- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rick4
félisten
Egyetértek, elég unalmas ez az állandó feszkózás a semmire.
Én eddig Szegeden 1000/25-ös kábelnetet hasznlátam, most költözés miatt egy balatonparti kis 450 lelkes faluban 40/5-ös mikrós lett, és ami vicc, 6 hónap alatt 2x volt rövid központi hiba, az is a viharokra volt visszavezethető, de ettől eltekintve tökéletesen működik, és gyakorlatilag alig érezni böngészés közben, hogy milyen a sebesség, mert egy dns fordítás, válaszidő, a gerinchálózatra kapcsolt eszközök minősége, illetve a melettem egyazon hálózaton netezők mennyisége is sokat dob, avagy sokat ronthat a dolgokon. Böngészés közben katt- katt, és tölt azonnal, plusz ami érdekes, hogy a hahu- n a képek egy 100-as megjelenítés esetén a telekomnál lassúak voltak, itt a töredék sebesség ellenére lényegesen gyorsabbak. Az, hogy a film nem 3 hanem 8 perc alatt jön le, tök lényegtelen.
-
KROK640
nagyúr
A németeknél nekünk eladták a 3Mbitet is mint szupergyors netet. Miközben itthon 300Mbitem volt... szal hagyjuk. Franciaországi haverjaim pezsgőt bontank a 24Mbitből 20 megvan ....
Nesze nektek élvezet, 300/20Mbit (bocs, a seedelést nem állítottam le)
https://www.speedtest.net/result/11846447784
305.10 / 17.54Mbit -
djzotya1983
tag
Dehogy magas... A HFC 8ms viszont magas hiába CSAk hfc... Ha akarom 1 ms a pingem ugyanezen sebesség mellett. Hálókártya beállítástól függ, függ a szerver terheltségétől, és sok mástól is...
Tessék a Kapuvári szerver itt van pár km rre, és éjjel van így annyira nem is terhelt.. De a szerver maga nem tud többet 1700 mbit/s környékénél. És le is töltök. Kalapkabát
-
djzotya1983
tag
A 943 Mbits/s az pontosan megvan kb 1 Gbit ha kiszámoljuk. Lefelé 946 nál max 947 én sem mértem az 1000/1000 ftth n többet sosem én sem. De nem kell elkeseredni ott azt a lefelé sebességet nem tudod kihasználni, és nem a géped vagy a neted miatt, hanem a szerverek egyszerűen nem tudják. Még a torrentnél sem mindehol... ez nem azt jelenti hogy később ne lenne erre szükség.
Az uploadod ami inkább aggasztó...
-
Lajosnagy17
senior tag
Ebben igazad van a gerinc hálózat kiépítésé, engedélyeztetésé évekbe telt volna nekik, igy ez már megvolt. De azért nemcsak falvakat vettek, vannak városok is a listán szép számmal.
Talán helyére billen minden 2021-ben, élesítve lesz a mobil és több időt és pénzt fognak költeni a hálózatra. Egyébként az Invitel hálózatának további fejlesztése a terveik között szerepel.
Jelenleg a falvak, városok közötti optikát fejlesztik főleg ott, ahol a mobil állomást is támogatni kell optikával.(Ahogy én látom)
-
kiskeni
aktív tag
Azért ez is már mennyire cigány megoldás, már nem azért hogy bemondásra működik ez az egész és a kutya sem jár utána annak, hogy tényleg tudja-e az adott szolgáltató biztosítani az előírt minimumot STABILAN. Ennek marhára nem így kéne működnie. Hol vannak a szakik ilyenkor, akik ellenőrzik a random szolgáltatók hálózatát, hogy azok ténylegesen képesek stabilan legalább 30MBit-et biztosítani?
Fejlesztés, mi? Trükköznek egyet és hopp, elméletileg van fejlesztés, gyakorlatilag nincs, ezzel kivédik a lehetséges konkurenciákat. Ez Magyarország.
-
-
placeboHUN1
csendes tag
Na azért az ország másik feléből nem egyértelmű,de nyugodtan lehet előfizetni ugysem lesz évekig ugy mint nálunk szomszéd falu 2Gbit nálunk meg semmi fejlesztés megyeszékhelytől pár kilométer de itt is van koax mint ott valoszinű elmentek a szarabb helyekre fejleszteni aztán majd a végén ideérnek 3 év mulva...
-
-
-
the.odzsy
aktív tag
Attól van fejlesztés. Nálunk az Oroscomnak van 33-66 MBit-es netje és az Invitel anno ide kapott SZIP pályázati pénzt FTTH-s optikai hálózatra. Habár abból még nincs semmi, de kb 1-1,5 hónapja méregetett egy jó ember az utcákon és ő mondta, hogy megy majd az internet fejlesztés. De hogy mikor azt nem tudta.
-
Köszi, én meg közben az általam ismert oldalt:
https://www.telenet.hu/internet-csomagok.html#/irsz:4200
A kinézete semmit nem változott, egyből ráismertem
Mondjuk Invitel helyett DIGI van az utcában (elvileg).
Szerk: most néztem az általad linkelt oldalon, a címem alapján, a DIGI-t nem adja ki az sem
Hoppá:
Ezek szerint a Telekom 1000/1000 elérhető nálam.
-
-
-
Akosman
aktív tag
Nem tudom. A PR már kész van a helyi hálózattal teljesen,de még nincs a faluban nekik központ,és nincs kiépitve a faluig se a hálozatuk. A Diginek már kész a központ és itt a főgerinc is,de még nincsenek kész a helyi hálózattal,és elég lassan is haladnak. Mondjuk nekem mindegy melyik indulna elöbb,csak induljon. PR 800/250Mbit harangozott be, Digi 1000/300Mbit-es netet.
-
-
makoss
veterán
-
Túzok22
senior tag
Gyönyörű. Ott a vigyázz lézerveszélyes felirat is.
Nekünk mindig azt mondták, hogy ne rakjuk közvetlen közel a szemünkhöz az optikai csati végét.
Nálunk is T optikai van, de nem ilyen kötődobozok vannak, hanem a DIGI-éhez hasonló fehérek, de egy kicsit eltérnek a DIGI kötődobozaitól. Az erősítők is olyanok mint a DIGI-é.
-
törölt tag
Azok az utcák jellemzően Berettyóújfalu külvárosi területei, a Telekom is előszeretettel légkábelezik optikát is, csak a belvásorban volt joga az önkormányzatnak megkövetelni a földben vezetést (de már ez a jog sincs meg). Szóval kihelyezett DSLAM lesz az valószínűleg
Logikus is, mert a rézdrót megy a földben mindenhol a városban.
-
törölt tag
Korábban felmerült, hogy kihelyeznek pár extra DSLAM-ot, aztán elérhetik vele a jelenlegi sávszélesség többszörösét, viszont Berettyóújfaluban, azzal sem tudnának labdába rúgni, mert ugye a Vodafone és DIGI ED3.0 rendszerei leverik. Plusz még Újfaluba is optika volt belengetve, csak annak már két éve, aztán a kis pusztulat falvakban már régen Telekom optikán tolják, a járási székhelyhelyben meg Telekom xDSL van. Az viszont áll, ha még most kezdtek neki túrni az utcákat idén nem nagyon végeznek vele.
Itt Hajdúszoboszlón is hónapokig tartott a DIGI optika.
Az én lakásomban amint lejár a hűségem - már előtte megrendelem 1-2 héttel - a DIGI lesz a UPC-s ár feléért. Youtube miatt nekem fontos a feltöltési sebesség, az 15x lesz... A letöltés meg duplája. Az árral meg sokkal jobban járok, mintha Telekom optika lenne. Magában a Telekom optika 1000/1000 drágább, mint a DIGI-nél az 1000/300+ TV+ telefon.
-
törölt tag
Ahol az Invitelnek még xDSL, vagy DOCSIS 2.0 rendszere van kiépítve, ott fejleszt. Ahol meg ED 3.0 ott max upgradel 3.1-re. De amúgy amit írsz igaz, hogy a két dolog, az Invitel felvásárlása, meg ez a mobilpiacra való belépés sok lehetett. Pont a mobilos fejlesztés lehet a kerékkötője annak, hogy ahol felvásárolta az Invitelnek azt a territóriumát is ahol korszerű ED 3.0 van, azt lecserélje. Helyette kihúzta például a mi utcánkba (is) az optikát. Az Invitelnek Kecskeméten volt optikája, tehát ott jó a helyzet.
-
kiskeni
aktív tag
Már mi a lótúróért jelentene ez alacsonyabb késleltetést? Nem úgy volt, hogy mindez az eddigiekhez képest nagyon magas frekvenciákon (GHz) lenne lehetséges? Akkor a B20-nál 100MHz-el alacsonyabb frekvencián mi javulás lenne?
Meg egyébként is, számomra eléggé leesett, hogy az 5G egy haszontalan újítás, mivel a magas frekvenciák nem terjednek jól (kis túlzással egy útban levő papírlap is megfogja), szóval hogy ebből stabil szabvány soha nem lesz, az is tuti. -
-
FistXL
senior tag
Ha már szóbajött a mobilszolgáltatás, nekünk itthon Számlakontrollos korlátlan mobilnetünk van egy MR6400-as routerbe helyezve, rengeteget szoktam torrentezni, akár havi 1Tb feletti adatforgalom is előfordul, ez mennyire számít visszaélésnek?
nincs náluk dsl
egyébként ott van a garantált sávszél: 6/2mbps
-
djzotya1983
tag
Ez okés, én arra vagyok kíváncsi hogy 1 hálókártya elég e ahhoz hogy ezt a netet teljes egészében úgymond ki tudjam használni? Mert a t oldalán valami 2 eszköz egyidejű használatáról makognak... GE port korlátai miatt...
Több eszköz összekötése kell. Vagy az az ő oldalukról értetendő? -
Túzok22
senior tag
Ez pontosan így van. Amint kiépül valahol a Docsis 3.1 vagy az optika és elérhető a hálózat, úgy próbálnak azon az adott településen a régi elavult rézhálózatról, vagy a régebbi Docsis hálózatokról átterelni minél több embert, amennyit csak lehet, mert valószínűleg előbb utóbb a régi hálózatot megszüntetik, levagdossák.
-
djzotya1983
tag
Pedig a szerződéses dokumentációban is benne van most is! Csak most úgy oldották meg a régi előfizu lesz a rendszerben az ürge akit másodjára felhívtam törölte a kötbért...
Úgyhogy majdnem bevittek a susnyásba, mert mondom kit érdekel kipengetem a ködbért, azt szevasz legyenek boldogok. De kiderült hogy nem ú megy az. -
djzotya1983
tag
Pedig hidd csak el hogy egy Jól beállított fejegység megfelelő link kiszolgálói olt/ont közt nem érdekes ha 1000 vagy ha 2000 végpont közt folytonos a 2 gbit az sem... Fel/Le folytonosan, az optikai kábel 0.4 dB t csillapít 2 km en... Az semmi! De egy olt n 1 gerincen átlag 200 felhasználó lóg rosszabb esetben 4_500. A többi ugyanígy de külön porton. Ez nem adsl nincs zaj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FOTÓS beárazás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nintendo Switch 2
- The First Berserker: Khazan
- Motoros topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 2TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest