Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• yerico

senior tag

válasz attila9988 #114 üzenetére

"A netbook szint az messze nem elég semmire. És ezt még azok is észreveszik, akik csak netezni próbálnak ezekkel a kis mütyűrökkel"

Bocs, de ez egy ordas baromság. Most is arról netezek, nem a C2D asztali gépemről. Azt ugyanis necces becipelni az ágyba. Ja, és dolgozok is elég sűrűn rajta. Mert arra is elég. Csak sok hülye ember azt hiszi, hogy 4GB RAM és egy csúcs VGA kártya kell, hogy beröffenjen a html oldal.

• Rickazoid

addikt

válasz attila9988 #111 üzenetére

Használati eszközöket és divateszközöket nem szabad összehasonlítani, és ezt most mindenkinek mondom.
    A PC és a notebook használati eszköz, a tablet és a netbook pedig csak divat. A tablet idővel komolyabb szerepet is kaphat, de egyelőre a valódi szereppel rendelkezők drágábbak, mint egy MacBook.
    Viszont azzal nem értek egyet, hogy a notebook nem válthatja ki a PC-t. Drágább? Igen. Jobb a minősége? Igen. Kevesebbet fogyaszt? Sokkal. Felhalmozódik rajta centi vastag porréteg, mert a tulaj lusta hetente legalább egyszer kibontani a kábeldzsungelből és takarítást elvégezni rajta és a helyén? Nem. Kell neki kábeldzsungel? Nem. Kényelmesebb a normál méretű, alacsonyabb és kellemesebb, nem kopó felületű, csuklótámaszos billentyűzete, mint az általában PC-k mellé vett magas gombú, zörgő, csuklótámasz nélküli billentyűzet? Igen. Lehet rajta netezni? Igen. Lehet rajta WLAN-on netezni? Igen. Kell hozzá külön WLAN kártya, ha nincs beépítve? Nem, mindig be van építve. Lehet hozzá egeret csatlakoztatni? Igen. Lehet hozzá billentyűzetet csatlakoztatni? Igen, ha valakinek erre van ingere. Monitort? Igen. TV-t? Igen. Elfut rajta a Windows 7? Igen. És az XP? Igen. Elfut rajta a legújabb játék? 250.000 Ft felett igen. És PC-n? 200.000 felett igen (beleértve a monitort is). Kell az átlagnak a legújabb játék? Nem. Kell az átlagnak 15,4"-nál nagyobb kijelző? Nem. És akinek 17" kell? Olyan is van. Biztonságos egy PC-t az embernek a vállán egy kézzel cipelni (épp tegnap jött velem szembe a zebrán egy illető így)? Nem. Notebookot egy kézben, akár táskában? A legnehezebb is csak 4 kg körüli, ennyit bárki elbír fél kézzel. Lehet rajta videót nézni? Igen. Lehet rajta fullHD videót nézni? Igen. Lehet hozzá hangszórót csatlakoztatni? Igen. 5.1? Ilyen is van, egyre több, de szükség esetén van PCMCIA/ExpressCard hangkártya. Két HDD? 17"-tól igen. Kell PC-be két HDD-nél több átlag felhasználásra? Egy is elég. Memória? Átlag 8 GB-ig. DDR3? Persze. FullHD kijelző? Nem olcsó, de van. HD kijelző? Általában nagyobb a felbontás. 16:10 képarány? Igen. 16:9 képarány? Igen. 4:3? Na olyan kinek kéne?
    Hirtelen ennyi jutott eszembe. Egy notebook az átlag embernek ideálisabb, mint egy PC. Sok esetben munkára még inkább. Tervezés, modellezés, K+F, stb., mind speciális felhasználás, egyedi igényekkel.
    Nem látom miért ne válthatná ki a notebook a PC-t akár már ma is.

De visszakanyarodva az eredeti témára:
    Fontos egy notebooknál az alacsony fogyasztás? Igen. Van ma notebookba megfelelő ARM processzor? Nincs. Ha lesz, felveszi a versenyt az Intelével? Hülyék lennének olyat piacra dobni, ami nem teszi.
    És ami a legfontosabb: lesz Windows 7 és utódai ARM architektúrára? Nos, ezt a Microsoft dönti el, magyarul lehet ők fogják elősegíteni vagy épp meggátolni az ARM elterjedését. Nem értem miért a vita a technológián, amikor a technológiát használó szoftver fontosabb. Ha egy architektúrára alig van szoftver, nem terjed el. Ezért nem 64 bites a mai napig a processzor, mert még mindig rengeteg a 32 bites op.rendszer és még több a 32 bites program. Emiatt rekedtek meg a processzorok a kettő közti átmenetben. De megnézném mi lenne, ha az Intel valahogy átvezené a prcesszorokat a következő pár évben a csak 64 bites világba, vajon a csak 32 bites ARM-mal mi lenne? Ezek nem architektúrák, de volt 8, volt 16 bit, most 32 és 64 van vegyesen, de előbb-utóbb már csak 64 marad, ez szükségszerű. Efelett mindenki elsiklik. Ok, hogy ma gyakorlatilag nincs különbség a kettő között a teljesítményt vizsgálva, legalábbis átlagban, de attól még sokat számíthat pár éven belül.

• PH-User

addikt

válasz attila9988 #112 üzenetére

Épp olyan, mint a facbúk. :DDD
    Egyébként megy a vita rendesen, van akit pártolok, van akit nem, de az tuti, hogy az asztali PC univerzális. (Szerintem.)

• [edy]

tag

válasz attila9988 #111 üzenetére

Én egy szóval nem mondom , hogy az átlagember ne vegyen asztali gépet. Aztmondom hogy meg kell változtatni az átlagember fejében " az asztali gép" -ről alkotott véleményt. Nem kell TÚLSÁGOSAN erősnek lenni , nem kell nagynak lenni , nem kell hangosnak lenni , és nem kell drágának lenni , feleslegesen. Kell asztali gép. Csak nem olyan mint amit az "átlagember" a " hozzá nem értéséből adóódan" vásárol. ÉS ezért fog elterjdeni az olyan gépek piaca , mint amire az ARM céloz.

• julius666

addikt

válasz attila9988 #105 üzenetére

Oh, én desktop piacról beszéltem, nem cégesről. Ott nyilván nem fognak Iphonon dolgozni. A céges és home HC-userek igényei nem is fedik tökéletesen egymást.

Szerintem a consumer piacon akármekkorára is nőjön a mobil szegmens a maga okos(kodó) telefonjaival, vagy tábla pc -ivel, azok az eszközök inkább új piaci réseket nyitnak, és nem igazán piszkálják a meglévőeket. Ha kicsit belegondolnál, érthetnéd hogy miért..

Főként új piacokat nyitnak, de biztos vagyok benne, új gép vásárlásánál az átlagnak minimum megfordul a fejében, gépet vegyen-e vagy laptopot. Mobil persze egy személyi számítógépet nem vált ki. Tehát ez a "nem piszkálja a piacot" kijelentés nem állja meg a helyét, valamennyire biztos hatással van rá.
    De tökmindegy, a lényeg hogy az új szegmensben nagyobb lesz a pénz a nagyobb felhasználótábor miatt. Ha nem is nyúl a régi piacokhoz, rengeteg új vevőt hoz a rendszerbe.

• [edy]

tag

válasz attila9988 #105 üzenetére

Te nem érted , miröl szól a cikk. Egy cégnél persze hogy kell gép. Csak nem erröl van szó. Hanem az otthoni , átlagfelhasználásról. Szerinted több a munkahelyi gép , mint az otthoni? És megint csak ottvagyunk , hogy speciális feladatok. VAN amit egy tablettel nem lehet megoldani. Pl egy tablet sosem lesz szerver. DE! nem is ez a célja. Azt értsd meg hogy vannak helyek ( pl az általad emlitett "cégek" ) ahol egyszeruen nem megoldható a munka erős pc-k nékül. De otthon igenis megoldható. És nemtudom mi az amit pl egy 7éves használna , és nemtudja megoldani egy Atom alapu gépen. Sőt , kiváncsi lennék mi az amit TE otthon használsz ( NEM SPECIÁLIS környeztre célzok , szal nem arra hogy pl otthon dolgozol , és épitész vagy és CAD et használsz) és nemtudnád egy sokkal kisebb , és praktikusabb gépen megoldani , mint egy asztali konfiguráció. Be kéne látni , hogy aki nem otthon dolgozik nagyon rendszerigényes szoftverekkel , és nem "hárdkór gémer" annak semmi értelme ma már asztali konfigurációt venni , mert az átlag ember , átlag tevékenységeit bőven ellátja egy cél-hardware.

• audi100td

nagyúr

válasz attila9988 #94 üzenetére

"Ez nem igaz. Ennyi erővel egy amiga 500 mindenre elég. "

Azert ez nem igy van es egy Pentium-M noti azert messze van egy amigatol. Viszont office, zene, film, internet-hez minek egy Quad proci meg brutal vga?? SSD az ami tenyleg egy ertelmes dolog, sokat dob a rendszer sebessegen, de ezek a mai izom procik meg vga-k, hat nem tudom, inkabb koncentralnanak az alacsony fogyasztasra.

Mi a rugalmas abban hogy megveszed, elromlik, kidobod, veszel másikat.. ?

Bocs, rosszul fogalmaztam, nem noti hanem ThinkPad, kicsit mas kategoria, 4 eves a gepem es olyan mint ha most jött volna ki a gyarbol, nem egy consumer tömegkacat...

"Még írni sem szeretek rajta. Dehát..... kinek mi a kényelmes."

Ilyen kenyelmes billentyüzeten meg nem gepeltem mint ami a ThinkPad-emen van, pedig elötte vagy 10 evig csak asztali gepet hasznaltam.

Egyebkent nem tudtam feltünt-e, de atlagfelhasznalorol volt szo? Ö nem kodol videokat vagy futatt eröforrasigenyes programokat, max 1-2 jatekot közepes beallitason, arra meg eleg szinte barmilyen mai noti.

• julius666

addikt

válasz attila9988 #96 üzenetére

Lehet hogy a CSAK fa**book olvasgató, vagy CSAK internetező, képnézegető embereknek jó lesz majd egy OLCSÓ - tehát nem Ifos - eszköz nagy kijelzővel, mondjuk rendes monitorral, de a többieknek nem.

Mondd, néztél te már körbe az utcán? Ilyen emberekből áll a társadalom legnagyobb része.
    Lehet hogy neked természetes az PH!-s hobbiinformatikusi "úgy ismerem a számítógépemet mint a tenyeremet" hozzáállás, de baromira nem ez az általános. Annyira van "vastag" ez a réteg, hogy a PC ne haljon ki, de az IT kütyük terjedésével egyre inkább kisebbségbe kerül.

Az átlagembernek kell valami minél mobilabb (ez nem feltétlenül jelent kisebbet, csak hordozhatóbbat) cucc amin tud netezgetni illetve adott esetben meg tud írni egy levelet, vagy bármilyen doksit/táblázatot. Erre egy jobb tablet vagy ha nagyon gépelés kell, netbook akár elég lehet.

Leszarja ha nem cserélhetőek az elemek benne és egy csavar kilazulásáért is szervizbe kell vinnie, mert ezt tenné az asztali géppel is hozzáértés híján. Csak ezt kézben is be tudja vinni.

• [edy]

tag

válasz attila9988 #97 üzenetére

#96 : Az átlag sokkal több ember , mint az akinek a felsoroltakon kivül bármi másra is kéne a pc.

Az egyetlen rendszer ami semmire nem jó , csak "szuper kis országunkban " és más hasonlóan szegény országokban elterjedt , mert olcsobb mint az Alma , és nem kell hozzá olyan tudás , mint mondjuk egy linuxhoz. ( ahhoz már picit érteni is kell )
    Feljebb irta valaki hogy amerika fele osx-et használ. Mert megteheti. És igazuk is van , mert otthonra tökéletes , és a a windows egy osx mellett nem is nevezhető "os nek" , és nem azért mondom mert hu de apple fanataic vagyok , van Apple-öm , és van Win pc-m is , az Apple előtt ülni öröm , a win előtt kényszer. És nem azért mert szép fehér. Hanem mert az TÉNYLEG JÓ.

törölt tag

válasz attila9988 #88 üzenetére

most nem az asztali dvd meg bluray lejátszókra gondolok, hanem a telefonokra, tabletekre, és hasonló cuccokra. ezek pedig pont az utóbbi időben kezdenek átmenni multifunciós eszközökké.
    eddig egyébként a topikban szerintem továbbra is a legerősebb érv az ilyenek ellen az, hogy az Átlag Józsinak windows kell.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés