Hirdetés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Gamepad
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Számítógépház-választás 2025: airflow, kompatibilitás és hibák
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
válasz
audi100td
üzenetére
Abban egyetertek, hogy egy atlagfelhasznalonak nincs szüksege ekkora teljesitmenyre,
Ez nem igaz. Ennyi erővel egy amiga 500 mindenre elég. Van grafikus felülete is, zenét tudtál rajta hallgatni és dokumentumokat is szerkeszthettél...... de ez nem így működik. Ami régen elég volt, az ma nem az. A programok fejlődnek. Mindaz ami ma kényelmesen megoldható, a múltban nem volt az. A jövőben pedig már ez is kevésnek fog tűnni. Nincs olyan hogy "ez már elég mindenre". Sokan mondtak már ilyet régen is, és rendszerint belebuktak..

Viszont asztali gepnek tenyleg nem sok ertelmet latom, egy noti sokkal kenyelmesebb es rugalmasabb megoldas,
Rugalmas? Na ne mond. Mi a rugalmas abban hogy megveszed, elromlik, kidobod, veszel másikat.. ? Szerintem semmi. Kényelmes? Ja. Ha csatlakoztatsz rá billentyűzetet, egeret, monitort, és eldugod az asztal alá, de akkor is csak úgy, ha elég erős. Akkor viszont piszok drága. Nekem is van notim, de csak másodhegedűs. Legszívesebben az asztalival dolgozom. A noti csak kényszer. Még írni sem szeretek rajta. Dehát..... kinek mi a kényelmes.
"persze ha valaki komolyabban jatszik az mas tema"
Én pl szinte semmit nem játszok, mégis megéri az a rengeteg idő, amit az asztalival spórolok. Hogy mennyivel gyorsabban lehet vele dolgozni, azt észre sem veszik azok, akik csak a laptop -ba görnyednek. És persze vannak a teljesítményigényes feladatok is. Ha nem csak szöveges adatok feldolgozásáról van szó, akkor a noti halott hacsak nem 300 felett veszem. De még akkor is kényelmetlen..

Azt szoktam javasolni az embereknek a "mit vegyek" kérdésre, hogy amennyiben hurcolnia KELL a gépet, akkor egyértelműen noti. (semmiképpen sem netbook) Ha nem kell hurcolnia, akkor felejtse el a notikat, meg a drága mobilnetet, és ugyanabból a pénzből egy jóval használhatóbb asztaliban gondolkodjon. Nem is olyan rég találkoztam valakivel, aki egy éve vett notit, részletre természetesen, és már rossz. Pedig még ki sem fizette egészen..
Mondta nekem, hogy ő még egyszer nem vesz ilyet, és kéne egy jó gép (asztali). Mit ajánlok... 
Na de nem akarom laptop vs asztali vitába fojtani a topic -ot, inkább ne vitázzunk ezen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC RTX 5080 AMP Extreme Ultra / i5-14600K / DDR5 / Garanciás hibátlan állapotban!
- WD Blacck SN8100 4 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.900-14.000 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 SUPRIM X - Dobozos, Újszerű - Eladó!
- INGYEN POSTA -Prémium V901 - DDR5 - Intel i5-14600KF -RTX 5060Ti -32GB -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
- Csere-Beszámítás! Gamer Notebook! MSI Thin 15 B12UC! I5 12450H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Mac mini 14.3 M2 8GB RAM 256GB SSD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Mondta nekem, hogy ő még egyszer nem vesz ilyet, és kéne egy jó gép (asztali). Mit ajánlok...