Új hozzászólás Aktív témák
-
Latitude
aktív tag
válasz
zsolt_64 #280 üzenetére
Igen, ha folyamatosan van írás/olvasás. De a kiinduló problémám az volt, hogy a HDD mivel nincs használatban egy idő után kikapcsolja magát. Igen ám de az op is azon van, ezért a rendszer nem indul el. Csak úgy tudom újra feléleszteni, ha (így stand by módban) elveszem a tápot és vissza kapcsolom ami elég brutális megoldás.
-
Latitude
aktív tag
Köszönöm a választ. Majd meg kell néznem, hogy hdparm parancs nálam működik-e (attól tartok, csak a hd-idle fog).
Közben azon gondolkodtam, hogy a külső HDD kimélése miatt, lehet, hogy jobb lenne az SD kártyán hagyni a rendszert (OSMC) és csak adat tárolásra használni a HDD-t. Illetve olyan programok tároló helyének amik nagy mennyiségű adatot írnak/törölnek a HDD (pl. torrent kliens). Így talán tovább fogja bírni a külső winchester és az sem baj, ha így állítja le magát.
Ez jó (jobb) megoldás lehet?
-
Latitude
aktív tag
Sziasztok,
Ismét szeretnék kérni egy kis segítséget. Rpi4 mellett van egy Rpi3 is amin most osmc fut, úgy hogy sd-n van a boot, de az op már egy külső hdd-n. Usb hub-on keresztül van összekötve az rpi-vel, mert így onnan kap tápot is. Teljesen jól működik azonban egy idő után, ha nincs használatban akkor a hdd, gondolom energia takarékosság miatt leáll. Ilyenkor olyan mintha deep sleep-be menne a rendszer és semmivel sem tudom felébreszteni, csak ha kihúzom az rpi tápját, majd újra bedugva elindítom ami ugye elég brutális megoldás. Az gondolom nem normális dolog, hogy a hdd kikapcsol, van erre valami megoldás, pl. a rendszer 10 percenként elindítja a hdd-t? Sajnos a neten nem találtam rá megoldást. Köszönöm a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest