- OLED TV topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Lassan tálalható a hardverpecsenye
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Menthirist #129 üzenetére
illetve low-ra állított bloom-mal harmadára esik a batch count átlag, és vagy 40%-ot nő dx-en a teljesítmény.
-
mondjuk star swarm esetén több helyen láttam (nvidia teszteket néztem), hogy csak 120 sec-ig demózták az attract-ot (ami eleve a nagyobb variációról szól, a follow az, ami konstansabb eredményt ad).
Most kipróbáltam: dx esetén pont az volt a helyzet, hogy 90-100 sec-ig nem is futott bele olyan helyzetbe, ahol le kellett volna esnie különösebben az fps-nek (tehát pl nagy csata), míg mantle esetén már 30 sec körül belefordult egy nagy csatába.
Eredmény a 360 sec-es teszthez képest:
dx átlag 17 helyett 22 fps
avg batch/ms: 434 helyett 570
avg batch count: 28300
6300 helyett csak 2400-ból számolt átlagotmantle esetén pedig 44-ről leesett 36-ra az átlag, pedig az avg batch /ms 959 helyett 1080, az átlag batch count pedig 25.6k helyett 36,3k
csak hát 15913 képkocka helyett csak 4314-en át lett vizsgálva.Szóval amíg a teszteket nem futtatják többszor, 5-6, vagy akár 10 percig (és nem egy direkt nagy variációra kihegyezett scenario-t tesztelnek), addig lazán random varianciát ki lehet hozni (és ezt nagyon erősen hangsúlyozzák is az oxide-osok, hogy ez a teszt mivel totál random, így nem lehet csak 1-2 percig tesztelni, mert az bármit kihozhat, nem véletlen hogy az alap teszt 6 percig fut, mert így lehet közelítően jó átlagot kapni. plusz, az első kb 10 sec-ben amíg alakzatot nem nyitnak, addig nekem dx alatt is volt 50 fps
az más hogy az utolsó 5 sec-ben belefutott egy olyan csatába, ahol 6 fps-em volt)
szerk: következő futtatásra mindjárt csak 18 fps volt a dx, 525 átlag batch/ms és 31k-s átlag batch counttal. és csak 2100 frame-ig jutott ugyanennyi idő alatt...
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Menthirist #125 üzenetére
Nekem. De a Twitteren is írta, hogy: "yes, but even if you doubled it's efficiency it will not approach Mantle or D3D12's efficiency"
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a Nitrous motor tesztprogramja. Erre épül majd a jövőben egy rakás stratégiai játék. Azért adták ki, hogy már ma felkészülhessenek rá a felhasználók a megfelelő gépekkel.
Igen a terhelős rész az nagyon terhelős. 3-6x gyorsabb a DX-nél, de vannak 180k batch/frame-es jelenetek, ahol 9x-es tempóelőnye is van a Mantle-nek.Az necces. Azért az ilyen támadható csalásokat nem merik megcsinálni, mert a konkurensek a gyártói eredményeket ellenőrzik. Ha valótlant állítanak perelnek.
Csalás biztos nincs, de ja ... minden szentnek maga felé húz a keze. -
DigitXT
félisten
Amúgy mi a tököm ez a StarSwarm?
És ha kivették a terhelős részt,
hogy az nV "szebbnek mutassa a számait", akkor az AMD hogyhogy*
még mindig 100% gyorsulásra képes? Vagy a terhelős részen 5-600%?*: gondolom azt nem merik bejátszani, hogy az AMD-t a terhelős rész,
az nV-t meg a sétagalopp részen tesztelik, s azt rajzolják a grafikonra.Menthirist: Ezzel csak a maga nagyszerűségét reklámozza.
Oké, értem, hogy bármit csinál az nV, az "nem jó". Csak azt nem értem,
hogy szerinted akkor kétféleképpen is hazudik?Lásd a fenti kérdésem.
(Amúgy pont leszarom, hogy melyik jobb, csak érdekesek az érvek itt...)Abu85: már ma felkészülhessenek rá a felhasználók
Ó, bakker: már megint vegyünk előre hardvert, mert MAJD milyen jó lesz.
Ez valahogy a múltban sem nagyon jött be. (Vitatkoztunk a DiRT2-ről pl.) -
Én láttam pár 780 Ti starswarm eredményt, igazából elég erős variációk voltak a beállításokban, és így lett kiemelve az fps. szóval az igazi fanatikusok is igyekeznek bizonygatni a saját igazukat (akár nv, akár amd oldalon), pl youtube-on is sok olyan videó van, ahol nincs a végén mutatva a benchmark eredmény, nehogy kiderüljenek a beállítások.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Menthirist #116 üzenetére
Dan Baker már írta, hogy neki az új NV driverrel nem ilyenek az eredményei.
Főleg nincs ilyen közel a Mantle-höz. Szóval tárgytalan az egész. Az a baj, hogy megváltoztatod a StarSwarm időlimitjét kisebbre úgy, hogy a terhelős részt ne érd el, így pedig kiveszed a Mantle alól azt a részt, ahol nagyon adja. A teszt viszont hiteles, mert ugyanazt mérted, csak kozmetikáztad, hogy jó színben tüntesse fel az adott terméket.
(#118) Bici: A CUDA nem grafikus API. Maximum lassítani tud a DX sebességen.
-
Az nem lehetséges, hogy a CUDA segítségével kikerülnek pár DX API korlátot?
-
DigitXT
félisten
válasz
Menthirist #115 üzenetére
nőtt vagy 25%-ot
De érzed, hogy mi a furi? Az nV állítja, hogy az AMD 100%-ot gyorsult.
Nem 25-öt! 100-at. És ezt nem magáról mondja, hanem az ellenfélről... -
válasz
Menthirist #115 üzenetére
nekem inkább az a kérdés hogy ha öt perc alatt össze tudtak dobni ilyen teljesítménynövekedést egy driverben, mi akadályozta meg eddig őket ebben, hisz a fejlesztők már egy ideje könyörögtek ezért. mert ha semmi, akkor gyakorlatilag szembeköpték a felhasználóikat. ha pedig olyanok mint a samsung vagy a htc, akkor írtak egy olyan drivert, ami ebben a három esetben növeli csak meg trükközésekkel az fps-t, egyéb körülmények között nem.
valahogy egyik esetben sem lett szimpatikusabb az nvidia.
-
Nem hiszek az amd vagy az nvidia magáról szóló chartjaiban. sosem. irányt, tendenciát, lehetőséget mutat, de azért torzíthatóak. majd meglátjuk több forrás esetén. Pl írták azt hogy bizonyos esetekben a mantle 50-60%-ot is növelhet, tudtam hogy ez azt jelenti hogy nálam is fog nőni, de nem ennyit (mert ez kirívó példa). És?... nőtt vagy 25%-ot. örültem? persze.
-
DigitXT
félisten
válasz
Menthirist #112 üzenetére
Igazából sokkal érdekesebb, hogy az nV azt állítja, hogy az AMD
gyorsult 2x-es tempóra a Mantle segítségével, ők meg 1,5x-esre a
driverük feltuningolásával. Ez a 3 fps meg oda vissza igaz... Ha pl.
eddig ifj. Vér István azért vette a 290x-et, mert a Thiefben 3 fps-sel
gyorsabb volt a 780Ti-nél (az árat nem nézi, hiszen ő "A" Pi$tike),
akkor most ugyanezért venné a 780Ti-t, mert az új driverrel fordul a
kocka. (Ha fordul. Ha jól értem azt is vitatod, hogy ez hiteles-e.)
-
bunfi
őstag
válasz
Menthirist #112 üzenetére
Erre akartam rávilágítani
-
akár amd, akár nvidia, tipikus torzítás. biztos úgy válogatták össze a paramétereket (amd driver, nvidia driver, szoftverkörnyezet, hardverkörnyezet, star swarm demo típus (mert ugye nagyon nem mindegy hogy attract, follow vagy melyik), hogy kierőszakolják ezt az értéket, illetve klasszikus marketing, hogy a grafikonokat is úgy kell megalkotni, hogy akár 3 fps is drámai különbség legyen. Hülyék lettek volna egy i5 mellé berakni, vagy épp 780TI Triple SLI vs 290X triple crossfire mellé.
semmi újdonság, ugyanolyan minősíthetetlen markegint bullshit amit az amd is tud. csak az nvidia-tól számomra kevésbé meglepő. de ismerjük, minden grafikonnal bármit be lehet bizonyítani, és bármi ellentétét is.
majd ha megbízhatóbb forrásból látom, akkor elhiszem.
-
bunfi
őstag
Mi nem az? A tesztkörnyezet. A Windows 7 használata "torzíthatja" a kapott adatokat, hiszen a windwos 8 képes döbbenetes javulást honzni, mint ebben az esetben (ahol még a Mantle sem szólhat bele, mert nVidia GPU-n teszteltek). Miért a 2,5 éves Sandy Bridge architektúrára alapult a tesztrendszer? Milyen korrelációban van egy 200 ezer forintos dedikált grafikus kártya egy 50 ezer forintos APU-val? Semmire nem világítottak rá, csak menő grafikonokan prezentáltak a nagy semmiről, mert ha ez tényleg ekkora javulást jelent az optimalizációban, akkor eddig mit szúrtak el a driverekben? Vagy mi olyasmi van a Thiefben, ami ennyire érzékeny lenne, hogy az új driverrel 4 egész fps-sel jobban fut? Egyébként 4 fps pedig megdöbbentően kevés esetben számít szignifikáns különbségnek. Trollkodni pedig a link címzésével trollkodtál.
-
bunfi
őstag
Szerintem nem kellene troll hangon megnyilvánulni. Az utolsó bekezdés nagyon érdekes volt számomra, amelyben összehasonlítják a 780Ti grafikus kártyát, az APU-k teljesítményével. És ezzel mégis hová akarnak kilyukadni? Vagy azzal, hogy egy nagyon látványos grafikonon szemléltettek 4 fpsnyi különbséget? Se füle, se farka az egész prezentációnak és a legkevésbé sem reprezentatív.
-
Jack@l
veterán
Akkor hogy egy kis ON is legyen, pár számos dia(a mantlisok örömére):
http://wccftech.com/nvidias-directx-11-driver-better-mantle-api-benchmark/ -
DigitXT
félisten
válasz
sayinpety #96 üzenetére
Igazából azt nem értem, hogy ha ennyire "fos" a DX11, akkor annak idején
miért ment akkora mellveregetés, hogy ez az ultimate megoldás, mindenki
váltson erre, és aggodalomra már semmi ok, ez az utolsó releváns DX API.Vagy úgy kell nézni, hogy a DX9-hez képest még mindig sokkal jobb???
Ehhez képest még éveken át jöttek DX9-es játékok. Neadjisten "DX9 only".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Kerékpársportok
- Építő/felújító topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Honda topik
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- VMware
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest