Új hozzászólás Aktív témák
-
cog777
senior tag
Ha valakit erdekel, MS telemetria nelkuli Visual Studio Code azaz VSCodium RPi4-re: [link]
ahogy nezem verzioban koveti az MS valtozatot. Armhf valtozatot kell letolteni.
Dockerezesre, pythonozasra eleg jo. -
cog777
senior tag
Elore telepitett sd kartya - Noobs?
En altalaban letoltom az image-t a gyarto honlapjarol [link] , felmasolom dd-vel vagy Win alatt image writerrel es lesz 2 particiom. (Utana belovom a wifi es ssh kapcsolatot igy be tudok jelentkezni tavolrol.)Elso inditaskor atmeretezem a rendszer particiot a raspi-config segitsegevel.
Igy ez lesz:Device Boot Start End Sectors Size Id Type
/dev/mmcblk0p1 8192 532480 524289 256M c W95 FAT32 (LBA)
/dev/mmcblk0p2 540672 62552063 62011392 29,6G 83 LinuxTeljesen sima ugy, szerintem a jobban ki tudod hasznalni a helyet ha a Noobs-ot lecsereled.
-
cog777
senior tag
Ha valakit erdekel egy szep cli-s grafikont rajzolo CPU frekvencia es homerseklet monitor, az telepitheti a
pip3 install s-tui
pip install s-tuiparancsokkal. link
-
cog777
senior tag
válasz
szabifotos #459 üzenetére
+1 En is onnan vettem. Jo az ugyfelszolgalatuk.
-
cog777
senior tag
válasz
zsolt_64 #404 üzenetére
En headless hasznalom az RPi-t, szoval ha be ssh-zok akkor 42C mikozben a szobahomerseklet pont mellette 22C.
Ha NoMachine-al lepek be akkor az mar eleve megterheli a CPU-t 10-40 szazalekra attol fuggoen hogy a kepernyo tartalom mennyire valtozik. Igy persze az RPi is melegebb. Pl statikus tartalom eseten 15% CPU terheles es 45C az RPi
A haz also resze kevesbe meleg mint a teteje, szerintem ez oke mert csak a csavarok adnak at a hot.
-
cog777
senior tag
Megjott az RPi4-em, ezzel a heatsink hazzal: [link]
Nemi tapasztalat:
20C szobahomersekleten, 10 perc cpuburn utan volt 65C az RPi, szoval elegedett vagyok vele. Nincs aktiv venti rajta.
NoMachine-t telepitettem igy van kenyelmes tavoli asztal eleres. (VNC kevesebb CPU-t fogyaszt, de az nem skalazza a monitor felbontast.)
Kivancsisagbol feltettem a Visual Studio Core-t es remekul mukodik, Chrome-al egyutt 1.2GB-ot hasznal, szoval nagyon is itt volt az ideje a 4GB-nak, ezt a konfiguraciot siman lehet desktopra hasznalni!
-
cog777
senior tag
Ha valaki ki akarja boviteni a memoriat akkor lehet engedelyezni a zswap-ot ami tomoritett swap megoldas. Kb megduplazza az megadott memoria mennyiseget nemi cpu felhasznalas aran.
https://github.com/raspberrypi/linux/issues/2649
-
cog777
senior tag
Tud valaki ajanlani egy olcsobb ssd hattertarat es atalakitot rpi4-hez?
Gobdolkodom a megvetelen. Rpi3-at vasaroltam 1 eve de az szuper lassu meg egy gyors sd kartyaval is igy csalodas volt szamomra. Desktop felejtos a 3-as verzion, ssh jol mukodott kiveve hogy a wifit dobta el havonta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A népszerű microszámítógép – története során először – választható kapacitású memóriával is rendelhető.
- Villanyszerelés
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- További aktív témák...
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- HP EliteDesk 800 G5 TWR / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- HP ProDesk 400 G4 SFF / i5-7500 / DDR4 / DVD-RW / USB 3.1 / több db / számla
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Fél konfigurációk
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest