Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz MK VII #22745 üzenetére

Álljon meg a menet! Miért lenne dolga az eladónak kiszolgálni a vevőt? Neki nem ez a szakmája, magánemberként hirdet. Pont annyira dolga kiszolgálni a vevőt, mint amennyire a vevő dolga kiszolgálni az eladót. A cipőbolt rossz példa, mert ott az eladónak ez a szakmája, ezért kap fizetést, ez a dolga.

Én például ha eladok valamit szinte soha nem viszem messzebb a Móricz Zsigmond körtérnél, ehhez közel lakom ugyanis. De leginkább csak a ház elé szoktam levinni. Tudod miért? Mert nekem nagyjából tök mindegy, hogy eladom-e a régi cuccaimat, vagy kidobom lomtalanításnál, egyszerűen nem tétel. Ezért mindig kellően olcsón kínálom, hogy a vevő eljöjjön érte. És eljönnek, mert kell nekik. Viszont cserébe én mindig lehetőséget biztosítok, hogy kipróbálják a cuccot a lakásomon.

Én nem rettegek, ha megtudják hol lakom, mert nem adok el szart. De persze volt már olyan, hogy nem működött az alaplap, amit eladtam, másnap vissza is adtam a pénzt. Akkor például elmentem érte az Örsre, mert úgy éreztem, hogy ennyivel tartozom a vevőnek, ha már vissza kellett csinálni a bizniszt. (Az már más kérdés, hogy utána én legaranciáztattam a lapot, és 12 ezres eladási ár helyett visszakaptam a teljes eredeti vételárat az üzlettől, közel 40e-et. Jobban járt volna az arc, ha legaranciáztatja ő, de mindegy.)

Pont így állok hozzá az egyedi kérésekhez is. Ha kedvem van megcsinálom, ha nincs kedvem / nem érek rá, akkor nem. Maximum nem veszi meg, akkor megveszi más. Vagy kidobom / elajándékozom. Postázni sem postázok, túl macerás. De persze erre is van ellenpélda, egyszer nagyon kért az vevő, hogy adjam fel neki postán a hűtőmet. Szimpatikus volt, megcsináltam, pedig az egész cuccért hat ezer forintot adott, és még a postát is én fizettem, szóval nem volt nagy biznisz, de épp ráértem, megtettem. (Gyűlölök postára menni.)

Ha vevő vagyok, akkor pedig szeretek elmenni a cuccért, hogy ki tudjam próbálni. De ha felajánlják, hogy elhozzák hozzám, persze nem utasítom el. ;] De nagyon ritkán veszek bármit is használtan, kivéve ha már nem lehet kapni boltban.

Szóval magánemberek közötti adásvételnél ilyenről nyilatkozni, hogy valami kötelesség, vagy ez meg az a dolga valakinek, enyhén dőreség szerintem. Mindenkinek jogában áll - ha nem tetszik a másik stílusa, modora - elállni az üzlettől. Nem sértődöm meg, ha nem vesznek meg tőlem valamit, mert épp nem szereltem ki a gépből a processzort és fényképeztem le neki a modellszámot vagy bárakármit. És akkor sem sértődöm meg, ha a másik nem hajtja végre az én kérésemet. Az ő ideje, úgy osztja be, ahogy akarja.

A fentiektől eltérek, ha nem a saját cuccomat adom el, nem saját részre vásárolok. Mivel nem a saját pénzemmel sáfárkodom, ezért jobban ügyelek, hogy a lehető legtöbbért tudjam eladni a cuccot, illetve sokkal messzebbre megyek, több mindent megteszek. Vevőként elmegyek például az eladó munkahelyére, vagy eladóként kiviszem a vevő lakására, és be is üzemelem. (Mindkettőre volt példa.) Ami valahol furcsa, mert ezeken aztán hasznom egyáltalán nincs, hacsak nem a barátaim/rokonaim szeretete... :DDD

Új hozzászólás Aktív témák