Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
szerintem felesleges másfél képernyős hsz-ben leírni, hogy nem értesz hozzá, erre elég egy sor is.
"Én ezt inkább inkompatibilis szar agyrémnek nevezném": én meg egy téves képzelgésnek.
bocs, de nem éri meg a tételes cáfolatot az egész.
"Bocsánat, csak mindig amikor ilyet látok eszembe jut hogy a rendszerem kb minden részét a legapróbb részleteibe menően utálom.": sok szeretettel várnak a w7 topicban.
-
spammer
veterán
"Ebből kifolyólag egy nem disztribútor által szállított program nem fogja tudni alapértelmezetten használni ugyanazokat a libeket (ellentétben azzal, ahogy itt sokan állították)."
"Ahol a deb feltételezi, hogy egy alaptelepítéses ubuntu esestén ott vannak a file-ok ahol vannak"
Erre van a csomag és -függőségkezelés, nem?
-
bambano
titán
"egyreszt "linuxon" nincs a dolgoknak kotott helyuk,": nincs hát. lfs-t senki nem ismeri az itt nagyon bátran nyilatkozók közül?
"a filerendszer struktura vagy 40 eves hagyatek": egyrészt semmi gond, hogy megtartanak valamit, ami jó. másrészt semmi gond, hogy nem kell kétévente újratanulni valamit tök értelmetlenül.
-
spammer
veterán
Azért rakják a megadott, megszokott helyekre, mert így legalább a rendszer és más programok is megtalálják, fel tudják használni mindenféle macera nélkül, mert tudják, hol kell keresni:
Például: írok egy "foo" nevű scriptet, hozzá csinálok egy "foo.desktop" fájlt, amiben csak annyi volt megadva ikonnak hogy "foo.svg". Mindenféle elérési út nélkül tudni fogja, hogy ez az ikon lesz az ő ikonja, ha berakom mondjuk a ~/.icons-ba. Ugyanígy ha bármilyen másik ikonra hivatkozni akarok, használni akarom, elég csak a nevét beírnom, nem kell kitúrnom az teljes elérési utat, mert a rendszer tudja, hol kell keresni.
Vagy ott van az $PATH esete, a megadott könyvtárak, ha futtatni akarok valami, de nem akarok teljes elérési úttal hivatkozni rá. Amihez egyébként tetszőleges könyvtár is hozzáadható, ha nekem nem felel meg az a pár default. Ha például el akarom indítani a Firefoxot, akkor elég ennyi parancsnak "firefox", mert a helyén van, bármikor, bárhonnan el tudom indítani ennyivel, és nem kell hozzá a C:\Program Files\Mozilla\Firefox\firefox.exe vagy akármi... De lehetne még sorolni hosszasan.Viszont abban igazat adok, hogy nincs teljes mértékben konzisztencia, pl. olyanok miatt, hogy vannak olyan programok, amik a ~/.programnév alá rakják a személyes beállításokat/konfigokat, míg egy másik (vagy újabb verzió) a ~/.config/programnév alá. De ez sem nagy tragédia, mert lényegében így is a helyén van (home könyvtáron belül).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Propagálom? Nem. Nem is értem ezt miből gondolod.
Azt mondtam, hogy ÉN hogyan csinálom, nem azt hogy másnak hogyan kellene csinálnia. Tervben van ezeknek a gépeknek az unattented frissítése, csak eddig nem voltam benne biztos, hogy miként csináljam meg. Viszont most találtam rá csomagot, meg egyszerű megoldást, majd alkalmazom azt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces videók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Androidos fejegységek
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest