Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
Kipróbáltam a 3B+ USB bootolást.
Valóban működik, még a Booster-el is, egy probléma jelentkezik hogy nem minden külső USB meghajtóval kompatibilis. Nekem konkrétan az otthoni készletből 2 db USB2 NONAME nem ment, a KOLINK márkájú USB3-as külső meghajtóval szépen működik.(Igen tudom a 3B+ NEM usb3 as
)
A merevlemez WD 320 GB.
A 3B+ hoz nem nyúltam, természetesen áramtalanított állapotban kivettem az addig használt SD kártyát. A foglalat üres maradt.
A lemez megírása a javasolt BalenaEtcher-el történt.
Első bootoláskor szépen kiterjesztette a partíciót max méretre.
Egy módosítást végeztem el a swap file méretét megnöveltem 2 GB-ra.Most tesztelgetem , de sokkal jobbnak tűnik, érezhetően gyorsabb az egész működés. Nincs zavaró belassulás amikor a Chromiumban 5-6 fül van nyitva...
Ha ez PI4-en is ilyen lessz , USB3 sebességgel , 4 GB memóriával stb

-
zsolt_64
senior tag
Kösz az infót, mert így tényleg fölösleges nagy SD kártyába invesztálni, szerintem sokunknak van ilyen elfekvő 0.5-2 GB SD kártyája ami csak hever a fiókban (Nekem van 4-5 db
)
Gondolom ha csak /boot van az SD-n akkor a sebessége sem lényeges....
Továbbá van 1 usb3-as külső meghajtó (320) GB.
Ebből ki lehet hozni akkor a merevlemezes málnapc-t
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Yettel topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Adventi kalendáriumok
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÚJ! Intel NUC Kit NUC5i3RY,16GB RAM,Bontott de ÚJ NUC5i3RY,Bontott de ÚJ NUC Kit NUC7i5BNK
- Kezdő Gamer PC - RTX 2060, Ryzen 5 3600, 16gb RAM
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 4500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 500GB Nvme
- Dell Optiplex 3040 Micro PC Windows 11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 4500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512GB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 128B Fekete -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% gyári Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
)