Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• julius666

addikt

válasz KAMELOT #174 üzenetére

1., No offense, de tanulj meg helyesen írni, mert fáj elolvasni a kommentjeidet.

2., PCkre mindig is szükség lesz. Nem fogom nézni egy 7 inches kijelzőn a WIndowsot
    Legalább 24-esen szeretném nézni.

Ha kiküldheted a jelet más megjelenítőre, mindjárt nem olyan gáz. Viszont útközben jól jön a kis méret.

3., Mit akarnak iylen fosokkal. Az a technológia nem sokat ér.
    Reklámszövegükkel meg máshol jáccák az eszüket.

Igen vastag a profitjuk jelenleg is és dinamikusan növekszik, szerintem felesleges megkérdőjelezned őket. Majd ha hasonló magasságokat sikerül elérned, akkor lehet lesz jelentősége a fikázásodnak, addig nem sok.

4., Tablet PCket meg nem fogom állandóan tölteni. Azokban meg az akumulátoros egység nem sokat bír ki. Msotani internetes üzemmód mellett ha kibír 8 órát nagyos sokat mondtam
    És? Az asztali géped mennyit bír ki tápkábel nélkül? Kereken 0 órát. De az akku idők a technológia fejlődésével jelentősen javulni fognak amúgy is, így ezek alapján nem érdemes jóslásokba bocsájtkozni.

Majd ha mutatnak egy gyorsabb procit akkor ugrálhatnak ilyen szövegekkel.
    Addig is üljenek a seggükön és gondolkozzanak hogy mivel lehetnének jobbak az INTEL technológiánál.
    Lehet lesz még kisebb proci mint a 32nm-es.
    AMDnél csak 45nm van.

5., Ez és az eddigiek alapján te vagy trollkodsz, vagy valami vérpistike lehetsz. Erre egyszerűen nem tudok mást mondani. Egyik típust sem látjuk szívesen a PH! lapcsalád fórumain, jobb lesz ha vigyázol.

• julius666

addikt

válasz lorenzen #166 üzenetére

Nem lehet megvágni rajtuk a nyaralás felvételeit, és konvertálod át.

A videó rögzítés után uzsgyi fel cloudba, és cloudos alkalmazással vágható. A youtube már most is tud ilyet, nem sci-fi a dolog. Persze a minőség hagy kivetnivalót maga után, de az átlagembernek elég. Jó bizonyíték rá hogy torrentsiteokon még mindig a legkedveltebbek a szutyok XviD ripek illetve kamerás verziók. No meg akinek a movie maker elég volt, annak a cloudos streamelt cucc is elég lesz.

Nyaralás közben hiába dugod bele az USB TV kártyát, egy esős délután.

Minek kéne? Ott az internet, ha annyira TV-t akarsz nézni, nézed a netes élő adást. De akkor már inkább youtube vagy bármi más.

Útközben inkább s táblát vinném magammal és nem nem egy nagy és nehéz notit.
    HD filmet viszont nem akarok táblán nézni.

És ha kábellel/valami wireless kapcsolaton keresztül ki tudnád küldeni TV-re a jelet?

Ésszerű fejlődési vonalnak látszik ha szerver - vékony kliens szerű szimbiózisban él együtt a két irányvonal.
    Otthon, munkahelyen és iskolában. A tábla kliensként üzemel. Dokkolóegységbe helyezve, kiegészülhet a szokásos perifériákkal, akár monitorral is. A szoftverek viszont nem a táblán futnak, hanem a háttérben üzemelő szerver PC-n. Amikor nincs lehetőség erre a szimbiózisra, akkor éli az önálló életét a tábla.

A háztartásokban nagyon sok hardverkapacitás van szétszórva, egymástól elszigetelve. Laptop, asztali gép, média lejátszó. Lassan a hűtőszekrényben is linux fog futni.
    Olcsóbb és gazdaságosabb egy nagy kapacitású SOHO szerver, és kellő számú ARM jellegű kliens. (Most találtam fel a cloud computing megemészthető változatát.)

Valószínűleg ez a jövő. Még az nem teljesen tisztázott, hogy a "cloudból" mennyi lesz otthon és mennyi egy távoli szerverparkon (szerintem a másodikon több), de egyértelműen ebbe az irányba haladunk.

A vicc, hogy - mint sheratan is már említette - szerverkörnyezetben is egyre inkább elkezdenek ARM-ben gondolkodni, ahová nem baromi nagy szekvenciális teljesítmények kellenek, hanem sok, kis erőforrásigényű párhuzamos feladat hatékony ellátása(a portálokat, adatbázisrendszereket kiszolgáló szerverek pl. jellemzően ilyenek), oda adott esetben egy jó marék ARM jó megoldás lehet. Olcsó, keveset fogyaszt és jól skálázható (üresjáratban akár le is kapcsolhatóak a felesleges magok).
    Szóval az ARM nem csak a vékonykliensek oldalán nézhet fényes jövő felé, vannak ott még learatandó babérok a másik oldalon is bőven.

• julius666

addikt

válasz attila9988 #105 üzenetére

Oh, én desktop piacról beszéltem, nem cégesről. Ott nyilván nem fognak Iphonon dolgozni. A céges és home HC-userek igényei nem is fedik tökéletesen egymást.

Szerintem a consumer piacon akármekkorára is nőjön a mobil szegmens a maga okos(kodó) telefonjaival, vagy tábla pc -ivel, azok az eszközök inkább új piaci réseket nyitnak, és nem igazán piszkálják a meglévőeket. Ha kicsit belegondolnál, érthetnéd hogy miért..

Főként új piacokat nyitnak, de biztos vagyok benne, új gép vásárlásánál az átlagnak minimum megfordul a fejében, gépet vegyen-e vagy laptopot. Mobil persze egy személyi számítógépet nem vált ki. Tehát ez a "nem piszkálja a piacot" kijelentés nem állja meg a helyét, valamennyire biztos hatással van rá.
    De tökmindegy, a lényeg hogy az új szegmensben nagyobb lesz a pénz a nagyobb felhasználótábor miatt. Ha nem is nyúl a régi piacokhoz, rengeteg új vevőt hoz a rendszerbe.

• julius666

addikt

válasz attila9988 #96 üzenetére

Lehet hogy a CSAK fa**book olvasgató, vagy CSAK internetező, képnézegető embereknek jó lesz majd egy OLCSÓ - tehát nem Ifos - eszköz nagy kijelzővel, mondjuk rendes monitorral, de a többieknek nem.

Mondd, néztél te már körbe az utcán? Ilyen emberekből áll a társadalom legnagyobb része.
    Lehet hogy neked természetes az PH!-s hobbiinformatikusi "úgy ismerem a számítógépemet mint a tenyeremet" hozzáállás, de baromira nem ez az általános. Annyira van "vastag" ez a réteg, hogy a PC ne haljon ki, de az IT kütyük terjedésével egyre inkább kisebbségbe kerül.

Az átlagembernek kell valami minél mobilabb (ez nem feltétlenül jelent kisebbet, csak hordozhatóbbat) cucc amin tud netezgetni illetve adott esetben meg tud írni egy levelet, vagy bármilyen doksit/táblázatot. Erre egy jobb tablet vagy ha nagyon gépelés kell, netbook akár elég lehet.

Leszarja ha nem cserélhetőek az elemek benne és egy csavar kilazulásáért is szervizbe kell vinnie, mert ezt tenné az asztali géppel is hozzáértés híján. Csak ezt kézben is be tudja vinni.

• julius666

addikt

válasz #16820480 #91 üzenetére

eddig egyébként a topikban szerintem továbbra is a legerősebb érv az ilyenek ellen az, hogy az Átlag Józsinak windows kell.

Mobilra nem igazán. Tabletre is csak addig, amíg nem tapasztalja meg a korlátait (a Win7 felülete nem igazán egy viszonylag kis méretű érintőképernyőre lett kitalálva, a szükséges erőforrások hiánya miatti sebességről nem is beszélve).

• julius666

addikt

válasz Degeczi #84 üzenetére

és pl. RAW fényképfeldolgozó olyan megoldásban eleve nem is létezik, csak PC-n futtatható programként, mert ahány fényképezőgépgyártó, annyiféle formátum, specialitás...

Most mire gondolsz? Hogy a fényképezőbe épített chip-ek nem tudnának RAW-ot kiadni, vagy hogy mondjuk egy tableten-féle valamin nincs RAW fotókat megnyitni képes Photoshop-szerű képszerkesztő?

általános ARM alapú gép pl. az iPad, aminek alkalmazástól függően még a sima JPG földolgozással is lehetnek teljesítménygondjai - ilyesmi váltaná hát le az asztali gépeket?

Nagyon jó, mutatsz valami gagyi appot, ami szar, optimalizálatlan. Ez nem bizonyít semmit.
    A processzorok erejét amúgy is a programok ritkán használják ki igazán, elég ritka kincs amikor egy asztali alkalmazás sebességspecifikus részeit hardverközeli kódban manuálisan is optimalizálják. Amit a fordító kidob C/C++/esetleg még rosszabb, Java kódból, az fut általában. Régebben teszteltem az x264-et, fordítottam egy, az assembly optimalizációt kikapcsolt, majd egy normál buildet. A normál build 3-4× gyorsabb volt, pedig az eleve jól optimalizált C kódban íródott, illetve a fordító saját kódoptimalizálását is bekapcsoltam.

Szóval az ilyen cuccokban is van kraft még bőven, csak a szoftveroptimalizációra költött pénz sokkal több, mint combosabb hardver alápakolása, így általában a másodikat válasszák az eszközgyártók. No meg ha ugyanaz a szoftver többfajta hardveren is futhatna, akkor pláne pluszmunkát és erőforrásokat jelentene a dolog.
    Az apple cuccainak "smooth" működése mögötti "csoda" éppen az, hogy ott írhatják közvetlenül hardverre a kódot, ellentétben mondjuk az androiddal. Egy iOS ritkán fut nokián.

• julius666

addikt

válasz #16820480 #80 üzenetére

az ARM egy architekturát licenszel gyártóknak, az AMD pedig a másik oldalán áll ennek az üzletnek, csak x86 architekturával. szóval az AMD így nem az ARM versenytársa lenne, hanem a Qualcomm, Nvidia, TI, Samsung és a többieké.

Persze, értem én, de ettől még versenyben állnak, még ha közvetetten is. Ha adott ár mellett az AMD megoldása sokkal jobb, akkor az ő cuccait fogják a termékekbe beleépíteni, nem az xy által legyártott ARM procit. Ami azt jelenti, kevesebb ARM procira lesz kereset, kevesebb licenszet fognak megvenni.

#74 [edy]:

Azért egy (akár két magos) atom hétköznapi használatra is simán tud kevés lenni, illetve az "50 ezres xbox" meg nem visz simán FullHD-t, a játékok jó részében csak valami interpolált szart adnak ki FullHD címén a konzolok. Ettől függetlenül a mondanivalóddal egyetértek, én is így látom, csak nem stimmelnek a tényeid amire alapozod őket.

• julius666

addikt

Sokan kiröhögik, pedig nem mond hülyeséget az öreg, az asztali vonalhoz képest minimum hasonló nagyságú piaci szegmenst fognak képviselni a hordozható, kis fogyasztású készülékek, aki ezzel nem számol az csúnyán hoppon maradhat. Ha jelenleg ezen a vonalon körbenézünk, az ARM kiemelkedősége valóban megkérdőjelezhetetlen. Ráadásul szépen kúsznak felfelé teljesítményben az ő terveik alapján készült procik, miközben az áruk és fogyasztásuk továbbra is nagyon kedvező marad, 1-2 éven belül már az asztali vonalon is számolni kell velük.

A buktató a gondolatmenetben ott van, hogy jelenleg. Mert a piacban rejlő potenciált a többiek is felismerték, az AMD pl. tuti nagyot fog durrantani a jövőre kijövő új termékeivel, amik grafikai szempontból alázni fogják a hasonló kategóriájú ARM-eket. Márpedig a grafikus teljesítmény mobil platformokon is elsődleges fontosságú. De biztos vagyok benne az Intel sem ül a babérjain, az Atomjuk hiába lett valóban öszvér végül, azért tudásban és tapasztalatban (no meg az új technológiák kifejlesztéséhez szükséges erőforrásokban) velük elég nehéz versenyezni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés