- Blu-ray lejátszók
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Leállítja a legjobb CPU-hűtőinek szállítását az AMD
- Ati Radeon X1900XT/XTX - X1950XT/XTX
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #314 üzenetére
Úgy azért korrektebbnek látszana ha egy linuxfan ír baromságokat a windowsról, azt is kijavítanád. Nem kell a win topikokban, elég a linuxosban is.
"ez tökéletesen így van most is. Azt tehetsz a saját gépeden, amit szeretnél."
Meg amit enged. Kitörölt nyomtató honnan mászik vissza a következő bejelentkezéskor? Nincs rákötve, nem ismerheti fel automatikusan. A taskmanagernek mi kerül 10 percbe bezárni egy befagyott taskot? Ismeri a rendszer az általa lefoglalt erőforrásokat, szabadítsa fel és kész. Mit kell ezen annyit gondolkodni? Ami adat ott volt, az már úgyis elveszett, ne próbálkozzon helyrehozni semmit. (Engem spec ezek zavarnak a legjobban, mert napi szinten ez jön szembe, de lenne még mit sorolni.)Szerinted ott van a csomag a legjobb helyén. Más szerint meg nem. Az MS szerint a program filesban (és ahogy említetted a savegame szanaszét ahol a programozónak kedve volt rakni), nekem meg az lenne szimpatikusabb ha 1 könyvtáron belülre terjeszkedne csak, látnám hol a vége, mi mennyi helyet foglal, nem részenként kéne összeszámolni. És a konfig filejait, .dll-jeit se szórná szanaszét. Mindenkinek más tetszik, a programozó véleménye győz. A Win7 memóriakezelése is volt fikázva hogy milyen sokat foglal, az MS szerint meg előre lefoglal üres helyet, az látszik használtnak, de mint ilyen a programok számára nyitott terület. Ez is filozófia kérdése, nem biztos hogy rosszabb mint a hagyományos modell.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #302 üzenetére
Van itt linuxos troll is elég, de mindig csak a másik oldalban tudod megtalálni a hibát, a saját "okosságaitokért" még egyszer nem szóltál oda hogy ezt nem kéne. A win mindenben szar, a linux mindenben jó (szerintetek), aki csak egy kicsit is a kettő között helyezkedik el, az már troll nektek.
A mezei júzer úgyis le van korlátozva, a rendszergazdának meg azért meg lehetne adni az advanced belenyúlási lehetőséget, mielőtt kitépi a gépet kábelestől a falból.
Értem én hogy az oprendszer próbál okos lenni, de had legyek már én okosabb saját felelősségre.
A registry Bill Gates szerint se olyan lett mint ahogy azt ő anno elképzelte. De kompatibilitás miatt nyilván nehéz a váltás, vagy nincs senkinek jobb ötlete. És az se biztos hogy a linuxos módszer itt jobb, mert más a rendszer filozófiája, annak az felel meg jobban, ennek ez.
HA egy iráni atomerőművet meg tudtak hekkelni, gyanítom a Linux is menne az NSA-nak, nem csak a Windows.
(#303) Vladi:
Majd pont te fogod eldönteni ki mihez ért... A flémelésből meg elég is volt ennyi!"Ezért készülnek fizetett munkaerő által, ingyenesre."
Pl. Red Hat? És akkor még én nem értem... És felesleges azzal jönni hogy ott terméktámogatásnak hívják az árat. -
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #285 üzenetére
Azért még így is jobban ismerem, mint ti a Windowsok jelenlegi állapotát. (Ugye nem kell 3.-szor is linkelnem?
)
A Windowsban is vannak faszságok. Ahogy Linuxon is. A különbség: mi elismerjük.
"Milyen hülye elképzelés az, hogy majd a program keres magának tároló helyet?"
Én spec nem szeretem ha erőszakosan előírja nekem mit hova tegyek, had válasszak már én. Felkínálhat nekem egy alapelgondolást (kínáljon is, mert másnak lehet hogy mindegy), aztán vagy elfogadom, vagy nem. Nem biztos hogy nekem az OS készítő logikája a szimpatikusabb. A pucolók nem azért kellenek, mert szanaszét kerül minden, hanem mert uninstall után is ott marad."A Linux meg sosem akarta kiváltani a Windowst"
Az nem, csak a hívei. Pl. amikor az open szoftverért agitáltok, miért nem használ Linuxot meg Librét a közigazgatás Windows és Office helyett, és társai. Rémlik?Vladi:
Ne fárassz... -
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #280 üzenetére
A windowsos progi elintézi magának. Next-next-finish és kész. Nem a júzernek kell foglalkoznia vele hogy hova kerül. Oda teszi ahova akarja, nincs 80 féle win verzió hogy ez most ehhez jó, az meg ahhoz. Még a docsettingset is leemulálja magának a kompatibilitáshoz. Persze Linuxon is megoldható, de az hogy egyiken működik, a másikon nem biztos. Most ugyanez egy fejlesztő szemével: vagy megírja minden lehetséges Linuxra külön hogy ezt ide, azt oda rakja a progi, vagy az amúgy is kis felhasználónak is csak a töredékét fogja elérni a programjával. A felhasználó meg annyit lát belőle hogy olyan mint a konzol: van PS only, meg Xbox only játék, ha vmi nem az ő gépée jön ki, akkor megszopta.
A Windows az Apple AppStore-ját is lekoppintotta, meg felhő kell már mindenhova, de nem attól lesz jó vmi hogy az MS lelopja. Én szurkolok a Linuxnak, de a jelenlegi állapotától nem esek hasra. Mindenki megy a maga feje után, nagyon szét van töredezve, se nem fejlesztő-, se nem júzer barát. Az egy jó dolog hogy netezős otthoni gépnek már alkalmas (most a szerver részt ne nézzük, az nem átlagembernek való), mert sokan tényleg nem használják ennél többre, de még bőven van hova fejlődni hogy a Windowst ki tudja váltani.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #266 üzenetére
Aha... Az X beállítás egyik disztrónál az Y fileban van, a másiknál a Z-ben (ami lehet hogy akár ugyanaz a sor, "csak" épp teljesen máshol, így kézi hekkelgetés nélkül nem fog menni).
Igen, minden ember azzal fog indítani hogy forráskódból fordítja le a programot. Meg esetleg meg is írja. Főleg egy titkárnő.
Egy orvosnak az X betegség kezelése is egyértelmű, csak nekünk többieknek nem. Windowson mindenkinek az.
-
válasz
CPT.Pirk #266 üzenetére
Minden más is Busted, amit írt, a mini és a micro USB is szabvány, bárki gyárthatja, és ugyanolyan jó lesz, akárhova dugom be. Nem látják, vagy nem akarják látni, hogy ez lenne itt a szabvány lényege...
Pedig néha azt kívánom, hogy ha már ennyire szabványellenesek, akkor ne használják már a HTTP-t, vagy a TCP/IP-t. Mindenkinek könyebb lenne...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #252 üzenetére
"Az MS termékeit nem számítva legalább 21 egyéb cég terméke használja az ODF-et."
Ez olyan mint amikor a játékok közé felsorolják a 10000 pasziánszt meg 20000 tower defense, "első játékprogramom" szintű alkotást." Az hogy te nem ismered őket, az egy dolog."
Az hogy más se, az meg a fejlesztőknek egy másik dolog.Akárhogyan is csűröd, van az MSO, meg a futottak még kategória. Lehet szeretni vagy nem szeretni, de ez a helyzet.
Nálunk volt próbálkozás Librere, majdnem Dózsa féle parasztlázadás lett belőle. Nekem most ép Libre van a gépemen, mert arra hogy megnézzem a már nemtomki által belinkelt "bizonyítékot", arra az is megteszi. Amúgy semmi office nincs a gépemen, mert konkrétan nem hiányzik. Ha kéne, MSO-t használnék, csak ahhoz fel kell állnom a székből és levenni a polcról, annyit most nem ért.
Az emberek többségének az informatika csak egy eszköz, nem az életüket kitöltő cél. Egy jogásznak, orvosnak van egyéb dolga is mint hetente új kezelőfelületeket tanulgatni. Ezért volt sírás a ribbon is, amit teljesen megértek. HA egyszer bevált a régi, nem kellet volna erőltetni az újat.
Ugyanez van a pc vs konzolnál is. Addig szopatják az embert hogy ide regisztrálj, oda párosítsd az accountodat, amoda írd a serialt, legyél aktív a neten, rakjál fel 18 patchet, hogy a végén beint és vesz egy konzolt.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #250 üzenetére
Elterjedtségét tekintve a "szabványosítás után 2 évvel" bőven korai is volt még. Igazából hálásak is lehetnétek az MS-nek hogy felkarolta az .odf-et, enélkül ugyanis még elvben se készítene senki ilyen doksit, mert nem fogja tudni megnyitni senki. Ezzel most egy csomó potenciális .odf-et olvasni képes ügyfelet generált a kedvenc formátumotok számára.
A NATO és egyéb "használat" is erősen kérdéses, nálunk is kiadtak egy utasítást hogy az állami szektorban az opent kéne preferálni, aztán mindenki leszarja, akire ráerőltetik, az is sírva könyörgi vissza a használható MSO-t.
"Nem kapkodtak Redmondban..."
A holografikus adattárolást, mint a BD lemez utódját hány éve ígérgetik, és hol van az még? Ha nincs gyakorlatban is kézzelfogható haszna, a fiókban marad. -
#Chris
tag
válasz
CPT.Pirk #200 üzenetére
Linux szerverekkel foglalkozok nap, mint nap...
Meg milyen másik oldalt? Mert sok oldal van... Pl.: szerintem a BSD-kel méltánytalanul keveset foglalkoznak és kevesen fejlesztik, mikor szerintem (és nem csak szerintem, hanem a PS4-ben is egy módosított bsd van, valamint, ha jól tudom az OSX alapja is bsd és a facebook valamelyik mérnöke is blogolt róla, hogy bizonyos területeken a bsd sokkal jobb, mint a linux) nagyon stabil, biztonságos és gyors OS, csak fapadosabb még a linux disztribeknél is és a support még kevesebb hozzá. Van OS X oldal is, Unix vonal, bár a BSD meg a Unix ugyan az, csak a BSD-t nem lehet Unixnak hívni...
Előző hsz-emben leírtam már, én nem azért mondom, hogy a linux distribek rosszabbak desktop-ra, mert utálom a linux-ot és windows fan vagyok, hanem mert szerintem jelen pillanatban a Windows jobb. Használtam sokáig debiant, ubuntut, fedorat, scientific linux-ot, mint-et és elementaryt. Kipróbálás szintjén pedig, nehezen mondasz olyan OS-t, amit ne próbáltam volna. A noname linux distribeket hagyjuk... Ha valaki mindenáron linuxozni akar, -, mert lehet, hogy hónapokig el vagy vele, de 1x úgyis belefutsz valami olyan kompatibilitási dologba, amiért vissza kell menned windows-ra - akkor max az ubuntut vagy elementary os-t ajánlom neki, vagy rpm-es vonalon a fedorat. Majd amikor egy idő után játszani akar vagy be kell adni valamit docx-be vagy az a program, amit épp használni akar nincs linux-ra és a wine-os gányolással se megy és vissza kell mennie win-re, akkor jussak eszébeCsak mert sok minden még OS X-re sincs, nem még linux-ra...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
CPT.Pirk #195 üzenetére
Te pedig linuxos kollégádtól veszed az ellenérveket.
-
szabonagyur
félisten
válasz
CPT.Pirk #125 üzenetére
És miért szerinted otthoni usernek mikor kell telepíteni újra? Ha elbarmolja mert ezt állítja, azt állítja, törölget ész nélkül stb. Ez mindennél így van, legtöbb esetben foglalkozni sem kéne egy OS telepítéssel évekig. Csak ugye jön a vállalkozóbb OS használó, őt meg nem tudod megállítani csak ha lekorlátozod, ha meg nem teszed meg bármelyiket tönkre vágja.
-
szabonagyur
félisten
válasz
CPT.Pirk #121 üzenetére
A legtöbb Win8-as driver fut Win7-en is, de legtöbbször maga a gyártó tiltja le, hogy az adott hardver gyártó oldaláról is hiába szeded le már nem tudod felraknia a 7-re a drivert. Szóval ez a driveres támogatás a gyártó sara. pl. Acer gépek esetében touchpad hiába synaptics amihez a gyártó oldalon van Win7 driver nem megy Win7 alatt a driver... ja meg van a gyártó részéről egy UEFI kikötés is.
Amúgy meg így is rengeteg driver bele van már integrálva a telepítőbe Windows részről is szóval elég sokszor ott is csak az a kérdés, hogy mit nem ismer még.
-
szabonagyur
félisten
-
#Chris
tag
Ne csak az MS supportra gondolj, hanem más cégek támogatására is. A nagy előnye abban van.
"A sorrended meg azért rossz, mert először mindig a csomagkezelőhöz nyúlunk, minek dolgozzunk feleslegesen? Miért kell nekem leszedni egy program telepítőjét?"
Nem sorrendben írtam, esetekre bontottam. A program telepítőjét, akkor kell leszednek és azért, mert vagy nincs repo-ban vagy régi a csomag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest