi. Es ezt elvarom az uj gepektol is, amikben nem OF van.
Mac-kel azt is meg lehet csinalni, hogy kiveszem a vinyomat, atrakom a haverom teljesen mas Mac-jebe es bebootol mintha az enyem lenne.
Vagy FW kabellel osszekotok ket gepet, es be tudok bootolni a masik gep vinyojarol.
Es ezek ha jol tudom ha BIOS lenne az alaplapon nem tudnanak mukodni! -
Race-Face
tag
''Bárki - beleértve az Apple-t is - megvásárolhatja és tovább értékesítheti a szabványoknak megfelelő PC-jével Windows operációs rendszereinket''
húúúúú, ez mekkora!
szinte látom, mikor Steve Jobs-ék besétálnak a májkroszoft székházba, hogy ''jónapotkívánok, szereténk vásárolni a gépeinkhez vindózt, hogy ne a szar osx-et kelljen adnunk velük''
[Szerkesztve]Kelj fel és járjunk!
-
raszputyin
senior tag
Nem hiszem, hogy túl sok haszna lenne Mac OS-t futtatni PC-n. Szerintem épp azért lehet stabilabb, mert nem akármilyen hardveren fut, és nem kell rá/nem szoktak rá mindenféle potya progit telepíteni tucatszám... elvégre a Windows (NT vonal) is meglepően stabil és hatékony, ha szilárd a vas, és nem futtatnak rajta sz@rt. Sajnos tapasztalataim szerint nagyon sokminden, pl. a saját IE és Media Player, de a kommersz vírusirtók is többnyire ilyen sz@rnak minősül -- egyik trial se húzta nálam 1 napnál tovább (persze a vírusok se használnak )
Persze lehet, hogy az érzése jobb, a felület logikusabb, etc. Mindez nyilván szubjektív. Én sose használtam Mac-et, de rugalmas és gyors felfogású emberektől hallottam, hogy elég rémes és kezelhetetlen, ahhoz, hogy ne akarjam kipróbálni Egyik ismerős pl. nyert egy iBook-ot, de rövidebb-hosszabb ismerkedés óta jobbnak látta a Debián Linuxot fellőni rá.
Ugyanolyan értelmetlen persze Apple gépre wint telepíteni.... amire nem alkalmas a Mac OS, az ''rétegigény'', tehát arra sztem eleve szuboptimális ilyen ''brand'' gépet venni, erre a jóöreg PC jó, amivel ''legózni'' lehet. -
Alex91
félisten
Mert az Intel roadmap-je jobb, mint a PPC-je . Egyszeruen nem tudtak a notikba ag5-ot tenni, mert lehetetlen huteni. A G4 meg mar eleg regi... A Yonah viszont ugye par napja lett bejelentve. Meg friss, ropogos .
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
raszputyin
senior tag
kizárt. tudnia kéne a teljes Windows API-t... ami természetesen nincs túl jól dokumentálva. durván szólva, a Windows felét újra meg kell írni, mégpedig úgy, hogy pont úgy viselkedjék, mint az eredeti.
olvass bele a WINE doksijaiba, ha érdekel, mi kell ahhoz, hogy egy win32-es progi fusson a mama-oprendszer nélkül. erősen nemtriviális... -
klepto
addikt
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem lehetne azt megoldani, hogy a MacOS 100%-ban kompatibilis legyen a Windows-os alkalmazásokkal?
Ezzel elkerülhető lenne egy többé-kevésbé instabil operációs rendszer használata egy magas minőségi szintet tartani szándékozó gépnél, valamint a eleget tennének annak az amerikai bírósági határoztnak, amely pont a Win kompatibilitási hiányosága miatt marasztalta el az Apple céget.
Miért lenne egyszerűbb egy Wint feltenni a Mac-re, mint egy Winnel teljesen kompatibils OS-t írni? Valamint miért nyit az Apple az Intel felé, miért nem tartja meg a PowerPC alapú gépét?Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
FTeR
addikt
ha téged zavar, h nincs telehányva képernyő a felhasználók 90%a számára teljesen érthetetlen és 99%uknál az esetek 98%nál érdektelen információval, akkor átállítod a bootolási rutint olyanra, h mindent kiírjon vagy, h mindegyiknél rákérdezzen, h biztos akarod. F8nál kipróbálhatod, aztán meg google a barátod és meghekkeled, h mindig az legyen.
-
Loha
veterán
Ha vkit ez zavar be lehet rakni egy képet, aztán azt fogod látni bootolás alatt. Nagy gyártók már úgyis bepakolták saját logojukat. Egyébként a mai gépeknél már ügyesség kell ahhoz, hogy vki időben meg tudja nyomni a DEL-t, mert iszonyat gyorsak a BIOS-ok.
Egyébként én a XP-nél is utálom az a hozzáállást, hogy úgy vagyok kezelve mint egy láma, csak ne akarjam én tudni, hogy mi történik a háttérben... -
FTeR
addikt
bootoláskor nem tudja milyen a monitor, ezért olyan beállításokat használ, amit minden monitor (még a legyengébb is) tud.
ez csak akkor lehetne elkerülhető, ha fixen lenne rögzítve a monitor (pölö noti).
ezen nincs mit nem érteni.
hiába van neki desktoppon akármi, ha váratlanul (vagy kikapcsolt állapotban) új monitort kaphat a gép és ha az új mocsi nem támogatja a felbontást/hz-t, akkor nem tudja használni a gépet.
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
csak egy procit, amihez új chipkészlet kell -> új alaplap -> új ram és a platform még ugyan az is lehetne. egy platfrom váltás kicsit nagyobb cucc, mint, h lecseréled a procit.
a ''két platform'' 100%ig kompatibilis lesz. így csak a gyártókon (vagy lekes hobbistákon) múlik mennyire keverik össze.
kiváncsi vagyok hova lesz az ''ez mac, nem pc''...
ha ms elkészítené a tuti drivereket mac konfighoz (stabilabb lenne, mintha lelkes hobbisták meghekkelnék), akkor almáék úgy járnának, mint a sulinetes gépek a linuxal, hazaviszik és ráwarezolják a wint. -
faster
nagyúr
Te most miről beszélsz? Azt írtad, a gép nem tudhatja bootoláskor, hogy milyen monitor van rajta, macc meg azt írja, hogy az övé tudja. Akkor ebből az következik: hogy:
1. A Mac valahogyan mégis tudja
2. A Mac mégsem tudja, ezért nem lehet másik monitort tenni, csak amit adnak hozzá.
[Szerkesztve] -
Zenty
őstag
Az baj ,hogy mindenki itt ugy gondolkodik ,hogy most teljes pc lesz macböl! Közbe jobs bacsiék csak procit cseréltek! Az egész felfogásuk ugy tünik ugyanaz marad csak +-ként annyi újdonság lesz még ebböl ,hogy a windows is rá lehet tenni mac-ekre( emu nélkül) és ennyi történet !
Az ,hogy nem hivatalosan milyen ügyködések vannak az más tészta!
Egyébként az új mac mini mikor esedékes?
Mert az valóban az uj intel procival nagyon ütő erö lehet minden fronton!Guild Wars - Zenty a survivor
-
FTeR
addikt
vista már 1024xel indít asszme 70hzen.
de gondold végig, ez nem véletlenül van így. bootnal nem tudja az os, h milyen a monitor és ha te pölö épp kicserélted egy gynegébbre (mert a másikkal vmi gond lett v. kölcsönadtad, új gépet vettél és ahhoz tetted, stb.), akkor úgy megküldi a vidikari, h elfüstől tőle. -
Grafiqs
őstag
Távol álljon tőlem a flémelés, de aki még nem tapasztalta és szokott hozzá, annak nehéz (nehezebb) ezt megérteni átérezni.
no offense és bocs mindenkitől nem akarok sértő lenniÉs még mindig nem fogja, vagy nem akarja felfogni. Hihetetlen. A Föld tényleg a Naprendszer elmegyógyintézete lenne?! by Bon3ss
-
Macc
aktív tag
Nem akarok cinikus lenni, de annak tenyleg nincsen
/en arrol beszelek, hogy ha a desktopom 1600x1200 85Hz-en, akkor amint bekapcsol a monitor ezen a felbontason van egy logo, majd progressbar, login, es desktop. A monitorom nem klappog 4x felbontasvaltaskor, ha tft-hasznalsz vegig a nativ felbontasan jelenik meg minden kulturaltan es izlesesen. Nem arra gondoltam, hogy egy alaplapgyarto 256 szinu 640x480-as kompozicioja villan fel a 640x400-as 16 szinu Windows logo elott.../
[Szerkesztve] -
Sanya
nagyúr
nekem inkább macOS kéne a64-re.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
nap
addikt
Uraim!
Mielott mindenki rozsaszinu pillangokat kezdene kergetni, idezzuk emlekezetunkbe ki is a fo reszvenyese az apple vallakozasnak?browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
faster
nagyúr
Persze, hogy apróság, ezért is kell kidobni a kukába ezeket a ''hagyományokat'', amiknek semmi értelmük, ha már új rendszert csinál valaki.
Hol számít hogy mi van a képernyőn amíg éppen felrakod az első (második, stb.) kávét...?
30mp alatt bootol a gépem, a jó kávéhoz több idő kell. -
User64476
őstag
Szerintem is a MacOSnek kéne a PC platform felé nyitnia. A windowsnak máris lenne egy igen erős, szoftver és hardvertámogatással rendelkező alternatívája. Ezzel lehetne megszorongatni a Microsoftot! Esetleg egyes spec. funckiók csak Mac gyéri gépeken elérhetőek amiben benne van a hardverkulcs? Kiadók, meg olyan vállalatok akik a spec. szoftver miatt használták eddig is a Mac gépeket, valószínűleg ezután sem váltanának, de sok windózos cserélne...
-
opr
nagyúr
'' álljon fel aki napjában kettőnél többször bútol''
Ez annyira igaz (max. ha valalki arra vetemedik h még mindíg winfos98-at használ )
jogos, na"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
FTeR
addikt
nem egy embert ismerek akiket csak az tart vissza mec gép vételétől, h nem megy rajta a win. mert akárhogy nézzük a maces gépek fellépítése/működése/dizájnja mindent ver (kár, h csak fehér van alapból). viszont nem akarnak platformot váltani. nem akarnak új os-t tanulni és a használt programjaik alternatíváját sem akarják újra megszokni (ha egyáltalán van).
#1 az eszedbe sem jutott, h legyűri a wint? =P
(btw, nem fogja megpróbálni. nem hiszem, h megkockáztatnák a legozásból származó instabilitást) -
veterán
''nehogymár ez legyen a standard, amire méltán lehetünk büszkék.''
A klasszikusokkal szólva - Hhhheeeee ?!
Senki nem beszélt büszkeségről - egyszerűen csak annyira utolsó és jelentéktelen részletről van szó, nem is gondoltam volna hogy valakinek ez bármilyen szinten is akár csak megfordul az agyában egy ilyen, amúgy tényleg elég nagy horderejű váltáskor.
Kit érdekel a boot?!
Egyik oldalról - álljon fel aki napjában kettőnél többször bútol (és nem éppen a tuningot lövi be)... köszi. Hol számít hogy mi van a képernyőn amíg éppen felrakod az első (második, stb.) kávét...?
Másik részről viszont ha HTPCről meg multimédiás központról beszélünk (éspedig a jelek szerint fogunk még eleget), már rossz ha annyi ideig bootol hogy észrevedd vajon karakteres vagy grafikus-e a felület.
( Röviden - csak fura volt, na. )And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
faster
nagyúr
Megfordítanám a kérdést, miért jó az, ha a géped minden bekapcsoláskor kiírja néhány hardvered jellemzőjét? (mert ugye, az összes hardvert nem írja ki, csak bizonyosakat (VGA bios ''üzenete'', alaplap típusa, memóriaméret, ide meghajtók, PnP detect), illetve warm restartnál nincs memória teszt, mert a hagyományok, meg izé ) Ha szervizelni, tesztelni kell valamit, akkor jó, de nincs rá szükség minden alkalommal. Ráadásul összevissza jeleníti meg ezeket az infókat, nem konzisztensen. Szóval ez jó annak, aki buherál, de nehogymár ez legyen a standard, amire méltán lehetünk büszkék.
[Szerkesztve] -
Macc
aktív tag
Ha feltetted ezt a kerdest, akkor ugyse fogom tudni megmagyarazni
Amugy nincsen tul nagy jelentosege, de mindenestre visszalapes lenne. Kb ahhoz tudnam hasonlitani, mintha a tv-d holnaptol bekapcsolas utan 3-4-et villogna, par sor szoveg atscrollozodna rajta, es utana jonne a tv musor. -
Macc
aktív tag
En mindensetre bizom benne, hogy ezek az inteles Mac-ek is ugy fognak bootolni mint az elodeik, full felbontasu grafikus uzemmodban.
-
TomiFiu
tag
A BIOS-val kapcsolatba:
Nekem annó volt egy 486-os Shuttle alaplapom amin AMI WinBIOS volt és és még egeret is kezelt, meg pipákat kellet rakni a bejelölt funkciókhoz! Viszont a gyors HW-teszt már karakteres volt.
Aztán ott volt az Acorp 7KTAP alaplapom az meg a HW-tesztet gyrafikusan jelenítettemeg!
Viszont annak Award Phonix BIOS-a volt (a klasszikus karakteres)
Szóval a kettőből ki lehetett volna hozni egy igényesebb BIOS-t, de hát ...
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Jobs úr marhára ért a PR hírveréshez Ki lenne az az állat, aki a PC legnagyobb fékezőeszközét a jó kis vindózt választaná az Apple egyik legjobb (ha nem a legeslegjobb) eleme, az operációs rendszere helyett. Sokkal érdekesebb lenne, ha a Mac OS indulna el a PC-s világ felé, bár az az M$ jobseltaposó hajlamát ébresztené csak fel
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
g4dg3t
senior tag
-
Waikiki
tag
Őszintén megvallva sosem volt világos az a felvetés, hogy az új Inteles Apple-gépekre lehet-e Windows-t telepíteni: ha már valaki kiad egy valag pénzt almás gépre, akkor azt azért teszi, mert valami mást akar, mint a PC-platform, nem? Akkor meg miért sírná vissza a Windowst?
Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
ebx
aktív tag
-
Yutani
nagyúr
Lehet-e attól félni, hogy évek múlva eltűnik a Mac egyedisége a Windows-táborba való csatlakozással, és nem marad más, mint egy jó minőségű PC-t gyártó vállalat, amely egy a sok közül?
#tarcsad
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Idő előtt kiderülhetett a DOOM: The Dark Ages megjelenési dátuma
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- A három Galaxy S25, utoljára nem hivatalosan
- Windows 11
- Politika