Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Milyen alaplapot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MK VII #22745 üzenetére
Álljon meg a menet! Miért lenne dolga az eladónak kiszolgálni a vevőt? Neki nem ez a szakmája, magánemberként hirdet. Pont annyira dolga kiszolgálni a vevőt, mint amennyire a vevő dolga kiszolgálni az eladót. A cipőbolt rossz példa, mert ott az eladónak ez a szakmája, ezért kap fizetést, ez a dolga.
Én például ha eladok valamit szinte soha nem viszem messzebb a Móricz Zsigmond körtérnél, ehhez közel lakom ugyanis. De leginkább csak a ház elé szoktam levinni. Tudod miért? Mert nekem nagyjából tök mindegy, hogy eladom-e a régi cuccaimat, vagy kidobom lomtalanításnál, egyszerűen nem tétel. Ezért mindig kellően olcsón kínálom, hogy a vevő eljöjjön érte. És eljönnek, mert kell nekik. Viszont cserébe én mindig lehetőséget biztosítok, hogy kipróbálják a cuccot a lakásomon.
Én nem rettegek, ha megtudják hol lakom, mert nem adok el szart. De persze volt már olyan, hogy nem működött az alaplap, amit eladtam, másnap vissza is adtam a pénzt. Akkor például elmentem érte az Örsre, mert úgy éreztem, hogy ennyivel tartozom a vevőnek, ha már vissza kellett csinálni a bizniszt. (Az már más kérdés, hogy utána én legaranciáztattam a lapot, és 12 ezres eladási ár helyett visszakaptam a teljes eredeti vételárat az üzlettől, közel 40e-et. Jobban járt volna az arc, ha legaranciáztatja ő, de mindegy.)
Pont így állok hozzá az egyedi kérésekhez is. Ha kedvem van megcsinálom, ha nincs kedvem / nem érek rá, akkor nem. Maximum nem veszi meg, akkor megveszi más. Vagy kidobom / elajándékozom. Postázni sem postázok, túl macerás. De persze erre is van ellenpélda, egyszer nagyon kért az vevő, hogy adjam fel neki postán a hűtőmet. Szimpatikus volt, megcsináltam, pedig az egész cuccért hat ezer forintot adott, és még a postát is én fizettem, szóval nem volt nagy biznisz, de épp ráértem, megtettem. (Gyűlölök postára menni.)
Ha vevő vagyok, akkor pedig szeretek elmenni a cuccért, hogy ki tudjam próbálni. De ha felajánlják, hogy elhozzák hozzám, persze nem utasítom el.
De nagyon ritkán veszek bármit is használtan, kivéve ha már nem lehet kapni boltban.
Szóval magánemberek közötti adásvételnél ilyenről nyilatkozni, hogy valami kötelesség, vagy ez meg az a dolga valakinek, enyhén dőreség szerintem. Mindenkinek jogában áll - ha nem tetszik a másik stílusa, modora - elállni az üzlettől. Nem sértődöm meg, ha nem vesznek meg tőlem valamit, mert épp nem szereltem ki a gépből a processzort és fényképeztem le neki a modellszámot vagy bárakármit. És akkor sem sértődöm meg, ha a másik nem hajtja végre az én kérésemet. Az ő ideje, úgy osztja be, ahogy akarja.
A fentiektől eltérek, ha nem a saját cuccomat adom el, nem saját részre vásárolok. Mivel nem a saját pénzemmel sáfárkodom, ezért jobban ügyelek, hogy a lehető legtöbbért tudjam eladni a cuccot, illetve sokkal messzebbre megyek, több mindent megteszek. Vevőként elmegyek például az eladó munkahelyére, vagy eladóként kiviszem a vevő lakására, és be is üzemelem. (Mindkettőre volt példa.) Ami valahol furcsa, mert ezeken aztán hasznom egyáltalán nincs, hacsak nem a barátaim/rokonaim szeretete...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Elite: Dangerous
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ASUS 18W USB ADAPTER
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest