- Hobby elektronika
- Milyen joysticket vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #334 üzenetére
Egyszerűen your argument is invalid.
Remélem tudod, hogy árnyékot bokszolsz."Jó dolog az, h vmi nyílt és ingyen van, de azt be kell látn...i"
Linux éve nem kell megint? Nem érdekel, ha van fizetős szoftver, az alapszintű kompatibilitás legyen megoldott akármivel. Ez így vendorlock. Pedig nem a formátum az, ami bármit is ér, hanem az olvasónak a benne lévő infó, az írónak pedig az, hogy milyen könnyen/gyorsan/olcsón(?) tudja létrehozni a neki megfelelő dokumentumot/táblázatot/slideot... Fícsörökben, kényelmi megoldásokban is lehet ám versenyezni, ehhez nem kell formátumvendorlock... hacsak nem kapsz tőlük pénzt."Aki/akik irreális elvárásokat támasztanak az adott rendszer népszerűségének növekedése..."
Nem támasztottam soha ilyen elvárást. Én azt szeretném, ha ODF tovább terjedjen, MSO alatt is jobban (sokkal jobban) legyen támogatva, a sajátjai mellett. Hiszen akkor az is egy alternatíva lesz. Sem az MSO bukását nem jeleztem előre, sem a Linux Desktop évét, sem az LO mindenható letaglózását."de azt nem akaródzik elismerni, h az adott platform nem mindenhol tud megfelelő alternatívaként szolgálni." Ezért kellenek az alternatívák, hogy lehessen megfelelőt választani. Soha nem mondtam, hogy LO kell mindenhova.
"nem érti mért nem azt használja mki, ha nem tudja mindenhol kiváltani a konkurenciát, v igazán versenyezni velük."
Letojom ki mit használ."Office kapcsán ODF nem igazán váltotta be teljes körűen a hozzá fűzött reményeket és vsz nem is fogja, mert nem tud minden MS ficsört megjeleníteni, akkor meg kb. eldőlt."
Itt is elhangzott többször is, hogy sok az olyan fícsör, amit LO (ha tekinthetjük azt referencia ODF szerkesztőnek...) máshogy csinál, akkor az ODF-ben is máshogy van implementálva. Tegyük fel, hogy ez igaz... Mind az ODF, mind az LO nyílt, tehát nincs elrejtve hogyan kellene az MSnek implementálnia ezt. Nem kell átírnia hozzá a saját fícsöreit, egyszerűen csak egy belső konvertálót kell kreálni. Ez jelentené ugyanis az "ODF támogatást", amit most is lebegtetnek, de kb olyan szintű (ha van olyan szintű...), mint fordítva. Pedig hivatalosan az OOXML is nyílt szabvány...haha."Ahol márpedig, a lakosság/ munkavállalók nagy többsége Windowson + MSO-n szocializálódott (régen, most és vsz a jövőben is), azt ismerik, azt várják el tőlük"
Maradjunk annyiban, hogy a lakkosság többsége fészbúkozik, és max ott írogat. Évente, ha megnyitok egy Writert/Wordöt otthon. A munkavállalók jórésze pedig nem is gépen dolgozik."Jó lenne ha változna? Fogjuk rá, jó! De az a helyzet, h nem nagyon fog..."
Most is folyamatosan változik. Még az MSO is az O365-tel... Ezt is be kell látni.Elvégre is ezek csak iratok, táblázatot, slideok. Struktúrált információk. Amit azonnal akarnak. Telefonon is, tableten is, böngészőben is. Ha ne adj isten valamit emailben elküldesz, akkor azt a böngésző tudja már megjeleníteni... tudod, ez PDF-fel már működik. A gugli betölti magának a GDocs-ba, de azért az sem stabil OOXML-ben (vajh, miért?)
És innen jön továbbra is az, amit én végső célként szeretnék. Ha ez egy strukturált információ, akár egy XML fájl, akkor én szeretném, ha azt a lehető legtöbb helyen, a leggyorsabban megjeleníteni tudjam. Nem az az érték, hogy milyen fájlformátumban van, és hogy azt hogy a virágba fogom megnyitni, van-e hozzá Viewer, vagy full csomagom, vagy nincs... nekem az információ kell belőle. Ezt az ODF-vel meg lehet valósítani, még sok featuret is tud, ahhoz képest, ami igazából kell...
És ehhez senkinek (enduser) semmit nem kell sem leváltani, sem újratanulni. Még is ők járnak jól.Erre az említett állami közszféra csak ott tesz rá, hogy egy kötelező kommunikációhoz ne kelljen senkinek semmit megvennie. De azokhoz, talán te is belátod, hogy semmiféle OOXML vagy DOC feature nem kell. De még ha ingyen is lenne, akkor se legyen egyetlen megoldásra korlátozva, főleg ha az zárt, és maga az állam sem tudja biztosítani a megfelelő elérhetőségét a későbbiekben.
-
válasz
King Unique #332 üzenetére
Vagy a létjogosultságot nem érted, vagy fura dolgokat remélsz.
Ha Linuxot is használsz, nem érted az egészet, csak annyit, hogy ingyen van...Csak azt tudom mondani, mint a barátodnak, örülj annak, hogy a HTTP nem zárt, sem a PHP, postgreSQL stb, mert egyébként nem lenne hova ezt a sok gondolatot leírni. Ingyen.
Fejlődés csak ott van, ahol több versenyző van, persze nem muszáj mindenkinek ezt belátnia. Ártól függetlenül. Igen is legyen létjogosultsága, igen is nézzenek a túl nagyok körmére, igen is legyen nyílt dokumentumformátum (mert az információnak nem szabad egy cégnek gátat vetnie).
-
-
A PDF nálam is nyerő, és érdekes mód azt az Adobe fejleszti, de abba is bárki tud menteni, vagy belőle olvasni...
Egyébként pedig tessen az MSO jobb kezelést megoldani, ennyi pénzért.King: Engem sem érdekel, hogy házon belül vagy akár kívül mivel kommunikál, de ha emiatt ügyfelet veszít, az öngól. Nem gondolom, hogy kifelé, egy fejléces 2 oldalas doksiba nagyon megerőltető formázást kell tenni...
-
Winen dolgozom, mindig azon dolgoztam, mert az volt. Most épp nem is opciós, tekintve hogy VS-ban kell dolgozni...
Házi szervernek nem venném meg semelyik wint se, hogy egy ITX-es kis lapot azzal gyilkoljam, jó oda a headless linux...
Asztalimon alig csinálok valamit, vagy böngészek, vagy játszom (főleg DoTA2), egyik sem kér wint, így oda is tudtam ezt választani. De DualBootos, biztos ami biztos.
Amíg volt netbookom, Linux ment rá, egymagos atom + W7Starter maga volt a kínzás.Szóval hova választottam rosszul?
Persze, fordítsuk meg ONagyszakemberek választási algoritmusát. Én azt állítom, hogy akár a közigazgatásban, akár otthon elegendő az ODF (nem az LO, az ODF) tudása. Erre VBA makrókkal jöttök... én erre azt mondom, hogy akkor a feladatnak megfelelően válasszon OOXML és ODF között. Erre is azt kapom, hogy na nehogymár szegény user állítgasson, amikor az OOXML mindenkinek(!) jó, aki nem azt használ, az meg pislogjon, és jobban teszi, ha megveszi. Mert le akar írni 3 mondatot, pl a közig szerveknek...
Nap vicce.
-
válasz
King Unique #294 üzenetére
Remélem tudod, hogy magadat cáfolod azzal, hogy szerinted valami hiányzik az ODF-ből, mert az MSO nem tud bele jól menteni, de az LO igen... hidd el, hogy akkor az benne volt eddig is az ODFben, az ODF nem LO termék, nincsen plusz saját "funkciója", amit az MSOnak át kell vennie, egyszerűen csak rendesen kéne megoldani a szabvány támogatását. Mert az MSO zárt, így nem tudhatjuk, hogy mi hiányzik, de neki elég, ha már mások szenvednek ezzel is.
Hiszen, magad mondtad, LO-ban meg tudnád oldani, és ugyanúgy ODFbe mentenél.
Nem látom be, hogy mire ez a felhajtás. Ennyit arról, hogy beleerőltetik, aztán csak külsőleg adják meg ami kell. Igaz, magát a szöveget ki lehet vele olvasni...Igazi fanboyok vagytok. Remélem sok pénzért csináltok magatokból bohócot.
-
válasz
King Unique #271 üzenetére
USB-t bárki gyárthat, 3-ast is, 2est is. 2 szabvány lehet eltérő, de nem lesz ettől vendor-lock... Ez még mindig butaság.
A többi sorod is...
Ha van 10 ember, abból csak 1 nemMSO-t használ, akkor ODF-el 10 embert érsz el. Ez a logikus, minden más csak a gyakorlati, illetve 21312233 éves beidegződések, nem lesz ettől a mostani helyzetre logikus. >10 éve még nem támogatta az MSO, így az ott felszedett tapasztalatod, és mások tapasztalatai is akkoriak. Most már lehetne mindenhol default az ODF, semmi hiánya nem lenne neki.
Ha minden program ismeri az ODF-et, akkor mondhatjuk, hogy elterjedt szabvány. Ez egyszerű.
Az OOXML-t viszont semmi sem indokolja, max az, hogy default. (nem kell máshogy használni, mint az ODF-et, tehát bármit, ami tanult, most is megállja a helyét... szóval semmi nem szól mellette, ellene viszont a vendor-lock) Illetve nagyon kevés plusz feature, amit aki használ, annak úgy is szól az MSO...Ha nincs monopól helyzetre igényed, akkor viszont ne harcolj már mellette. Elég nagy marhaság az, hogy ha az office nem lenne fizetős, akkor másnak nem lenne létjogosultsága. Mert ingyen van, attól még lehet szar, és ugyanúgy monopól. Nem vagyunk egy huillámhosszon, ha ezt tényleg nehéz belátni.
Továbbra is elbeszélünk egymás mellett, így részemről veled is zárom a témát.
-
válasz
CPT.Pirk #266 üzenetére
Minden más is Busted, amit írt, a mini és a micro USB is szabvány, bárki gyárthatja, és ugyanolyan jó lesz, akárhova dugom be. Nem látják, vagy nem akarják látni, hogy ez lenne itt a szabvány lényege...
Pedig néha azt kívánom, hogy ha már ennyire szabványellenesek, akkor ne használják már a HTTP-t, vagy a TCP/IP-t. Mindenkinek könyebb lenne...
-
válasz
King Unique #263 üzenetére
Igen, most már támogatja, ez rendjén is van. A többség a defaultat használja, és először az OOXML van kijelölve, ezt is tudjuk, még ezzel sincs baj. De az OOXML is egy szabvány lenne, mégsem sikerült még senkinek jól megjeleníteni, kivéve az MS-t. Ez például baj.
És olyan noname cégek állnak pl az LO (mögötti The Document Foundation) mögött, mint az Intel, AMD, Google, Red Hat...És addig lehet ezeket megnyinti, amíg a cég ad hozzá viewert. Nem azt akartam ezzel mondani, hogy jajj, mással nem lehet (pedig ugye az OOXML miatt amúgy kéne), hanem azért mert a gyártója gondolhatja át úgy, hogy ezentúl ez mennyibe fog kerülni neked. Ez nem mellébeszélés, hanem valós rizikó. Ez a baj, hogy te azt gondolod, hogy ami most van, az mindig lesz később is, én meg azt mondom, hogy a gyártó dönthet úgy, ahogy csak akar, most is, később is. Betehet egy időzítőt, ami azt mondja, hogy 10 év múlva semmi sem fog működni, senki nem fogja megtalálni, 10 év alatt már mindenki az újat fogja használni. És bumm. Aztán lehet sorbanállni a kasszánál, hogy a kis Viewer meglegyen hozzá, amiben nicns időzítő. De ez csak egyféle mód, amivel ez balul sülhet el. Ezért kellett az MSnek előállni egy szabvánnyal, egyébként az EU nem engedte volna. Az MS pedig csak látszólag tett eleget. Tehát nem őket kéne szeretni ennyire. Persze, mint mondtam, hacsak nem fizetnek érte.
Az igény továbbra is arra nagy, hogy mindenki tudjon a másikkal kommunikálni. Ez mindenkinek az igénye. De ezenfelül mindenki igénye az is, hogy ez minél olcsóbb legyen. Ehhez verseny kell, több gyártó, többféle termék. Mint ahogy többféle hardver közül választhatsz, mégsem különböznek a fő csatlakozók a hátulján. Többféle mobilod lehet, mégis mindegyikben ugyanaz a szabványos Wifi/BT akármi lesz.
Én megértem, hogy az MS-nek nem érdeke piacot veszítenie, viszont a fogyasztónak (így nektek) sem kéne, hogy igénye legyen a monopól helyzet. Megfelelő szoftverrel pedig a szabványos elemek használata (plusz kiegészítővel együtt is akár) piacot nyer.
Miközben persze így is folyamatosan veszíti a piacot, nem nonamek miatt, hanem mert sokan használják a felhőt pl a Google Apps-ot. Szerinted miért lett Office 365?Szerintem teljesen korrekt az a felállás, hogy ODF-et mindenki támogat, így átjárható mindegyikből mindegyik. A kicsiknek azért nincs saját formátumuk, mert pl. nincs rá erőforrás.
Innentől kezdve mondhatjuk, aki nem az OOXML (most tekintsük el attól, hogy ennek is mennie kéne, még mindig...) premium featureit akarja kihasználni, de ettől még ezt használja, és nem a széles körben használható ODF-et, az dilettáns. Mert ha mindenhol használható, akkor nincs ok arra, hogy ne legyen használva. Neked sincs rá okod, hogy ne abban küldd akárhova, akár az MSOval készítettet is, hiszen az MSO is nyitja, ez nem lehet kifogás. Tehát egyszerű usererror-ról beszélhetünk a következőkben.Részemről ezzel már bőven kitárgyaltuk a témát, ha nem értesz velem egyet a fő pontokban, miszerint:
- közös érdek a szabvány támogatása (mondjuk, hogy pipa)
- innentől közös érdek ennek használata, amíg lehetséges, akármelyik(!) szoftverrel
Akkor felesleges miről beszélnünk.Mert úgy látom, ti abban a hiszemben éltek, hogy az MSO használatával van bajom... miközben épp letojom, hogy ki mit használ. Nem az LO-ra akarok téríteni senkit, csak a szabványok figyelembevételére ezen szektorban is.
@Dr. Akula: Nem érted, de nem is érdekel már. A gyártó tette elérhetővé, a gyártó teheti elérhetetlenné.
Annyi a köze, hogy DP kábelt, átalakítót, és csatlakozóval rendelkező hardvert bárki gyárthat. De MSO-féle majdnem szabványt csak az MS. Remélem így már könnyen megérted. Ha nem, akkor ne válaszolj. -
válasz
Dr. Akula #261 üzenetére
Ez kb annyira volt kompetens, mint az előző kommentben az eszperanto vs angol. Mindkettő elérhető, nyílt. Az MSO doksik nem azok.
De ezek szerint kevés a fogalom a piacról és annak működéséről, mert szó nem volt ingyenről. Az piaci előny, ha a szabványt támogatod, mert át tudnak róla állni, tehát plusz bevételi forrás lehetőség.
De mint mondtam, csak tedd át arra, hogy két USB szabány lenne, vagy 2 SATA, 2 HDMI, 2 DisplayPort... nekünk előny, ha egyet mindneki támogat, és amellé esetleg csinál sajátot. Hacsak nem vagytok versenellenesek, mert ugye van aki ellenzi. De ők általában pénzt kapnak érte.
-
válasz
King Unique #254 üzenetére
El vagy tévedve. Az ODF nem egy másik konkurens terméke, hanem egy szabvány. A szabványok azért (is) vannak, hogy a termékek közt könnyebb legyen az átjárhatóság, tehát ezt támogatni szokás, nem csak azért, hogy a sok kicsi - szerinted életképtelen - kis cégek bigyuláit is felzárkoztassák, hanem épp ellenkezőleg, ha az MSO ezt támogatja, akkor az eddig ezt használó cégek könnyen áttérhetnek MSO-ra. Ez is a piac. Nem mondta soha senki, hogy dobja el a sajátjét, amibe több feature van. Viszont az elvárható, ha már az is szabvány (OOXML), mégha erőből is, akkor adjon hozzá rendes dokumentációt.
Én eddig egyébként úgy vettem észre, hogy az MSO (2010) ODF támogatása kicsit hellyel-közzel megy.És ez még csak nem is piaci, hanem közös érdek. De gondolom te is örülnél, ha holnaptól csak 10Mrd Ft utalása mellett olvashatnád a doksijaid, mert a húdejózárt formátumban van visszamenőleg 50 évre az anyagod.
Szóval lehet kötelezni, vagy kitiltják az EU-ból, pl.
Úgy van versenyhelyzet (az új belépőkkel is!), ha van átjárhatóság. A vendor-lock senkinek sem érdeke, csak a vendoré. Ezért vannak olyan pofás kis szabványok az IT más területein, mint az USB, a SATA, a DP... gondolom ezek tetszenek, igaz?
-
Hogy jönnék rá magamtól? A lány ismerősöm is pont abev-et csinált, és ő magának meg tudta oldani, mert a java pont olyan, mint aminek leírtad.
Nem fogom a te észérveidet felfogni, mert azok nem érvek, hanem rossz tapasztalatok a környezetedből. Én annyit olvasok ki belőle, hogy az én tapasztalatom szerint lehet boldogulni (minimal tudás mellett is), a tied szerint nem, akkor usererror van. -
A saját példám mellett legalább 2 példám van, akik nem poweruserek, mégis Ubuntuznak, mert én raktam fel nekik. Nem sírnak a win után. Az átlag nem poweruser, nem értem, hogy miért saját magadból indulsz ki... a többség pont azt csinálja, mint amit először leírtunk. Egyébként pedig nyilvánvaló, hogy ördögi kör: amit nem használnak, azt nem támogatják (amiről a cikk is szól), amit nem támogatnak, azt nem használják... Ezen nem segít az sem, hogy bármelyik oldalát hangsúlyozzuk.
Szerintem könnyű belátni, hogy ha nem ez lenne a helyzet, hanem (amire már most is bőven jó) egyszerű feladatokra mindenki linuxot használna, akkor lenne támogatottság, szóval máris bármire használható lehetne. Tehát bármit meg lehet indokolni azzal, hogy mennyi a támogatottság.
A Mac OS X-nek sem valami hatalmas a támogatottsága, azzal is lehet eleget szívni, de előrébb van, főleg a pénz miatt. A rá való MS Office sem igazán olyan kompatibilitásban, mint a wines. Persze néha két wines sem.
Egyébként terjed az online doksi, ez a trend, nem a többgigás semmire se kellő bloatwarek. Ki emlékszik még a repülőgépszimulátorra, vagy a flipperre az Officeban? Tuti kellett bele.Én viszont nem látom be annak a következményeit, ha ez az irány valós lenne. Ha a linux is win lenne, annak sok bajával, akkor nem éri meg.
Ha van egy olyan opció, hogy minden a régi marad, csak az emberek így szeretik meg, akkor lenne ez várt esemény. Viszont általában az elsőre fogadnánk, ezért nem várja senki a linux évét, mert azzal kezdődne a linux halála is.
@Dr. Akula: Mi sem egyszerűbb, mint mondtam, ha valami (közös) szerkesztés alatt áll, akkor nem szokták formázni, csak a végén. Ha nem áll szerkesztés alatt, akkor PDF. A normálisabbika úgy írja a doksit, hogy sémát használ, belövi, hogy mik a fejlécek, felsorolások, stb. Értem én, hogy van pár dilettáns, aki mindent kézzel formázgat, meg cuki háttereket dob fel, akkor ez van. Az Impress és a PPT mondjuk valóban nehezen összehasonlítható - mondjuk személy szerint én az előadásaimat is gugliban csináltam, ami még így is messzemenőleg szebb, mint egy-két PPT diasor -, de a Writer/Word és a Calc/Excel bőven paliban vannak ilyen felhasználás mellett. Egyébként ez is lejárt lemez már, ott van a Prezi vagy az Impress.JS. És az egész MSO helyett a Gugli és társai.
@King Unique: Senki nem állította, hogy mindenkinek az való. Semmi sem való mindenkinek.
-
Aha...tehát én sem használom immáron 5 éve ezt a bughalmazt main desktopként. Kedvenc játékom a Dota2, fut...
Docx jól megy LO-val, nem szokott baj lenni, de amióta az MS is megemberelte magát, azóta inkább ODT-ben küldöm, sosem volt panasz. De inkább a PDF, mert senkinek semmi köze már hozzá. Kb az Office XP (2001) volt az utolsó Office amit telepítettem magamnak. Amikor egyszer lefagyott, és sosem indult újra a gép a telepítése közben (frissen húzott rendszert "laktam" be), akkor végleg meguntam. Azóta van OOo/LO, szóval >10 év.
Nem gányolok wine-nal semmit, pár éve még felraktam magamnak, hogy hátha kell, azóta sem kellett, szóval már törölve is lett. Nem hiányzik a bloatware onlywin programok, bocsánat. Amióta Linuxozom olyan nagysikerű, méltánhíres, sokhelyen mai napig default bloatware-ektől szabadultam meg, mint: Nero, Adobe, WinRAR, uTorrent, DaemonTools... etc. Mindre találtam megfelelő wines alternatívát a dualbootos rendszeremnek. Amire azóta nem léptem, amióta van Dota2 linuxra.Teljesen egységsugarú júzereknek megfelel az oprendszer, hiszen van rá böngésző...a krómbúk is sikeres.
-
Érdekes, én azóta is X-et használok... Nem lett Waylandre cseréve, hanem a Wayland kukázva lett, mielőtt cserélték volna. Mir pedig majd 2016ban, Unity 8-cal.
Egyébként, +1 arra, hogy épp, hogy a nagy tömegek számára lenne egy kellemes desktop rendszer 1-2 jobban sikerült linux disztró. Ingyen van, nincs szükség AVra, a frissítési mechanizmusa jóval fejlettebb, mint winen, és kb. egyszer kell beállítani. Arról nem is beszélve, hogy az általános hardverigénye is kisebb, azaz egy adott hardver több ideig maradhat gyors, alkalmas a feladataira, ami további költségkímélés.Az meg jó poén, hogy a win mindig bootolható marad. Alaplapot cseréltem, és bár az új jóval újabb volt, UEFI-vel, nem tudtam annyira lebutítani, és legacyvá tenni, hogy a win7et újra elindítsam. Reinstall. Az Ubuntu meg sem rezzent.
-
Jól gondolom, hogy ő amúgy felrakni sem tudná a rendszert (W8)? Egyébként van hozzá leírás, gondolom magyarul is, ezt nem tudom, angol OS-t használok évek óta.
És a Win sem rakja fel, csak opcionálisként kínálja a winupdatetel.
Egyszerű júzernek meg ma már dGPU sincs mindig, Intel IGP meg fullosan megy alapból.Ez nem változtat azon, hogy az én anyám remekül boldogul Ubuntuval. Vagy egy másik kedves lány ismerősöm. Én telepítettem, mert ahhoz nyilván kellett segítség (nem mintha wint telepítettek volna bármikor is), beállítottam. A lánynak még admin joga is van (nekem nincs), szóval nem fogom a kezét azóta. Mégsem lépett be azóta winre, pedig dualboot megmaradt, és Unity-vel értendő ez a tett. Ilyen egyszerű ez a történet, nem kell senkinek powerusernek lennie.
Ami egyedüli problémákat én látok, az mind a Flash és az X11 miatt van. Krómmal az első még viszonylag orvosolható, az X11re meg már a vonalon várnak a cserék. Én bizakodó vagyok, hogy minden csak javulni fog. De az sem különösebben izgat, ha sosem lesz elterjedt. Ingyen volt, gyors, és magamra szabtam. És még csak erőforráshiánnyal sem küszködnék, egyik oldalon sem.
-
Megmutatom neked, hogy mi a felhasználóbarát:
Kész. Ezt az ubuntu felkínálja, ha live alatt indítod akkor már ott, ha telepíted egyből, akkor majd indításkor. Feljön a bubi, ráböksz, előjön ez az ablak, kiválasztod a leírás alapján, hogy mi kell. Ezek mind működni is fognak a rendszerrel is, és a hardvered is támogatja.
Semmit nem kell guglizni.A legtöbb rendszer repojából letölthető amúgy is, ha nincs ilyen választó felület.
Ha nem, neked nem az kell, és nincs AMD támogatás, akkor 1. a gyártóra kellene mutogatni, 2. DIY. -
-
Viccelsz? Az új .NET Core már openszórsz.
Már a spájzban vannak... -
-
-
Ja igen, next-next, és máris van Ask toolbar, meg McAffeeee anyámkínja. Csak, hogy a népszerűbbeket említsem.
És persze, shareware, freeware, freemium, ad-os, krekkelt..etc.
A már egyébként is összevadászott, vírusos oldalakról letöltött exen. Mert nem magától került oda. Megint torzítasz...
Egyébként, ismerősöm gépét kellett volna felraknom, mert ugye W7 tisztán nem sok drivert talált meg (gondolom W8 gép lett volna). Net se wifin, se kábelen. Másik géppel felmentem netre, HP oldal be, 2342343242342 féle verziót dobott ki. Na már most, van egy ismeretlen hardverem, akkor abból honnan tudom, hogy ez most intel/ath/rt/bc vezérlős? Ennyit a nagy supportról, ha az ember kezdő. Természetesen, miután meglett a megfelelő összeállítás, utána sem volt stabil wifi, mert miért lett volna... nem tudom, hogy mi lett a géppel azóta, gondolom W8-at kapott.
A restore image csak azért problémás, mert tele van gyártói appal, aminek a felét senki, sosem használta. Persze, r=1nek teljesen mindegy ez is. Egyébként, ha már itt tartunk, van előtelepített Ubuntus gép is (elsősorban Dell, dehát tuti nem értenek hozzá), semmivel sem bonyolultabb a "telepítés", mint a W restore.
Több egyszerű júzernek is tettem fel Ubuntut, panasz nélkül. Említetted is, hogy böngészés, zene, videó. Csak mondom, de erre használják az emberek többsége a gépet.
És telepíteni sem nehezebb. Ha veszünk egy full üres gépet. W7-ben nem lehet pl. kikerülni a particionálást, ami egy vesszőparipa a kezdőknél. Ubuntu akár automatikusan is csinálja. Winben mondjuk kb ez az egyetlen választópont (a nyelven/bill/időzónán kívül), míg Ubiban lehet pipálni, hogy töltsön frissítést, 3rd-party appot (ez winre ugye amúgy sem települ). Fertő!
Ez egyébként implikálja azt is, hogy W7 telepítő nem megy next-next-next-finisshel, mert kell 1. partíció létrehozás, 2. productcode, 3 agreement, míg az Ubuntuban defaultban mindennek van értéke, automatikusan, és nem is kell feltétlen lejönni a next gombról egészen a User adatok megadásáig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Bittorrent topik
- Real időjárásjelentés
- Hobby elektronika
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen joysticket vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Moza R9/KS Steering wheel eladó pedál szett nélkül
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest