Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz lapa #176 üzenetére

+1
    végre egy értelmes megközelítés :R

törölt tag

válasz berVi #133 üzenetére

a mostani felállásban minden workstations egy x86-ra épülő kliens, plusz ott vannak az x86 szerverek. ha vékonyklienst használnak, akkor mondjuk a cégnél levő 500 (csak mondtam egy számot, de vannak nagyobb cégek is) klienst mind le lehet váltani, plusz a szerverek egy részét is (mailszerver, fájlszerver alá nem kell akkora cpu, már most pedzegetik, hogy arm alapú cuccokkal szolgálják ki ezeket). ez mondjuk egy ilyen cég esetében olyan 90-95%-os visszaesés lehet az x86-os gépek beszerzését illetően.

#139: nyilván nem fog a babérjain ülni az intel, de nézd meg mondjuk más piacon a legnagyobbak mennyit küszködnek a versenyben maradással (pl. Nokia).

#140: lehet olyan halk asztali gépet is kapni, amit nem is hallasz, de az ilyen jól tervezett házak és hűtési rendszerek ugyanúgy a ritkább kategóriába tartoznak, mint laptopok esetében. ha meg már márkás gépet veszel, amit jól terveztek meg, akkor az sem lesz feltétlen olyan olcsó.

törölt tag

válasz Rickazoid #125 üzenetére

Két HDD? 17"-tól igen.
    naaaa, még megsértődik itt a T410-em, ha ilyeneket mondasz :B nagyon kellemesen megvan ő is a két vinyóval (ráadásul hotswap megy vele).

törölt tag

válasz dark100 #117 üzenetére

[link], az #54-ben említették. erre gondoltál, ami az intel kezében kéne legyen?

amúgy én pont úgy tudom, hogy az ARM az fejlesztő, nem licenszelik a technológiát.

törölt tag

válasz julius666 #95 üzenetére

lehetséges, bár szerintem sok embernek már csak azért sem esik le a dolog, mert nincs összehasonlítási alapuk. nagyon sok cég tableten is win7-et tol, ami azért nem túl jó, mert jelenleg az csak x86-on fut, de abból csak az atom üti meg neccesen fogyasztásban azt a szintet, viszont cserébe lassú nagyon. meglátjuk majd ha kicsit tovább alakul a piac, hogy milyen igények alakulnak ki.

#94: igen, csak asztali gépet lehet szerelni, minden más, ha elromlik, akkor egyből ki kell dobni. pontosan így van, szóról szóra :)
    amúgy csak egy szakdogát, több ezer fórumbejegyzést és még ki tudja mi mindent írtam meg laptopon. igen, kényelmes.

#96: nem tudom miért kell így kiakadj. én nem azt mondtam, hogy azt szeretném, ha mindenkit tarkón lőnének, aki asztali gépet akar használni. annyit mondtam, hogy átlagos felhasználásra bőven felesleges. az ipad csak egy példa volt, lesz még bőven több/jobb tablet és hasonló gép a közeljövőben. de ha egy kicsit elvonatkoztatnál a magyar viszonyoktól (amit érdemes megtenni, ha globális becslésekbe bocsájtkozunk), akkor észre veheted, hogy az ipad nem olyan hihetetlenül drága dolog, és lesz nála több olcsóbb megoldás is. ilyen cuccokat bedobod egy dokkolóba, és tudod kvázi asztaliként használni, de egy mozdulattal magaddal is viheted. vagy aki nem akarja hurcolni, azoknak lehet csinálni monitorba/tévébe integrált megoldást is (ahogy egyébként például már léteznek is manapság, csak x86 alapokon), az szintén jó kényelmes dolog, kis helyet foglal. ismét felhoznám, hogy a szüleimnél azért váltottunk egy nettopra, mert nem tetszett nekik nagy zajos gép. most van kicsi és csendes, de még ezt is meg lehetne jobban oldani. az emberek nagy részének annyi az igénye, hogy menjen, legyen gördüléken és esetleg esztétikus is. nem az ilyen tech fórumok felhasználóiból kell kiindulni.

#97: mást is lehet használni. néhány dologra még jobb is mást.

#105: cégek dolgozhatnak vékonyklienses megoldással is, amihez még egy mai normálisabb telefon teljesítménye sem nagyon kell kliens oldalon...

törölt tag

válasz attila9988 #88 üzenetére

most nem az asztali dvd meg bluray lejátszókra gondolok, hanem a telefonokra, tabletekre, és hasonló cuccokra. ezek pedig pont az utóbbi időben kezdenek átmenni multifunciós eszközökké.
    eddig egyébként a topikban szerintem továbbra is a legerősebb érv az ilyenek ellen az, hogy az Átlag Józsinak windows kell.

törölt tag

válasz Degeczi #84 üzenetére

szerintem pontosan meg kéne fordítani amit mondasz: célfeladatra lesz jó az asztali rendszer. szerintem péládul a raw-ba fotózás a legtöbb embernek nem is mond semmit, nemhogy csinálná is. a többség hiába vesz akár dslr-t, ugyanúgy csak automata beállításokkal kattintgat, mint egy 100 ft-os eldobható géppel.
    általános felhasználásra (mint például visszanézegetni a fényképeidet, vagy videókat, vagy kikötni tévére, vagy átvinni megmutatni a nagyinak, és így tovább) tökéletesen megfelelő egy ipad is, és ez még cska fejlődni fog később. lassan négy éve nins asztali gépem (igaz, hogy a laptop is x86, de azért abból a kompaktabb fajta), és a hátam közepére nem kívánom vissza, amikor volt.

törölt tag

válasz WonderCSabo #75 üzenetére

amelyik meg tud vele bírkózni, az hardveresen. a mai modernebb soc-okban van hardveres HD de-/enkóder, így például a Samsung Hummingbirdben is már, illetve a tegra2-ben is biztosan. de például az agyon istenített Snapdragonban nincs, leglaábbis a jelenlegi generációban, így azok vagy gpu segítséggel dekódolnak videót, vagy nyers erőből próbálkoznak (ami persze nem megy HD felbontásban, de nem is az a lényeg, hanem hogy kezdenek elterjedni az olyan megoldások, amik hardveresen tudják).

Erasmus: köszi, így már tiszta. amire akartam utalni viszont, az áll. az ARM egy architekturát licenszel gyártóknak, az AMD pedig a másik oldalán áll ennek az üzletnek, csak x86 architekturával. szóval az AMD így nem az ARM versenytársa lenne, hanem a Qualcomm, Nvidia, TI, Samsung és a többieké.

törölt tag

válasz Degeczi #70 üzenetére

ahha :D ez mondd azoknak az ARM technológiára épített mobil eszközöknek, amik játszva képesek valós időben HD tartalmakat dekódolni, vagy enkódolni, és mindezt 0,2W fogyasztás mellett. miközben ilyesmire egy háztartásban gyakran 2-4 magos cpu-val és bika vga-val ellátott, 3-400W-ot fogyasztó asztali gépeket használnak, nagyjából azonos áron...

törölt tag

válasz julius666 #64 üzenetére

egy kicsit kevered a dolgokat a hsz-ben. az AMD az nem konkurenciája az ARM-nak, hanem (jelenleg) alkalmazója. az ARM egy architekturát licenszel, ahogy ugye létezik x86 licensz is. például a Snapdragon soc-okban a grafikus gyorsítót az AMD (Ati) gyártja, míg mondjuk a tegra(2) az ugyanúgy ARM alapokra épülő Nvidia megoldás. de ugyanígy a sok cég gyárt ugye ARM alapú cuccokat.
    a kérdés az, hogy az AMD új termékpalettája milyen alapokra építkezik. ha x86 alapon hozza a jelenlegi ARM soc-ok tudását, akkor konkurencia, de ha ARM alapokon építkeznek, akkor az ugyanúgy a licenszből fakadóan erősíteni fogja az ARM-ot.

törölt tag

kicsit nagyzololó kijelentés, de szerintem sem hülyeség. átlag felhazsnálóknak tényleg nincs szükségük akkora teljesíŧményre, a célirányosan optimalizált hardvert kapnak (ami mondjuk jó HD tartalmak meg hasonlók kezelésében, század akkor fogyasztás mellett). a szüleimnek is tökéletesen elég lenne mondjuk egy Cortex A8 alapú soc-ra épülő gép a mostani atomos nettop helyett, mert netezni, levelezni meg mahjongot játszani az is tökéletes...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés