Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• MK VII

veterán

válasz Intelligencs #22814 üzenetére

Ne haragudj, de az első pár sorodat pont a többi regénnyel ütöd.. :D
    Olvasd már vissza...

"Álljon meg a menet! Miért lenne dolga az eladónak kiszolgálni a vevőt? Neki nem ez a szakmája, magánemberként hirdet. Pont annyira dolga kiszolgálni a vevőt, mint amennyire a vevő dolga kiszolgálni az eladót. A cipőbolt rossz példa, mert ott az eladónak ez a szakmája, ezért kap fizetést, ez a dolga."

"Akkor például elmentem érte az Örsre, mert úgy éreztem, hogy ennyivel tartozom a vevőnek, ha már vissza kellett csinálni a bizniszt."

"De persze erre is van ellenpélda, egyszer nagyon kért az vevő, hogy adjam fel neki postán a hűtőmet. Szimpatikus volt, megcsináltam, pedig az egész cuccért hat ezer forintot adott, és még a postát is én fizettem, szóval nem volt nagy biznisz, de épp ráértem, megtettem. (Gyűlölök postára menni.)"

Ergo, ha teheted, Te is a vevő kedvében jársz és ez így van rendjén hisz Te akarsz eladni, illetve, egy rosszul sikerült eladás után helyrehozod a hibát.. Nem vagy Te olyan mint ahogy kezdted a mondandódat, látod? :)

"Szóval magánemberek közötti adásvételnél ilyenről nyilatkozni, hogy valami kötelesség, vagy ez meg az a dolga valakinek, enyhén dőreség szerintem. "
    Dőreség, nem az a dolga?
    Mi a dolgod eladóként? Az eladásra szánt terméket úgy kínálom a vevőnek, hogy az meg is vegye..
    Természetesen nem kell így tenned, maximum nem veszik meg. Dönthetsz arról, hogy kinek adod el, de, ha van egy konkrét vevőd akkor azt nem hajtod el, mert lusta vagy dolgokra.. Csak saját magadat minősíted vele. Nem gondolod? Lejáratod a vásárló előtt magad az ilyen "apróságokkal" aki jogosan néz rád értetlenül, leír mint egy link, lusta embert...
    Persze vannak olyan emberek akiket nem érdekli, hogy mit gondolnak róla.. Az az ember olyan is, de semmiképp nem szimpatikus és korrekt eladó..

Szóval valóban.. Lehet így is meg úgy is üzletelni... Egyéni dolog, hogy mennyire vagy lelkiismeretes és mennyire érdekel, hogy mit gondolnak az emberek.. Vannak olyanok akik leszarják csak a pénz a pénz a pénz.. Legyen meg a cash aztán le van szarva a vevő...
    Van olyan aki őszintén és normálisan üzletel és odafigyel rá, hogy megmaradjon embernek, nem pedig egy pénzéhes gépezetnek aki semmibe veszi a vevőt és csak a pénze kell neki...
    Mindenkinek saját döntése és személyes igényei határozzák ezt meg..
    Én mivel 18 éve vagyok az órás szakmában és azóta szolgálom ki a vendégeimet és adok el nekik a javításokon kívül órákat is ezért valószínűleg teljesen máshogy látom át az üzletelést. Ezt a vásárlókhoz való hozzáállást a magánéletben is így csinálom és mindenki elégedetten állt hozzám, megbecsülnek az üzleti politikám miatt. Nekem ez fontosabb mint az, hogy eladjam a termékem... Ha nem így tennék ahogy teszek, már rég sehol nem lennék az életben.. Ja, de. Beállhatok az unkorrekt, pénzéhes, link, leszarom, lusta eladók sorába.. Kösz nem..

(#22826) wolfman
    Szinte teljesen ugyan azt írtuk le. :C

Új hozzászólás Aktív témák