Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeratul
addikt
Ez ebben fomában nem teljesen igaz, mert műfaja vállogatja. RPG, RTS, lopakodós FPS, TPS esetén kevésbé számít a frame per second mint egy gyors akciódús játéknál illetve egy "szimulátornál" ahol számít a sebesség. Elméletileg 25 fps felett már mozgóképet látunk, de magasabb fpsnél kisebb az engine lagja és finomabnak érezzük mozgást. Nem véletlen a TVk 50Hz váltottsoros üzemmódja. 2x25 félképet jelenit meg. A képernyő felbontó képssége miatt a hiányzó sorokat nem vesszi észre az emberi szem. De ha interlaced filmből deinterlaced-t csinál valaki egymás után nézve a deinterlaced sokkal darabosabb érzést kelt mint az eredeti váltott soros. Magyarázat az hogy az agy már a 25 fps-t is összefüggőnek látja a mozgás folyamatát jóval magasabb fpsnél is érzékeli ezért tudnak baromira zavarók lenni a fps pillanatnyi visszaesések, lagok (recegés).
-
JohnR
aktív tag
Sztem DX9-ben, (esetleg) néhány DX10-es effekttel, de igazából a legelső 8xxx-es kártyákra utaltam (pl. ut2k4-ben is probléma volt vele, a memória gondok miatt még az se futott normálisan). De ajánlom nézd meg a Luna demót nV-n wireframe módban, és már nem is kell annyira hasra esni a tesszelálástól. Az meg már lefutott a 7xxx-es szérián is (én még a 6600-as kártyámon néztem még meg). És ott se szögletes a modell, és a ráhúzott textúra pedig úgy feldobja, hogy a mostani játékok grafikája csak gyenge rajzfilmnek tűnik mellette...és az is még csak a DX9!
Azért néhány DX11-es effektet be kéne már mutatni a tesszeláláson kívül, ami túlmutat a DX9-en (és olyant, ami valódi látványbeli javulást hoz). Valahogy azokat hiányolom, na meg a gyorsulást... -
XoZ
aktív tag
Ez alapján a teszt alapján kb. kétszer gyorsabb a tesszelláció, mint a parallax occlusion mapping: [link]. Persze ez csak annyit jelent, hogy az adott tesztprogramban az ATI 58xx kártya kétszer jobb tesszellációt használva. Más kártyával, vagy más paraméterű tesszellációval/POM-mal természetesen teljesen eltérő teljesítmény arány is kijöhet, de ez alapján tényleg úgy tűnik, hogy jobb lehet a tesszelláció.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 256SSD I 14" QHD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3714, 100% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest