- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Léghűtés topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ateszzero
őstag
Én meg inkább lemondok az 5xxx-es szériáról.
Inkább elteszem az árát és gyűjtök még hozzá, majd megveszem a 6870-es kártyát a dx11.1-hez. -
szab.tam
nagyúr
hajháló!
a dirt2-ben is lesz teljes magyarítás, szinkronizálással együtt, mint a dirt1-ben?
-
Dj Polc
tag
Szép...
-
Zeratul
addikt
Néztem FRAPS-al a demot játék közben végig a verseny során 40 FPS felett volt.
4830@GPU750Mhz 1600x900 4XMSAA High beállítás. -
1280x800, 2xAA, minden high és ultra dx9
min 25 fps
avg 33 fpsamikor meg én magam játszom, alig vannak a képernyőn, szóval érzetre vagy 40 fps tuti van (vajpuhán megy)
-
janos666
nagyúr
Én úgy tudom, hogy a DX11 automatikusa vissza tudja magát butítani SM2.0-ás DX9-ig, csak azért van mellette natív DX9 is, mert XP alatt nem működik a DX11, így értelem szerint, ez csak Vista/Win7 alatt működik DX9-es kártyával, XP alatt nem megy DX11-es hardware-rel sem.
Szóval ezután lesz DX9 vagy DX9 és DX11, előbbi XP miatt, utóbbi pedig újabb Windows-okhoz mindenféle hardware alá (9 és 11 közt), illetve lehet, hogy jobb lesz a végeredmény natív DX9-el Win7 alatt is régi kártyákon. (És egyszer talán el is tűnik majd a natív DX9) -
peterm711
aktív tag
Azér ugy utólag belehettett volna tenni a tesztbe a 4870 x2-t is, hogy lássuk mennyivel lett fürgébb a az 5870 tőle.
A mérések szerint a HD 5000-es kártyák 50%-al gyorsabbak DirectX 9 alatt, tehát 50 százalékkal lassabbak dx11-ben. Hogy is van ez akkor? Mikor megjelent az új széria és mégsem a várt gyorsaságot hozta a régihez képest, akkor az volt a kibeszéllés hogy majd directx 11-ben mutatja meg az erejét...de hát valahogy nem úgy néz ki...
Nagy a gyanúm hogy aki nem csúcskategóriás dx11-es vga-t vesz, az ugyanúgy csak dx9-10 ben fog játszani mint idáig. Szerintem a következő széria lesz a nyerő, a mostani csak csupán kezdő próbálkozás, sötétben tapogatózás...
-
válasz
pengegyerek #173 üzenetére
Nem hinném, hacsak nem virít az elején egy hatalmas Nvidia logo.
-
pengegyerek
aktív tag
De azért a teljes játékban lesz DX 10 ÉS 10.1 is nem?
-
athomi
veterán
Benchmark:
Konfig: E8200, HD4850, 2x1 GB ram; Op.rendszer: Windows 7 x64
Beállítások: 1680x1050, 4xAA, 16xAF, minden max.Marokko:
AVG: 45,3 FPS
Min.: 37 FPS -
Elmör
őstag
Köszönöm az infókat!
DX11-ben nem tudtam kipróbálni a játékot, de DX10-ben szépen fut a konfigomon (1680X1050, 4XMSAA, ULTRA beállítás), egy valami van, amit csak mediumig engedett felrakni, talán a water effect? szóval így átlagban 62fps-t dobott a benchmark és minimumnak 41-et, viszont ami érdekes, hogy a játék néha mintha swappelne, 1-1 pillanatra. A TDU jutott róla eszembe rögtön.
Ha az AA-t feltoltam maxra (8XQCAA vagy mi) akkor az átlag csak 38 fps lett és a mimimum leesett 31-re, tehát az már rendesen izzasztja a gépet, gondolom főleg a VGA-t, de asszem megelégszem a 4XMSAA-val, jobb a szememnek a 60 fps közeliség. -
LackoMester
addikt
van egy free letöltésem a Steam-röl a játékra...meglátjuk
Demot nempróbáltam majd a teljes játékot...de nemigazán lehet gond
-
kopidoo
senior tag
Kipróbáltam a demo-t és rá kellett jönnöm, hogy nálam procilimites a játék (egy e2160-tól ne is várjak csodát
), viszont a magokat rendesen kihasználja. A bemnchmark max beállításokkal 1440-ben 0xMSAA és 8xMSAA mellett is mérési hibán belül azonos eredményt hozott.
-
JohnR
aktív tag
Most végigtoltam még egyszer, de most már ultra beállításon. Fraps szerint 40-50 fps között teljesít a 4830 1440x900-ban 4x AA mellett. Valsz ez a dx10.1 beállítás. Visszajátszásnál külső nézetből amikor a kamera bemegy az autó mögé és baromira porzik Maroccoban akkor esett csak néhány pillanatra 28-30 fps közé. De csak visszajátszáskor. Játék közben mindegy hányan vannak előttem, nincs belassulás, stabilan 40 felett teljesít a konfigom. Dicséretes az optimalizálás, pedig csak demó.
-
Most akkor DX10.1-en nem is fut rendesen?
-
zuchy
őstag
válasz
Dr. Romano #159 üzenetére
Azért volt jó vétel mert azóta szinte folyamatosan konzolportokat kapunk... (DX9)
Mindenkinek: Fog ez még gyorsulni... Egy HD5770-el rendelkező kolega belinkelte a saját tesztjét, és a 9.12 catával jelentősen gyorsult a stuff.
-
JohnR
aktív tag
Ez ott lesz a polcon a GRID mellett. Nekem már ebben a DX11 nélküli állapotban is jól fut a konfigomon 2x-es AA-val (70-80fps 1440x900-ban).
A hangulat/játékmenet a GRID-ből ismert, csak más pályákon, még nagyobb látvánnyal.
Ha nem is látok semmit a DX11-ből, a leendő 5770-essel, nekem már így is jó -
Dr. Romano
veterán
Heh... 8800GT-mmel megint csak nem lesz probléma 1280-ban. Jó vétel volt anno ez a kari
-
janos666
nagyúr
Úgy látszik ez a DX11-es DIRT2 legalább olyan jó reklám lett az AMD-nek a DX11 hypera, mint az nvidia-nak a Batman. (Ja hopsz, hogy a Batman inkább azért nem lett olyan jó reklám, mert az AMD huszárok felhergelték a népet a fórumokon?
)
Bár részemről is nevetségesen keveset nyújt a Batman-be pakolt Physx hardware effekt csomag... -
kpal
nagyúr
válasz
DerStauner #155 üzenetére
Az uj atikon elégsokerőt felemészt adx11 ,nagyon lesnek az fps-ek lehet majd jobban fog menni a következő generáción.
-
DerStauner
senior tag
honnét tudod, hogy csak dx9/11 van benne? talán azért, mert ilyen módokban lehet a játékot indítani? vagy mert ezek a módok vannak a beállítások között feltüntetve? valahol olvastam, hogy a dx11 olyan, hogy lehetőség van benne futtatási rétegek alkalmazására. tehát ha a játék érzékeli, hogy nincs dx11-es hardver, akkor a játékot dx10.1-ben futtatja. szerintem.
-
KG.
tag
Sokan mondjátok, hogy régebbi kártyákkal majd DX 10\10.1-ben fogjátok játszani, kipróbáltam a demót, és csak DX9\11 van benne ennyi(teljesben is csak ez a 2 mód lesz), pedig kivácsi lettem volna mit bír a HD4850em, a kezdetleges DX 10.1-es tessztelációval!
-
pengegyerek
aktív tag
Üdv eddig bírja az én gépem: 1360×768 minden high amit lehetett ultrára tekerni az ultra 4× élsimítás és v-sync bekapcsolva és tökéletesen fut ha a felbontást v. az élsimítást feljebb veszem akkor már szaggat. És nincs semmin tuning. Kíváncsi vagyok a holnap megjelenő hivatalos demóra miért jobb az mint a mostani.
-
DerStauner
senior tag
én annak örülök, hogy egy hd4850-en (512 mb) is max beállítások mellett tűrhetően fut. pláne hogy én 1440x900-ban játszok.
DeSanto: a játékot próbáltad ki? még nem jelent meg, nem?
-
BiP
nagyúr
Ahogy nézem, hiába update-elték egy 5970-nel a tesztet a srácok, sajnos még mindig hiányzik a DX11-es tesszelátor nélküli módja. Pedig jó lenne látni, hogy ebben a játékban az mennyire fogja meg a kártyát. Anélkül gyorsabb lenne DX9-nél.
-
palbence
tag
az a kérdés, hogy windows 7 alatt egy 4870 tarsásagában elég-e neki egy 3.2ghz-s e6420?
1680*1050-ről beszélünk. -
L4R$()n
tag
bocsi 2x ment
-
Xaels
félisten
Csak nem bírtam ki érdekelt, hogy mit jelent a hotfix mivel nekem eddig minden ilyennel fenntartásaim voltak. Eredmények:
hotfix elött
min_fps="35.215900" av_fps="43.528847"hotfix után
min_fps="56.699677" av_fps="66.857277"Minden beállítás High-on ill. amit lehet azt Ultra-n. 1440x900-ban 8xMSAA mellett. Ha valakit érdekel lefuttatom ultra beállítások nélkül is.
-
stamy
csendes tag
válasz
pengegyerek #143 üzenetére
szerintem először a geometry shadert kellene rendesen kihasználni amit DX10-ben valamiért elfelejtettek a fejlesztők ( mert talán az NV kártyákon futott volna 5 fps-sel) és számomra úgy tűnik hogy ez a tesszeláció azért a látványért amit nyújt egy kicsit túl sok erőforrást eszik legalábbis az első generációs DX11-es kariknál nagyon így látszik
(#144) L4R$()n
Szerintem HD4850-nél a memória is fontos mivel eléggé memória sávszélesség limites a cucc az RV770-nel nem elég kb 70gb/s (tapasztalatból mondom)
-
L4R$()n
tag
A demo az én gépemen 50-65 fps-t produkál 1440x900 as felbontáson, minden high ra állítva + szűrők (mondjuk kicsit húzva van a 4850em 700/993 a memóriát lényegtelennek tartom húzni, mivel a játékok nem gyorsulnak tőle semmit + a procim pedig 3,4Ghzen üzemel jelen pillanatban)
-
pengegyerek
aktív tag
üdv. én is leszedtem és akinek hasonló gépe van mint nekem (adatlapon) annak megnyugvást jelenthet, hogy 1360×768 minden high v-sync bekapcsolva 4× élsimítás mellett a beépített benchmark szerint nem ment 40 FPS alá és 50 felett volt a maximális FPS és nagyon gyönyörű bizti, hogy feljebb is tudnám venni ha kicsivel is szóval tényleg nincs nagy gépigénye eddig
-
(#136) JohnR, (#137) fagy53
Nincs mit!
-
Kicsimix
őstag
q9400 + 5770 + max detail (ultra settings +8x msaa +16 af) 1920x1200
<average min_fps="28.692408" av_fps="33.648251" min_fps_ms="34.852425" av_fps_ms="29.719227" />
- <track>
- <settings name="morocco_trail" route="route_0">
<car name="ect_00" />
<car name="ect_01" />
<car name="stt_01" />
<car name="crt_03" />
<car name="n1t_01" />
<car name="bmt_01" />
<car name="sot_04" />
<car name="35t_04" />
</settings>
<results samples="7979" min_fps="28.692408" av_fps="33.648251" min_fps_ms="34.852425" av_fps_ms="29.719227" />
</track>
</benchmark>Szuperül optimalizált játék nagyon szépen fut : )
-
DriderG
tag
Üdv! Elvileg itt már van PC demó, akit érdekel: [link]
-
L4R$()n
tag
Nem nekem való ez a DX11, inkább megvárom a DX12őt, azt a fél évet kibírom xD
-
Zeratul
addikt
Ez ebben fomában nem teljesen igaz, mert műfaja vállogatja. RPG, RTS, lopakodós FPS, TPS esetén kevésbé számít a frame per second mint egy gyors akciódús játéknál illetve egy "szimulátornál" ahol számít a sebesség. Elméletileg 25 fps felett már mozgóképet látunk, de magasabb fpsnél kisebb az engine lagja és finomabnak érezzük mozgást. Nem véletlen a TVk 50Hz váltottsoros üzemmódja. 2x25 félképet jelenit meg. A képernyő felbontó képssége miatt a hiányzó sorokat nem vesszi észre az emberi szem. De ha interlaced filmből deinterlaced-t csinál valaki egymás után nézve a deinterlaced sokkal darabosabb érzést kelt mint az eredeti váltott soros. Magyarázat az hogy az agy már a 25 fps-t is összefüggőnek látja a mozgás folyamatát jóval magasabb fpsnél is érzékeli ezért tudnak baromira zavarók lenni a fps pillanatnyi visszaesések, lagok (recegés).
-
Enton
addikt
válasz
Vistaboy #125 üzenetére
Azóta már rájöttem. Józan paraszti ésszel végiggondoltam, minek is idézgetnél máshonnan szöveget ha nem arról írtál cikket, plusz akkor miért nincs ott annak is a linkje.
Mindegy végülis.
Csak rákérdeztem a hivatalos fórumon, de eddig még nem reagáltak erre a mondetra, hogy 40fps alatt kaki játszani vele, meg különben is hiszem ha látom. -
Zeratul
addikt
válasz
Quan-Chi #123 üzenetére
Sok FPS AA AF mániás képtelen megérteni hogy ha DX11ben minden effektet ráereszt akkor összefossa magát a csúcs kártya is és jönnek hogy bezzeg a DX9, közben az nem jut eszébe ha mindezt DX9ben kellene megcsinálni akkor diavetitésnek is lassú lenne. Az megint más kérdés hogy a jelenlegi DX játékok esetén a videok és sreenshootOk alapján (ami tömörítés miatt egy kalap trágyát nem ér) nem sokat hoz látványilag egyenlőre a DX11. Az Unique meg hiába látványos, sajna meg nem játék csak benchmark.
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez az első DX11 játék és tudja mindenki, aki már átélt pár vga generáció váltást, hogy az első fecskék, csak marketing okból vállalják fel az új dolgokat. (persze mindkét félnek megéri a dolog)
Az első DX11 kártya DX11 játékok nélkül félkarú óriás; első DX11 játéknak lenni pedig jó business.Az biztos, hogy optimalizálást meg deep DX11 effekteket nem kell várni egy első fecskétől.
A driverek is szinte béta állapotban vannak, magáról a DX11 és win7 frissességéről nem beszélve.
Van egy vadi új oprendszer, egy vadi új directx szabvánnyal, egy vadi új vga szériával, vadi új driverekkel és egy vadi új játékkal. Csoda hogy működik, de biztos, hogy csodát nem ezektől kell várni. -
tdd587
őstag
Úton... majd a következő driver. Vagy az az utáni... és így tovább.
A DX11 egy életérzés. Fél évig, amíg senkinek nincsen a környéken, úgy érezheted, hogy elérted, amit az életben akartál. DX11, azaz sikeres ember vagy. Business class.
8800GT? Az a nekem még jó lesz kártya. Az az ááá, én úgysem játszom kártya. Economy class. Ilyen egyszerű...
-
evone
őstag
AHAHAHAHAAH.
pedig hogy verte itt mindenki a f**zát a DX11re meg az ATI uj kartyajara, illetve minden Nvidia topicban csak a fika ment, mostmeg hol az a boduletes nagy teljesitmeny amirol beszeltek?:
-
eclipse006
őstag
üdv mindenkinek.
Szerintetek mire számíthatok egy HD3850-el?1360x768-ban szeretnék vele játszani.
-
Quan-Chi
őstag
a végén kiderül hogy a 8800GT-men jobban fog menni DX9-be mint az összes DX11-es kártyán 1üttvéve
-
Ari18
őstag
Inkább nézzétek meg majd, ha kijön a demoja. Csúnya volna, ha egy 5870 csak 50fps-t produkálna.
-
Gergo88
tag
Azért ez fura. Én pl Shiftet a 3870-enemen is futtattam, meg most az 5870-en is, és az fps amit az 5870 produkál 8x AA-val max grafikán, az négyszer annyi mint amit a 3870 produkált AA nélkül minimum grafikán. Itt meg ugyanazok a beállítások, ugyanúgy 4x AA és mégis csak kb háromszor annyi az FPS. Nem lehet hogy nem annyira bajnok az optimalizáció?
-
janos666
nagyúr
Nekem van egy DIRT2 kuponom, kéri valaki jutányos áron? (->privi)
-
BalaNce87
addikt
Erre egyenlőre ne számíts, túl gyorsan jött ki a DX10 és a 11 is, az utóbbi kettőt nem nevezném új DX-nek, maximum egy kiegészítés, valljuk be nem ezt várta volna az ember, de én sejtettem hogy az 5750/70 hiába tudja a DX11-et ha nemtudja normálisan futtatni, anno ez volt a 9600XT kártyámmal, az első DX9-es kártyák között volt csak éppenséggel szarul vitte a DX9-es játékokat, ami nem volt meglepő.
-
JohnR
aktív tag
Sztem DX9-ben, (esetleg) néhány DX10-es effekttel, de igazából a legelső 8xxx-es kártyákra utaltam (pl. ut2k4-ben is probléma volt vele, a memória gondok miatt még az se futott normálisan). De ajánlom nézd meg a Luna demót nV-n wireframe módban, és már nem is kell annyira hasra esni a tesszelálástól. Az meg már lefutott a 7xxx-es szérián is (én még a 6600-as kártyámon néztem még meg). És ott se szögletes a modell, és a ráhúzott textúra pedig úgy feldobja, hogy a mostani játékok grafikája csak gyenge rajzfilmnek tűnik mellette...és az is még csak a DX9!
Azért néhány DX11-es effektet be kéne már mutatni a tesszeláláson kívül, ami túlmutat a DX9-en (és olyant, ami valódi látványbeli javulást hoz). Valahogy azokat hiányolom, na meg a gyorsulást... -
kelzsoca
félisten
"A Dirt 2 csak 40FPS felett játszható normálisan"
5770 dx11 maximum fps: 33
-
nincskedvem
aktív tag
Sztem a DX9 még elég soáig fog maradni. Mert elég kevés játék támogatja a DX10-11-et, meg elég kevés közép/alsó kategóriás kártya.
-
dunc
nagyúr
Baromságokra nem adok,jöjjön ki a demo azt majd meglátjuk,én a 4850-től élvezhető játékot várok,vagy naív vagyok?
-
h.adam.92
őstag
pff pocsék... 50 fps az 5870-től...
-
Tigerclaw
nagyúr
Úgy látom jól döntöttem, hogy a gépem sebességét nem új kártyával akartam javítani. Majd tavasszal vagy nyáron ráérek kártyát cserélni. Addig jó lesz a 3870.
-
JohnR
aktív tag
Mivel ugyanazt a textúrát húzzák a részletesebb vázra is, ennél a proginál nem lesz nagy különbség. Sokáig nézegettem én is a képeket, és a rejtvényújságok nekem is beugrottak
. Valóban megtalálni a szögletek legömbölyítését (ami dicséretes), ha nagyon koncentrál az ember rá, de a pálya szélén ugráló 5-10 mm-es közönség 200 km/h-ás sebességnél semmit nem javítanak a látványon... A zászló is jól néz ki, a víz továbbra is messze van a valóságtól (ill. nem került közelebb hozzá a tesszelálástól), de ha ezekben ki is merül a DX11 effektjeinek a sora, akkor bizony kár volt beletenni. Főleg az 50%-os teljesítményesés miatt
.
És ez még nem is teljes tesszelálás, csak néhány objektumon alkalmazták! Mi lesz ha mindenre alkalmazzák, és nem az Unigine engine lesz alatta? 5870-en 10 fps!? Ez valóban a 8xxx-es nV kártyák startját idézi. Ott is beugrott a DX10 és én megjósoltam, ha komolyra veszik a használatát, nem csak imitt-amott, akkor összefossák magukat a kezdéskor méregdrága csodakártyák... Persze mindenki hülyének nézett és lehurrogott (aztán igazam lett).
Reméltem, hogy most ez nem ismétlődik meg (és lecserélhetem a 4830-am egy 5770-re), de látom ugyanaz van most is. Pedig a Heaven teszt elég szépen muzsikált 10.1-ben, és reménykedtem, hogy 5770 esetén ha nem túlozzák el a tesszelálást, mint a tesztprogiban, akkor simán veszi majd az akadályokat legalább a kezdő DX11-es címekben. De látom ez nem így lesz. Már az első akadályokba belebuknak, amikor még csak pici bemutató érkezik az új effektekből. Ha ezt komolyan bevetik, megfexik itt még a 2 fejű szörny is... Majd a következő generáció lesz alkalmas igazán a tesszelációra (talán). -
dunc
nagyúr
Demo pc-re melyik nap?
-
Tutykos
csendes tag
Ezért képessek voltak elhuzni ?
-
Cyberpunk
félisten
Ez csak megerősít abban hogy a GTX260-asom még egy darabig elég lesz. Én néztem videókat hogy látni e a különbséget DX10/11 között hát nem nagyon
Nálam a mérce az AvP3 lesz malyd ha az kijön akkor szépen eldöntjük hogy van e értelme lecserélnem az elavult VGA-mat -
Kleroo
veterán
Jah. amúgy sztem remekül optimalizálták
1680x1050nél 4aa és 16x af mellett
egy 8800 gt 40fps körül muzsikál??? ez marha jó!
2009 legvégi játéka ami közel etalon grafikában, ennyire jól fut egy 3év távolságban gyökerező kártyától
látványjavítók nélkül már simán lenne 60-65 fps is -
adam320
senior tag
Örülök neki hogy 9600GT vel lehet30 fps fölött játszani
-
Kleroo
veterán
-
Milyen azonos grafikai szintről beszéltek?? Sokkal részletesebb a DX11.
-
tihs
tag
válasz
LackoMester #1 üzenetére
igen
de a dx11-el szebb a garfika gondolom -
BalaNce87
addikt
Hát ez így elég fos
valakibe azért kötöttek bele hogy itt nem a látványon van a hangsúly hanem a sebességben, csak hát ebből kifolyólag ez sem igaz, szóval ebben a formában ennél a játéknál sokról nem marad le senki, ráér még ez a DX11.
-
Hát ez egy vicc. Ebben a játékban a DX11 szinte azonos grafikai szintnél 50% lassulást eredményez. Gratulálok a programozóknak!
-
konas
senior tag
Jaj csak menjen a Hd 3850 es emen ami csak 256 mb-os.
Igaz csak 1280x960 ba kell neki futtatni. -
fagy53
nagyúr
A látvány szempontjából eléggé szkeptikus vagyok, ha 10 ember leül a gép elé és DX9 ill DX11-ben megnézi a DiRT2 benchmarkot anélkül, hogy tudná melyikben fut a program és 10-ből 9 eltalálja a látvány alapján, akkor van értelme az egésznek, ha nem akkor ez is megy a levesbe és az Isten sem mossa le az MS-ről, hogy akárcsak a Vista esetében itt is az OS eladási statisztika miatt van az egész hajcihő, amihez persze a VGA chipek gyártói is statisztálnak, mert minden ilyen váltás náluk is sokat hozhat a konyhára.
A sebességbeni különbség meg természetes, a több számoláshoz nagyobb számolási kapacitással rendelkező kártyák kellenek, ezek DX9-ben kimagaslóan jól teljesítenek, de DX11-ben látszik, hogy csak első fecskék, a következő generációk kisebb csíkszélességel alacsonyabb feszültségen hasonló fogyasztással és több tranzisztorral gyorsabbak lesznek. Így volt ez éveken keresztül eddig is, miért lenne most másképp? -
BiP
nagyúr
Az alapján, hogy folyamatosan azt szajkózták, hogy csomó mindent optimalizálnak, ezért gyorsabb lesz a dx11, vagyis legalább ugyanolyan sebesség mellett több effekt fér bele.
Ehelyett most mégis azt láthatjuk, hogy minimális, szinte észre nem vehető különbségnél is már lassabb. Ezért csalódottak az emberek.Lehet, hogy ez csak a tesszeláció hátránya. Igazából jó lenne bechmarkolni dx9 vs. dx11-tessz. vs. dx11+tessz. összehasonlításban. Ha valaki látott ilyen tesztet, jöhet a link.
-
A mérések szerint a HD 5000-es kártyák 50%-al gyorsabbak DirectX 9 alatt, mintha DirectX 11 módban hajtanák őket.
A Dirt 2 csak 40FPS felett játszható normálisan,.....
Akkor hiaba a dx11-es ati kartya, mert egyikkel sem lehet normalis sebesseggel jatszani?
-
Vico87
tag
Nem értem milyen alapon remélte bárki is, hogy DX11 alatt gyorsabb lesz. Több effekt -> nagyobb étvágy. Ez ilyen egyszerű.
-
Silenzio
addikt
válasz
LackoMester #60 üzenetére
Azért azt csak megnézed, milyen frissítéseket ajánl fel a Windows, nem?
-
citrom904
tag
Hát én megvárom a fermit és majd utánna....
-
LackoMester
addikt
válasz
fordfairlane #68 üzenetére
sp2-es a Vistam,telepitésnél bizony figyel a pecsétre
-
fordfairlane
veterán
válasz
LackoMester #67 üzenetére
Elképzelhető, hogy telepítésnél is figyel a microsoftos pecsétre, szóval, még ha le is töltöd más módon, akkor is probléma. Egyébként SP2 kell hozzá.
-
LackoMester
addikt
válasz
fordfairlane #66 üzenetére
köszi,de ez nekem nemjó,tudod virágos Vista
-
fordfairlane
veterán
válasz
-
Zeratul
addikt
válasz
debrecenid #63 üzenetére
Arra lennék kiváncsi hogy szűrők nélkül az tesszeláció milyen fpsnél lesz triangle setup korlátos, mert bekapcsolt szűrőkkel nem reális. A megnövekedett poligonszám minden erőforrást terhel nem csak a háromszög motort.
-
debrecenid
csendes tag
Battleforge-ban tesszeláció nélkül dx11 teljesítményjavulást hozott...
Amúgy a tesszeláció Unigine-ben is, és ezek szeint dirt-ben is felfalja még az új kártyákat...Hüpp... azért reménykedjünk a szoftveres fejlesztésben, hogy nem az lesz, mint anno volt a geforce 8xxx-es szériával... Alsó és középkategóriában ott is játszhatatlan volt a dx10, 8800 gt-től morfondírozhattál azon, hogy esetleg bekapcsold...
Lehet, hogy itt is a használhatóság kétséges...
Mindenesetre pl. egy hd5770-es még mindig jobban megéri 39.900-ért, mint egy 41.000-es 1 GB-os 4870, mert a 5770-ben még ott van a driveres teljesítményjavulás esélye...
És az 5850 jelenlegi ára sem több a gtx285-énél, aminek a teljesítményének közelében jár...
És szintén a driverfejlesztés reménye ott van... (ami 20-30% lehet, mondjuk egy 5-6 drivergenerációval később...)Amúgy a probléma az az 5xxx szériával, hogy mindenki akkora robbanást várt tőlük, mint anno a 4850... Hogy egyszer csak beugrott egy kártya a felsőközépkategóriába, ami teljesítményben verte a nála 25 ezrekkel drágább kártyákat...
És most az ATI nem így árazott, hanem egyszerűen minden termékének az árát oda lőtte be, ahova az való...
De mivel az új kártyák gyártási költésgei alacsonyabbak, ezért még jelentős árcsökkentés van a tarsolyban... Csak minek tegye ezt ATI, amikor viszik a kártyákat, mint a cukrot ezen az áron is...
És a konkurenciának még nincs válasza...
Majd ha már nem lesz akkora újdonság, lesz készleten, és keresztbe kell tenni az nvidiának, hogy ne tudjon akkora hasznot kihúzni a fermiből, majd akkor úgyis realizálódnak a kártyák árai. -
Zeratul
addikt
válasz
Jó az pedig ha nem kalóz winje van az embernek és min win7-t használ.
-
athomi
veterán
Mi ez a pontpontpont?
Akárhogyis, ez az első DX11-es játék, ami nem alsóbbkategóriás, és már azt kell mondani, hogy nem túl meggyőző a dolog. Elsőre azért többet kellene villantani ahhoz, hogy meggyőzze az embereket.Én azt mondom várjuk meg a végleges játékot, várjuk meg a 9.12-es catalyst-et, és ne benchmark-kal teszteljünk, hanem magával a játékkal.
-
Zeratul
addikt
Hol van ehhez képest a fűrészporos tapéta (paralax occlusion mapping)?
-
eclipse006
őstag
azért belevehettek volna egy hd3850est a tesztbe,kiváncsi lettem volna hogy mit produkál.remélem azért megkötésekkel játszható lesz a game a gépemen 1360x768as felbontáson.
-
athomi
veterán
Abu szerint a tesszalátor használata nélkül ~30%-kal gyorsabb az új API, mint a DX9-es. A tesztben azonban jóval gyengébben szerepelnek a kártyák DX11 alatt tesszalátor használatával. Ebből az következik, hogy vagy a tesszalaláció fogja meg kőkeményen a kártyákat, vagy nem is olyan gyors az a DX11, ahogy ő mondta.
-
XoZ
aktív tag
Ez alapján a teszt alapján kb. kétszer gyorsabb a tesszelláció, mint a parallax occlusion mapping: [link]. Persze ez csak annyit jelent, hogy az adott tesztprogramban az ATI 58xx kártya kétszer jobb tesszellációt használva. Más kártyával, vagy más paraméterű tesszellációval/POM-mal természetesen teljesen eltérő teljesítmény arány is kijöhet, de ez alapján tényleg úgy tűnik, hogy jobb lehet a tesszelláció.
-
athomi
veterán
Alig van a tesszalátor a játék alatt használva, mégis keményen megfogja a kártyákat. A fenti beállítások mellett a HD5700 széria teljesítménye a játszható/játszhatatlan határán van.
-
smkb
őstag
Inkább az lenne az érdekes, hogy milenne, ha a tesszellálás ki lenne kapcsolva DX11 alatt, hozná e az Abu által korábban emlegetett +25% sebességnövekedést a jelenlegi-50% os csökkenéssel szemben, meg ingyen AA-t stb stb..., azaz tudna e a tesszellálás elhagyásával +150%-ot hozni DX11-ben a mostani sebességéhez képest....mert akkor lenne meg a DX9-hez képest a DX9 +25%.
-
Zeratul
addikt
[5770CF vs 5870 tesszeláció] Katt mester tesztjéből kiderül hogy 2 CF 5770 ha tesszelációról van szó kenterbe veri a 5870t bármilyen felbontásban.
-
rumkola
nagyúr
igen, ezt abutól halljuk és már mások is elkezdik szajkózni
szerintem bullshit4 éve doom3-ra megcsinálták már parallax diffuse meg minden lószar modot, és kb ugyanekkora teljesítményvesztést okozott - 4éve!!! azóta prey, q4 is beállt a sorba
6800gt-vel játszható volt 1024-ben szűrők nélkül, a mai hw-eken meg röhögve szaladgál 1600-ban vagy felette -
Zeratul
addikt
válasz
ZewaDeluxe #26 üzenetére
DX11 nem csak az új featurek miatt propagált, hanem a visszafele az ős DX9-ig kompatibilis skálázódása miatt. Megírja fejlesztő DX11ben a játékot az API meg HW szintnek megfelően indítja az futtatási szintet. DX9 meg hiába nem volt kihasználva, anno a Crytekes mondták hogy ugyanazt a látvány ugyan meg lehetne DX9ben is csinálni de kb fele sebességgel. Ha az poligon szintet amit teszelelációval csinál a DX11 megprübálnaák DX9 engineben kihozni max 1-2 FPS tudna egy kétmagos csúcskártya.
-
misx
senior tag
Jé a 3870 épp viszi, de nekem eggyel lejjebbi felbontású moncsim van + leveszek az AF-ből meg AA-ból, mert az nem fog meglátszani (ha nagyon muszáj egy-két dolog medium) és majd szalad mint a baszott birka.
Win7 azért felkerül, de nem a DX11 miatt. -
keIdor
titán
válasz
LackoMester #1 üzenetére
Arra is lesz elvileg DX11...
-
válasz
LackoMester #27 üzenetére
Elvileg már régen automatikusan frissült az autoupdater-en keresztül minden Vista DX11-re. dxdiag mit mond nálad, hányas DX van fent?
-
Fancy-boy
addikt
Vegyetek konzolt
Persze azok nem tudnak DX 11-et de attól még nem kell fejlesztgetni, és kiadni egy rakás pénzt. -
bsh
addikt
válasz
ZewaDeluxe #29 üzenetére
hogyne lenne, már vagy pár hete lejött auto frissítésen is... kb971644, de persze külön is letölthető (mint ahogy bámelyik update)
-
bozont
veterán
Azt nem értem miért csak az új kártyákat tesztelték DX11 módban, azért kíváncsi lennék mit tud a 4870-es DX10.1-ben a DX9-hez képest.
-
Enton
addikt
válasz
ZewaDeluxe #26 üzenetére
John Carmack volt aki ezt állította, és szerintem mindenki ezt állítaná ha nem DX alá fejlesztene.
Viszont teljesen igaza is van, mert elég megnézni a jelenlegi screenshot-okat a RAGE-ből és rögtön látni hogy miről is beszélt Carmack.A Dirt2-ből meg mostmár tényleg nemsokára jön a demo szal majd meg lehet nézni azon kinek hogy fut. Ha nem megy a demo nem fogsz játszani a teljessel sem, ennyire egyszerű.
-
Pala
veterán
válasz
ZewaDeluxe #29 üzenetére
Nekem a Windows Update-n keresztül frissült (ha jól rémlik, valami platform update a neve).
-
ZewaDeluxe
tag
válasz
LackoMester #27 üzenetére
Az persze...
Tudtommal nincs még hivatalos verzió. Ha majd rákeresel a Google-ban arra, hogy "Directx 11 download", és a Microsoft letöltőközpontját adja meg az első találatok között, akkor lesz. Én csak onnan töltenék le ilyesmit... Amit eddig kiadtak az legfeljebb valamelyik DX Software Development Kit lehet... Azt nem ajánlanám...
-
rumkola
nagyúr
válasz
LackoMester #24 üzenetére
azzzzzzz
-
LackoMester
addikt
válasz
ZewaDeluxe #26 üzenetére
értem én,de már elérhetö?letölhetö
-
ZewaDeluxe
tag
válasz
LackoMester #16 üzenetére
De még mennyire: a Vista alkalmas Dx11-re, és kap is majd egy telepíthető packot.
Talán másfél éve sincs még annak, hogy valamelyik játék-fejlesztő szoftvercég egyik vezetője (már nem emlékszem, hogy ki volt az) azt mondta, hogy még messze nem merítették ki a DX 9-ben rejlő lehetőségeket sem. A hardvergyártóknak persze az az érdeke, hogy fejlődjenek a játékok, minél inkább kihasználják az új hardverek képességeit, és ilyen módon "kényszerítsék" az egyszeri júzert arra a hitre, hogy mindenképpen pénzt kell költenie a gépére...
Hááát... Ez a konkrét helyzet viszont kezdi teljesen nevetségessé tenni ezt a műveletet. A korábbi cikk képeit elnézegetve szinte elenyésző a különbség. Ráadásul - ha jól értem - alaphelyzetben ezt a játékot sem DX11-re írták, hanem csak utólag implementálják bele...Szóval nagy a hype, van is figyelemre méltó hardver-fejlesztés, de még el fog telni egy kis idő, amíg ebből a szoftverek és a játékok szintjén érdemi változás lesz...
Khm...
-
debrecenid
csendes tag
Hát én meg meggyőződtem, hogy jobb kivárni, éls egyre inkább helyesnek látom a döntést...
Amíg nem dobja ki az nvidia is az új kártyáit, addig akkora nagy überújdonságnak számít a dx11, hogy már csak azért rápakolnak egy valag pénzt, mikor tudnák ezt olcsóbban is adni (kezdeti hetekben hd5770 48.000 volt, ma már 39.000-ért megkapod)...
Jobb megvárni az újdonság erejének a lecsengését, meg az árharc beindulását... -
wednesday
őstag
válasz
Ezek szerint lemaradtál.
DX11 elérhető Vistán és Win7-en. Mivel a 7-es a Pista továbbfejlesztett változata. Ezért csak szánt szándékkal lehetett volna kihagyni, de még úgyse. Mert akkor meg hekkerek lazán felteszik rá, hiszen itt megoldható.
Meg nem akarták megismételni a DX10 "sikereit", úgyhogy 2 OP-rendszeren is elérhető az új API.XP-nél más volt a helyzet.
-
Quan-Chi
őstag
én is megvettem az 5770-et lehet hozzá kellett volna még raknom pár ezrest és venni egy GTX275-öt
! nemértem, az ATI azzal veri magát hogy ő DX11, az NV meg csak DX10 ... és se a DX10nek nem láttam értelmét, se a 11nek, elvileg sokat kellett volna gyorsulnia , hát én csak ezt a bazinagy lassulást vettem észre mindenhol
-
válasz
Úgy látszik. Gyakorlatilag a Win7 hivatalos megjelenése előtt már kiadták Vista alá is a DX11-et, és nem is titkolták, hogy lesz.
-
mephi666
nagyúr
egyre jobban úgy érzem, hogy érdemben nem érné meg most 5750/5770-re váltanom... 5850-től indulnak az igazán erős dx11 kártyák, de egyelőre még szerintem driverfronton is gondok lehetnek, mert hihetetlen, hogy dx11 módban alig megy többet egy 5770, mint a 9600gt-m dx9ben... holott sp-ben meg mindenben ég és föld a különbség a kettő között... (azért dx9-ben van különbség, de az sem egetverő...) én elvárnék még vagy 50% gyorsulást az 5xxx-es sorozattól pusztán driverekkel is... nagyon kiforratlannak érzem a drivereket meg a játékok támogatását is... (csomó helyen az sli is sz@rul skálázódik... vagy sehogy... vagy visszafelé
) talán mire ilyen oldalon helyreállnak a dolgok, addigra normális áron lehet kapni középkategóriás kártyát is...
-
MaciG
addikt
Ahogy nézem akkor ak hd3850--es karimtól ne várjak túl sokat.
-
debrecenid
csendes tag
Nekem ebből lejött, hogy akkor tényleg ne gondolkozzak hd5770-be, hanem inkább várjak tavaszig, mert amint kijön a fermi, az AMD úgyis agresszív árcsökkentésbe kezd, hogy ne fölözhesse le az nvidia a kártyáin a nagy hasznot, hanem kénytelen legyen minél hamarabb árat csökkenteni...
Erre fogadni merek...
És majd akkor jöhet a hd5850, vagy egy teljesítményben és árban hasonló nvidia...
Addig meg remélem nem hal meg a x1800-as ati-m.(a hűtője már igencsak porszívóhangokat kelt...)
-
Devid_81
félisten
Nem mintha volna penzem masik VGA-ra de marad a 4890 egy darabig, az tutter
En is gyorsulast vartam, nem lassulast -
Vistaboy
veterán
válasz
Barthezz2 #10 üzenetére
Csak te. Ott van legfelül, hogy Forrás: PC Games Hardware.
-
Jó lesz ide még a 4850-em
Mondjuk nem ártott volna ha valamivel átlagosabb konfigon tesztelik, és nem a ma kapható legerősebb vasat teszik aláÍgy viszonyítson az ember..
Az egyéb felbontásban mért értékek táblázatait és egyéb információkat pedig a forrásoldalra kattintva érhetitek el.
Csak én nem találom a forrásoldalra való kattintás linkjét?
-
Zeratul
addikt
DX11ben max részletességel szűrőkkel tesszelációval futott. A teszeláció meg jelentős többlet terhet ró a poligon kezelő egységre, a jelentősen megnőtt menyiségű poligont meg még shaderelni, szűrni, textúrázni kell. Más kérdés hogy tesszeláció esetén a magasabb textura részletességnek és szűrőknek is jelentősen csökken a jelentőssége. Valamit valamiért.
-
pdave
aktív tag
hát kell alá hardver rendesen... és itt nem csak a videokártyára gondolok
-
No-kia
addikt
3870 en játszható, pláne majd nekem 1280-ban
jóválasztásvolt anno ez a kártya
-
Pala
veterán
Hát az eddigiek alapján közel sem néz ki annyival jobban, mint amennyivel lassabban fut (feltéve, hogy a mérések megfelelnek a valóságnak).
Én ezen teljesen meglepődtem, inkább arra számítottam, hogy kb. 10-20%-al gyorsabb lesz, nem 50%-al lassabb.
Mindegy, nem mintha különösebben zavarna..ha DX10-ben is lassú lesz, akkor max futtatom DX9-ben (teljesen jól néz ki úgy is!). Mellesleg így egész jól fut még a gyengébb kártyákon is (i7-tel karöltve
)
-
negro
őstag
válasz
LackoMester #1 üzenetére
Na igen csak eppen valoszinu, hogy 11-ben sokkal jobban nez ki mint 9-ben. Vista ala meg van mar DX11. Az mas keredes ha nincs 5xxx-es AMD kartyad tok mind1.
-
kelzsoca
félisten
A DirectX 11 rendesen visszafogja a kártyákat, tehát majdnem csak 5850-től felfelé van értelme az egésznek
Még jó hogy olyan konfigurációval tesztelték, ami minden háztartásban fellelhető
-
LackoMester
addikt
akkor marhanagy értelme volt a DX11 verziónak,lassabb mint a DX9-es
pedig ugye gyorsulást igértek
van 1 kupónom a játékra,én egyébként Vista alt fogom futtatni,tehát elvileg DX.10-ben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Autós topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest