- VR topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen digitális videókamerát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Steam Deck
Új hozzászólás Aktív témák
-
heidricha
őstag
Köszi!
Ezt megtaláltam, a port default értéke nem szúrt szemet elsőre.
Amúgy végül csak összejött, valamiért a korábban létrehozott google project-em nem tetszett neki, kellett egy új.
Viszont a beléptetésekkel nem hagy fel, ha otthagyom a YT add-on-t, aztán visszalépek, újra kétszer fel kell vennem a device-t.Korábban írtam, hogy baromi lassan tudok felmásolni dolgokat a Rpi-re kötött USB diszkre hálózaton keresztül. Egy hibás kábel okozta...
-
htc07
addikt
tök jó hogy össze lehet hozni, de hogy futtatsz rajta egy imaget?
én még a helloworld-ot sem tudom lehúzni (bejelentkezve), nem hogy egy mariadb-tpi@raspberrypi:/ $ docker pull mariadb
Using default tag: latest
latest: Pulling from library/mariadb
no matching manifest for unknown in the manifest list entries
pi@raspberrypi:/ $ docker run mariadb
Unable to find image 'mariadb:latest' locally
latest: Pulling from library/mariadb
docker: no matching manifest for unknown in the manifest list entries.
See 'docker run --help'.
pi@raspberrypi:/ $(portainer application template-n keresztül is "no such image" errort dob)
-
zsolt_64
senior tag
Mindkét változatot kipróbáltam, De az SD kártyamantes megoldás jelenleg csak a 3B+ on műxik..
Egyénként igen- Csak bootoláskor használja az Sd kártyát. Utána nincs rajta forgalom. Ez onnan látszik hogy kb 5-10 másodpercen belül elkezd a usb meghajtó villogni...
Szerintem utána akár ki is lehetne venni az SD kártyát, persze ennek értelme nincs. -
Médialejátszásra teljesen felesleges és kényelmetlen is egy noti, a RPi szerintem visz mindent értelmes szintig. Rákötöd a tévére és a távirányítójával irányítod a KODI-t, szerintem nagyszerű, már régóta így nyomom. I/O-ban volt csak eddig gyenge, de ezen most sokat javítottak.
-
A LibreELEC futási teljesítményét kevésbé befolyásolja a memóriakártya, azért ilyen mert még van rajta mit optimalizálni. Persze egy középkategóriás asztali x86 procival nem érdemes összevetni, nem egy kategória a kettő. Nekem az sem jutna eszembe, hogy megpróbáljam kiváltani vele a notimat vagy egy asztali gépet, pedig alapvetően Ubuntu-t használok.
-
Az USB portok csak alacsony energiaigényű eszközöket tudnak ellátni, egy vinyónak vagy SSD-nek általában nem elég. Ilyenkor külső tápos megoldásra van szükség, illetve közbe lehet iktatni egy extra tápbeviteles USB kábelt is. Én ilyet használok, az egyik RPi4-em NAS-ként funkcionál, és a router két USB portja táplálja (lap+vinyó).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Sorozatok
- bitpork: Malac java, új kuMpi, káposzta sali
- További aktív témák...
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest