- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
válasz
üzenetére
célfeladatra lesz jó az asztali rendszer. szerintem péládul a raw-ba fotózás a legtöbb embernek nem is mond semmit, nemhogy csinálná is. a többség hiába vesz akár dslr-t, ugyanúgy csak automata beállításokkal kattintgat, mint egy 100 ft-os eldobható géppel.
általános felhasználásra (mint például visszanézegetni a fényképeidet, vagy videókat, vagy kikötni tévére, vagy átvinni megmutatni a nagyinak, és így tovább) tökéletesen megfelelő egy ipad isOlyan nincs hogy "megfelelő az Ipad is". Ez olyan mintha azt mondanád, hogy dobja ki az ember a mindent mutató, vízálló, ütésálló karóráját, mert az időt mutatja a rolex is... ami k**va drága. Mekkora marhaság.
Te azt állítod, hogy jelenleg a számítógép felhasználók annyira fogalmatlanok, és idióták, hogy bölcsödéseknek való funkcionalitás kell mindenkinek, prémium áron, és ez a koncepció kiszorítja a használható eszközöket. Ez így hülyeség. Lehet hogy a CSAK fa**book olvasgató, vagy CSAK internetező, képnézegető embereknek jó lesz majd egy OLCSÓ - tehát nem Ifos - eszköz nagy kijelzővel, mondjuk rendes monitorral, de a többieknek nem. -
julius666
addikt
válasz
üzenetére
eddig egyébként a topikban szerintem továbbra is a legerősebb érv az ilyenek ellen az, hogy az Átlag Józsinak windows kell.
Mobilra nem igazán. Tabletre is csak addig, amíg nem tapasztalja meg a korlátait (a Win7 felülete nem igazán egy viszonylag kis méretű érintőképernyőre lett kitalálva, a szükséges erőforrások hiánya miatti sebességről nem is beszélve).
-
[edy]
tag
válasz
üzenetére
Szerintem itt a pont. Mint énis irtam feljebb , asztali pc annak fog kelleni majd , akinek speciális feladatokat kell végrehajtani , ami erőforrást igényel. Nah de emberek. Tegyük a szivünket a kezünkre. Ez hány százalék?
Nem egy - egy rétegre kell fejleszteni , hanem általánosságban. Persze kell speciális megoldás is , de sokkal kevesebb. A pénz nem azokba a gépekbe van , ami 100emberböl 2-nek kell ... -
julius666
addikt
válasz
üzenetére
az ARM egy architekturát licenszel gyártóknak, az AMD pedig a másik oldalán áll ennek az üzletnek, csak x86 architekturával. szóval az AMD így nem az ARM versenytársa lenne, hanem a Qualcomm, Nvidia, TI, Samsung és a többieké.
Persze, értem én, de ettől még versenyben állnak, még ha közvetetten is. Ha adott ár mellett az AMD megoldása sokkal jobb, akkor az ő cuccait fogják a termékekbe beleépíteni, nem az xy által legyártott ARM procit. Ami azt jelenti, kevesebb ARM procira lesz kereset, kevesebb licenszet fognak megvenni.
#74 [edy]:
Azért egy (akár két magos) atom hétköznapi használatra is simán tud kevés lenni, illetve az "50 ezres xbox" meg nem visz simán FullHD-t, a játékok jó részében csak valami interpolált szart adnak ki FullHD címén a konzolok. Ettől függetlenül a mondanivalóddal egyetértek, én is így látom, csak nem stimmelnek a tényeid amire alapozod őket.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
üzenetére
célfeladatra, célhardverrel igen - de az nem hasonlítható egy otthoni, megfelelő alkalmazással bármire használható számítógép hajlékonyságához, és pl. RAW fényképfeldolgozó olyan megoldásban eleve nem is létezik, csak PC-n futtatható programként, mert ahány fényképezőgépgyártó, annyiféle formátum, specialitás...
általános ARM alapú gép pl. az iPad, aminek alkalmazástól függően még a sima JPG földolgozással is lehetnek teljesítménygondjai - ilyesmi váltaná hát le az asztali gépeket?
aligha... kiegészíteni jól fogják, bizonyos célfeladatokra tökéletesek - de az asztali gépek még nagyon sokáig meg fognak maradni -
Erasmus
őstag
válasz
üzenetére
amennyire én tudom, az amd-nek nincs köze az arm-hoz, még annyi se, mint az intelnek volt. az amd anno a mips architektúrával próbálkozott a mobil szegmensben (egy alchemy nevű cég felvásárlásá révén), de aztán ez a projekt feledésbe merült, amikor elhatározták, hogy mindenhol az x86-tal nyomulnak, akárcsak az intel.
a snapdragonban lévő gpu-nak valóban van köze az ati-hoz, de csak annyi, hogy a chipet fejlesztő qualcomm megvette ([link]) az ati imageon részlegét a cégtől, és az ő technológiájukat használta a teljesen custom gpu-hoz, ami az soc-ben van.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Battlefield 6
- Adobe Lightroom topic
- No Rest for the Wicked
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T (nem Redmi) 12/256-14 hó garancia-11 tok-11 fólia
- Lenovo ThinkPad P15s i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / NVIDIA T500 / FHD IPS / Garancia!
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i3-1115G4 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 2TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 850W
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem egy - egy rétegre kell fejleszteni , hanem általánosságban. Persze kell speciális megoldás is , de sokkal kevesebb. A pénz nem azokba a gépekbe van , ami 100emberböl 2-nek kell ...