Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
julius666
üzenetére
Pedig láttam, de mire a topik végére értem, beleveszett a fizikusok kórusába.

(#107) audi100td: "egy Pentium-M noti azert messze van egy amigatol."
Egy PowerPC-stől nem is annyira... De egyébként, mielőtt még bejöttek HD-s videók és nem volt tele a net flash-sel meg mindennel, egy 68060-assal (és jobb esetben grafkártyával) felszerelt gép is egész használható volt. Pedig egy ilyen proci kb. egy 133 MHz-es P1 teljesítményét nyújtotta, azonban ehhez számoljuk hozzá a PC-n megszokottnál sokkalta erőforráskímélőbben kialakított szoftverkörnyezetet... Az utóbbiról elég sokan megfeledkeznek most is, az ARM-mal kapcsolatban (amiből ugye egy mai megeszi reggelire azt a 060-ast, és akkor még ott vannak a célhardverelemek).
Én sem gondolnám, hogy az ARM-ok jelenlegi teljesítménye most már mindig elég lesz egy átlagfelhasználónak, viszont nyugodtan lehet egy pár sikeres éve, amikor is alaposan feltörhet. Hogy utána mi lesz, az a jövő zenéje.
-
attila9988
őstag
válasz
julius666
üzenetére
De tökmindegy, a lényeg hogy az új szegmensben nagyobb lesz a pénz a nagyobb felhasználótábor miatt.
Persze hogy nagy pénz van benne. Én ezt nem is firtatom. Csak azt, hogy ezek a kis mobil vackok kinyírnának bármilyen használható eszközt a piacról. Ez most egy új trend. Olyan mintha a piacon eddig csak almát lehetett volna kapni, most meg van barack, meg körte is, és az eladók azt rebesgetnék, hogy az almákat mostantól ki lehet dobni...
Azt sem állítom, hogy ne találná meg az összes új trendkütyü a maga vásárlóközönségét. Nyilván meg fogja. De a marketing iszonyúan túloz. És ez engem mindig zavar, bármiről is legyen szó..
-
törölt tag
válasz
julius666
üzenetére
lehetséges, bár szerintem sok embernek már csak azért sem esik le a dolog, mert nincs összehasonlítási alapuk. nagyon sok cég tableten is win7-et tol, ami azért nem túl jó, mert jelenleg az csak x86-on fut, de abból csak az atom üti meg neccesen fogyasztásban azt a szintet, viszont cserébe lassú nagyon. meglátjuk majd ha kicsit tovább alakul a piac, hogy milyen igények alakulnak ki.
#94: igen, csak asztali gépet lehet szerelni, minden más, ha elromlik, akkor egyből ki kell dobni. pontosan így van, szóról szóra

amúgy csak egy szakdogát, több ezer fórumbejegyzést és még ki tudja mi mindent írtam meg laptopon. igen, kényelmes.#96: nem tudom miért kell így kiakadj. én nem azt mondtam, hogy azt szeretném, ha mindenkit tarkón lőnének, aki asztali gépet akar használni. annyit mondtam, hogy átlagos felhasználásra bőven felesleges. az ipad csak egy példa volt, lesz még bőven több/jobb tablet és hasonló gép a közeljövőben. de ha egy kicsit elvonatkoztatnál a magyar viszonyoktól (amit érdemes megtenni, ha globális becslésekbe bocsájtkozunk), akkor észre veheted, hogy az ipad nem olyan hihetetlenül drága dolog, és lesz nála több olcsóbb megoldás is. ilyen cuccokat bedobod egy dokkolóba, és tudod kvázi asztaliként használni, de egy mozdulattal magaddal is viheted. vagy aki nem akarja hurcolni, azoknak lehet csinálni monitorba/tévébe integrált megoldást is (ahogy egyébként például már léteznek is manapság, csak x86 alapokon), az szintén jó kényelmes dolog, kis helyet foglal. ismét felhoznám, hogy a szüleimnél azért váltottunk egy nettopra, mert nem tetszett nekik nagy zajos gép. most van kicsi és csendes, de még ezt is meg lehetne jobban oldani. az emberek nagy részének annyi az igénye, hogy menjen, legyen gördüléken és esetleg esztétikus is. nem az ilyen tech fórumok felhasználóiból kell kiindulni.
#97: mást is lehet használni. néhány dologra még jobb is mást.
#105: cégek dolgozhatnak vékonyklienses megoldással is, amihez még egy mai normálisabb telefon teljesítménye sem nagyon kell kliens oldalon...
-
attila9988
őstag
válasz
julius666
üzenetére
Annyira van "vastag" ez a réteg, hogy a PC ne haljon ki...
Szóval szerinted csak a hobbiinformatikusoknak kellhet pc, és pl a cégek is Iphon -on fognak dolgozni...
Szerintem a consumer piacon akármekkorára is nőjön a mobil szegmens a maga okos(kodó) telefonjaival, vagy tábla pc -ivel, azok az eszközök inkább új piaci réseket nyitnak, és nem igazán piszkálják a meglévőeket. Ha kicsit belegondolnál, érthetnéd hogy miért.. -
attila9988
őstag
válasz
julius666
üzenetére
Régebben teszteltem az x264-et, fordítottam egy, az assembly optimalizációt kikapcsolt...
Kíváncsi vagyok hogy csinálnál ilyesmit, ha csak fostalicska atom szintű, vagy rosszabb gépek lennének elérhetőek 130 000 -es alsó határral....
Aztán ne feledkezzünk meg az x86 örökségéről sem. A milliónyi program, és a hozzá való szaktiudás, valamint hogy "erőből" képes álltalános célú feladatokat ellátni. Egy specializált eszköz nem versenyezhet ezzel, legfeljebb csak a consumer piac azon részében, ahol tipikusan fix feladatra kell az eszköz. Ha telefon kell, amin lehet fa**bookozni, akkor tessék ott van - k**va drágán - ha viszont használható multimedia és munkagép, akkor halott ügy egy olyan eszköz.
-
törölt tag
válasz
julius666
üzenetére
egy kicsit kevered a dolgokat a hsz-ben. az AMD az nem konkurenciája az ARM-nak, hanem (jelenleg) alkalmazója. az ARM egy architekturát licenszel, ahogy ugye létezik x86 licensz is. például a Snapdragon soc-okban a grafikus gyorsítót az AMD (Ati) gyártja, míg mondjuk a tegra(2) az ugyanúgy ARM alapokra épülő Nvidia megoldás. de ugyanígy a sok cég gyárt ugye ARM alapú cuccokat.
a kérdés az, hogy az AMD új termékpalettája milyen alapokra építkezik. ha x86 alapon hozza a jelenlegi ARM soc-ok tudását, akkor konkurencia, de ha ARM alapokon építkeznek, akkor az ugyanúgy a licenszből fakadóan erősíteni fogja az ARM-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku fizikai dual SIM!!!
- Samyang AF 85mm f/1.4 FE II objektív Sony E
- Eladó egy igazi ritkaság Dell UltraSharp 32" 8K Monitor - UP3218K
- eladó Dell U4320Q Monitor 42.5 " 3840 x 2160 (4K UHD)
- Új Bontatlan Lenovo ThinkPad P16v Gen2 Mobil Munkaállomás -50% Ultra 7 165H 32/1TB RTX 2000 8GB 30Hó
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO X670-P R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900 XT 16GB ZALMAN Z1 Plus Asus 1000W
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3722
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő