- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
-
válasz
zsolt_64 #196 üzenetére
Köszi, rendeltem is még egyet. Aztán eszembe jutott, hogy ki volt írva előtte, hogy szállítás 2019-ben (máshol augusztust jósolták), és az előrendelés hamarosan indul. Az előrendelhetőség most nincs feltüntetve, viszont az sincs odaírva, hogy raktáron lenne, és azonnal kiszállítják. Márpedig az 1 és 2 GB-os modelleknél ott van. Azért remélem nem majd csak hónapokon belül kapom meg.
Frissítés: Biztos raktáron van, mert a megrendelés státusza Csomagolásra változott.
-
zsolt_64
senior tag
Végigolvastam, egész korrekt cikk, persze reklámcikk, de nem láttam benne kirívó baromságot, sőt még azt is megemlíti hogy 4K felbontáson ugrál az egér. Gondolom ez még majd szoftveresen javítható.
Kiemeli hogy a 4GB verziót érdemesebb venni, modjuk azt nem teszi hozzá hogy égen-földön se kapható -
azbest
félisten
Hehe, még az index is írt a rasperry pi 4-ről. Bár az látszik, hogy kevés fogalmuk van a témáról
[link]
-
E.Kaufmann
veterán
Na látom, kissé részegesre sikerült az uccsó mondat, szóval Zorin féle disztró kell a Pi-re.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #189 üzenetére
Ez jó:)
-
zsolt_64
senior tag
válasz
szabi__memo #188 üzenetére
Háát erre azé ne vegyél mérget...
De a nincs rá akkor se nagy baj. A mezei felhasználó úgyse dugja ki az orrát a böngészőből. max. vlc vagy valami más a filmnézéshez. Egy XP-ről nem olyan nagy trauma átszokni a Raspbian felületére -
E.Kaufmann
veterán
válasz
szabi__memo #188 üzenetére
Hogyne volna, Pi3-on csak úgy suhhhhhhan
[link]
Vgegy Zorin-ozhaonló iszróban beelö a Windows kinézetet. -
zsolt_64
senior tag
válasz
E.Kaufmann #186 üzenetére
Én is reménykedem hogy egy 4GBpi4 + SSD reális alternatíva lehet egy asztali PC -vel szemben.
Egy tetszőleges óccsó 120GB SSD most 6Khuf + külső meghajtó 3-4Khuf.Családi / ismeretségi körben sorra rohadnak le ezek a 10-12 éves másod/harmadkézből szerzett vackok, némelyik még képcsöves és
XPvan rajtuk
Aztán jön a telefon : jaaajj vírus, füstöl, meg nem megy. csináljak valamit
Kegyetlen nehéz elmagyarázni hogy ez már nem gép, hanem eletronikai hulladék.. (és ne a kukába dobd ki)
Pedig tulajdonképpen tényleg csak böngésznek, meg facbúk néha youtube megy rajtuk.
Emiatt aztán mennek egész nap, ezek az ócskaságok hangosak, meg tényleg zabálják az energiát kb 100W . Ezzel szemben a málna eszik 5-8 W ot
És akkor még nem beszéltem a torrentezés lehetőségéről -
azbest
félisten
lol, valaki leforrasztotta az usb chipet és kivezette a pcie portot egy külső slot adapterre... és egy SAS kártyát kötött rá poénból
[link]
Ezek a fapados egpu / riser adapterként árult cuccok amúgy is usb3 kábelt használnak a pcie kivezetésre.
-
zsolt_64
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Még tán annyit hogy a 3B+ on most a Buster megy.
Próbaképpen rátettem egy külső merevlemezre az oprendszert.
(megnöveltem a swap méretét)Határozottan jobb-gyorsabb már most is !
Sajnos nem minden külső usb meghajtóval muzsikál, perverz módon csak a KOOLINK USB3-al
A bootolás meg most pillanatnyilag egy kis SD(1GB) kártyáról megy. -
azbest
félisten
válasz
zsolt_64 #180 üzenetére
Ha kijönnek azok a szoftveres fejlesztések, amiket ígérnek, majd akkor lehet, hogy a 4GB ramos változat már egy direkt a pihez buildelt chomiummal képes lesz egy gyatrább pc desktop élményét hozni. A korábbi pi-ken sokmindennel a proci küzdött linux desktopon. Azért is libreelec és hasonló rendszerek az ajánlottak videózáshoz. Szóval, pár hónap múlva lehet, hogy a drágább pi4 változatok már képesek lesznek arra, amire egy gyengébb pécé, ha általános használatra kell. Ehhez a gpu gyorsított desktop fejlesztések és a chromium gpu gyorsított móddal fordított változata kell.
Cél feladatra, cél szoftverrel megy legjobban a pi. -
akom
őstag
-
válasz
zsolt_64 #180 üzenetére
Ha a 3B+ lejátssza elfogadhatóan a 720p-s videókat a YouTube-on, akkor a 4-nek is menni fog legalább ugyanolyan szinten. Természetesen az általános sebesség is jobb lesz, mindenképpen elfogadhatóbb mint a régebbi modellekkel, különösen ha a 4 GB-os verzióról van szó. Filmnézésre viszont továbbra is azt mondom, hogy LibreELEC, az minden lehetségest lejátszik, és mellette még kényelmes is. YouTube is szerintem jobban megy az egyszerűen telepíthető Kodi kiegészítővel.
-
zsolt_64
senior tag
"Illetve alap netezős gépnek (Facebook, Youtube, VLC) mennyire használható?"
Nekem 3B+ van pont ilyen célra, modjuk csak HD (1920*1080) a felbontás.
Azt nem mondom hogy szupergyors, de HD filmet rendesen, szaggatásmentesen lejátszik a VLC.
Youtube-ban megelégszünk 720p vel is.
A Chromiummal az a probléma hogy gyorsan megeszi a 1 GB-ot , pláne ha 5-8 fül van nyitva.
Ilyenkor elkezd lapozni SD-re , na az tényleg katasztrófa...DE
Ha 4GB a Ram , a processzor is 3* gyorsabb, és az oprendszert átteszem USB3-as külső SSD-re.
Akkor nem kapok egy elfogadható sebességet ?
Egy tv-re van kötve az egész, és tényleg csak Chromium és VLC fut rajta.... -
Raymond
titán
-
Ahogy Fecogame is írta, 88-95MB/s között másolta a fájlokat, 80%-os CPU terhelés mellett. Az FTP ennél is jobb mert kevesebb az overhead, én belső hálózatban is ezt preferálom, meg az NFS-t. Asztali gép kiváltása eszembe sem jutna, ahhoz még mindig lassú. A tesztek szerint YouTube-ra alkalmatlan, a VP9 miatt legfeljebb csak a legkisebb felbontásban játszik le normálisan. LibreELEC-kel viszont remek médialejátszó, bár egyelőre van még mit fejleszteni és optimalizálni rajta.
-
akom
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy custom firmware-es routert használok NAS-nak. (SMB, DLNA, FTP, Web server).
Magának a routernek megvannak a határai. (SMB adatmozgatás max 40 MB/s)
Jelenleg 2 PC (SMB) 4 TV (DLNA) 2 Telefon (DLNA, SMB) +1 IP kamera (SMB) használja az USB3.0-val rákötött külső HDD-t. (ext4 fájlrendszer)Vannak már tapasztalatok RPi4-el hogy mennyire terhelhető? Leginkább a Samba sebességek érdekelnénk.
Illetve alap netezős gépnek (Facebook, Youtube, VLC) mennyire használható?
RPi3-al anno próbálkoztam (Raspbian), de lassúnak találtam. -
válasz
E.Kaufmann #174 üzenetére
Simán jön új rev pár hónapon belül, jelenleg is az 1.1 van gyártásban. Legfeljebb most majd érdemes lesz felüntetni az eladóknak, hogy melyiket árulják.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
szabi__memo #172 üzenetére
Sebaj, majd jön új rev, vagy nem?
-
azbest
félisten
hát, a korábbi verziók egyáltalán nem támogatták az okostöltőket. Ha jól tudom egyikre sem tettek se ellenállásokat se más okosságot, amiből a töltő érzékelhette volna, hogy 500mA-nál több kraftot lehet adni. A gyári és más butatöltők ezért ajánlottabbak és lutri az okos megoldás.
A type-c esetén, ha jól értem már került fel valami ellenállás. Csak rosszul. Végülis, biztos nem volt hely (de) a megfelelő ellenállást feltenni, s nem arról van szó, hogy valamivel motiválni kell (megint) a pi logós adapterek és kiegészítők vásárlását
-
Raymond
titán
-
Amúgy én meg lefordítottam az 5.1-es kernelt, és elég hamar végzett vele:
real 61m35,558s
Linux RPI4 5.1.16-v7l #1 SMP Mon Jul 8 18:08:44 CEST 2019 armv7l GNU/Linux80 és 85 °C között tartotta végig a hőmérsékletet (throttling-gal), jellemzően 82-83 volt, külön hűtés nélkül. Helyére másolva, újraindíts után szépen fut.
-
válasz
Fecogame #163 üzenetére
Nem kell megadni semmilyen IP-t, nálam ennyi van a /etc/exports fájlban:
/boot *(rw,mp,async,insecure,insecure_locks,no_root_squash,anonuid=1000,anongid=1000)
/ *(rw,async,insecure,insecure_locks,no_root_squash,anonuid=1000,anongid=1000)A kliensen kell IP-vel csatolni, ami a szerveré. Pl.:
mount.nfs4 -o minorversion=2 192.168.1.2:/ /csatolási/pont
-
-
Csináltam egy samba másolás tesztet helyi hálózaton, stabilan 88-95MB/s között másolta a fájlokat, 80%-os CPU terhelés mellett.
Tetszik, főleg a RPi3-hoz képest, ami 11MB/s-os maximumot tud
-
htc07
addikt
Sziasztok,
az miért lehet, hogy a külső 2,5 HDD-t eldobálja, nem csatlakozik fel, csak ritkán? kevés áramot kapna? Van, hogy flottul megy órákig, írni is szoktam rá rendszeresen.
a gyári 5V 3A supplyval hajtom, usb2.0 porton lóg (egyedül).Hol tudok logokat nézni erről? (linuxal még csak barátkozok, raspbian-t tettem fel)
Maga a HDD rendben van más gépekkel.
-
Médialejátszásra teljesen felesleges és kényelmetlen is egy noti, a RPi szerintem visz mindent értelmes szintig. Rákötöd a tévére és a távirányítójával irányítod a KODI-t, szerintem nagyszerű, már régóta így nyomom. I/O-ban volt csak eddig gyenge, de ezen most sokat javítottak.
-
A LibreELEC futási teljesítményét kevésbé befolyásolja a memóriakártya, azért ilyen mert még van rajta mit optimalizálni. Persze egy középkategóriás asztali x86 procival nem érdemes összevetni, nem egy kategória a kettő. Nekem az sem jutna eszembe, hogy megpróbáljam kiváltani vele a notimat vagy egy asztali gépet, pedig alapvetően Ubuntu-t használok.
-
szabi__memo
nagyúr
A pi4-re várható normális Android is vagy erre sem? Valaki nem olvasta véletlenül? Köszi
-
gary89
csendes tag
Nice. Nekem dedikált nasom már van, kis mindenes dev szerverként használnám majd, a libreelec sd kártyán nem volt meggyőző teljesítményű (asztali i5höz hasonlítva...), ssdvel meg nem próbáltam még. Ha egyszer rászánom magam akkor egy i3wm vagy lxde felkonfigolása után adok neki még1 próbát, de nem az a cél.
-
Az USB portok csak alacsony energiaigényű eszközöket tudnak ellátni, egy vinyónak vagy SSD-nek általában nem elég. Ilyenkor külső tápos megoldásra van szükség, illetve közbe lehet iktatni egy extra tápbeviteles USB kábelt is. Én ilyet használok, az egyik RPi4-em NAS-ként funkcionál, és a router két USB portja táplálja (lap+vinyó).
-
gary89
csendes tag
most vettem 2GB-os 4B-t az rpibolttól (+gyári 15W USB-C töltő), megosztom eddigi tapasztalataim:
- SD kártya class 10 (nem mai darab) piszok lassú rajta a NOOBS lite (no desktop)
- SSDről bootolás megoldva, egyszerűbb mint gondoltam: NOOBS telepítőben alul ki lehet választani hogy hova tegye fel, átbillentem az sda-ra és a netes install is 0.8MB/s helyett 6-7MB/s-el tölti le és telepíti egyből, a boot idő is nagyon baráti
- ezt használom OCZ Vertex 3 120GB SSDvel https://www.notebook.hu/delock-kulso-hdd-haz-2-5-42537- (érdekes, hogy csak usb 2.0 portra dugva hajlandó megmoccanni, 3.0 portra dugva 4 zöld led villanás -> kevés táp ha jól olvastam a neten)
- ethernet portot még nem próbáltam, de 5Ghz wifin apt upgrade 28 csomaggal a letöltés ideje nem sokkal volt gyorsabb mint a telepítéseké (SD kártyán bő 1 órát szüttyögött) -
zsopu
tag
válasz
zsolt_64 #145 üzenetére
Nekem egy 2GB-os Pi 4-em van. egy 16GB SD kártyán.
Az alap 100MB os swap-ot töröltem! Simán elég a 2GB is.
A rendszer elhasznál 300-500MB ot. (plex szerver és torrent)
a böngésző ha pl 4 lapot nyitok meg az még 500
levelezés +100-200 MBIndulási idő is elég fürge... kb 5-10mp , de mivel 24/7-be megy lényegtelen.
-
zsolt_64
senior tag
Remélem tényleg megcsinálják, mert ez az USB3-on megoldással az új PI4-es 4GB RAM-al már olyan Média center lehet amin kompromisszum mentesen lehet szörfölni az interneten, torrentezni , filmet nézni , e-mail stb...
Ha mégsem készül el , bár ezt nehezen tudom elképzelni , kellene egy szájbarágós leírás a boot SD elkészítéséhez (ami ugye lehet egy 05,GB elfekvő darab).
Kérdés: említetted a PXE boot-ot , amit az rtn18u routeremen megvalósítottam. a 3B+ on is van ilyen ? ha igen hogyan lehet előcsalni ?
-
válasz
zsolt_64 #143 üzenetére
RPi4 esetén sajnos még várni kell rá, előbb a PXE boot lesz meg aztán majd utána az USB is. Nekem annyi a gondom vele, hogy valószínűleg itt sem lesz GPT támogatás, csak MBR. De amúgy szerintem nem gáz így sem, hogy külön microSD kártyán van a /boot, a Linux kernel egyébként is sokkal több eszközt támogat mint önmagában az a kicsi bootloader.
-
zsolt_64
senior tag
Kipróbáltam a 3B+ USB bootolást.
Valóban működik, még a Booster-el is, egy probléma jelentkezik hogy nem minden külső USB meghajtóval kompatibilis. Nekem konkrétan az otthoni készletből 2 db USB2 NONAME nem ment, a KOLINK márkájú USB3-as külső meghajtóval szépen működik.(Igen tudom a 3B+ NEM usb3 as
)
A merevlemez WD 320 GB.
A 3B+ hoz nem nyúltam, természetesen áramtalanított állapotban kivettem az addig használt SD kártyát. A foglalat üres maradt.
A lemez megírása a javasolt BalenaEtcher-el történt.
Első bootoláskor szépen kiterjesztette a partíciót max méretre.
Egy módosítást végeztem el a swap file méretét megnöveltem 2 GB-ra.Most tesztelgetem , de sokkal jobbnak tűnik, érezhetően gyorsabb az egész működés. Nincs zavaró belassulás amikor a Chromiumban 5-6 fül van nyitva...
Ha ez PI4-en is ilyen lessz , USB3 sebességgel , 4 GB memóriával stb
-
SzaChe
tag
Sziasztok,
Lassan 3 éve vagyok Pi3B+ felhasználó, 3 db HDD vel rákötve. Csak OSMC és torrent fut rajta, szinte tökéltesen meg vagyok vele elégedve. A 4K-s filmek és H265 miatt gondolkodóba estem az új Pi4 vásárlásán. Így a régi 3 as openhab rendszer alapját képezné, de az előző 140 hozzászólás kicsit elbizonytalanított.
Egy kis segítséget kérnék, kinéztem ezzel párhuzamosan egy [link] android pc-t. Kifejezetten tetszik a belső sata hdd hely, és a sok perifériának az USB. 4 GB RAMmal.Az volna a kérdésem, szerintetek melyik a jobb vétel? (2-4 ezer ft a difi tehát ettől tekintsünk el)
Köszi véleményeket.
-
-
SunMount3r
nagyúr
x.264-el is lehet 4K (pontosabban UHD, de most ezt hagyjuk), van is már pár ilyen anyag. Egy jobb média lejátszó ezzel is elboldogul. A leggyakoribban az UHD viszont HEVC-ben van, sokkal helytakarékosabb ugyan olyan, vagy még jobb minőség mellett. Persze sok függ a bitrátától és kódolás beállításaitól/minőségétől is.
-
Asztee
aktív tag
X264-gyel akkor ezek szerint továbbra sem lesz 4K !? Bár kicsit visszább olvasva láttam , hogy annak elvileg nincs is értelme/létjogosultsága. Szóval ha ragaszkodom a 4K-hoz ,akkor azt az 1-2 filmet szedjem le újra x265-ös verzióban !?
-
cog777
őstag
Ha valaki ki akarja boviteni a memoriat akkor lehet engedelyezni a zswap-ot ami tomoritett swap megoldas. Kb megduplazza az megadott memoria mennyiseget nemi cpu felhasznalas aran.
https://github.com/raspberrypi/linux/issues/2649
-
winhate
őstag
Koszi az infokat mindenkinek!
-
zsolt_64
senior tag
Kösz az infót, mert így tényleg fölösleges nagy SD kártyába invesztálni, szerintem sokunknak van ilyen elfekvő 0.5-2 GB SD kártyája ami csak hever a fiókban (Nekem van 4-5 db
)
Gondolom ha csak /boot van az SD-n akkor a sebessége sem lényeges....
Továbbá van 1 usb3-as külső meghajtó (320) GB.
Ebből ki lehet hozni akkor a merevlemezes málnapc-t -
válasz
zsolt_64 #131 üzenetére
A cmdline.txt fájlban a root= értéke határozza meg a root partíciót, plusz a /etc/fstab fájlt szükséges korrigálni. Csak a /boot tárolására elég egy kicsi microSD kártya is, igen. Ez érvényes mindegyik modellre, a kernel betöltődése után már látja az USB-s eszközöket.
A RPi3B+ esetén közvetlen USB-ről is lehet boot-olni, RPi4-hez még várni kell amíg meg jön hozzá a kompatibilis bootloader. -
Ha kevés kakaót kap a RPi USB portjáról a vinyó, akkor egy Y kábelt közbeiktatva lehet segíteni rajta.
Egyelőre csak microSD kártyáról lehet boot-olni, ami azt jelenti, hogy a FAT32-es /boot partíciót arra kell tenni. A Raspbian többi része, vagyis a root fájlrendszer már mehet USB-s külső SSD-re is. Nálam is így van egyébként, és tökéletesen működik. -
cog777
őstag
Tud valaki ajanlani egy olcsobb ssd hattertarat es atalakitot rpi4-hez?
Gobdolkodom a megvetelen. Rpi3-at vasaroltam 1 eve de az szuper lassu meg egy gyors sd kartyaval is igy csalodas volt szamomra. Desktop felejtos a 3-as verzion, ssh jol mukodott kiveve hogy a wifit dobta el havonta. -
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sirarcheer #119 üzenetére
Azt éppen igen, evidens, de hogy jön ez képbe? Lokális (beleértve a hálózatit!) video file lejátszás, formátum támogatás tekintetében a legtöbb elmarad egy normális media Box-hoz képest. Pi-t, Amlogic Box-ot, vagy bármiféle dedikált asztali lejátszót sem azért vesz az ember, mert BD lemezeket akar bele rakni.
-
bear_
aktív tag
2 éve megy 24/7-ben egy amlogicos masina. Mèdialejátszónak, NAS-nak használom. Erre is van támogatás, az amlogic ad ki minden chipjéhez kernelt, drivereket, a többit a pi hez hasonlóan a közösség megoldja. Volt PI-m, egy kettes ès egy hármas is, de lassú volt mint a pcsa, sajnos az I/O-ja elég korlátozott volt szerencsétlennek. Ennek ellenére médiaboxnak nem rossz, de ha már több mindent akarsz csinálni vele alkalmatlan. Most a 4essel felzárkóznak, de szerintem megint amlogicos SBC-t fogok venni, mert egy lépéssel megint előrébb járnak.
-
vampire17
addikt
válasz
sirarcheer #114 üzenetére
Ezt en sem ertem...
En Libreelec-et (plexkodiconnect) hasznalok medialejatszonak (Pi3 model B+) es a h264, FullHD + 3D AVC (tehat bluray remux, 20mbit+!) cuccokat akadasmentesen viszi!!
Teny, hogy en masra nem hasznalom mellete a Pi-t (A plex server+torrent+etc... egy x86-os mini PC intezi) viszont meg soha, semmilyen gondom nem volt a fenti parameterig bezarolag a videokkal...
Amit en varok a Pi4-tol:
a fontiek (nyilvan ez menni fog
)
+
h265/hevc, 4K felbontasu anyag akadasmentes lejatszasa. Ha ezt teljesiti, akkor szamomra kimeriti a normalis videolejatszas fogalmat
(ezek alapjan ez pedig mar nincs is olyan messze.... [link])
...In this initial release 1080p playback behaviour and performance on the 4B are broadly on-par with the previous 3B/3B+ model, except for HEVC media which is now hardware decoded and massively improved. New 4K video capabilities still have plenty of rough edges to be smoothed out, but the Pi Foundation developers have been pushing fixes to the Alpha test team at a phenomenal rate over the last month and that will continue as the userbase expands.
Ha jon a stabil Libreelec, akkor pedig megy is a buy...
-
sirarcheer
senior tag
válasz
SunMount3r #118 üzenetére
A BR lejátszó nem játszik le BR lemezeket?
-
SunMount3r
nagyúr
Én csakis a videó lejátszási képességekre értettem és reagáltam és főleg arra, hogy mindehhez egy jóval drágább BD lejátszó kellene (ami a legtöbb esetben még annyira se képes az ilyen jellegű lejátszásra, mint a Pi3, szóval ez a legrosszabb megoldás az összes közül).
A Torrent-et amúgy tudja KODI alól egy ilyen Box is.
-
zsopu
tag
válasz
SunMount3r #115 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy hogy vinné az Amlogic Box egy
grafikus felület+szamba+torrent+plex szervert?
Szerintem sehogy... (az első 3 talán menne neki, de egy plex szerver már nem)
Egy pi4 nem csak videólejátszásra jó! -
válasz
SunMount3r #115 üzenetére
Ha kifogod, ja.
Az biztos, hogy én többet ezekbe a kínai szarokba nem teszek egy dollárt se, nem hiszek a szerencsejátékban.
Elvben a pi4 is tud mindent és erről el is tudom hinni, hogy LESZ rá (szoftveres/firmwares) támogatás. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
sirarcheer #114 üzenetére
Egy Amlogic Box CE-vel 35$-ért ezt mind tudja, jobban is mint egy BD lejátszó.
-
sirarcheer
senior tag
Érdekes olvasni néhány kommentet, hogy még ez sem jó Nekik médialejátszónak.
Pi B óta használok KODI -> OSMC film/sorozat nézésre, transmissiont letölttésre, és flexgetet automata letöltésre.
Eddig mindegyik filmet lejátszotta fhd, még 3d filmeket és néztünk, akadás nélkül. A régebbi változatoknál a letltést kellett korlátozni, a filmnézés idejére, a 3-asnál már ez sincsen.Aki annyira "Mások által minőségre igényesnek mondott" az vegyen BR lejátszót és ne egy 35$ eszköztől várja a megváltást. Szerintem
-
vampire17
addikt
Valaki esetleg probalta mar (vagy latott ilyen tesztet) a 4Gb-os valtozatot Win10 ARM-el?
-
Sofian
őstag
Nálunk lesz desktop kit? Vagy csak ilyen maszek csomagok lesznek?
-
fatal`
titán
válasz
BladePocok #109 üzenetére
Csak hiányzik belőle a doboz, úgyhogy azt még külön kell venni.
(#110) vpanangin: Hol néztél 20 ezerért tápot?
-
vpanangin
senior tag
válasz
BladePocok #109 üzenetére
Megnéztem. Ha csak a készüléket meg a tápot külön-külön veszem meg, össze is jön a csomag ára.
Kb.
-
vpanangin
senior tag
válasz
BladePocok #106 üzenetére
Első Pi lesz életemben. Szerintem olyan dolgok vannak a csomagban amik kellenek, hogy egyáltalán működésbe hozzam a kütyüt. Vagy tévedek?
-
SunMount3r
nagyúr
Azért a VC-1 dekóder hiányossága eléggé alább vetné mint média lejátszó, elég sok FHD anyag van ebben. Nekem ez a szoftveres hókusz-pókusz nem tűnik túl meggyőzőnek.
Konkrét infó van már erről? Az is érdekelne milyen dekóder hiányosságai lennének még, főleg a régebbi SD anyagokat érintve.
-
vpanangin
senior tag
Most jött az e-mail, hogy érkezett Pi 4B 4GB.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Jesus_Shaves #29 üzenetére
mpv hardware acceleration...- al ?
Csak így simán ?sudo apt-get update
sudo apt-get install mpvmert olvasgatok mindenféle más megoldásokat is, de lehet hogy már elavultak
Szóval ha csa simán installom akkor mi a garancia a hardware acceleration. -ra ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Energiaital topic
- Háztartási gépek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Spórolós topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest