Hirdetés
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FistXL
senior tag
Nem úgy volt, hogy felhagynak a tervezett áramszünetekkel ameddig zárva vannak az iskolák?
-
geridon81
csendes tag
Sziasztok.
Csak anyi kérdésem lenne,hogy ezeken a településeken lát e már valaki mozgolodást digi optika ki épitésén mer 3 éve meg vette a hálózatot és hamarosan fejlesztést igért de ez csak idáig egy nagy hunbuk volt
BoconádDetkDomoszlóErkHalmajugraJászapátiJászdózsaJászszentandrásKisnánaLudasMarkazNagyfügedTarnaméraTarnaörsTarnazsadányVécsVisznekZaránk
-
Berukaa
csendes tag
Nógrád megye: Cserháthaláp/Becske az oszlopokra ilyen kábelvezetőket dobáltak fel, azt nem tudom pontosan kik fejlesztik elméletben a Gergi hálónak adta át az MVM-net a fejlesztést.
Örülnék ha hamarosan lenne másik szolgáltató is nem csak a TELEKOM DSL... másik faluról osztozva... több mint 3.5Km-re a központ gondolhatjátok milyen élvezetes a sebességde a kábeltartót az oszlopon elnézve HFC hálózat lesz
[kép]
-
Lajosnagy17
senior tag
Erre kössetek csomót.
A kedvezményezett pályázat nyertes szolgáltató az MVM NET Zrt, vezetéknélküli hálózattal (WLAN 5 GHz technológiával) fogja elvégezni Balatongyörök településen a fejlesztést. Ez a technológia is teljesíti a GINOP 3.4.1-2015 pályázati felhívás internet le-, és feltöltési sebeségekre vonatkozó feltételeit.
A tervezés folyamatban van, viszont kivitelező váltás miatt a fizikai befejezési határidő 2021.12.31-re módosult. -
törölt tag
Hajdúszoboszlón még júniusig bizonyára 500/22-vel kell beérnem, a DIGI optika már hónapok óta fent van az oszlopokon, de egyelőre a DIGI oldala azt írja, nem elérhető az utcában, viszont mivel júniusig hűségem van, így nem is érdekes annyira. Egyébként is csak az Internet lenne DIGI-éktól a TV és a telefon maradna UPC-s.
UPC-nél vajon mikor váltanak ED3.1-re?
-
Amita
csendes tag
Gárdonyi járás, Novi Com válasz kérdésemre, miszerint vajon mikor várható a munkálatok befejezése, és a szolgáltatás indulása. És ebből az derül ki számomra, hogy a Novi Com lesz a szolgáltató... (Nem vagyok túl boldog ettől).
A járásban várhatóan év végéig befejeződnek a kivitelezési munkák, a szolgáltatás elindulásakor szórólapon fogjuk tájékoztatni a lakosságot. -
taki01
őstag
válasz
headhunter #3285 üzenetére
Magyarország kisebb és itt megkapják a támogatást szolgáltatók. Igaz amit itt leadtak térkép is egy kalap 💩 volt. Nálunk inkább sávszéllel van probléma, mert néhol még mindig 1 Mbps van.
-
headhunter
addikt
USA: [link]
-
djzotya1983
tag
Igen arra gondoltam, megtévesztett az ED rövidítés. Nem beletört egyszerűen nem éri meg már a rézdróton meg koaxon bohóckodni amikor ilyen netet lehet üvegszálon adni direktben.
-
draco31
veterán
Nálam még a nyertes most sem tudja mikor csinálják
Más kérdés.
Kérdeztem a T-t elsőnek az oldalukon chat-en, ott azt mondták, hogy harmadik negyedévben terveznek a környékre kábelt hozni. Kb. 2 hét múlva megkérdeztem email-ben is, ott meg már az jött, hogy előreláthatólag nem tudnak arról, hogy errefelé kábeleznének idén.
Akkor most melyik a hihető?
Most egyébként naracom 100 megás rádiósom van. Vagy mobilnet még az opció, más nincs. -
ripla
addikt
válasz
placeboHUN1 #3279 üzenetére
Csak mondtam egy példát, nem tudom mennyi a maximum elérhető. Én egy maximálisan elérhető 120/10-es csomagért fizetek havi 10.900 forintot TV-vel együtt.... mondom hogy nagyon kéne ide egy konkurens cég.
-
woodworm
veterán
válasz
djzotya1983 #3274 üzenetére
Az ED az eurodocsis rövidítése, tehát nem kell semmit "modulálni", hogy docsis legyen. Ha az ED3.0-ról 3.1-re fejlesztésre gondolsz, akkor az minden csak nem könnyű és olcsó. A downstream még a könnyebbik, a telekom és a upc is fejleszt, de ettől nem fog növekedni a feltöltés. Nem hivatalos hírek szerint abba a telekomnak beletört a bicskája, túl drága lett és inkább az optikát fejlesztik, majd ha odaérnek vele.
-
ripla
addikt
Őszintén kíváncsi vagyok, hogy kompletten Somogy megyében mikor jelenik meg a UPC, DIGI, vagy a TMobil. Ugyanis egyik sem szolgáltat itt netet, egy Lát--Sat nevű cég van, ami olyan amilyen, összességében egy rakás sz*r, ami érthető, mivel nincs konkurenciájuk.
Még ha 500mbites csomagot veszel, a feltöltésed akkor is csak 10 mbit lesz, mert ennyit tudnak.
Szóval NAGYON jó lenne már végre, ha valamelyik nagy a háromból megjelenne itt is. -
woodworm
veterán
-
törölt tag
-
Kommy
veterán
válasz
djzotya1983 #3257 üzenetére
Áramszünet tervezett idén már nem lesz, de volt egy januárban, akkor ezekkszerint ez jó jel, meg tavaly ősszel is volt egy tervezett,
-
Kommy
veterán
válasz
djzotya1983 #3255 üzenetére
Város másik felén pont, Somfalvi út.
-
djzotya1983
tag
Üdv! hamarosan nálatok is lesz! (Fertőrákosról írok).
A Lehárban most volt áramszünet és tettek le új oszlopokat is szélessávú internet építés (FTTH) miatt.
A Márciust ugyan nem, de szerintem nyár végére lesz ott is ahol te vagy.
Pontosan milyen utcában vagy?Nálam most ennyi, de csak mert a szerver pillanatnyilag többet nem tud
A Fertőrákos kiemeltebb lett most, mi el voltunk maradva annó az adsl hez képest is évekkel, mikor már sopronban volt 1 megás. Most ennek így kellett lennie.
-
Kommy
veterán
válasz
Túzok22 #3252 üzenetére
Hát szomorú vagyok, mert akkor ezek szerint UPC (Vodafone) lesz a szolgáltató, aki 8 éve megcsinálta azt, hogy egy vihar után nem volt hajlandó a rendszert megcsinálni és felmondta 40 családnak a TV (analóg) szolgáltatást.
Ráadásul a vicces feltöltési sebességeikkel, főleg ha a garantáltat nézem. Optikán a telekomnak a garantáltja is több mint az UPC-nek a maximálisan elérhető.
Miért nem lehet olyan csomagokat csinálni, hogy ugyan annyi a le és feltöltés vagy legalább fele legyen a feltöltés. Ezt XDSL-nél megértettem.
Ráadásul Sopronban vagyunk nincs semmi más szolgáltató itt nálunk mint telekom XDSL-el meg akkor most visszajön az UPC.Amit még nem értek, ha a Telekom nyerte itt a pályázatot akkor miért nem épít hálózatot. Még akkor is ha egy kieső helyen vagyunk.
Persze falun (fertőrákos) ki tudták építeni az optikát.
Ráadásul a térképen nem is jelöl lakossági felhasználót nálunk, amikor ezt láttam írtam a SZIP konzultáció-ra egy -email amiben ezt kaptam:
"A Szupergyors Internet Programnak több fázisa van, melyek közül Sopron település fejlesztésére a kiírás a GINOP-3.4.1- 2015 pályázati ciklusban kerül sor. A Soproni járásban a pályázatnyertes szolgáltató a Magyar Telekom Nyrt. Az módosított, jelenleg érvényben lévő Támogatási Szerződés szerint az Ön által megadott címeken a jelenlegi legmodernebb optikai hálózattal (FTTH) fog megvalósulni a fejlesztés, melynek várható befejezési határideje 2020. március 30."
Tehát e szerint a Telekom fog optikát szolgáltatni nálunk -
Kommy
veterán
Jól gondolom ugye, hogy ez nem optika lesz? [kép]
-
trichie16
csendes tag
Hazafelé jövet ezek voltak minden villanyoszlopon az utcámban :
Tudom rakat sz*r minőség nem akartam tökölni ott, de azért kivehető. Jelenthet ez valamit? (Mihályfa)
-
Fücsök007
őstag
válasz
boha007 #3245 üzenetére
A pályázat már lezárult, de a megvalósítás végső határideje december 31. A SZIP 2.0 pedig 2025 december 31-et ír elő, mivel még nyertesek nincsenek, ezért értelmetlen róla elmélkedni. Amint tudjuk a nyerteseket, lehet kérdezni a projektvezetőt, hogy írja meg amit lehet.
-
boha007
újonc
válasz
Lajosnagy17 #3246 üzenetére
Az 1.0-ban új pályázat ez év elején kerül kiírásra a "kimaradók" fejlesztésére..persze hiába nyertek meg pályázatokat, ha közben nem történik semmi...
-
placeboHUN1
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #3246 üzenetére
Minden magyar háztartásban elérhetővé tettük a szupergyors internetet
2018. november 27. 14:05
A kormány eleget tett a két évvel ezelőtti vállalásának, miszerint - ahol erre igény van - teljes szélessávú internet lefedettséget biztosít 2018 végére - jelentette be Palkovics László.
[link] -
arelim
tag
-
boha007
újonc
Sziasztok,
van valakinek infó arról, hogy Cseszneken mikor fejlesztenek a SZIP 2.0 keretében? Arra már rátaláltam hogy az Invitel engedélyt kapott optikai gerinckábel építésére Zirc és Nagyesztergár között. Valaki tud esetleg valamit a továbbiakról?
-
Lajosnagy17
senior tag
Nem tudom, hogy honnan kezdik az egy év számolását, de szerintem ez már rég lejárt. Jó lenne ha tisztáznak meddig lesz még Invitel.
-
R3laX
addikt
válasz
#33253120 #3236 üzenetére
Itt már fél éve van Digi FTTH a kertesekben. Lakótelepekkel még trehányak voltak, a legkisebb társasházakat is hanyagolták. Jelenleg kábeles max 4Mbps DigiTV van nálam bekötve, Invitel VDSL 60-as nettel.(nem kértem IPTV-t, mert akkor max 30-as netet tudtak volna adni). Jelenleg várok a Thome-ra, mert mobil mellett teljesen megérné nekem. Ahogy számolgattam 7300-ra jönne ki, a mostani TV/NET számlám pedig 6300. Szóval +1000Ft és ott a 1000/1000. Digire rákérdeztem Facebookon, nem e tudják mikor lesznek hajlandóak 150m-re a Digi irodától és 200m-re a polgármesteri hivataltól behúzni a 2 emeletes társasba az optikát. Válasz: Jelenleg nincs ütemtervük... Ellenben a Telekom azt válaszolta júni elejére érnek ide.
Dorogon megvannak keverve a dolgok egyébként. Benne volt anno a 16 feltételes városlistában is. [link]Szerk.: 2018 július végén, augusztus elején kezdtek kábelezni. Digi+asszem a Telekom is. Ezt kb tavaly szeptemberre tették használhatóvá, ami majdnem 1 év volt. Emellett az Invitel+kábeles Digi már azóta vacakol. Net instabil, magasabb ping, néha a garantált 25 sincs meg, TV kép szétesik Digin, eltűnnek az adók, romlik a felbontás. 1.5 éve élek ezzel, már elküldtem a Digit párszor oda... :). Szóval örülnék a Telekomnak
-
törölt tag
Valamivel arrébb vagyok Bodaszőlőn.
Nekünk egyszer azt mondták, hogy a NIF azért csúszik nálunk, mert egy HB-be más irányból érkező projectet be kell várni, mert az utolsó párszáz méter, és az oldali rákötés az ő pályázatukban van benne. Akkor lehet most összeértek a vonalak? -
R3laX
addikt
Hali!
Ez csak sima aszfaltozás miatti jelölés, vagy lehetséges, hogy földbe fektetett kábelezés következik?
Dorogon elkezdték internetfejlesztés miatt feltörni az 1 utcával arrébb lévő utcát is. (Digi FTTH már van abban az utcában, vszeg Thome miatt törik). Ezért gondolom, hogy csaknem ide is eljut a Thome. Digi van már a házban, de sima kábeles. Optikát nem erőltetik, pedig a társasház melletti másik utcában lassan fél éve van Thome/Digi optika is. -
e90lci
senior tag
-
Essejó
veterán
Konkrét ajánlat jött 1000/25-re, iptv-s kábelnetre, de olvastam, hogy kábelen lehet akár fel irányba 200 is. Legfeljebb felhivom a 1414-et és kiderül. Végül is most is egyedi kedvezményünk van, mert itt van az utcában a digi optikája is, dolgozzanak meg az ügyfél megtartásért.
-
Essejó
veterán
Márciusban lejár a T-s hüség, egyre keresnek. Most 300/20-van kábelen. A legutobbi ajánlat 1000/25, de ahogy nézem a kinálatban szerepel kábelre 1000/200 is. Lehetséges ez itt Soroksáron? Ja 2 év hüséggel kinálják.
-
Gyula84
veterán
válasz
djzotya1983 #3223 üzenetére
itt a legjobb a ping, de a program alapból Szombathelyről mér, zalai vagyok
most látom hogy kb 2x olyan messze van Kapuvár mint Szombathely mégis a ping fele akkora -
FistXL
senior tag
válasz
djzotya1983 #3222 üzenetére
Arra céloztam, hogy a te hsz-es előtt linkelt egy képet, amin rajta van, hogy Telekomos
-
FistXL
senior tag
válasz
djzotya1983 #3219 üzenetére
Amúgy Telekomos vagy szerintem
Nehéz lehetett megfejteni -
Gyula84
veterán
válasz
djzotya1983 #3212 üzenetére
-
user12
őstag
válasz
djzotya1983 #3212 üzenetére
Az szép!
-
djzotya1983
tag
Azért hogy ne álljona fórum a biztonság kedvéért csináltam ma is egy mérést
Hajrá akinek optika van szúrja be a mérését -
FistXL
senior tag
válasz
djzotya1983 #3209 üzenetére
-
Gyula84
veterán
válasz
djzotya1983 #3209 üzenetére
-
Gyula84
veterán
válasz
djzotya1983 #3207 üzenetére
használt akkut, vasat nem vettek?
-
djzotya1983
tag
Tegnap volt nálunk a Telekomos üzletkötő kocsi, ment végig a Községben és kiabálta az extragyors internetet, meg hogy egyesítsen magentában a még kedvezőbb bla bla bla
-
Ic3man
tag
Na, ma hívtak a szerelő srácok (DIGI), hogy kiesett egy melójuk, ha lehet jönnének ma (holnap helyett)
Jöttek is, meg is csinálták! Minden fain!
A net marad Telekom 1/1Gbit. Ha esetleg a jövőben emelné a DIGI az UPot, akkor megyek hozzájuk. -
FistXL
senior tag
válasz
djzotya1983 #3202 üzenetére
A legjobbat még nem is említettem... Kb. 2 éve történt, hogy 3 napig nem volt net(természetesen felhívtuk az üfsz-t, szokásos sablonválasz), mikor bementünk hozzájuk egy picit morcosan, az volt a válasz, hogy azért nem kapunk kártérítést(havidíj elengedést-visszafizetést), mert egyszer visszajött 2 percre, bocsánatkérés semmi... majdnem borítottunk pár asztalt... de a 2 év rablánc miatt nem lehetett...
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983 #3198 üzenetére
A feltöltés általában mindig 800, a letöltés valamikor 700, de van amikor lemegy 600 Mbps-re ugyanarra a szerverre mérve. A letöltés egy kicsit ingadozik, a feltöltés mindig megvan 800.
Megnéztem előbb a jelszint értékeket az ONT-ban.
optical Tx= mindig 2 dBm
optical Rx= mindig -19, -20 dBm
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- ROG Strix G16 G614JVR 16" QHD+ IPS i9-14900HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest